jueves, 19 de octubre de 2017

Cap de setmana de btt i preparació de la Repicacorriols.

Desprès de dijous festiu, la majoria tornem a la feina mentre alguns afortunats tenen pont i aprofiten per treure la pols a les bicis i sortir altre cop a fer corriols.


La resta ens haurem de conformar a fer una convocatòria de whastapp per dissabte. I de nou a les 8:00 ens trobem puntuals a la Plaça Nova.

Aquest cop som en Pere C, Josep, Oscar E, Manel V, Robert D, Jordi S i Salva B.

No tenim clar que farem, però el més fàcil es sortir com sempre cap a l’Agility i aquí ja decidirem cap a on anirem, en principi i mentre rumiem que fer anem rodant riera amunt i seguirem cap al Bell-Racó.

Entrarem al Xaragall de l’Espinal i començarem a enfilar pujada pel Xaragall de Can Pins tot passant per sota del Pont de la carretera de Parpers.

Anem pujant a un bon ritme, però de totes maneres ens reagruparem a l’arribar a dalt. Mentre estem aturats ens donem compte que en Manel V ha perdut el bidó, però cap problema, en Jordi S de seguida recula tot baixant a veure si el troba. Uns minuts més tard ja torna a ser dalt, l’ha pogut trobar tot amagat en un petit xaragall.

Reprenem la marxa pujant cap a la cadena i continuarem amunt cap al Turó de Can Ribot, on fem el corriol alternatiu per evitar passar pel costat de la casa fins a sortir a les Planes de Can Ribot.

Ens dirigim cap a Sant Carles on fem tram d’asfalt mentre travessem la urbanització pujant cap a la zona del Turó dels Castellans, on anem a buscar els corriols que ens baixen cap a la part de sota de les Planes de l’Espinal. Aquests corriols s’havien perdut desprès dels treballs de desbrossament que si van fer, però amb el pas del temps s’hi ha anat passant i ja tornen a estar de nou operatius.

Un cop al sender que ens hauria de pujar cap a les Planes, passem per la sortida del corriol que vam fer dijous passat i de seguida decidim que ens hi endinsarem i així el fem en sentit contrari. A més, és un corriol que teníem mig abandonat i sempre és bo passar per llocs que fa temps que no ho fas, més tenint en compte que es manté el seu estat, força tancat i revirat en alguns trams.

Anem rodant pel corriol fins acabar baixant a la carretera de Parpers que haurem de travessar per seguir baixant, però avui ho farem trencant a la dreta per recórrer el corriol de baixada que en Joan V ens va presentar en el seu dia com el corriol de la Selva i de fet fa honor al seu nom, doncs és evident que no hi passa gaire gent i sobretot al seu tram final que està força més tancat.

En aquest últim tram en Manel V ha tingut els seus més i menys amb una branca i n’ha sortit perdedor, ja que se li ha fet malbéla patillardel canvi, amb lo que es veu forçat a tornar cap a casa.

Baixarem pel corriol en direcció cap a Riudemeia passant pel creuament del Gas mentre rodem per sobre del Túnel de Parpers i seguim  avall arribant al creuament amb el corriol de la Via Romana, on ens aturem.

En Josep i l’Oscar E decideixen acompanyar-lo ja de tornada, però són quarts de deu i encara podem fer alguna cosa més.

En Jordi S proposa pujar per la Via Romana i malgrat no ser una cosa habitual decidim fer-li cas.... doncs apa, corriol amunt amb tot el que això comporta, pedra solta per tot arreu fent difícil el rodar, algun petit tram amb alguna arrel que tampoc t’ho posa fàcil, mentre anem trobant algun vestigi de la civilització romana.


Acabarem sortint del corriol entrant a la carretera al Coll de Parpers, on hem de deixar-la de seguida per entrar a la pista del Berenador de Nostra Senyora dels Àngels.

 Haurem d’arreglar d’alguna manera el mal regust de boca que ens ha deixat el pas per la Via Romana ho, així que per compensar-ho de seguida ens ve al cap continuar la sortida resseguint els corriols fets dijous passat.

Així que anem cap al Pessebre, on fem ràpida baixada pels corriols que ens porten a l’entrada dels Galzerans.

Al pur estil “déjà vu”, tornem a endinsar-nos Galzerans amunt, per agafar el corriol intermedi que ens du cap a la pista del Citroen, que travessarem i fem corriol de pujada cap a la part de dalt de Can Vinyamata.

A l’igual que dijous seguim amunt fins a sortir a la pista de la Pedrera, on de seguida anem a buscar el corriol que la voreja, fins a tornar-hi a sortir a l’alçada de la cadena de la part de dalt dels Galzerans.

Sense aturar-nos entrem a gaudir d’aquest corriol divertit i revirat que amb el pas del temps i sobretot de les bicis i motos s’ha anat consolidant i fent-se cada cop més ample, amb lo que el nom de l’anti-29 ha deixat de tenir sentit.

Un cop sortim del corriol, farem ràpida baixada pel sender clàssic fins a sortir a Can Roviró i d’aquí tranquil·lament fins a la riera de Riudemeia.

Ja només ens queda rodar mentre anem fent petar la xerrada altre cop cap Argentona, on encara som a temps de trobar a en Josep, l’Oscar i en Manel que tot just acaben d’esmorzar i aprofitarem que ens deixen les cadires ben calentes per gaudir d’un bon entrepà amb alguna beguda fresqueta que ens ajudi a recuperar una mica de les energies perdudes a la sortida.

I encara no ha acabat el cap de setmana.... diumenge tenim feina, en Jordi F té pensat un possible recorregut per la 2ona Repicacorriols i avui volem comprovar que ens sembla la primera part.

Per a fer-ho ens trobem a la Plaça Nova en Joan B, Francesc L, Manel L, Rafael F, Pere B, Robert D i Salva B. Avui tenim baixes considerables, potser degut a que és el dia de la Bikegorguina? Segur que algú hi ha anat, sobretot en Kiko P i més tenint en compte que és portada del cartell de l’edició d’aquest any.


Com és lògic aquesta setmana no es pot explicar gaire cosa de la sortida, o més ben dit, sí que es pot explicar alguna cosa però de manera molt genèrica.

De fet la sortida l’hem iniciat seguint el recorregut previst pel nostre “presi”, i mentre rodàvem pels trams que han de servir per estirar la cursa tot ha anat oli en un llum. El problema ha estat a l’arribar als primers corriols....el track previst no hi passa, però se’ns capgira el cervell i cap dins que hi anem, per tornar més endavant al recorregut previst que hem de reconèixer.

La cosa pinta bé i anem fent amunt i avall. Serà la tònica de tota la sortida, tot ciclable però no exempt de patiment en alguns trams. Anem fent via per corriols, senders i algun tram de pista, combinant pujades que fan que pugin les pulsacions, amb baixades que permeten gaudir i anar recuperant l’esma.

Tot transcorre dins la normalitat fins que arribem a un tram que volíem fer a la primera edició però que al final ho vam deixar córrer. Avui ens hi posarem a veure que tal queda la cosa i aquí s’espatlla tot, el track inicial passa a un segon pla i comencem a improvisar, amb lo que al final no s’assemblarà pràcticament res al que teníem previst.

Anem allargant cap aquí, retallem per allà....fem aquesta pujada que no fèiem....anirem cap a l’altre costat que hi ha un corriol divertit.

I mentre anem rodant, també ens hem d’anar aturant a treure algun arbre caigut enmig del camí i és que l’escarabat Tomicus està acabant amb la majoria de pins del nostre entorn i cada cop és més freqüent trobar-los caiguts dificultant el pas pels camins.



De totes maneres, amb l’esforç de tots aconseguim netejar un parell de camins....


Al final només hem fet la meitat del recorregut que tenim mig pensat per la 2ona Repicacorriols i ens han sortit una mica més de 22 quilòmetres.

De moment no està gens malament, però de totes maneres encara s’ha de repassar la segona part del recorregut per a poder presentar un track a les autoritats i poder començar l’estira i arronsa necessari a dia d’avui per a poder organitzar una pedalada per les nostres contrades.

Queden encara 4 mesos per la cursa i sens dubte molta feina a fer, però el més important és que ja s’ha posat fil a l’agulla i les “modistes” comencen a estar engrescades, jajajaja.


Reserveu-vos el Diumenge 11 de Febrer per acompanyar-nos a la REPICACORRIOLS 2018.


Podeu anar seguint les novetats al facebook:



No hay comentarios:

Publicar un comentario