domingo, 3 de enero de 2016

Anem al Pla de la Calma

Comencem el 2016 i després de la nit de Cap d’Any, primera sortida del 2016 en solitari, per fer un clàssic..... pujada al Corredor per Llavaneres, per cert amb arribada a dalt i veure el restaurant tancat i barrat....baixada cap a Dosrius, pujada cap a la Breinco, Sant Carles, Pla de l’Espinal, Parpers i baixada pels Galcerans. Primera sortida de l’any per anar fent boca.

Al vespre, whatsapp d’en Manel L per veure si algú surt dissabte. De seguida contesta d’en Rafael F dient que hi ha sortida de varis grups d’Argentona per anar fins al Pla de la Calma, a la que no dubtem en apuntar-nos.

A les 8:00 ens trobem a la Plaça Nova en Manel L, Quim C, Toni P, Rafael F, Jordi S i Salva B.....amb companys dels Limoncello’s i altres bikers d’Argentona. En total érem 22 iniciant la ruta.

Sortim riera amunt i agafem carretera cap a Dosrius. Seguim carretera fins a la Breinco i entrem al corriol de Cal’Arumí que ens baixa cap al Mogent.

Continuem cap a Cardedeu on ens deixa en Jordi S, doncs té deures familiars a fer i no ens pot acompanyar tota la ruta.

Anem direcció a Cànoves, però avui ens hi porten per uns camins alternatius, diferents als que estem acostumats a fer quan anem cap a la zona. Anem a un ritme suau, amb continus reagrupaments,,,,,,.


 i alguna aturada per solventar petits problemes mecànics.


Arribem a Cànoves i ens parem a la font per reomplir els bidons.

Continuem pujant per la carretera fins passar la Braseria Canela. Aquí ens separem en 2 grups. Uns segueixen per la pista per anar cap a l’embassament de Vallforners i la resta trenquem a l’esquerra guiats per en Toni P, enfilant pista de pujada per anar a buscar un divertit corriol que ens portarà planejant i amb alguns trams de baixada altre cop a la pista que puja cap a l’alberg de Vallforners.

La veritat que val la pena fer aquest 3 kilòmetres de pujada per pista, per poder gaudir d’aquest corriol estret i revirat.




Al sortir a la pista, seguim amunt fins a arribar a l’Alberg Masia de Vallforners, on en principi havíem quedat de tornar a ajuntar els 2 grups.

Al arribar-hi no hi havia ningú i hem pensat que potser encara no hi havia arribat. Esperem una estona, inclús en Manel L baixa fins a l’embassament per veure si els troba.....però ni rastre.


Alguna cosa ha passat, però no hi ha cobertura de mòbil. Decidim continuar la ruta i enfilem els 6 kilòmetres finals de pujada, amb un parell de trams que fan que les cames ja comencin a patir l’esforç.

Poc abans d’arribar a dalt, s’aixeca un vent molest i la temperatura ja es força baixa. Cadascú puja al seu ritme, però al final tots hem aconseguit el cim, amb la sorpresa de veure que la resta del grup que pensàvem que no trobaríem, ja estaven a dalt, “morts de fred” desprès de l’estona d’espera a que arribéssim tots.


Unes fotos ràpides i de seguida desfer el camí de baixada.



Aquí comencen els petits problemes de la sortida. La pista de baixada té un fort desnivell, el terra està força sec, amb pedra solta.....el que ha provocat un parell de caigudes sense greus conseqüències i alguna punxada de roda.

Baixem per la pista, passant per l’embassament i tornada a Cànoves, on parem per prendre alguna cosa calenta que ens faci passar el fred.


Es va fent tard, i mirem de tornar el més ràpid possible. Baixem fins a Cardedeu, amb aturada altre cop per arreglar una altre punxada de roda.


De Cardedeu a Dosrius per carretera i a Dosrius agafem riera cap a Argentona.

Segons el GPS uns 72 kilòmetres amb un desnivell positiu de 1581 metres en unes 6 hores. Sortida a un ritme suau, amb algunes “incidències”, cosa gens estranya tenint en compte el nombrós que era avui el grup.

....i només estem a dissabte. Diumenge també hi haurà sortida???

El track:

No hay comentarios:

Publicar un comentario