miércoles, 7 de diciembre de 2022

Tanquem Novembre per La Roca del Vallès, obrim Desembre per Can Bruguera.

Diumenge 27 de Novembre 2022:

S’acosta Nadal, i ja tornem a perdre’ns les sortides de dissabte dels Bicigaló. Les que no perdonarem serà les de diumenge. Aquesta setmana en Joan B ja torna a estar “on fire”, i dissabte al vespre s’encarrega de fer la crida de whatsApp als Bttargentona. Doncs apa, toca matinar, per ser puntuals a les 8 a la Plaça Nova.

Avui som en Joan B, Francesc M, Quim M, Salva M, Jordi S, Miquel Àngel, i Salva B.

Després de la bona sortida de la setmana passada per La Roca del Vallès, en Joan, que no ens va poder acompanyar, ens proposa de tornar-hi. No hi posarem cap impediment, és una aposta segura de passar-nos-ho bé, així que pugem a les bicis, per dirigir-nos cap a l’Agility.

Travessem la carretera, i ja som dins la riera. Rodem tot fent-la petar en direcció al bell Recó. Uns centenars de metres rodant per la riera de Riudemeia, fins a entrar al Fondo de la Gallega. En Francesc ens vol fer pujar per la Via Romana. Ahir hi va passar amb els Bicigaló, i sembla ser que no n’ha tingut prou. Que hi farem, ja pensàvem enfilar-nos pels corriols de Can Vinyamata, però si la resta no diu res, mirarem de seguir-los sense renegar gaire fort.

Mentre pugem, comencem a deixar de sentir el fred que fa a primera hora del matí. Les cames van escalfant-se gradualment, a mesura que augmenten també les pulsacions. Una estona més tard, ja amb un bon grapat d’esbufecs, acabarem sortint al Coll de Parpers.

Uns metres d’asfalt, abans d’entrar a la pista de camí a l’Àrea de Pícnic de Nostra senyora dels Àngels.


Hi rodarem en direcció a la Pedrera de la Pedra Blava, amb un petit tram entremig de corriols, abans de tornar a enfilar-nos, ara tot travessant el Bosc de can Païssa. Ens dirigim cap a la zona del Bosc de Ca l’Argent on tenim com a objectiu resseguir una bona colla dels espectaculars corriols de la zona.




Per començar farem el bucle de sobre la pedrera, que ens va ensenyar en el seu dia en Salva M, i que ens ha de deixar a l’entrada del corriol de La Lola. Deixem passar al davant a en Quim i en Miquel Àngel, amb la resta al darrera. La setmana passada vam veure que els primers trams més tècnics a hores d’ara els podem fer sobre la bici,  i avui no ens ho pensarem gaire. Com diuen els que en saben, “deixa-la córrer que no té res”, i així ho fem. La resta del corriol ja el tenim per la ma, així que com sempre, a resseguir el seu traçant xalant com sempre.

Avui tampoc el farem sencer, preferim enfilar-nos per anar a buscar l’entrada de l’Amic Invisible. Un altre tram força divertit, que acabarem enllaçant amb el The Rock. Tot plegat, la suma dels trams, seran uns 2 quilòmetres de corriols, divertits, i més si els fem a bon ritme, i sense aturades.


A la sortida, rodarem cap a la zona del Bosc de Can Planes, on just per sobre de la Pedra Foradada de Can Planes, tornem a entrar en corriols. Aquest com farem uns metres de pujada pel corriol Amagat, fins a trobar l’entrada del Calipso. Cap dins, i altre cop a baixar, amb uns primer metres més tècnics, per enllaçar amb el corriol de La Creu.

Aquí, guiats per en Joan B, anirem enllaçant corriols que ens baixaran cap a la zona de la Vinya d’en Tomàs.

Hem estat una bona estona gaudint de les baixades, però ara toca remuntar. De moment ho fem enfilant-nos altre cop cap a la zona del Bosc de can Planes. Passarem altre cop pel corriol de La Creu, i tornem a entrar al Calipso, però ara de pujada.

Aquí ens deixaran en Quim i en Jordi. Avui han de ser d’hora a casa, i aquest és un bon punt per girar cua. La resta, encara aprofitarem per fer una baixada més per la zona. Primer, trams de corriol que ens baixen cap al Pinyer de Can Planes, on sortirem a la pista, que de pujada ens portarà fins a la Masia de Can Planes, on és ple de cotxes i caravanes del que fa tota la pinta de ser una ocupació de la masia. Sembla ser que a aquestes hores tothom dorm, excepte un gos que ens farà fora amb quatre lladrucs.

Nosaltres a nostra enfilant-nos altre cop per corriols, fins a enllaçar amb el tram final del Cagando Blando, on aprofitarem altre cop per fer ja els últims metres de baixada per la zona de La Roca del Vallès. Sortirem a tocar altre cop de la Masia de Can Planes, per anar a buscar altre cop corriols que ens baixin cap al Pinyer de Can Planes, de camí a la Vinya d’en Tomàs.

Portem 20 quilòmetres de sortida, i ja n’hi ha prou de bucles per avui. Ara ens tocar fer corriols fins a sortir a la carretera de Parpers, a tocar de Can Companys. Ja anem de tornada, així que travessem la carretera, entrant al Torrent de sant Miquel. De les opcions que tenim pel davant, avui triem la més clàssica, l’Star Wars que ens acabarà pujant al Pla de l’Espinal.

En principi teníem pensat acabar la sortida pel corriol del Koala, però en Miquel Àngel ens comenta que tot caminant per la zona, un dia va veure un corriol que estaria bé d’investigar, i no ens hi negarem. Així que un cop passada les restes de la masia de l’espinal, agafem entrada de corriol a la dreta, que si el féssim sencer ens acabaria baixant a la carretera que puja al Coll de Parpers, que enllaçaríem amb el Koala. Avui no hi arribarem, abans trobem l’entrada del nou corriol, i ens hi endinsem. Als primers metres hi trobem un petit torrent, amb alguna pedra que ens fa dubtar, i on millor ajudar-nos dels peus per passar-hi. Una mica més endavant un baixadó que en Miquel Àngel passa sense fer escarafalls, i la resta ens hi acabarem tirant seguint les seves indicacions. Tot plegat ens deixa just a sota del Pont de l’Espinal, així que ja només ens queda deixar-nos caure pel torrent, de baixada ja cap al Bell Recó.

Per avui ja tenim tot el peix al cova, només ens queda rodar tranquil·lament cap a la Plaça Nova, on aprofitarem el piscolabis per refer-nos de la sortida, alhora que comentem lo bé que ens ho hem passat en aquets nova matinal de btt, amb 30,67 quilòmetres i 956 metres+.



Diumenge 04 de Desembre 2022:

Primer cap de setmana de desembre, i dissabte nova sortida dels Bicigaló. En sabem poca cosa, només tenim clar que s’ho han passat d’allò més bé, veient les seves cares...



 ... i sentint alguns crits. I si en volem saber més, els haguéssim acompanyat!!!


Dissabte al vespre, nova crida als Bicigaló per trobar-nos demà a les 8 a la Plaça Nova. A la matinada es compleixen els pronòstics de pluja, però tot i estar ennuvolat a primer hora del matí, sembla ser que la cosa escamparà aviat.

Avui serem en Joan B, Francesc M, Javier F, Joan S, i Salva B. A aquesta hora també estan preparats per a sortir en Rafael F amb una colla dels Burriac Bikers, entre ells l’Àngel M, en Ferran i en David. Tot plegat, se’ns uniran, i farem una sortida conjunta.

Doncs apa, deixem la Plaça Nova en direcció a l’Agility. Desprès de la pluja de les últimes hores, decidim anar a buscar terreny de sauló on esperem no trobar gaire fangueig, així que només travessar la riera, ens endinsarem dins del Torrent de Can Bellatriu, fins passada la Hípica de Can Salvat, on farem els primers trams de corriol, fins a sortir a la pisat del Camí de les Aigües.

Només travessem la pista, i ja tornem a ser de pujada per corriols cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix, on ja ens comencem a trobar amb la destrossa després de les tasques de desforestació que s’hi estan duent a terme. Aquests trams eren punt de pas habitual, sobretot a l’acabament de les nostres sortides, i a hores d’ara és impossible passar-hi.

Seguim planejant cap a la zona de les Sureres de la Bofarulla, on també trobem tallada l’entrada de l’antic canyer que ens enfilaria cap a la urbanització de Can Vilardell. Apa, a girar cua, i a rodar cap al Xaragall del Canyar d’en Cases, on començarem a fer corriols de pujada cap a la zona de la Surera de Can Famada, amb la posterior baixada cap a Can Martí de la Pujada.

Aquí farem un centenar de metres pujant per la pista, abans de tornar a fer corriols, aquest cop enfilant-nos cap a la zona de l’Esbarzer Gran. No parem de pujar, enllaçant corriols fins a sortir a l’Oasi.

Entrarem al torrent que ens porta cap a l’Amazones, però el capdavant del grup s’enlluernarà tot veient una munió de motos d’enduro, passant-se l’entrada del corriol. No se val a badar, i si la resta no els hi diem res, doncs passa el que passa, a enfilar-nos per la pista cap a can Nogueres, tot i que abans de ser dalt de les Planes, aprofitarem per fer un petit tram de corriol.

Un cop a dalt, encara ens enfilarem per corriol fins a sortir al Turonet de Can Barraquer. Avui no ens aturem dalt del repetidor, el grup va una mica disgregat, i els del capdavant no se n’adonaran que l’Angel té problemes mecànics amb el fre, el que l’obligarà a deixar-nos, i amb ell també ho farà en David, que ja una estona que pateix més del compte.

La resta fem de baixada el corriol del Mikaku, per reagrupar-nos a la sortida. A partir d’aquí, ja és tot un clàssic l’enllaç de corriols, que passant per la Font de n’Oms ens acabarà portant al torrent que hem de fer de pujada abans de sortir al Coll de Can Bruguera.

Un cop a dalt, unes metres de pista, i ja tornem a ser dins de corriols. Aquest cop, travessant la Plana dels Brucs, amb l’enfilada final a l’esplanada de la caseta dels caçadors, on farem una breu aturada per menjar alguna cosa, i posar-nos-hi bé per la foto.


Altre cop dalt de les bicis, anem a buscar l’entrada del Guineuta, per gaudir del seu divertit i revirat traçat. Aquests trams sempre són divertits, i més avui que el terreny està espectacular. El que no farem és enllaçar amb l’Amaito que ens baixaria massa cap a Mataró, avui triem fer el Ferrari, que fa temps que no hi passem, i que pel que descobrirem uns metres més endavant, segur que trigarem temps en tornar-hi a passar. Els primers metres estan com sempre, però un cop passem la Plana dels Xafa-Rocs, la cosa canvia. Troncs i branques per tot arreu, desprès d’una nova destrossa en les tasques de desforestació, ens obligaran a anar força estona empentant les bicis, fins a ser a baix de la Riera de Can Cabot de la Brosa. Un altre corriol perdut a l’espera que amb el temps es torni a obrir.

Un cop a baix, tornem a pujar dalt de les bicis, enfilant-nos un centenar de metres per la pista, i altre cop a fer corriols de baixada que ens deixa al Torrent dels Pixadors dels Ases.

Hem acabat de baixar, i ara ens toca remuntar. Ho fem enfilant-nos fins a sortir al Camí Vell de Can Bruguera, on tenim una estoneta de pujada per la pista que ens ha de portar altre cop al Coll de Can Bruguera.

Ara hem de seguir pujant cap a la urbanització de La Cornisa, per anar a buscar l’entrada del corriol de l’Incinerat. Només hi farem els primers metres, de seguida agafem trencall a al dreta per anar resseguint corriols de baixada, que acabarem enllaçant amb el tram final del Mossèn, deixant-nos a baix del torrent, on decidim enfilar-nos altre cop cap dalt de can Nogueres.

Un cop a dalt, desfarem trams de corriols fets fa una estona de pujada, per deixar-nos caure uns metres per la pista que baixa cap a la Cita. Aviat trencarem a l’esquerra, buscant la tornada ja cap a Argentona.

Tenim pel davant divertits, i ràpids trams de baixada, que desprès de la malmesa als corriols d’en Bellatriu, segur que mentre puguem, seran un pas habitual de tornada després de les nostres sortides per aquesta zona.

Els primers trams de baixada cap al Turó de Can Gaspar, abans d’acabar sortit altre cop a l’Oasi. Seguim cap a la caseta dels caçadors, i avall que fa baixada cap a la zona de l’Esbarzer Gran, pels corriols que hem fet a primera hora de pujada. Això sí, acabarem per sortir a les arrels de Can Bagot, on travessarem el camí de les Aigües, per fer els últims corriols de la sortida per la zona del Rovell de l’Ou, acabant al canyer de Can Comalada, que ens deixa ja a la riera.

En un tres i no res, ja som asseguts a la Plaça Nova degustant el piscolabis més que merescut, després dels 25,59 quilòmetres d’avui, amb els seus 1.087 metres+.

Dimarts tornarà a ser festiu, i a l’hora d’escriure aquesta crònica, ja hem gaudit o patit la sortida, però això es mereix una crònica apart. Deixeu-me uns dies que em recuperi mentalment de Burriac.








No hay comentarios:

Publicar un comentario