jueves, 17 de agosto de 2017

Overbooking de btt abans de vacances.

Últim cap de setmana de juliol....s’han acabat les Santes de Mataró.... entrem a la setmana de la Festa Major d’Argentona.... i s’acosten les vacances..... però de moment el btt no s’atura.

Dissabte nova trobada a la Plaça Nova encara que amb algunes baixes. Avui som en Pepe C, Oscar E, Josep, Quim M i Salva B.

Cada cop és més difícil triar cap a on anar, i és que el fet de sortir al menys tres cops a la setmana fa que fer rutes on no es repeteixin gaire sovint els corriols és fa una feina força feixuga, de totes maneres una cosa o altre sortirà.

De moment sortim cap a l’Agility i comencem a rodar riera amunt cap a la riera de Riudemeia.

Com la setmana passada ens enfilarem cap a Can Roviró, on seguirem pujant cap al corriol dels Galzerans, on tot just a l’entrada farem el primer reagrupament.

Reprenem la ruta gaudint d’aquests trams de corriols que en el seu dia es va batejar com “l’anti-29”. El fet de anar-hi passant un munt de cops ha fet que en alguns punts s’hagi anat eixamplant, però encara manté el seu traçat revirat que li dóna aquell punt de diversió que busquem quan sortim en bici.

Intentem pujar tot xino-xano, encara quer no sempre s’aconsegueix i més si te’ns una Turbo Levo que et va “empenyent” per darrera. De totes maneres arribem a dalt de la pista de la Pedrera sense problema.

Seguirem per fer corriols de pujada cap a la zona del Bosc de Can Païssa, on continuem cap al Coll de Sant Bartomeu tot passant per la pista que voreja la Pedrera.

Travessem la carretera i rodarem un tram de la pista de Sant Bartomeu, on tot passada la Masia de Céllecs agafarem entrada de corriol que normalment fem de pujada des d’Òrrius. I aquest ha estat el problema, que acostumats a fer un corriol de pujada, quan el fas del revés es veu diferent i hem errat un trencall que quan ens n’hem adonat ja estàvem sortint a la pista tot just per sota de Ca la Mort.

Un cop aquí ja no es cosa de baixar per la pista cap a Òrrius, així que remuntem una mica cap a la Plana del Fum per tornar a rodar per la pista de Sant Bartomeu.

Anirem cap a Coll de Porcs, on entrem en corriols que vam fer fa un parell de setmanes i que ens porta a travessar el Bosc de Can Cardó per tornar a sortir a la pista entre la Mútua i el Laberint del Bosc de Cabrils.

Ara que tornem a estar a la pista, seguim rodant cap al Coll de Gironella, mentre anem pensant com fer la tornada cap a casa. De seguida decidim que anirem a fer els corriols que teníem previstos al primer track prohibit de la Repicacorriols.

Als primers trams la baixada és ràpida, però hi ha força pedra que fa que s’hagi d’anar en compte doncs el que no volem es fer-nos mal. De totes maneres les 29” es comporten força bé en aquests trams i el corriol ens va baixant cap al Pla dels Matxos.

Tornarem a enfilar-nos vorejant el Turó de l’Esquei d’en Ros i seguirem corriolejant tot passant pel Pujolar cap a la zona de la bandera, on en principi no ens hi enfilarem, sinó que agafarem corriol de baixada cap al Rocar d’en Serra.

Seguirem baixant cap als dipòsits d’aigua, per fer petit tram de pista on de seguida entrem en els corriols finals que ens porten a baixar fins al Torrent del Collell.

Entrem a Argentona travessant la zona de la Vinya d’en Serra, acabant la sortida entaulats al Bar del “Centru” gaudint d’un ben merescut esmorzar.


I per acabar Juliol tenim un diumenge amb overbooking de btt,..... però comencem pel principi.

A les 8:00 a la Plaça ens trobem una bona colla. Avui som en Joan B, Toni P, Quim M, Francesc M, Kiko P, Pepe C, Oscar E, Josep, Jordi P, Pere B, Robert D i Salva B.

Després de fer petar la xerrada una estona i sortint amb una mica de retard, decidim sortir cap a l’Agility, per travessar la riera i endinsar-nos dins del Torrent de Can Belluguins, amb lo que això comporta.... les sortides per aquesta zona són sempre divertides, però alhora exigents.

Doncs som-hi, torrent amunt, per enfilar-nos per corriol tot passant per sobre de Can Marfà cap a Sant Jaume de Traià, on sortirem a la pista del Camí de les Aigües.

Travessem la pista i continuem pujant cap a la zona de la Font d’en Ninus. En aquests trams cadascú puja al seu ritme, inclús alguns tenen fins i tot temps per fer fotos.... 


.... i ja ens reagruparem a l’arribar a dalt.

Hem passat els primers trams de “patiment”, però com es diu: “després d’una pujada, sempre ve una baixada”. Doncs apa, corriols de baixada, passant per algun tram del corriol d’en Bellatriu i       que ens porten altre cop a travessar el Camí de les Aigües per continuar cap a la zona de la Font de la Reimina.

Anem enllaçant corriols cap a la zona de sobre de Can Cabanyes per sortir per tercer cop a la pista del Camí de les Aigües, on pocs metres més endavant trencarem a la dreta per tornar a enllaçar corriols de pujada cap a la zona de la Surera de Can Famada. Aquí hi ha trams exigents, que si hi afegim la calor i el fet de fer dies en no agafar la bici, ha fet que el nostre “presi” hagi patit problemes físics.


Així que hem aprofitat per aturar-nos i refer-nos de la pujada, cosa que ha anat bé a la majoria...




... fins i tot algun agosarat a provat de millorar els seus selfies!!!


Continuem la sortida passant per la Brolla de Can Martí fins a sortir a la pista de Can Farriols, on en Jordi P ha decidit que ja en tenia prou i tornava cap a casa. També se li ha afegit en Pepe C, Oscar E i en Josep.

La resta fem tram de pista cap a la caseta dels caçadors on ens endinsem altre cop en corriols de baixada i ja que estem en aquesta zona no podem deixar de fer el divertit corriol que coneixem com el d’en Joan V, per enllaçar-lo amb la baixada pel Torrent de Coll de Bocs.

Tot just sortim del torrent la ruta es torna a enfilar corriols amunt cap a la zona del Turó de les Rovires, per seguir amunt cap al Torrent de Manyans, on fent cas a en Jordi S i els seus corriols de quan era petit, ens ha tocat empènyer uns metres la bici per acabar sortint a la pista de la zona de l’Oasi.

Ens tornem a enfilar cap a la pujada de les arrels per seguir cap al Turó d’en Gaspar i continuar fins a la part més alta de la sortida d’avui, tot just a sota de les Planes de Can Nogueres.

Ara ens toca fer corriols de baixada cap al Pla de la Gola, on seguirem per pujar fins dalt del Turó de la Gola, fent un petit bucle dels que ens tenia acostumats en Joan V.

Continuem baixant i avui malgrat que ens acompanya en Toni P, no passarem pel corriol que porta el seu nom. L’últim cop que hi vam passar estava força malmès pel pas de les bicis i el terreny excessivament sec, així que decidim donar-li un respir i baixarem per la Pedrera de Ca n’Oms, que tampoc ha estat mala idea, doncs sobretot als seus trams finals els matolls ja estan tancant força el corriol i s’hi haurà d’anar passant a fi de mantenir-lo en condicions de ser ciclable.

Al sortir de nou a la pista anirem a baixar de nou cap al Turó de les Rovires en buscar de corriols de tornada per la zona de l’Esbarzer Gran baixant per les arrels de Can Bagot fins a tornar a sortir a la pista del Camí de les Aigües.

Un cop aquí ens queda fer ràpida baixada pels corriols de Can Comalada fins a sortir a la riera, on ja només ens queda rodar cap a la Plaça Nova per tancar aquest matí de diumenge entaulats gaudint d’un petit piscolabis.

Però com dèiem no s’acaba aquí el diumenge de btt.... a les 20:00 té lloc la 4ª cronoescalada al Castell de Burriac. Una cursa només pels més agosarats, en que es dona la sortida individual al poble de Cabrera i es puja fins dalt del castell de Burriac posant a prova l’estat del cor dels participants i on els pulsòmetres treballen al 200%.


Hi participen en Salva M, Francesc M, Kiko P i Enric T que encara no n’han tingut prou malgrat sortir en bici de carretera i btt aquest cap de setmana.


Com no podia ser de cap més manera, les classificacions han plasmat l’esforç realitzat, alhora de gaudir d’un bon ambient entre els participants.


El track de diumenge:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario