martes, 19 de septiembre de 2023

Cap de setmana de corriols "al dente"!!!

Dissabte 16 de setembre 2023:

Divendres, en Manel V està neguitós i no se’n pot estar de fer una nova crida per la sortida de dissabte dels Bicigaló. La cosa sortirà prou reeixida, i farà que matinem per ser a les 8 a la Plaça Nova per acompanyar-lo, en Pere C, Jordi F, Pepe C, Jordi T, Pep, Oscar E, i Salva B.

Un cop hi som tots, és hora d’anar per feina, que alguns volen tornar a ser a lloc ben d’hora. Doncs apa, marxem de la plaça en direcció a l’Agility, i a rodar per la riera, amb la idea ja clara que avui, després de la pluja caiguda aquesta setmana, el terreny estarà “al dente”.

Rodem fins al Bell Recó, passem per sota del viaducte de la C60, mentre voregem el Xaragall de Can Pins. Avui no passarem per sota de la carretera de Parpers, al menys de moment. Agafarem a l’esquerra per entrar al Xaragall de l’Espinal que farem de pujada, fins a passar per sota del Pont de l’Espinal, on uns metres més endavant agafarem corriol a la dreta, que ens anirà enfilant cap a la zona de les Malloles de Can Pins. Diferent i bona opció de pujada, que de ben segur farem en altres ocasions.

Seguirem enfilant-nos cap dalt del Turó de Can Ribot, on farem el corriol alternatiu a la masia, que ens acabarà deixant dalt de les Planes, Ja som a tocar de Sant Carles, on trobarem uns caçadors que arriben amb els cotxes i estan descarregant els gossos per a una nova batuda del senglar. Un d’aquests gossos serà part de la nostra sortida d’avui.

Ara toca deixar-nos caure cap al restaurant, i el gos més juganer es posa al capdavant del grup, fins i tot destorbant en part la baixada. Travessem la urbanització, anant a buscar els corriols de la zona del Bosc de Can Poc, i el gos que no ens deixa... més que un gos caçador, sembla un gos corriolaire.

Aprofitarem per entrar al corriol de la Pistola, i el gos continua amb nosaltres sense perdre l’estela del cap del grup. Per un moment dubtem si el gos té ganes de jugar, o potser algú de nosaltres fa ferum a senglar???

A la sortida del corriol, travessem la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanayanes, on farem una petita aturada per reagrupar-nos, i ens creuarem amb un altre grup de bikers que venen de Cardedeu, i se’n van cap a La Roca del Vallès, i que per cert, sense voler-ho seran els nous acompanyants del gos. Sense dir ase ni bestia ens ha abandonat, al menys ara sí que va en bona direcció per tornar a retrobar-se amb els seus companys, que ja deuen estar neguitosos perseguint el senglar.

Nosaltres seguirem de baixada per corriols dins a sortir a Ca l’Arumí, on travessarem la carretera, per enfilar-nos per l’asfalt fins a la pista de Pedrera dels Dous. Resseguirem la pista fins passada l’ermita de Sant esteve del Coll, on hem de començar la clàssica enllaçada de corriols per anar pujant cap dalt de la Torrassa.

Un a un anem entrant al corriol, fins que en Manel torna a tenir problemes amb el canvi de la bici. La cadena ha saltat i es queda enganxada entre la pinyonera i els radis. Normalment es soluciona fàcilment, però avui s'ha entosudit en no desenganxar-se, i ens hi hem hagut d'arremangar bé. De fet, ens hi hem estat força estona, ara gira la roda, aguanta els desviador, estira fort per aquí, estira fort per allà...diu en Lluis Llach que "segur que tomba, tomba, tomba", però la e-bike d'en Manel sembla ser que no se sabia la cançó. Al final ho hem pogut arreglar, i entrarem al corriol... aixó sí, mentre d'altres ni se n'han adonat i ja són a la Torrassa.


Una estona i uns quants corriols de pujada més tard, arribarem la resta, i ara sí ens podrem fer la foto de grup... això sí, però ràpid que són les 10, i la gana ja es fa notar.

Dons apa, no perdrem més temps, agafem les bicis, i ens deixem caure cap al Pla de la Bassa del Llop, on trobem l’entrada dels corriols que ens han d’anar baixant cap al Penjat dels Garrofers. Ens aturem a mig corriol per reagrupar-nos, tot juts davant d’una entrada de corriol que hem vist en d’altres ocasions, i encara no hem tastat. Un altre biker al que deixem pas, deixa anar un “aquest corriol està bé, però té força pendent”... que ha dit??? A en Magret se li fa la boca aigua, i ja no tenim opció, cap dins i a veure que ens trobem.

La veritat que de dificultat excessiva no en té, de fet, a no ser algun petit xaragall que s’hi ha fet pel pas de les bicis. Tot i això, l’haurem tastat bé, i és una divertida i bona alternativa per anar variant quan ens movem a la zona. Acabarem enllaçant amb els trams clàssics, i ara sí, no perdem més temps i anem per feina. Tot i algun petit ensurt sense conseqüències greus, acabarem sortint a l’entrada del tram final del Dragon Khan, i ara sí, a deixar córrer les bicis, que el terreny avui ho permet, i ja ens trobarem un cop siguem a baix del Sot de can Bosquets.

Un cop som tots a baix, travessem la carretera, i vorejarem el Torrent dels Rials de camí a Dosrius.

Deixarem la vila, anant a buscar els corriols de l’alternativa a la riera, tot i que avui ho farem pujant una mica més per la pista, per fer la variant de sobre.

El canyer del Torrent de la Feliua ens portarà a sortir a la riera, i ja amb la feina feta, rodarem cap a Argentona, tancant la sortida a la Plaça Nova, on tot i ser ja passades les 11, ningú ha perdut la gana. Tot i això, sembla ser que avui els astres s’han alineat malament, al Cèsar Diaz tampoc estan gaire per la labor, i algú farà el primer mos a l’entrepà casi bé a les 12.

De totes maneres, amb l’estomac arregladet, i desprès d’aquesta bona sortida de 26,45 quilòmetres amb 655 metres+, ja és hora d’anar tornant cap a casa.



Diumenge 17 de Setembre 2023:

Diumenge ens toca als Bttargentona, i dissabte al vespre, en Joan B torna a ser l’encarregat de fer la convocatòria. Algunes respostes confirmant, d’altres habituals per fi diuen que són fora, i això que volten més que en Willy Fog, i ja no recordem les setmanes que fa que no els veiem.

Al final, els matinaires que serem a les 8 davant la Fleca Casas som, en Joan B, Javi F, Jordi F, Pere B, Marc X, Jordi S, Àngel M, i Salva B. A la plaça també hi ha en Manel V, Quico S, Oscar E i en Pep, que també sortiran una estona.

Nosaltres, amb el excel·lent terreny que tenim desprès de les pluges, volem anar a fer quatre corriols per la Roca del Vallès, així que marxem de la plaça cap a l’Agility, i a rodar per la riera en direcció a la riera de Riudemeia.

Primera enfilada cap a Can Roviró, on entrem als corriols que ens han d’anar pujant cap a Can Vinyamata. Bon ritme de pujada, i primers esbufecs, mentre anem pujant fins a sortir a la pista de la Pedrera de la Pedra Blava.

Un centenar de metres per la pista, i altre cop corriols de pujada, ara travessant el Bosc de Can Païssa, mentre anem a buscar el corriol de La Lola. Avui tornarem a fer el bucle per sobre de la pedrera que ens va ensenyar en el seu dia en Salva M, això sí, sense solta ni volta, perquè l’hem fet a l’inrevés. Que hi farem, ens fem grans!!! De totes maneres, un corriol sempre és un  corriol.

A la sortida, en Jordi F ens deixa, i se’n torna cap a Argentona. La resta, ara sí, ens enfilem fins a trobar l’entrada del corriol de La Lola, i cap dins. Com fem normalment, el resseguirem de baixada fins la meitat, on farem una petita remuntada per anar a buscar l’entrada de l’Amic Invisible.

Ara sí, toca deixar córrer les bicis, i xalar de valent, mentre anem baixant, i sense aturades, enllaçar amb el The Rock. Excel·lent manera de travessar el Bosc de Ca l’Argent.

Un cop a la sortida, rodarem cap al Bosc de Can Planes, enfilant-nos pel corriol que passa a tocar de les runes de Can Ronses. En Joan ens ha proposat fer el Gusilu, i no ens ha semblat mala opció. 

El corriol té poc més de mig quilòmetre, amb uns trams inicials que fem tranquil·lament, sabent també que el final està més complicat, i més una nova variant que s’hi ha obert, i que ens deixa en un “drop” que la majoria només ens el mirarem, mentre en Marc s’hi llençarà, amb un “si no té res!!!” de fons d’en Pere B. 


Deixa, deixa, que ja tenim una edat i no estem per collonades, la resta empentarem uns metres les bicis per tornar a la variant més assequible, i acabarem baixant al Torrent de Can Companys.

El torrent ens acabarà portant a la carretera de Parpers, just davant de Can Companys. L’Àngel vol tornar, així que decidim travessar la carretera, per entrar al Torrent de Sant Miquel, i anirem enfilant-nos per corriols fins a sortir dalt del Collet de Parpers. Pujada amena, alhora que exigent, que tot i això fem prou bona cara a la sortida.


Ja tenim a l’Àngel ben situat per a tornar cap a Argentona, però tot plegat portem 17 quilòmetres, i encara tenim temps per fer alguna cosa més. Ens acomiadarem, i a seguir, de moment enfilant-nos cap dalt del Pla de l’Espinal, per continuar pujant travessant el Bosc de Can Forns, fins a sortir al Turó dels Castellans.

Ara rodarem per l’asfalt de Sant Carles, cap a les Planes de Can Ribot. Quilòmetre 22, i ara toca xalar de nou baixant, i per això triem l’enllaçada dels corriols del Pi Tort i el Pi Dret que era tot un clàssic a les nostres sortides de fa anys, i per on ara, pràcticament no hi passem mai. A Strava anomenen aquests segments com Pre-amazonas i Amazones II, digues-li com vulguis, la qüestió és que ens ho hem passat d’allò més bé baixant-los. Això sí, per a la propera, millor no anar al davant que es baixa força més tranquil sense notar l’alè al clatell dels que portes al darrera.

Després de poc més de 2 quilòmetres som a baix del Torrent dels Rials, i hem de rodar tranquil·lament cap a Dosrius, on anirem a buscar els corriols de l’alternativa de la riera. Avui ens hi fiquem per l’entrada clàssica de sota, per anar-nos enfilant fins a la bassa de la Vinya d’en Santos. Aquí tindrem una avaria, sembla ser al nucli de la roda d’en Javi, tot i això de moment podrà tornar a casa pedalant, i tocarà visita al “doctor” la propera setmana.

Ens deixarem caure cap al Torrent de la Feliua, on travessant el canyer, sortirem a la riera. Ja ho tenim tot fet, en no res tornarem a ser a Argentona, on alguns encara tindrem temps a entaular-nos una estona a la Plaça nova, amb el piscolabis al xino.

Apa, 32 quilòmetres i 864 metres+ més a la saca...ara a rentar les bicis, i la propera setmana més!!!


 




No hay comentarios:

Publicar un comentario