viernes, 27 de enero de 2023

Corriols per arrecerar-nos del fred.

Dissabte 21 de Gener 2023:

Després d’uns dies en que les temperaturas han baixat força, per fi arribem al cap de semana, tot i que el temps no té perspectives de millora. La convocatoria dels Bicigaló no arriba, i un cop forçada, un Munt de baixes. De fet, per unes i coses i altres, només quedarem per sortir en Pere C, Josep, i Salva B.

Mirant de guanyar algun grau al termòmetre, retardarem una mica l’hora de la trobada. Avui quedem a les 08:30, i quan arribem a la Plaça Nova, el termòmetres marca només 3ºC. Sort que hem estat previsors, i anem una mica més abrigadets de lo habitual.

A la plaça ens creuem amb en Francesc M, Javi F, i Kiko P, que a última hora han canviat la bici de carretera per la de btt, i ja marxen per fer una sessió de puja-baixa xtrem per Burriac.

Nosaltres farem una sortida més conservadora, mirant d’arrecerar-nos tant com puguem per patir el mínim de les baixes temperatures. Marxem de la plaça cap a l’Agility, per només travessar la riera, entrar al Torrent de can Bellatriu, per tot just passada la Hípica de Can Salvat, trencarà a l’esquerra, i comença a enfilar-nos per corriols, de camí al Torrent de la Reimina. Continuem passant per sobre de Can Cabanyes, abans de sortir a la pista del Camí de les Aigües.

Un centenar de metres per la pista, i altre cop corriols de pujada. Ara un bona enllaçada corriolaire que ens anirà portant cap a Can Martí de la Pujada. Aquí haurem de remuntar un petit tram de pista, abans de trobar l’entrada del corriol del Romaní. Nosaltres seguirem per l’esquerra, per anar enfilant-nos, travessant la zona de l’Esbarzer Gran, per acabar sortint dalt de la caseta dels caçadors, entre Can Ferriols i l’Oasi.

Ens deixarem caure per la pista, fins passada la Hípica de Can Ferriols, on trencarem a l’esquerra per anar resseguint senders de pujada, que alguns feia molt de temps que no hi passàvem. Anem enfilant-nos cap a la Surera de Can Famada, on els últims metres de sender, ens deixaran a l’entrada del corriol que ens entrarà dins de la Nevera.

Ara ens toca, seguir donant-t’ho tot, mentre fem el corriol de la Nevera de pujada. En poc més d’un quilòmetre, acabarem sortint al creuament de pistes de la Plana del Pou de la Plata, on tenim a tocar l’entrada del corriol de l’Incinerat, fet que no desaprofitarem.

Ja hi som dins, i ens toca resseguir el seu sinuós traçat de pujada, Un cop a dalt, un tram de corriol, seguit d’uns metres de pista, ens porten a l’entrada del Wally. Apa, uns pocs metres més de pujada, ens porten al quilòmetre 11 de la sortida. A partir d’aquí, una estoneta de baixada, enllaçant corriols, primer amb un tram del Mikaku, que enllaçarem amb els que baixen cap a la Font de n’Oms. Avui seguirem combinant corriols, i algun petit tram de pista, passant per la Font de la Moreneta, amb la següent enfilada que ens portarà cap a la Plana dels Brucs.

No ens volem allunyar gaire més, així que decidim fer corriols que ens portin cap al Coll de Can Bruguera, on la pista ens pujarà cap dalt de la urbanització de la Cornisa. Passarem per la pista als peus del Turó de Tarau, per anar a buscar la baixada de tornada cap a Argentona.

Aquí tenim diferents opcions, però ens decantarem pel corriol de l’Amazones. Baixada ràpida i divertida, amb el tallafocs final que ens deixa a la Plana de Can Vilardell. Corriol divertit, on hem d’anar a l’aguait, doncs les fulles caigudes dels arbres no ens deixen veure si hi ha alguna cosa amagada que ens pot fer anar per terra. Tot i això, sense cap ensurt, acabarem sortint a la pista que ens baixarà cap a l’Oasi.

Haurem de remuntar uns metres, altre cop cap a la caseta dels caçadors, on desfarem trams que hem fet fa una estona de pujada. Corriols de baixada, travessant la zona de l’Esbarzer Gran, que continuarem fins a sortir a les arrels de Can Bagot.

A la sortida, un tram de sender, i altre cop a deixar-nos caure per corriols, travessant el Rovell de l’Ou, per acabar al canyer de Can Comalada, abans de sortir a la riera.

Feina enllestida, tornada cap a Argentona, tancant la sortida a la Plaça Nova. Tot i que la temperatura ha millorat una mica, les taules de Cèsar Diaz, on a aquesta hora encara no hi toca el sol son buides. Ja n’omplirem una en “petit comitè”, i tot i passant fred, no deixarem passar l’esmorzar Bicigaló.

24 quilòmetres, amb 881 metres+ a un bon ritme, que donen inici a un nou cap de setmana de btt.

Altre cop no hem pensat en fer cap foto, a veure si la propera setmana estem més a l’aguait.



Diumenge 22 de Gener 2023:

Aquesta setmana ja han arribat les noves equipacions, i alguns ja hem passat per la Molist Store a recollir les nostres…

…així, avui tocaria estrenar-les.

A la convocatòria, una mica forçada, d’en Joan B, poques respostes confirmant. Potser compromisos familiars, o el fred que diuen que farà en tindran la culpa.

Matinarem per ser puntuals a les 8 a la Plaça Nova, i al final serem en Joan B, Francesc M, Pere C, Jordi S, i Salva B.

La veritat que fa fred, a hores d’ara estem a -2ºC, i potser alguns han triat bé no posant-se la nova equipació, sortint més abrigats.


Doncs apa, tot i esperar una mica més a algun instigador de convocatòries que s’ha degut quedar entortolligat amb els llençols, decidim començar a pedalar, a veure si anem entrant en calor. Marxem de la plaça en direcció a l’Agility, i a l’igual que ahir, només travessar la riera, ens fiquem dins del Torrent de Can Bellatriu.

Un cop a la Hípica de Can Salvat, trencarem a la dreta. Senders per sobre de Can Marfà, que enllaçarem amb corriols cap a Sant Jaume de Traià, passant a tocar de les restes de l’ermita, abans d’enfilar-nos a la pista del camí de les Aigües.

Uns metres pujant per la pista, i de seguida la deixarem per enfilar-nos cap al Rocar de Sant Jaume, enmig dels trams oberts pels trams desforestats després de l’incendi a la zona. Pujada feixuga, on ja no notem el fred.

Un cop a dalt, ens deixarem caure uns metres, per entrar en trams dels corriols dels Avís Enginyers. Bona enllaçada, ara amunt, ara avall, cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix, on també les tasques de les màquines, han fet malbé alguns corriols, i haurem de resseguir un petit tram de pista.

Seguim cap a la Sureres de la Bofarulla, amb la posterior enfilada cap a la Surera de Can Famada, arribant al punt on vam passar ahir de camí al corriol de la Nevera. Avui no serà el cas, el que farem serà deixar-nos caure cap a Can Ferriols pels senders que ahir dèiem que feia molt temps que no hi passàvem. Apa, ahir del dret, i avui a l’inrevés.

Al sortir a la pista, ens deixarem caure cap a l’Oasi, per un  cop passat, buscar altre cop corriols. Ara ens tocarà tornar a pujar, primers metres més exigents, per poc desprès entrar en trams més suaus mentre anem enfilant-nos cap Turó de Can Gaspar, de camí a les Planes de Can Nogueres.

Un cop a dalt, farem el corriol que ens puja dalt del Turonet de Can Barraquer, on a tocar del repetidor, trobarem l’entrada del corriol que ens baixa cap al Mikaku. La següent enllaçada, ja és tot un clàssic, un puja-baixa passant per la Font de n’Oms, per acabar entrant al torrent que ens pujarà cap al Coll de Can Bruguera, on farem una petita aturada, per menjar alguna cosa, i que en Joan ens faci de fotògraf.



Un cop la feina feta, toca tornar a pedalar. Pugem dalt de les bicis, i rodem un centenar de metres per la pista, fins a trobar l’entrada del corriol d’en Cid. Apa, avall que fa baixada!!! A xalar com la canalla, mentre ens deixem caure per aquests trams de corriols, fins a sortir al Torrent del Pixador dels Ases. Divertida baixada, que fins i tot se’ns ha fet una mica curta.

Un cop a baix, en qualsevol altre sortida, haguéssim remuntat fins a sortir a la pista del Camí Vell de Can Bruguera, per anar enfilant-nos altre cop cap al Coll de Can Bruguera. Això, si no fas cas a en Jordi S, que ens convenç per a deixar-nos caure una mica més avall, per no sé cap a on diu que anirem. De fet, deixem un centenar de metres fins a la riera de Can Soler... per un moment, si baixem una mica més, ja ens veiem asseguts a l’Alsus de Mataró.

Res, res, aquí mateix girem, i comencem a pujar per la riera, per uns  metres més amunt, entrar a la pista que ens enfila cap a Can Cabot de la Brolla. Pujada amb forta pendent, que al final tindrà la seva recompensa. Arribem a enllaçar amb la meitat del corriol Guineueta, i ja que hi som, doncs cap dins, per tornar a gaudir baixant. A la zona també hi ha passat les màquines, tot i que el corriol a hores d’ara està ben net, i no tindrem cap problema per passar-hi.

A la sortida, aprofitarem per fer l’Amaito, que ens farà salivar de valent, fins a sortir al Sot de la Salamandra. El 1,5 quilòmetres de la feixuga pujada per la pista, s’ha vist recompensat amb escreix, després d’aquesta estona baixant.

Però, tornem a ser a baix, i hem de remuntar de nou. Ara començar a pujar cap a la Bassa d’en Noe, per entrar al Bosc de la Vendrella, on tenim una exigent pujada fins dalt del pla del Repòs de Sant Bernat.

Uns metres més endavant, tenim Can Flequer, i l’ermita de Sant Martí de Mata, on un cop entrem al torrent ja no deixarem de pujar en direcció a Can Bruguera. La temperatura ha pujat una mica, i de fet farem una petita aturada per treure'ns els paravents, així també deixem que toqui l'aire a la nova equipació.


Els últims metres de pujada els fem, aprofitant  els metres inicials de l’Arqueòleg Xtrem, per un cop a dalt, anar a resseguir els corriols que travessen la zona de la Plana dels Brucs, que ens portaran, ara sí, al Coll de Can Bruguera.

Portem poc més de 21 quilòmetres de sortida, i ja em superat de llarg els 1000 metres+. És hora d’anar tornant. Temps enrere, tindríem clar que la millor manera de baixar cap a Argentona, seria pels corriols d’en Bellatriu, però a hores d’ara no sabem fins a quin punt s’hi pot passar sobre la bici, així que anirem a lo segur. Repetirem la tornada de la sortida d’ahir, així que ens toca enfilar-nos cap dalt de la urbanització de La Cornisa, per anar a buscar la baixada per l’Amazones.

Desprès de passar-hi ahir, avui farem la baixada una mica més ràpid. Un cop a baix de l’Oasi, petita remuntada per la pista fins a la caseta del caçadors, i a partir d’aquí, a forçar una mica més el ritme, mentre gaudim deixant-nos caure per la zona de l’Esbarzer Gran, amb els corriols finals que ens porten a les arrels de Can Bagot.

Uns metres més de baixada, travessant el Rovell de l’Ou, amb sortida a la riera, pel canyer de can Comalada.

Riera, i cap a la Plaça Nova, per asseure’ns al xino, amb un petit piscolabis recuperador. Aprofitarem el sol, i alguns un cafè amb llet calentó, per anar entrant en calor.


Tanquem un nou cap de setmana, amb aquesta sortida de 29,63 quilòmetres, i 1239 metres+.

Per cert, no hem de patir, els llençols han estat benèvols, i no s’han engolit a ningú, menys mal!!!

Les properes sortides ja mirarem de fer una estrena d'equipacions amb més quorum. 





 








No hay comentarios:

Publicar un comentario