martes, 21 de febrero de 2017

Les elèctriques són el futur?

Dissabte ens tornem a trobar a la Plaça Nova. Aquesta setmana som en Pere C, Pepe C, Oscar E, Jordi S, Jordi P, Robert D i Salva B.

No tenim clar que fer, però com la majoria de vegades sortim cap a l’Agility i agafem riera amunt i ja decidirem.

Guiats per en Jordi P anem cap al cementiri, passem per la gossera i comencem a enfilar corriols de pujada.

La sortida d’avui és un seguit de corriols ara amunt, ara avall..... passem per llocs tan diversos com la riera de Clarà a Can Raimi, la Mútua, Ca n’Altafulla i la font de Can Blanch a Òrrius....




El dia acompanya, molt bona temperatura i el terreny en perfectes condicions, el terra humit amb algun tram una mica enfangat, però millor que sec com a l’estiu, una combinació perfecte per gaudir dels molts corriols de la zona.




Al Coll de Gironella en Pepe i l’Oscar se’ls hi fa tard i ens deixen. La resta anem a seguir corriolejant de baixada fins a sortir a la zona de la bandera al Rocar d’en Serra. Seguim baixant cap al dipòsit i de nou tornada a la Plaça Gran.

Llàstima de no tenir el track i no poder explicar gaire cosa més.... a veure si més endavant la tornem a fer i es pot publicar.

Dissabte al vespre convocatòria d’en Joan B via whatsapp....proposta? sortida cap a Burriac amb el que això sol comportar!!!

Poques respostes, però entre elles una que mereix la pena comprovar.....en Francesc M ens anuncia una sorpresa, doncs haurem de veure de que es tracta.

Puntuals a les 8:00 a la Plaça Nova ens trobem en Joan B, Francesc M, Quico P, Salva M, Manel L, Quim C, Martin G, Jordi S i Salva B.

Aviat hem pogut comprovar quina era la sorpresa que ens esperava, una Spezialized Turbo Levo FSR doble 27,5” Plus, amb només això potser no us en feu una idea, però amb una imatge segur que us queda més clar:


fins i tot en Quico Vallbona que avui sortia amb la flaca no se n'ha pogut estar de fer-li un cop d'ull.


I si la proves, encara que sigui només per la Plaça ja veus de quin peu calça, una bici impressionant que només donar una pedalada arrenca com un avió. I als que l’han pogut tastar durant el matí per la muntanya encara se’ls hi cau la baba.

Un cop provada la nova joguina, sortim en direcció a la Font Picant, on en Joan V ens guia per uns corriols de pujada que encara no havia fet mai i quer segons han explicat passen a prop de la zona de la Font e la Puput.

Mira que fa temps que anem per corriols d’Argentona i encara ningú m’havia parlat mai d’aquesta font i com no van tenir la delicadesa de passar-hi, doncs haurem de fer una petita ressenya tot buscant per Sant Google:

“Localitzada al veïnat de Lladó, a dalt del xaragall de la Puput. Font de pedra, coberta en forma de capelleta. Al mur de la dreta hi ha una ceràmica amb el nom de la font i el simbol del Grup de Fonts d'Argentona, un càntir de terrissa negra partit per la meitat. Es troba envoltada de pins, esbarzers, roldors i canyes. Aquesta és una altra deu molt coneguda per la qualitat de l'aigua.


Seguim fent corriols cap a Torre Ametller i Agell on comencem pujada fins a sortir a la pista de Burriac. Com sempre en aquests trams ens compliquem la vida i passem per algun tram on hem de posar peu a terra i empènyer la bici. De totes maneres també hi ha zones que permeten demostrar la habilitat de cadascú.





Després d’un petit tram de pista de seguida entrem de nou en corriols que ens porten fins a l’aparcament de la Font Picant de Cabrera, on ens toca de nou remuntar per pista. Ens esperen 2 quilòmetres de pujada fins al Turó de Cirera, on ens aturem per reagrupar-nos i gaudir de les vistes que tenim de Cabrils i rodalies.

Continuem cap als Quatre Camins també conegut com a Coll de Gironella, on en Francesc M, Quico P i Jordi S ens deixen que ja se´ls hi fa tard.

La resta anem cap a la Mútua, seguint per la pista passant per Coll de Porc, on abans d'arribar-hi aprofitem per fer una foto de grup.


Continuem per la pista fins arribar a la Plana de Can Tarascó o Plana del Fum, punt en el que també ens deixa en Quim C, doncs sembla que té en ment fer alguna cursa de llarga distància i se li ha posat al cap fer una mena d’entrenament i seguir la sortida cap al Pla de la Calma.

En Joan B té ganes d'anar cap a la Pedra de l’Oreneta i de fet no li costa gaire portar-nos a l’hort, així que fem tram de pista de baixada per de seguida entrar de nou en corriols que ens aniran baixant fins a sortir a Can Jep de la Mel.
A partir d’aquí comença un seguit d’enllaç de corriols cap al Bosc de Ruscalleda a la zona de Vilanova del Vallès.

És una zona per la que no solem passar-hi, amb lo que en algun punt es generen dubtes del corriol a agafar, malgrat que inclús hi ha senyalitzacions amb el nom de la ruta.

Bé, només hi ha 2 opcions..... dreta o esquerra, vinga cap a la dreta, baixem, ràpidament tornem a pujar i de cop tanquem un bucle perfecte. Potser en Joan ens hi ha portat de nou per no haver llegit el rètol del dret i del revés.

Cap problema, agafem el corriol de l’esquerra i apali de nou a gaudir dels divertits corriols de la zona i més tenint en compte que fa una estona que estem baixant.
Anem fent via cap a la part alta de la Urbanització La Pineda per tornar a entrar en corriol que ens porta per fi a la Pedra de les Orenetes, on aprofitem per aturar-nos, menjar alguna cosa i les fotos de rigor.



Sense temps ni de veure cap de les 32 representacions pictòriques que hi ha dins les cavitats d'aquesta majestuosa pedra granítica, tornem a agafar les bicis que el matí va passant i hem de tornar cap a casa.
Ara que hi penso, nosaltres a la Pedra de les Orenetes i en Quim C ja deu estar arribant a l'Embassament de Vallforners, o al menys a l'aparcament de cotxes.

Nosaltres anem fent altre cop corriols, primer de baixada, però que aviat es convertiran en trams de pujada plens de pedra granítica que fa difícil la traçada i fa que les pulsacions vagin cap amunt.
Sortirem cap a la zona de l’elefant del Bosc Màgic de la Roca on travessem la carretera i seguim pujant en direcció a la zona del Turó del Gall on anem fent els corriols de la zona fins a sortir a la pista de la Pedrera, just a l’entrada del corriol dels Galzerans.
Un cop aquí, fem els Galzerans de baixada, però avui no baixarem cap a Can Roviró, sinó que remuntarem una mica i farem un tram que no solem fer mai i que ens deixa a mig corriol de la Mercé.
Ràpida baixada per la Mercé fins a sortir a la riera de Riudemeia.
I mentre nosaltres gaudim baixant, en Quim C ja ha arribat a l Pla de la Calma. Quin crack el tio!!!

Ja només queda rodar de tornada cap a la Plaça Nova per fer un petit piscolabis ben merescut...

.... i amb la presència de costum d'en Quico Vallbona que també ha acabat la sortida d'avui per carretera.

.... i mentre nosaltres estem fent petar la xerrada, en Quim C com encara no n’ha tingut prou, s’acosta a la Torrassa del Moro, però si pensava prendre alguna cosa fresqueta, ha fet salat. A aquestes hores ja no queda ni el “tato”.
Al final una sortida divertida, dura en alguns moments, amb una mica més de 35 quilòmetres i 1223 metres de desnivell +.

El track:




Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario