lunes, 24 de julio de 2023

Dissabte baixem per Can Vinyamata... diumenge no arribem ni a Can Bruguera!!!

Dissabte 15 de Juliol 2023:

Els dies passen volant, i ja tenim a sobre un nou cap de setmana. Aquesta setmana en Pere C és l’encarregat de fer la crida pels Bicigaló, i ben aviat van arribant les confirmacions. Tot va rodat, fins al: “Hola , pel tema de la calor us heu plantejat sortir abans, rotllo 7h30m ??”. Aquí la cosa es complica, uns els hi és igual, d’altres prefereixen l’hora habitual... mentre alguns continuem “enllustrant” la flaca , per si de cas.

A última hora sembla ser que l’horari serà l’habitual, tot i que en Robert, i en Pep, sortiran abans. De fet, a les 7 ja seran pedalant. En Pere C, Pepe C, Oscar E, Quico S, Jordi T, Jordi F i Salva B ens estarem una estoneta més al llit, i ens trobarem a les 8 a la Plaça Nova.

De bon principi ja es diu que sobre les 10 hauríem de ser altre cop a Argentona, així que no triguem més, que sinó no caldrà que comencem!!! Això sí, alguns no marxarem de la plaça fins que la policia municipal acabi de donar-nos una lliçó de bona conducta ciclista... collons, de bon matí i ja ens venen amb martingales!!!... que sí no es pot anar en contra direcció, ni per les voreres, ni travessar les places... aquests no ens coneixen, si nosaltres només anem per pistes, i els corriols ens fan angúnia!!!

Apa, marxem, marxem, abans de que a algú se li escalfi la boca... anem cap a l’Agility, travessem la carretera, i a rodar per la riera. En Piu diu que la sortida serà fins a Ca l’Arumí, i si el “presi” ho diu, a veure qui li porta la contrària. Rodem tranquil·lament cap al Bell Recó, passant per sota del viaducte de la C60, i en no res ja serem enfilant-nos pels senders de les Malloles de Can Pins.

Pujada fins dalt del Turó de Can Ribot, fent el corriol alternatiu que ens deixa dalt de les Planes. Uns metres més endavant ja serem a Sant Carles, per deixar-nos caure fins passat el restaurant, on farem el sender de baixada que ens deixa a Ca l’Arumí.

10,5 quilòmetres, i ja som al destí de la sortida d’avui, doncs que toca ara?... tornar cap a Argentona. De moment, farem trams de corriols fins a sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes, que només hem de travessar per continuar corriolejant, ara travessant el Bosc de can Poc, cap a sota del Turó dels Castellans.

Senders de baixada ens portaran cap al Pla de l’Espinal, i en res serem al Coll de Parpers, on només travessar la carretera l’Oscar i en Quico ens deixaran. Aprofitaran per baixar pel corriol de la Mercé. La culpa la té en Miquel Àngel....sí, sí, ja sé que no hi pinta res a la crònica d’avui, però és el primer que et ve al cap, quan sents un: “Can Vinyamata no és un corriol de baixada”.

La resta, allargarem una estoneta més, primer enfilant-nos fins a sortir a tocar de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels, per a la que puguem entrar en corriols que ens evitin el màxim de pista. Tot i això n’haurem de fer un centenar de metres, abans de trobar l’entrada del corriol.

A partir d’aquí, que corrin les bicis!!! Baixada ràpida, i per a alguns fins i tot divertida, passant per Can Vinyamata, i sense aturades fins a baix de Can Roviró, i d’aquí, en res ja som a la riera de Riudemeia.

Tornada per la riera, per tancar la sortida a la Plaça Nova, on en Robert, Pep, Oscar i Quico ens esperen entaulats per compartir taula amb l’esmorzar Bicigaleru.

Hem arribat tot just passades les 10, i de cop i volta, els que tenien tanta pressa l’han perdut, o al menys se n’han oblidat, ara fent-la petar amb tot bitxo vivent que gosa a passar per la plaça.

Per cert, fotos ni una!!!... això sí, l’esmorzar i la bona estona entaulats no ens l’ha tret ningú!!!

Al final, unes 2 horetes de bici, amb 27 quilòmetres i 551 metres+.



Diumenge 16 de Juliol 2023:

Després de la sortida d’ahir, i de la nova convocatòria d’en Joan B, diumenge toca matinar per a una nova trobada dels Bttargentona. Puntuals a les 8, més o menys els de sempre, digues-li Joan B, Francesc M, Javi F, Pere B, Marc X, i Salva B... em deixo  a algú? Calla, sí... en Kiko P, que avui  ha canviat la bici pel running.

Avui no tenim gens clar cap a on anar, però en Joan diu de marxar cap a l’Agility, i un cop a la riera, decidim. Doncs apa, comencem a pedalar i en res ja som a la riera... encara que tot plegat, serà un miratge!!! Com aquell qui no vol la cosa, ja som dins del Torrent de Can Bellatriu...però no dèiem que rumiaríem la ruta mentre rodàvem per la riera???

 Sembla ser que al final farem alguna corriolada cap a Can Bruguera, o potser no, ja veurem. De moment, estem al torrents fins a la Hípica de Can Salvat, on trenquen a la dreta, per començar a fer corriols cap a Sant Jaume de Traià. Passarem a tocar de les ruïnes de l’ermita, abans de sortir a la pista del Camí de les Aigües.

Uns metres de pujada per la pista, i a la primera de canvi, ja tornem a ser pujant per corriols i senders cap dalt del Turó de les Olivelles, on sortirem a la pista que puja del cementiri de Mataró cap a Can Vilardell.

Ens hem d’enfilar per la pista, mirant d’aprofitar alguns trams de corriols que la voregen, i mentrestant, en Kiko que puja corrent  també per la pista. Ens acompanyarà uns metres, fins tot just abans d’arribar a la urbanització. Nosaltres pugem per l’asfalt en direcció al Parc Forestal, tot i que no hi arribarem. De moment ens deixem caure pel Carrer Rossinyol, entrant al corriol d’en Bellatriu.

Primers trams de baixada cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix, i seguim de baixada pel corriol... a veure si acabarem baixant altre cop a Argentona??? Però no, farem més o menys la meitat de la baixada, i ens tornarem a enfilar altre cop en direcció a la Vinya d’en Rouaix... això comença a tenir pinta de Vidalada!!!

Aquí ens tornem a trobar amb en Kiko, que sembla que ens ensumi. Doncs apa, que ens acompanyi una estona mentre corriolegem cap a la zona de la Surera de Can Famada, tot i que a les baixades l’acabarem deixant enrere.

Anem enllaçant puja-baixa de corriols en direcció a la zona de la Surera de Can Famada, i quan hi arribem... doncs ens tornem a trobar amb en Kiko, collons quina paparra, i no és cansa mai???

Ara corriols de baixada, cap a Can Martí de la Pujada, amb el tram de pista posterior que ens puja cap a l’entrada del corriol dels Romanins. I mentre ens hi enfilem, en Kiko encara té temps de immortalitzar-nos.


Farem el corriol dels Romanins, abans de corriolejar de baixada per la zona de l’Esbarzer Gran fins a sortir a les arrels de Can Bagot, on ens trobarem a en Joan V que també ha sortit a fer una volteta, i aprofitar per netejar algun corriol, tot tallant alguna branca.

Aquí ens deixarà en Kiko, això sí, amb unes últimes fotos.



Ja comencem a notar les cames, i tot plegat portem 10,5 quilòmetres. Reprenem la marxa, enfilant-nos de nou per corriol cap als Porcs, amb uns següents trams de senders més planers, abans de tornar-nos a enfilar corriolejant cap al Turó de les Rovires. Seguim pujant, cap a la caseta dels caçadors, on sortim a la pista que farem de baixada cap a l’Oasi.

Continuem de pujada, amb una bona enllaçada de corriols, que passant pel Turó de Can Gaspar, ens deixarà a les Planes de Can Nogueres. Uns metres més de corriols ens enfilen a la pista a tocar dels peus del Turó de Can Barraquer.

Portem poc més de 16 quilòmetres, i comença a fer calor. Ja anem a buscar la tornada, primer deixant-nos caure per corriol fins a trobar el torrent on hi ha la sortida del corriol del Mossèn, per posteriorment tornar a pujar en direcció al creuament de pistes de la Plana del Pou de la Plata. En aquests trams ens creuarem de nou amb en Joan V que ja torna amb la feina feta, ha netejat unes quantes branques que eviten passar per la cadena que van col.locar fa temps per evitar el pas de motos i bicis per aquests corriols.


Un cop al creuament de pistes, enfilada per corriol fins a trobar el corriol de la Nevera, que en principi és el que portàvem al cap, tot i que només entrar-hi veiem a l’esquerra un nou corriol, i pel que sembla, encara no gaire transitat. I si la carn és dèbil, que hi farem??? Doncs res, ja hi som dins, amb en Marc al capdavant!!! Primers metres divertits, revirats, amb el terreny força sec, que dificulta aguantar la bici sense derrapar excessivament, i amb alguna branca punyetera que farà anar per terra a algú...però res important, una petita espolsada, i a tornar-hi.

Més endavant el corriol s’acaba, sortints a sender de baixada, que alguns potser fem massa ràpid, i aquest cop, una altra branca, ara tallada al mig del camí, ens farà també tastar el terra. Collons, que els líders tornin al seu rol, a veure si no arribarem a casa!!!

Travessarem de baixada les Sureres de la Bofarulla, per acabar sortint a la pista del Camí de les Aigües, que només hem de travessar per tornar a corriolejar, passant per sobre de Can Cabanyes, travessant el Torrent de la Reimina, de camí altre cop a la Hípica de Can Salvat.

El Torrent de Can Bellatriu ens porta de nou a la riera, i com a última hora s’han anul.lat els plans de platja, encara podrem tancar la sortida a la Plaça Nova amb el piscolabis de rigor, mentre fem plans per la sortida de diumenge vinent, que en principi serà la primera Repicacarreteres.

Però això, serà el proper diumenge, de moment avui, els 22,67 quilòmetres, amb 833 metres+ ja no ens els treu ningú.








 




No hay comentarios:

Publicar un comentario