jueves, 22 de febrero de 2024

El btt no s'atura, una Torrassa, un Corredor amb extres... i més.

Dissabte 10 de Febrer 2024:

Després de la Montaltbike, i de les visites a la Roca del Drac, ja tornem a la normalitat. De moment, dissabte els Bicigaló ens tornarem a trobar a la Plaça Nova. Aquest cop serem en Pere C, Quim M, Jordi T, Jordi F, Jordi S, i Salva B.

Amb la pluja caiguda a les últimes hores, tot i no ser tan abundant com seria necessari, segur que el terreny està perfecte pel BTT, i amb aquest desitg deixarem la Plaça Nova, en direcció a l'Agility.

Ja som dins la riera, mentre rodem tranquil.lament tot pensant cap a on dirigir la sortida. Aviat ho tindrem clar, fa temps que no anem a la Torrassa, i avui serà un bon dia per gaudir dels corriols de la zona.

Doncs apa, anem cap al Bell Recó, per passar per sota del viaducte de la C60, de camí al Xaragall de l'Espinal. El corriol està perfecte, i l'anem resseguint fins passat el pont de l' Espinal. Aquí farem una aturada que s' allargarà més del compte. N'hi ha que tenen la llengua tova, i comença una xerrera sobre temes diversos, coses del passat, de gent argentonina... passen els minuts, fins i tot el GPS s'atura, avui ningú vol esmorzar a les 10?

Al final, ens hi posarem de nou, i ara ens toca la primera enfilada de la sortida. De moment, corriols de pujada cap a la Mallola de Can Pins, per continuar cap al Turó de Can Ribot. I ves tu a saber perquè, les ganes de fer anar la llengua no han minvat, fins i tot, n’hi ha que aprofiten per xerrar amb una parella de bikers que ens trobem al corriol alternatiu a la masia, que ens deixarà dalt de les Planes de Can Ribot.

Ara ens toca seguir cap a Sant Carles, deixant-nos caure cap al restaurant, mentre anem a buscar alguns trams més de corriols, que ens han de portar a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes. Hem passat a tocar de l’entrada del corriol de la Pistola, però avui, ni tan sols hem fet l’intent d’endinsar-nos-hi.

Un cop a la carretera, només l’hem de travessar, i altre cop a corriolejar, ara de baixada, fins a sortir a Ca l’Arumí. Enfilada per l’asfalt cap a la Pedrera dels Dous, on rodarem uns centenars de metres per la pista del Camí del Coll, abans d’entrar al corriol dels ruscs d’abelles. Aprofitarem el primer trencall a la dreta per anar pujant fins a trobar el corriol que passa per sobre de la pedrera, i amunt que fa pujada fins a sortir a l’esplanada de la zona del Xalet.

Encara ens queda una mica més de pujada, primer pel tram de corriol pedregós, tot i que abans d’entrar-hi deixarem baixar a un fill i la mare que també estan fent btt per la zona. Apa, som-hi, cap amunt, i en res ja serem dalt de la Torrassa, on farem una breu aturada, aprofitant per immortalitzar el moment... sort en tenim que n’hi ha un, que sempre va ben calçat amb un bon trípode!!!

Ens hi hem de posar de nou, així que toca pujar a les bicis, i deixar-nos caure cap al Pla de la Bassa del Llop, abans d’entrar als corriols que ens han de baixar cap a la zona del Penjat dels Garrofers, tot i que avui no hi arribarem. A mig camí, farem alguna variant més nova, força divertida, com tots els corriols de la zona, i que ens acabarà portant al tram final del Dragon Khan.

Aquí, a deixar córrer les bicis, gaudint d’aquests trams com la quitxalla, i amb l’afegit que el terreny està espectacular. Ràpida baixada cap al Sot de Can Bosquets, amb reagrupament abans de travessar la carretera. 

Reprenem la sortida, ara deixant-nos caure cap a Dosrius, tot vorejant el Torrent dels Rials. Un cop a la vila, anirem a buscar el corriol de l’alternativa de la riera. Primers trams de pujada, que anem resseguint fins a sortir a la bassa de la Vinya d'en Santos, amb els següents trams de baixada, que acabarem per dins del Torrent de la Feliua, abans de sortir al Torrent de Manyans.

Ja som a la riera, i quan ja pensàvem que la festa s’havia acabat, en Piu deixarà anar un: “perquè no passem per Coll de Bocs?”, doncs apa, què no sigui dit. Entrarem al torrent, enfilant-nos fins a tocar de la mina, on trencarem a l’esquerra per tornar a fer corriols. Potser la intenció inicial de la crida era pujar per la pista fins al Nutrisport, però si es diu de pujar per Coll de Bocs, o ho fem bé, o no piulem. Doncs apa, a corriolejar de nou, per aquests trams sinuosos, alhora que divertits... i ara sí, acabarem sortint al Nutrisport, per deixar-nos caure cap al torrent que ens deixarà a la riera.

Apa, ja hem mig enllestit la feina!!! Només ens queda rodar tranquil·lament per la riera, de camí a la Plaça Nova, on encara tindrem temps de compartir una estona d’esmorzar amb en Pepe C, Quico S, i Oscar E.

Hem començat el cap de setmana amb aquests 26,49 quilòmetres amb 691 metres+... i demà més.



Diumenge 11 de Febrer 2024:

Dissabte al vespre, en Joan B tornarà a ser l'encarregat de la nova convocatòria pels Bttargentona. Hi ha ganes d'aprofitar el bon estat del terreny desprès de la pluja, i amb aquesta intenció matinarem per ser a les 8 a la Plaça Nova.

A alguns se’ns han enganxat una mica els llençols, i hem de penjar un whatsapp d’última hora per a que el grup s’esperi. Apa, a córrer de bon matí, això si el vent en contra que bufa a aquesta hora ens ho permet.

Una mica passades les 8, arribem a la Plaça Nova on ja s’esperen en Joan B, Francesc M , Salva M, Quim M, Pere B, i  Marc X. També hi ha en Rafel F, l’Àngel M, i la Susanna C, amb algun altre Burriac Biker, que de moment s’afegiran al grup.

Sembla ser que en Joan ja té clar cap a on anar... cap al Corredor que fa molt de temps que no ens hi acostem. Doncs pa , ja podem marxar!!! Direcció a l’Agility, entrarem a la riera, per rodar en direcció a Dosrius. A l’igual que ahir, farem el corriol de l’alternativa a la riera, tot i que avui a l’inrevés. En aquests primers trams, el ritme ja va “ in crescendo”, i la colla d’en Rafel es queda enrere.

A la sortida del corriol, ja a tocar de Dosrius ens haurem d’aturar, en Pere B té problemes a la transmissió de la bici, i en Joan es veurà obligat a fer us de la seva motxilla de Doraemon, que tants cops ens ha salvat. Es posa mans a la obra, i en poca estona ho tindrà enllestit. Mentre estem aturats en Rafel i companyia passen, seguint amb la seva sortida.

Reprendrem la marxa, deixant-nos caure cap a Dosrius, travessant la vila, primer cap a les escoles, seguint cap a la Fonts del Comuns, on ens enfilarem per les escales, cap a la urbanització de Can Vallmajor.

Desprès ens enfilarem pels esglaons, fent el corriol pels peus del Castell, que ens portarà a sortir a la pista que puja cap a Can Massuet. Aquí hi ha una altra transmissió que fa el tonto, hi ha un parell de pinyons grans on la cadena salta, però de moment ho anem trampejant. Resseguim la pista fins a ser just per sobre de la Pedrera d’en Sesa, on entrarem als corriols que ens pugen cap al Turó del Gat Salvatge, abans de tornar a sortir a la pista, a tocar de les Planes de Can Pruna. 

Farem els primers metres per l’asfalt de la urbanització de Can Massuet, per seguir cap a Can Carreres, on passarem a tocar del Camp de Paintball. Uns metres més endavant, tornarem a sortir a la urbanització, on ara sí, ens aturarem per a que en Joan faci una ullada als problemes de la transmissió.

Tot plegat, un parell de dents torçades amb un sobreesforç de la cadena en el primer trams de les escales, que solventarà adreçant-les amb les alicates. Ja podem anar fent bormes de la motxilla d’en Doraemon, que ens ha tornat a salvar la sortida!!!


I mentre ell posa fil a l’agulla, d’altres no perden pistonada fent de paparazzi.


Apa, continuem, ara hem de travessar la urbanització, per començar a enfilar-nos per senders cap a Coll d’Argila, i una mica més amunt a Puig Aguilar. Trams més planers passant pel Coll de Ca l’Arenes, abans de passar a tocar del Campament del Solell del Corredor, on tenim una curta però exigent pujada per corriol que ens deixa a l’Àrea d’Esplai del Corredor.

Aprofitarem per acostar-nos al Mirador, on tornarem a fer una breu aturada, menjant alguna cosa, i posant-nos-hi bé per a la sessió de fotos.



Els propers trams seran enfilant-nos pels esglaons, i en res ja serem al Santuari. No ens hi aturarem, anirem per feina, deixant-nos caure per pista i senders pedregosos i aixaragallats en direcció a Ca l’Arenes, tot i que de moment no hi arribarem. Abans deixarem la pista, trencant a la dreta , per anar baixant fins al Dolmen de Ca l’Arenes...

... per de seguida, tornar-nos a enfilar. Estem dubtant d’on som, però de seguida ens situarem, passant a tocar de Can Miloca, per acabar deixant-nos caure cap al Camp de les Passadores. Estem en trams que havíem fet anys enrere en una edició de la Transcorredor, tot i que el paisatge ha canviat força d’ençà.

De moment estem de baixada, travessant del Bosc de Can Guinard, de camí a la zona de Collsabadell, on tornarem a tenir dubtes de com continuar. La dita diu que tots els camins porten a Roma, però nosaltres hem de tornar a Argentona!!!

Portem 27 quilòmetres, i davant del dubte, sempre amunt. Anem enllaçant corriols i senders, amb algun tram força exigent, per acabar sortint a la carretera del corredor, on farem una altra aturada mecànica, aquest cop com a bons samaritans per deixar una manxa a un biker que té problemes per inflar la roda de la seva bici de carretera.

Estem a tocar del Turó del Vent, i ens hi acostem per l’asfalt. Altra cop en trams coneguts, ara aprofitarem l’enllaçada de corriols que ens va ensenyar en el seu dia en Quico Vallbona. Ràpida i divertida baixada, que ens deixarà a la carretera de Can Bordoi.

Uns últims metres d’asfalt, abans d’enfilar-nos fins a torbar l’entrada del tram final del Dragon Khan, i al igual que ahir, a xalar deixant córrer les bicis, potser massa i tot, amb un perill de petits ensurts, per forçar una mica massa, però és el que té portar al senglar d’en Marc bufant-te l’orella.

Un cop al Sot de Can Bosquets, travessem la carretera per baixar cap a Dosrius, i altre cop entrarem a l’alternativa de la riera de tornada.

Avui ningú obre boca a Coll de Bocs, així que ja no deixarem la riera fins a l’Agility. Fet i fet, són les 12, així que alguns ens veurem obligats a perdre’ns el piscolabis.

Acabem el cap de setmana amb casi bé 41 quilòmetres i 1186 metres+.


La propera setmana estarem lluny, però dissabte els Bicigaló no fan festa...


... i els Bttargentona, diumenge tampoc!!!

















No hay comentarios:

Publicar un comentario