miércoles, 14 de febrero de 2024

La Roca del Drac ens torna a cridar.

Diumenge 04 de Febrer 2024:

Dissabte, sembla ser que els Bicigalons per unes coses o altres no podran estar per les bicis. Només en Pepe C i Salva B davant la manca de convocatòria, decidim sortir una estona a les 9 amb les flaques.

En Magret d' ha desempallegat aviat dels llençols, fent una convocatòria a primera hora del matí. Llàstima, ja anem tard i no els podrem acompanyar. Només en Jordi S estarà a les 8 a la plaça, aprofitant per sortir a la foto.


A les 9 ens trobarem amb en Francesc M, que també farà carretera amb en Kiko P, i Joan S, però ells rodant per la Nacional II fins a Malgrat.

Nosaltres rodarem per carreteres interiors amb menys trànsit. Un Parpers, amb baixada a La Roca, rodant cap a Trentapasses. Tornada a Llinars, pujada a Can Bordoi, per deixar-nos caure a Dosrius, abans de tancar la sortida a la Plaça Nova, amb l'esmorzar bicigaleru.


Diumenge hi ha ganes de gresca, i amb aquesta intenció matinarem per ser a les 8 davant la Fleca Casas en Joan B, Quim M, Francesc M, Salva M, Pere B, Marc X, Jordi F, Joan S, Miquel Àngel, i Salva B. 

De bon principi tenim clar que anirem cap a La Roca per a que els que encara no han tingut ocasió, facin un tast del corriol de la Roca del Drac.

Doncs apa, marxem!!! Carrer Gran, carrer Sant Narcís, i deixem Argentona per Can Volard. Primers corriols cap al Torrent del Collell, i enfilada pel Rocar d' en Serra fins als dipòsits. Uns trams més planers, i ràpida baixada cap al cementiri de la Vall de Clarà.

Travessem la carretera, i a rodar pel polígon per anar cap a la riera de Riudemeia, on entrarem al corriol de la Nevera abans de començar a enfilar-nos cap a Can Roviró.

Els trams següents, els clàssics que ens pugen cap a Can Vinyamata, per continuar amunt fins a sortir a la pista de la Pedrera de la Pedra Blava.

Després d'uns metres per la pista, altre cop corriols de pujada, travessant el Bosc de Can Païssa. Corriols i senders, incloent el bucle clàssic per sobre de la pedrera fins a trobar l'entrada del corriol de La Lola.

Apa, cap dins, els més agosarats al capdavant, i la ersta al darrera. Com sempre farem la meitat de La Lola, per enfilar-nos fins a trobar l'entrada de l'Amic Invisible. Ara ens deixarem caure, travessant el Bosc de Ca l'Argent, per enllaçar amb el The Rock. Cadascú al seu ritme, és difícil seguir l'estela dels més ràpids, però xalarem tant com puguem, per reagrupar-nos a la sortida.

Ara ens toca anar a fer el corriol de la Rocad del Drac, però abans haurem de rodar cap a Can Ronses, enfilant-nos cap dalt del Turó del Morro del Gall, de camí al Pessebre de can Païssa, on hi trobarem l'entrada. Primers metres d'enfilada fins dalt del turó, on aprofitarem per fer una breu aturada, per menjar alguna cosa, i que els que encara no hi han passat, puguin fer una ullada als primers trams més tècnics.
 


Res, seguim!!! Els més conservadors aprofitarem l’escapatòria de l’esquerra, aprofitant per aturar-nos i veure com en Marc es deixa caure com si res...


...mentre en Miquel Àngel demostra la seva destresa, tot i que es trobi amb algun entrebanc al camí.


Els propers metres, molt pedregosos, on ens ajudarem del peus per passar. Les pedres tenen per tot arreu marques del xoc de plats i bieles, i no es qüestió de fer malbé les bicis. Més endavant ja és 100% ciclable, i gaudirem de valent mentre baixem cap a la zona de l’entrada del Gusiluz, on en Kiko P s’acomiadarà del grup. Ha de ser d’hora a casa, i aquí és un bon punt per a tornar.

La resta seguirem baixant, fins a trobar les restes de Can Ronses, que passarem per dins, per fer els últims metres d’aquest nou corriol.

Un cop a la sortida, ens toca rodar cap al Bosc de Can Planes, per enfilar-nos cap dalt del Turó Gros, on trobarem l’entrada del corriol Cagando Blando. Fa temps que no hi passem, i volem tornar a tastar-lo. De fet, una baixada sempre és una baixada, però aquests trams estan força malmesos, i no tenen el flow d'abans.

A la sortida estarem a tocar de la masia de Can Planes. Aquí, en Salva M serà el nostre líder, i el ritme augmenta, i si volem esperar als de darrera, acabarem amb el grup disgregat. Meitat per aquí, meitat per allà, ens tornarem a agrupar un cop a tocar de la Vinya d'en Tomàs.

Més corriols fins a sortir a la carretera de Parpers, just a tocar de Can Companys. La travessem, i ja som dins del Torrent de Sant Miquel.

Avui, la pujada serà per l'Star Wars. Trams que fa temps que no fem, i que ens han de deixar dalt del Pla de l'Espinal.

Aquí buscarem la última baixada de la sortida, el corriol del Koala. Apa, que corrin les bicis, i en no res serem al Xaragall de l' Espinal.

Tornada cap a Argentona per la riera, i a la Plaça Nova, piscolabis per refer-nos d'aquests 31 quilòmetres amb 966 metres+.









No hay comentarios:

Publicar un comentario