viernes, 10 de febrero de 2023

Tanquem Gener i obrim Febrer marcats per les batudes de senglar i la Montaltbike 2023.

Dissabte 28 de Gener 2023:

Últim cap de setmana de Gener, i de nou dissabte per a una nova trobada dels Bicigaló

Tot i la fresqueta a bon matí, a la Plaça Nova marquen 3ºC, puntuals a les 8 ens trobem en Quim M, Pere C, Pepe C, Jordi T, Oscar E, Jordi F, Quico S, i Salva B. Tenim avís de batuda de senglar a la zona de Coll de Porc, i Òrrius, així que ja hi ha zones descartades. La opció proposada per avui serà una corriolada per la zona de La Roca del Vallès, així que som-hi, pugem Dalt de les bicis, i a pedalar.

Carrer Gran, Plaça de Vendre, Carrer Sant Narcís, i ja som a Can Volard, on començarem els primers trams de corriols, primer deixant-nos caure cap al Torrent del Collell, amb la següent remuntada pel Rocar d’en Serra, fins dalt dels dipòsits. Un cop a dalt, a resseguir els corriols que ens portaran a baixar cap al cementiri de la Vall de Clarà. Primers 3 quilòmetres en que hem evitat el fred de la riera, i ens ha servit per entrar ràpidament en calor.

Un copal cementiri, travessem la carretera, entrant al polígon. Ara ens toca rodar cap a la riera de Riudemeia, on buscarem el sender de pujada cap a can Roviró. D’aquí, corriols amunt cap a Can Vinyamata, amb el tram final que ens deixarà a la pista de la Pedrera de la edra Blava.

Un centenar de metres per la pista, i ja tornem a ser pujant per corriols cap a la zona del Bosc de Can Païssa.


No deixarem d’enfilar-nos fins a l’entrada del corriol de La Lola, i cap dins!!! Ara que ja tenim clar que els trams més tècnics són assolibles sense dificultat, gaudirem mentre baixem per aquests trams, però només fins la meitat. Com ja és habitual, remuntarem un petit tram de corriol, fins a trobar l’entrada de l’Amic Invisible, i apa, a xalar altre cop baixant. De fet, no h ha aturades, anirem baixant mentre travessem el Bosc de Ca l’Argent, enllaçant amb el The Rock.

Altre cop a gaudir d’aquests trams ràpids, amb en Quim obrint el grup, i portant-nos fins i tot a baixar la llosa que posa nom al corriol. Primer cop que ens hi tirem, i la veritat que tampoc ha estat per tant. La propera vegada hi tornarem, per anar agafant-li confiança.

A la sortida del corriol, una breu aturada per a reagrupar-nos, i altre cop a pedalar, ara en direcció al Bosc de Can Planes, on just per sobre de la Pedra Foradada, entrarem al corriol Amagat.

Un centenar de metres més amunt, ens espera l’entrada del Calipso. Tot i que els primers metres estan més malmesos, i no són gaire fluids de passar, la continuació serà força més divertida. Baixada, enllaçant amb el corriol de La Creu, i a partir d’aquí un bon enllaç de corriols ens porten fins a tocar de la Vinya d’en Tomàs.

Fet i fet, hem estat uns 4,5 quilòmetres de corriols, pràcticament tot baixada, i ara toca remuntar per anar buscant la tornada. Primer, corriols que ens portaran a sortir a la carretera de Parpers, que travessarem per Can Company, on entrarem al Torrent de sant Miquel, que en aquesta època presenta un aspecte espectacular, amb tot el terra ple de les fulles caigudes dels arbres...



... i que no deixarem passar per immortalitzar el moment.

Un cop enllestida la feina de “paparazzi”, tornem a pujar a les bicis, i ara ens toca pujar pels trams de l’Star Wars. Avui hem triat la opció més clàssica, que ens portarà a dalt del Pla de l’Espinal.

Un cop a dalt, passem a tocar de les restes de la masia, per deixar-nos caure un centenar de metres, abans de tornar a corriolejar una estona. Ara fem els primers metres, en ràpida baixada 1qu ens porta a sortir a la carretera que puja cap a la Breinco, per només travessar-la, entrar al corriol del Koala. Última baixada de la sortida, que farem a bon ritme, per deixar-nos un bon regust de boca final.

A la sortida al Xaragall de l’Espinal, ja estem a tocar del Bell Recó. La tornada tranquil.la per la riera, ens portarà de nou cap a Argentona, tancant la sortida a la Plaça Nova, on tot i que la temperatura encara és freda, no deixarem perdre l’esmorzar Bicigaleru.

26,49 quilòmetres amb 800 metres+ per començar el cap de setmana... i de fet acabar-lo, doncs diumenge no hi haurà sortida.




Diumenge 29 de Gener 2023:

Cosa estranya, però aquest diumenge compromisos de tota mena faran que no hi hagi sortida dels Bttargentona. De fet, que sapiguem, només en Francesc M ha estat per la feina, participant a la 21ª Montaltbike. Poc més de 31 quilòmetres i 1400 metres+, on es pateix i gaudeix a parts iguals, resseguint el circuit que han preparat els companys Xurribikers.

 


De fet, el proper diumenge ens hi acostarem per comprovar que tal ha estat el recorregut aquest any... però això ho deixarem per a una propera crònica.



Dissabte 04 de Febrer 2023:

Les convocatòries dels Bicigaló de divendres vespre cada cop triguen més. De fet, fins a quarts d’onze, estem esperant a que algú ho faci, i avui en Quim M serà l’encarregat. De seguida ens anem afegint, i ja podem anar al llit a descansar per demà.

Matinem, i cap a la Plaça Nova. Avui som en Quim M, Pere C, Jordi T, Quico S, i Salva B.

Altre cop tenim avisos per batuda de senglar. Avui no ens podem moure per la zona d’Òrrius, Riudemeia, i Vinyamata. Cap problema, triem anar a fer una Torrassa.

Tot i que la temperatura és baixa, decidim marxar de la plaça cap a l’Agility, començant a rodar per la riera. Potser no és el més adient amb aquesta fresqueta matinera, però ho compensem amb el rodar més tranquil mentre escalfem.

Rodem per la riera cap al Bell Recó. Passem per sota del viaducte de la C60, i un tram del Xaragall de l’Espinal, ens porta cap al pont de sota la carretera de Parpers. Un cop l’hem passat, agafem trencall a la dreta, començant a enfilar-nos per senders, tot travessant les Malloles de Can Pins, cap al Turó de Can Ribot, fent els últims metres pel corriol alternatiu a la casa, que ens deixa dalt de les Planes.

Seguim cap a Sant Carles, per deixar-nos caure cap a sobre del restaurant. Anirem a buscar els trams de corriols que ens portaran a sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnès, això sí, fent prèviament el corriol de la Pistola.

Un cop a la carretera, aprofitarem corriols que ens baixin cap a Ca l’Arumí, on només hem de travessar la carretera per enfilar-nos cap a la Pedrera dels Dous, on hi trobem també cartells avisant de batudes de senglar. Collons, i ara que fem?? En principi rodem per la pista en direcció a l’ermita de Sant Esteve del Coll, on en principi no hi veiem cap més cartell. Doncs apa, entrarem als corriols de pujada, que ja són tot un clàssic, i que sense cap més contratemps anirem enllaçant fins a ser dalt de la Torrassa.

Un cop a dalt, aturada per menjar alguna cosa, refer-nos una mica, i posar-nos-hi bé per a la foto.


Apa, ja va sent hora de tornar, així que pugem dalt de les bicis per fer una baixadeta pel Dragon Khan. Ens deixem caure cap al Pla de la Bassa del Llop, i al creuament de pistes tornem a trobar cartells de batuda de senglar. Mala peça al teler, més val no arriscar-nos, amb el que girarem cua, per tornar a enfilar-nos a la Torrassa. Haurem de baixar per la banda de Llinars que sabem que està neta de caçadors.

Podem desfer el camí fet de pujada, però per variar una mica, baixarem pel dret. El corriol Kekomo serà la millor opció, tot i que la falta de pluja, i el pas de bicis, i pel que sembla, també motos, fa que no estigui en les millors condicions. De totes maneres, no ens ho passem gens malament, i en no res ja som a baix de la pista del Camí del Coll, tot just a tocar de l’ermita.

Rodarem per la pisat cap a la Pedrera dels Dous, per baixar fins a la carretera, que travessem, agafant el sender just davant de Ca l’Arumí, i que farem tot xino-xano, mentre ens enfilem cap a la urbanització de Sant Carles.

Travessarem la urbanització, amb la pujada final que ens porta cap a can Ribot, on ens veurem obligats a fer una breu aturada, per solucionar el trencament d’un radi de la bici. És el que té ser un romàntic de les bicis, la veus allà aturada a casa, amb aquella carona...la treus, però els anys no perdonen. Sort d’en Magret, que ha posat el material per a una cura d’urgència.


Prosseguim, cara ara ja ve baixada. Al Turó de Can Ribot, anem a buscar el corriol de l’alternativa de la Font de Javà. Ràpida i divertida baixada, amb algun petit tram final de remuntada que ens obliga a pujar pulsacions, que acabarem enllaçant amb el Xaragall de Can Pins.

Aquí, en Quim es posa al davant, i la resta a seguir-li la estela. En no res ja estarem a baix, donant per enllestida la sortida. Només ens queda rodar tranquil·lament per la riera de tornada cap a Argentona.

Com cada dissabte, a la Plaça Nova ens espera l’esmorzar Bicigaleru, avui amb una temperatura més suportable que ens setmanes anteriors.

Tot i els entrebancs que hem trobat amb les batudes, al final ha quedat una força bona sortida de 29 quilòmetres amb 728 metres+.



Diumenge 05 de Febrer 2023:

I arriba diumenge, amb una nova trobada dels Bttargentona. Avui hem quedat per anar a resseguir trams de la Montaltbike, amb lo que la trobada no serà a la Plaça Nova. Ens trobarem a Mataró, a l’entrada de les 5 Sènies. Per un dia, que matinin els argentonins!!! Potser per aquest motiu, ben pocs han fet acte de presència, només en Francesc M, i en Jordi S. A les 8, ja hi erem puntuals en Joan B, Pere B, Marc, i Salva B.

Primer, la presentació de la nova “companya” d’en Marc. Només li faltava aquest màquina, a veure qui li segueix el ritme quan la tingui per la ma!!!


Una foto, i apa, som-hi!! Rodarem per les 5 Sènies cap a Llavaneres, per pujar al poble, que travessarem cap als eucaliptus, de camí a la Hípica. No estem acostumats a estar tanta estona sense trepitjar corriols, i aquests 8,5 quilòmetres, tot i el bon ritme, i la continua xerrera, se’ns fan una mica llargs.

Un cop a la Hípica, ens enfilarem per la pista cap a la zona de la Plana d’en Cot, on trobem les primeres marques al terra de la cursa, que ens aniran d’allò més bé per a poder resseguir el trak sense pèrdues.

Primers corriols que són de baixada, i que ens porten uns metres més avall a tocar del sender del Passeig dels Bolets, on trencarem a l’esquerra, i el corriol de seguida es converteix en pujada. A partir d’aquí, una molt bona enllaçada de corriols, amb alguns trams força exigents que no ens donarà respir de pujada fins a sortir als Rocs de Sant Magí. Collons, com se les gasten aquests Xurribikers!!!

Estem a la urbanització de la Roca de la Nao, i hi rodarem per l’asfalt un centenar de metres.





 De seguida tornem a entrar dins d’un corriol, i ara a baixar. Passarem per trams del Muffin, que ja hem fet altres vegades que hem visitat la zona. Alguns els fem de baixada, quan normalment hi hem passat de pujada, però tant se val. El recorregut i l’enllaçada de corriols és espectacular, i desprès de pràcticament 2 quilòmetres de baixada, arribem a la zona de la Plana de l’Oliva, on ara haurem de tornar a pujar.

Altre cop a enfilar-nos, 1,5 quilòmetres de corriols amunt, i a l’arribar a la zona dels Pous d’en Pere, els corriols tornen a ser de baixada. De fet, el que tenim pel davant ja és tot un clàssic a les acaballes de les Montaltbikes, així que si no canviem d’idea, acabarem a la vila de sant Vicenç, tot i que sembla que no és un problema per a la majoria. De fet, ho farem pràcticament fet, fins ser ja al Torrent del Ranxo, ja a tocar de la vila.

És hora de sortir-nos del track, i buscar com tornar, així que entrem en un sender de pujada, que uns metres més endavant surt a una pista, no sense haver d'acabar empentant la bici uns metres.

 Estem a tocar de la tanca d’una finca, que a hores d’ara sabem que és Can Misser. Haurem de pujar per la pista, i quina pujada!!! Un pendent considerable i feixuc, que sembla no acabar-se mai. De fet, ens hi estarem pràcticament 2 quilòmetres, sort que els últims metres són força més planers. De fet, aquests últims metres, ja hi hem passat travessant-los fa una estona, però és que els companys Xurribikers no s’han deixat cap camí i corriol sense trepitjar.

Al final de la pista, ens trobem que som a la sortida del Pit i Collons, així que ens queda només un centenar de metres de corriol revirat de pujada, i ja som dalt de l’esplanada del Turó de l’Oriola.

Aquí tornem a estar dins del recorregut la cursa, així que la resseguirem de nou. Trams divertits de corriols, que ens baixen altre cop cap a la Plana d’en Cot, on definitivament ens sortirem del track.

Tenim davant l’entrada del corriol Glory, i no desaprofitem la ocasió. Tot i estar força sec, mirarem de gaudir-lo al màxim, tot i que el baixadó primer de pedres se’ns continua fent gran, i seguim sense arriscar-nos a baixar-lo. La resta, sense excessives complicacions, per acabar sortint altre cop a la Hípica de Llavaneres.

Anem força bé de temps, però ja és hora d’anar tornant. De moment, ens deixem caure cap a Santa Mònica, per començar a enfilar-nos pels senders del Tintorer. Pujada fins dalt del Coll de Pallarés, on ens toca anar enllaçant trams de corriols, pista i senders, cap dalt del Turó de Llorita.

Un cop dalt, el sender que han obert les màquines a l’antic corriol del Cabró, ens baixa cap al Coll de Can Xerrac, i d’aquí, a enfilar-nos cap a can Bruguera, primer pel tram del tallafocs, continuant pels corriols que travessen la Plana dels Brucs.

Un cop a Can Bruguera, ens enfilem cap a la urbanització de la Cornisa, enllaçant amb el corriol de l’Incinerat, que ens baixa al creuament de pistes de la Plana del Pou de la Plata.

Seguim fent corriols de baixada cap al parc Forestal, ens enfilem dalt del Turó d’en Dori, i travessarem tot el parc de baixada pel dret.

Anem a buscar els corriols de Can Bellatriu, per on no hem passat des de que s’hi ha fet les tasques de desforestació. Al principi, ha desaparegut un petit tram del corriol, però la resta de trams, de moment continuen més o menys igual, així que de moment, encara podrem gaudir d’una divertida baixada.

Acabarem sortint a la pisat del camí de les Aigües, i uns metres més avall, ja serem a la Hípica de Can Salvat. El Torrent de Can Bellatriu ens baixarà fins la riera.

Són 2/4 de dotze, i encara tenim temps d’acostar-nos a la Plaça Nova, per fer un piscolabis...

...avui més que merescut, després d’aquests 35 quilòmetres, i 1302 metres+, en poc més de 3 hores.











No hay comentarios:

Publicar un comentario