sábado, 28 de octubre de 2017

La política ens porta 2 cops a la Bandera aquesta setmana??

Els dies passen ràpid i de nou tornem a ser dissabte i de bon matí anem cap a la Plaça Nova d’Argentona per gaudir d’una nova matinal de btt.

Avui ens trobem en Pepe C, Quim M, Josep, Pere C, Robert D, Jordi S i Salva B.

Com sempre sortirem cap a l’Agility i xino-xano riera amunt mentre anem decidint cap a om dirigirem avui la sortida.

A l’arribar a la BDF acceptem la oferta d’en Jordi S, encara que potser ens en penedirem, de totes maneres li donarem una nova oportunitat.

Travessem la carretera a l’alçada del cementiri i seguim cap al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics, on ens dirigirem cap al Torrent de Can Manreset i començarem a enfilar-nos cap a la Bandera. Anem pujant amb algun tram pedregós i d’altres una mica aixaragallats que ens compliquen una mica la feina, de totes maneres btt i no patir són incompatibles.

A l’arribar a la bandera ens reagrupem i aprofitem per veure si serem capaços de fer el petit tram de pendent que tenim al davant sense posar peu a terra. Els últims cops s’ha fet força bé, però ara sembla una mica més complicat pel terreny trencat desprès de les ultimes pluges. Potser millor per la dreta.... per l’esquerra hi ha una arrel.....doncs apa, a provar-ho!!! Al final i desprès d’uns quants intents fallits, només en Quim M aconsegueix superar-ho demostrant les seves dots dalt de la bici al més pur estil trialero.

Reprenem la ruta i desprès d’uns primers trams de corriols de baixada, de seguida tornem a remuntar cap a la Plana dels Matxos.

A la zona del Pla dels Alemanys sortim a la pista del Camí del Mal Pas que ja no deixarem fins al Coll de Gironella, evitant avui els corriols que voregen el Turó de Matacabres.

Fem un tram més de pujada per la pista per de seguida entrar en corriols que ens baixen cap a la Mútua i tot just passat el centre de rehabilitació farem una variant guiats per en Jordi S, amb inspecció d’un nou tram de corriol que sembla que no hi ha passat gaire gent i que de fet ens du a parar a la pista de pujada tot just a sota de Can Genís. El primer tram de la variant segur que el tornarem a fer i del segon ja en tinc els meus dubtes.

Tornem a rodar per pista cap a Coll de Porc on seguim baixant per pista per a l’arribar a Cal Camat Vell continuar rodant de baixada per la pista del Camí de Sant Bartomeu.

Seguim rodant fins a la Plana del Fum, on tornem a deixar-nos guiar per en Jordi S deixant la pista de Sant Bartomeu tot trencant a l’esquerra i començar a baixar per pista mentre anem pensant si serà capaç de fer-nos pujar cap a les antenes de Céllecs.

Però en aquest cas no ho hem encertat. Desprès de baixar un tram per pista, trenquem a la dreta i després de remuntar uns metres ens endinsem en corriols que voregen la pista del Camí de Sant Bartomeu tot passant pel Turó de Can Tarascó i per sota del Turó de Céllecs. Zona de divertits i treballats corriols, amb trams tècnics que ens han fet gaudir de valent i que haurem de fer en d’altres ocasions.

El tram final abans de sortir a l’ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes els corriols deixen pas a senders més amples desprès dels treballs de desbrossament que s’hi ha realitzat  i de fet fins i tot ens trobem amb agents dels bombers que estan tallant pins afectats per l’escarabat Tomicus.

Travessarem la carretera al Coll de Sant Bartomeu i enfilem pujada pels corriols de sobre la pedrera, anant a buscar la zona del Bosc de Can Païssa on acabarem baixant fins a sortir a la pista de la Pedrera.

Com ja es va fent tard, haurem d’anar baixant i en aquest punt ho podem fer per Can Vinyamata o pels Galzerans. De seguida triem aquesta segona opció.

La baixada pel corriol dels Galzerans com sempre divertida, on el pas del temps i sobretot de les bicis i alguna moto ha fet que el topònim de l’anti-29 hagi deixat de tenir sentit. Els primers trams revirats fan que s’hagi de baixar més lent, però el traçat sinuós et fa gaudir-lo com el primer dia.

A la sortida dels Galzerans aprofitem per reagrupar-nos i començar una ràpida i divertida baixada cap a Can Roviró, per continuar baixant fins a sortir a la riera de Riudemeia.

Ja només ens queda anar rodant altre cop de tornada cap a Argentona on ens entaularem per fer petar la xerrada i recuperar forces amb un bon esmorzar.

Al final ens ha quedat una sortida de poc més de 25 quilòmetres amb més patiment a la part inicial i on hem acabat gaudint de valent amb les baixades de la tornada.

A l’endemà, crec recordar que és el diumenge en que menys gent ens hem trobat per tornar a gaudir d’un matí recorrent els corriols del nostre entorn.

De fet a les 8:00 a la Granja.com som en Joan B, Kiko P, Salva M, Jordi S i Salva B. Però no anirem tots junts, en Kiko i Salva M han quedat per fer una sortida amb altre gent, així que de moment només serem 3.

Esperem una estoneta més i al final decidim sortir cap a l’Agility per anar pujant per la riera en direcció cap al Bel Racó, on ens endinsarem a la riera de Riudemeia, doncs tenim la intenció de enfilar pujada cap a Òrrius.

I ho farem abans d’arribar a Can Riudemeia, entrant a fer els corriols de pujada que ens han de pujar fins la part de dalt de la Urbanització de les Ginesteres. Els trams inicials es fan força bé, però a mesura que ens anem acostant a la part de dalt, el pendent es va fent més pronunciat i l’exigència augmenta. Sort que avui sembla ser que en Joan B ha posat el fre i el ritme és força més assequible que d’altres diumenges.

Un cop a dalt, seguim pujant cap al dipòsit d’aigua on tindrem un petit tram per agafar esma mentre ens deixem caure en lleugera pendent fins a passar per la Pedra de la Fada.


Continuem enfilant-nos cap al Turó d’Aquença, encara que abans d’arribar-hi ens endinsarem en corriols de baixada per la Brolla de Riudemeia, on enllaçarem amb la baixada que vam fer a la primera Repicacorriols i que ens baixa cap a la Riera d’Òrrius.

Feia dies que no hi passàvem i malgrat ser més aviat pista, el pendent de baixada, els trams amb pedres i d’altres aixaragallats fan que sigui més divertit de fer del que en principi semblaria.

Un cop a baix i com som diumenge, a en Jordi S ja se li fa tard i decideix que és hora de tornar cap a casa, així que ja només quedem 2.

Cap problema, en Joan avui té ganes de provar coses noves, amb lo que seguirem pujant per la pista tot anant cap a l’esplanada de l’Escola de Trial d’Òrrius, on hi ha un munt d’obstacles on les joves promeses del trial s’ho deuen passar d’allò més bé, però que nosaltres farem tot el possible per a evitar-los.

Continuem pujant fins a sortir a l’asfalt de la Carretera d’Òrrius, on baixarem per anar cap a la zona del Poliesportiu on començarem a pujar passant per sota de l’Escola Francesc Macià on fem tram de pista per entrar en corriol de pujada fins a tornar a sortir a pista.

Estem en terreny força desconegut per nosaltres on dubtem si tirar amunt en direcció cap a Coll de Porc o deixar-nos anar pista avall i enllaçar amb el Camí de Can Blanch, on farem més d’un quilòmetre de pista que no té gaire desnivell i ens permet anar rodant tranquil·lament.

Tot just passat Can Blanch entrem en corriols que ens aniran baixant cap a Ca n’Altafulla, on fem un centenar de metres per la pista per tornar-nos enfilar en uns 2 quilòmetres de corriols que ens han de pujar fins a sortir al Coll de Gironella. En els trams finals de pujada, mentre estem recorrent la Brolla de l’Abril, ens trobem amb gent que estan participant a la Vilassar de Mar Camina, amb lo que les hem de fer al ritme d’ells, cosa que encara fa més “verano azul” la sortida.

Un cop dalt fem tram de pista del Camí del Mal Pas i de seguida trenquem a l’esquerra endinsant-nos en corriols de baixada que anirem enllaçant vorejant el Turó de Matacabres i baixant en direcció al Turó de l’Esquei del Ros i seguint fins a arribar a la Font del Castanyer on s’hi ha fet força treballs de neteja i desbrossament.


Seguim fent corriols en direcció a la Font del Quico, passant per algun tram que podríem haver evitat i que malgrat ser pocs metres millor fer-los a peu, no fos cas en féssim mal.


Continuem enfilant-nos per corriols cap a la zona de la bandera, que vorejarem per arribar tot just a l’esplanada de sota.

Ja estem acabant la sortida i ho farem baixant per la pista cap als dipòsits on acabarem fent corriols cap al Torrent del Collell i seguint cap a Cal Coix, entrant a Argentona per Can Barrau, Plaça de Vendre i Plaça Nova.

Mentre estem entaulats a la Plaça Nova, arriba en Robert D i Tolo que també han sortit a fer un matí de corriols i aprofitarem per prendre alguna cosa mentre fem petar la xerrada una estona.

Sense tenir res predeterminat, al final ens ha quedat una sortida força divertida, passant per zones que tenim una mica deixades de banda i que haurem de tenir més en compte a l’hora de variar itineraris.

A veure si la propera setmana som més gent i tornem a posar fil  a l’agulla de cara a la propera REPICACORRIOLS 2018.



No hay comentarios:

Publicar un comentario