martes, 4 de abril de 2023

Uns entrenant per la Volta a Eivissa, i d'altres corriolejant per La Roca i la Torrassa.

Dissabte 25 de Març 2022:

Casi bé sense adonar-nos ja tenim mig enllestit un altre mes, al menys al que a fins de setmana es refereix. Darrer dissabte de Març, per a una nova trobada dels Bicigaló. Avui som en Quim M, Pepe C, Oscar E, Robert D, Josep, i Salva B.

Com casi sempre, la majoria no hem pensat en cap a on dirigir la sortida, sort d’en Robert, l’únic que ha estat per la feina. Aprofitarem l’avinentesa i no ens oposarem a que ens faci de líder, així que apa, marxem de la Plaça Nova en direcció a l’Agility, per entrar a la riera, on rodarem fins a la deixalleria.

Travessarem la carretera cap al cementiri, passem per la gossera, abans d’entrar al torrent de Can Manreset. Enfilada cap a la Font d’en Quico, continuant enllaçant trams de corriols, senders i pista, fins dalt del Pla dels Alemanys.

Estem a tocar del Pla dels Matxos, però abans farem un petit bucle, per on de vegades ens porta en Francesc M a les sortides del diumenge. Corriol on en Kiko P, s’hi va deixar mig casc, i una mica més el cap, però que avui nosaltres el fem de pujada.

Acabarem sortint a la pista, per de seguida part del grup entrar de pujada al corriol que voreja el Turó de Matacabres, mentre la resta continua per la pista, de camí al Coll de Gironella, on hi trobarem alguns altres companys ciclistes que semblen esperar tanda per entrar al corriol d’en Cata.

Nosaltres, entrarem a la cadena, per deixar-nos caure uns centenars de metres, abans de començar a pujar de nou, travessant la Brolla de l’Abril. Sortirem a la pista, a prop de l’entrada del corriol del Roure, que avui no és part del nostre recorregut.

Uns metres més planers per la pista, per entrar en corriols de baixada cap a Can Blanc, per un cop ja som casi bé a tocar de la casa, tornar a remuntar. Ens anirem enfilant per corriol, en direcció a la Mútua.

Passem a tocar de les restes de Can Genís, on tornem a entrar en trams de corriols, ara travessant el Bosc de Can Cardí, per acabar enfilant-nos cap a Coll de Porc.

12 quilòmetres de sortida, i ara ens toca una estona de pista, primer cap al creuament de Cal Camat Vell, continuant de baixada cap a la Plana del Fum. Uns metres més de pista ens ha de portar cap a Can Jep de la Mel, on tot just abans d’arribar-hi, tornarem a entrar en trams de pujada per corriols. Trams que vam fer setmanes enrere, però a l’inrevés. Avui ens anem enfilant en direcció a Can Tarascó, seguint uns metres més endavant, abans de deixar-nos caure a la pista a tocar del Mas de Cèllecs.

Només sortir a la pista, tenim de nou entrada de corriol. Altre cop a baixar, aquest cop pels corriols de la zona de les Palomeres, que en poc més de 1,5 quilòmetres ens portaran a la zona esportiva d’Òrrius.

Apa, ja que hem xalat baixant, ara toca de nou pujar. Primers metres per asfalt, en direcció a Can Guineu, tot i que aquí l’Oscar diu que les cames ja en tenen prou, i en Robert l’acompanyarà de tornada , deixant-se caure per la pista del Burro cap a Can Raimí.

La resta, corriolejarem una estoneta més. Primers trams més planers, amb últims metres de pujada de la sortida, enfilant-nos al Turó d’Aquença, per un cop a dalt, sense aturades, deixar-nos caure cap a la Pedra de la Fada, en direcció al dipòsit de sobre les Ginesteres.

Tenim pel davant, divertida baixada per la zona de la Brolla de Riudemeia, però abans de començar a baixar, ens aturarem per deixar pas a un grup que està de pujada. La norma bàsica del mon del btt “sempre deixar pas als que pugen”, i més si són una colla de bikers empenyent les seves e-bikes.

Un cop el camí net, a xalar d’una ràpida i com sempre divertida baixada, que ens deixarà a la riera de Riudemeia.

La feina ja està feta, només tenim que rodar tranquil.lament per la riera cap a Argentona, on l’Oscar i en Robert ens esperen a la Plaça Nova per compartir una estona d’entaulament amb l’esmorzar Bicigaleru.

Entre que demanem, i preparen els entrepans, aprofitarem l’avinentesa per passar per la botiga d’en Bellatriu a recollir els mitjons que en Pepe C ha fet a conjunt amb la nova equipació dels Bttargentona, que demà toca estrenar-los.


I mentre nosaltres estem en ple procés de recuperació, els "Pocholos" continuen amb la seva preparació per la ja propera Volta a Eivissa. Avui s'acostaran al Montseny amb la flaca. LLinars, Santa Maria de Palautordera, Collformic, Seva, Viladrau, San Celoni... 135 quilòmetres, amb 2652 metres+... res, un paseitooooo!!!

Amb aquests 29 quilòmetres, i 816 metres+, posem punt i final a les sortides de dissabte de Març.



Diumenge 26 de Març 2022:

Avui serem els Bttargentona els que haurem de tancar les sortides de Març. En Joan B posa fila a l’agulla amb una nova convocatòria, a la que finalment pocs farem cas. De moment, en Francesc M, i en Javi F continuen amb les sortides preparatòries per la Volta a Eivissa. A les 8 estan a la Plaça nova, però si ahir va tocar flaca pel Montseny, avui faran btt fins la Pla de la Calma, o fins al Sui.

La resta, en aquest cas, en Joan B, Kiko P, Pere B, Marc X, i Salva B, ens quedarem més a prop. Sembla ser que podríem anar cap a la Torrassa, que sempre és una bona opció. Doncs apa, anem-hi, primeres pedalades marxant de la plaça en direcció a l’Agility, i ja som dins la riera.

Rodarem cap al Bell Recó, passem per sota del viaducte de la C60, per anar a buscar els senders de pujada que travessant les Malloles de Can Pins, ens aniran enfilant cap al Turó de Can Ribot, on farem el corriol alternatiu a la casa, fins a sortir dalt de les planes.

En no res serem a Sant Carles, travessant la urbanització cap a la zona del Turó dels Castellans. Aquí, altre cop a corriolejar, ara travessant el Bosc de Can Poc, endinsant-nos dins del corriol de la Pistola, per acabar sortint a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes.

Només travessar la carretera, tornarem a estar dins de corriols, ara per deixar-nos caure fins a Ca l’Arumí, on començarem a enfilar-nos cap a la Pedrera dels Dous, per seguir rodant per la pista fins passada l’ermita de Sant Esteve del Coll.

Toca de nou, trams de corriols, amb l’enllaçada clàssica que ens acabarà deixant dalt de la Torrassa del Moro, on aprofitarem per fer una aturada, menjar alguna cosa, refer-nos una mica, i fins i tot alguns tenen temps de contemplar hipnotitzats la bellesa del Montseny.

Aquí en Kiko ens deixarà, que ha de ser d’hora a caas. La resta, després de tanta pujada, anirem a buscar algun tram divertit de baixada.  Decidim anar a fer alguna de les variants del Senglar, així que desfem uns metres que hem fet fa una estona, i ja som dins del corriol.

El terreny està molt sec, tot i això els primers trams es fan força bé. Quan arribem al punt on hi ha la bifurcació de les tres variants, decidim agafar la del mig. Les altres dues variants tenen punts més tècnics, i millor passar-hi quan el terreny estigui en millors condicions. De totes maneres la opció triada, tot i no tenir cap dificultat, ens permet xalar mentre ens hi deixem caure a bon ritme. A la sortida, a tocar de Can Casavella, encara farem uns metres més de corriol de baixada, fins a sortir altre cop a la pista de Camí del Coll.

Ara ens toca remuntar per la pista uns centenars de metres, en busca de l’entrada d’un nou tram de corriol, que ens baixi fins al Mogent.

Rodarem vorejant el Mogent, passant pel polígon de Can Font de la Perera, Santa Agnès de Malanyanes, en direcció a la Roca del Vallès. Portem ja 25 quilòmetres, i ara farem  altre cop trams de corriols, aquest cop de pujada buscant ja la tornada.

Primers trams pujant per les arrels, per entrar al corriol que voreja la Vinya d’en Tomàs. Amunt sense parar, enllaçant amb el corriol de la Creu, de camí cap al Bosc de Can Planes. Passem per sobre de la Pedra Foradada, uns metres més endavant, passem a tocar de les restes de Can Ronses, i continuem pujant cap dalt del Turó del Morro del Gall. Encara ens queden  uns metres més de pujada per la zona del Bosc de Can Païssa,  abans d’acabar sortint a la pista de la Pedrera de la Pedra Blava.

30 quilòmetres, i ja s’han acabat les pujades. A partir d’aquí tot baixada, amb algun petit tram del que anomenem fals pla. La opció triada, és la dels corriols de Can Vinyamata, tot i que a alguns encara continuen dient que no és una baixada del seu gust. De totes maneres, encara que hi hagin altres opcions, la baixada darrera d’en Marc no té res a envejar a altres baixades. 3 quilòmetres de baixada a 158 ppm de mitjana en són bona mostra. Potser ja comencem a tenir edat per no arriscar tant, però la sensació a l’arribar a Ca l’Arumí segur que farà que ho repetim a la propera que puguem.

Apa, ja està tot el peix al cove, ja només ens queda acabar de deixar-nos caure cap a la riera de Riudemeia, i tornada tranquil.la  per la riera cap a la Plaça Nova, on tancarem la sortida amb un nou piscolabis, aquest cop en “petit comité”.... ahhh, i amb l’estrena dels nous mitjons Enforma que en Pepe C ens ha confeccionat a joc amb la nova equipació.

Una bona matinal de btt de 39,56 quilòmetres, amb 968 metres+.





No hay comentarios:

Publicar un comentario