martes, 22 de agosto de 2017

Mare de Deu d'Agost pels corriols de Can Cigala

Entrem a la segona setmana d’Agost on alguns ja tornem a estar operatius laboralment, amb la sort que dimarts torna a ser festiu i com no pot ser de cap més manera ens tornarem a trobar a la Plaça Nova per gaudir d’un altre matí de btt.

A l’estar immersos en plena temporada de vacances no hi ha gaires respostes a la convocatòria de whatsapp, de totes maneres a les 8:00 ens trobem en Salva M, Manel L, Quim M, Rafael F i Salva B. Avui no som gaire gent, però comptem amb la presència d’en Salva M i en Rafael, el que comporta diversió assegurada.

Després d’una estona d’espera per veure si s’apunta algú més sortim com casi sempre cap a l’Agility i anem rodant riera amunt mentre decidim cap a on dirigirem al sortida d’avui.

En principi pujarem cap a Can Ribot, així que anem direcció al Bell-Racó on passarem per sota del viaducte de la C60 per travessar la carretera de Parpers i entrar en corriols de pujada travessant la zona de les Malloles de Can Pins.

Avui sembla que hi ha ganes de xerrera i mentre la fem petar, anem enfilant pujada tot xino-xano.
Arribem a la part de dalt del Xaragall de Can Pins on dubtem un moment si anar a fer el corriol alternatiu de la Font de Javà, però avui no estem per complicar la cosa i decidim que seguim pujant pels corriols clàssics cap al Turó de Can Ribot. Per cert, en aquesta zona els planells cartogràfics hi marquen la Font de les Potorrades, una completa desconeguda per a tots. A veure si algun dia podem esbrinar on està situada exactament.

Continuant amb la sortida, evitarem passar per la casa de Can Ribot tot fent el corriol alternatiu que ens porta al capdamunt al bell mig de les Planes.

Seguim cap a Sant Carles on fem tram d’asfalt cap a la part de dalt del Turó dels Castellans on entrem en corriols de baixada que ens porten cap al Pla de l’Espinal tot passant per la zona del Bosc de Can Forns.

I és que en Salva M vol ensenyar a en Rafael F la baixada per corriols que anomenem de Can Cigala. Doncs apa, ens toca baixar cap al Coll  de Parpers, on hem de fer un petit tram de carretera per de seguida tornar a endinsar-nos en corriols de baixada.

Ens espera una baixada ràpida i divertida cap a la riera de Gausacs, tot just a la zona de Can Company, on hem de travessar la carretera de La Roca per tornar a entrar en zona de corriols, però aquest cop de pujada.

Anem enllaçant els corriols revirats d’aquesta zona on hem de tenir cura en algun punt per fer passar el manillar entre les branques a banda i banda del corriol, però a mesura que hi anem passant cada cop tinc més clar que aquests corriols són força més divertits de fer de pujada.

Passem pel que coneixem pel corriol de la Creu, encara que potser haurem de canviar-li el nom doncs la creu ja fa temps que ha desaparegut.

Continuem corriolejant endinsats en la zona dels boscos de Can Planes mentre anem pujant fins a sortir a la pista tot just per sota de la Font de la Mansa.

Un petit tram de pista i tornem a fer corriols per tot just abans d’entrar a la zona de les Sureres de Ca l’Argent trencarem a l’esquerra per seguir pujant fins al Turó del Morro de Gall, on farem petit tram de baixada per dins del tallafoc dels pals d’electricitat fins a sortir a la pista on ens reagrupem i aprofitem per fer alguna foto de la sortida.




Continuarem  anant en busca de la pista de la Pedrera, que travessarem sense aturar-nos per gaudir d’una ràpida baixada pel corriol dels Galzerans fins a sortir a Can Roviró.

La sortida ja està pràcticament enllestida, només ens queda acabar de baixar cap a la Riera de Riudemeia per acabar rodant cap a la Plaça Nova on tanquem la sortida amb alguna beguda fresca i una bona estona fent petar la xerrada.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario