miércoles, 11 de octubre de 2017

Escalfant cames per la Corriol de Llavaneres

Portem un temps capficats amb el referèndum, la independència, el 155, el 116, Tribunals Constitucionals, repressió policial, scratches als cossos de seguretat espanyols, manifestacions de la “Majoria Silenciosa”.... però nosaltres a lo nostre que malgrat al senyor Rajoy li agradi més córrer con un Airgamboy,  nosaltres seguim xalant del btt.

Per això dissabte ens trobem de nou a la Plaça Nova, encara que el poder de convocatòria ha estat poc convincent i només ens hi hem acostat en Pere C, Robert D i Salva B. De totes maneres alguna cosa farem i mirarem de que sigui divertida i no molt exigent que diumenge hi ha la 2ona Corriols de Llavaneres i la cosa promet.

En principi sortirem rodant tranquil·lament cap a l’Agility i farem riera amunt cap a la Riera d’Òrrius.

Tot just passada la caseta de les aigües enfilarem pujada cap a Can Roviró, on decidim endinsar-nos en corriols trencant a l’esquerra doncs sembla que la pujada és més amena o potser és que hi ha trams en que et permet recuperar millor l’esma.

Anem gaudint d’aquests corriols que hem fet un munt de cops mentre anem remuntant fins a sortir a la pista de Can Vinyamata on aprofitem per reagrupar-nos.

Continuem pujant en busca del corriol alternatiu que trobem tot passat Can Vinyamata i que ens connectarà amb el corriol dels Galzerans. Al primer tram d’aquest corriol convé anar-hi passant sinó volem que els matolls l’acabin tancant. De moment només fan una petita depilació de les cames al passar-hi.

Un cop als Galzerans tornem a enfilar-nos pel sinuós corriol fins a sortir a dalt de la pista de la Pedrera, on hem de decidir cap a on continuar.

No costa gaire posar-nos d’acord i menys quan en Pere i en Robert et deixen triar el recorregut sense posar-hi pegues. Així que anirem a fer corriols cap a Sant Carles, per lo que fem tram de pista fins a buscar l’entrada del corriol a l’alçada de l’àrea de pícnic de Nostra Senyora dels Àngels.

Baixarem  pel corriol cap a la part de dalt del Pessebre i seguirem fins a sortir al Coll de Parpers on hem de travessar la carretera per endinsar-nos de nou en corriols per anar pujant cap a la Plana de l’Espinal, tot fent el corriol que passa just per sota i acabant remuntant cap a la casa abandonada de Can Espinal.

Farem un tram de la pista que voreja la Plana per de seguida deixar-la i entrar en el que abans era un corriol i ara després dels treballs de desbrossament que s’ha fet a la zona el podem considerar un  “sender ample” que ens anirà pujant fins a la Urbanització de San Carles on hem de fer tram d’asfalt per anar cap a les Planes de Can Ribot.

Anem a buscar el corriol de l’alternativa de Can Ribot i és que tenim la intenció de gaudir una estona dels divertits corriols de baixada que tenim en aquesta zona i res millor que anar baixant enllaçant-los amb el corriol del Pi Tort, on trencarem a l’esquerra per anar a buscar l’entrada del Corriol del Pi Dret.

Normalment faríem aquest corriol fins al final i acabaríem sortint a la Riera del Far de Dosrius, però després o hauríem de tornar a remuntar o potser ja només quedaria fer la tornada per la riera. Així que gaudirem de la ràpida i divertida baixada pel corriol, però a mitja baixada agafarem l’entrada del corriol del Gos Perdut on ens tocarà enfilar pujada altre cop.

El primer tram d’aquest corriol està encara força verge i és que la ràpida baixada fa que hi passis pràcticament sense donar-te compte que hi ha una entrada de corriol. Malgrat ser pujada es fa força bé i ens va pujant cap a la part de dalt del Polígon Industrial de Dosrius, on els treballs de desbrossament i la tala de pins afectats per la plaga de l’escarabat Tomicus ha convertit el que abans era un corriol en una mena d’autopista forestal on d’aquí poc només fi faltarà posar-hi un peatge..... a no ser que Abertis se’ls endugui ara que han decidit marxar a Madrid.

Continuarem rodant fins a sortir a la zona de la cadena on la primera opció era fer baixada pels corriols cap a Can Belluguins, però ja que em deixen triar allargarem una mica més la sortida i tornem a pujar cap a Can Ribot.

Tot just abans d’arribar a la casa trenquem a l’esquerra per endinsar-nos a la baixada pels corriols que coneixem com de l’alternativa de la Font de Javà. Gaudim d’aquests corriols de baixada mentre anem decidint cap a on continuar.

Fa temps que no acabem les sortides passant per la zona de les Pedres i sembla ser que avui tampoc ho farem, sinó que continuem cap a la zona de la Font de les Potarrades, on baixarem pel Xaragall de Can Pins per acabar passant per dins del pont de sota la carretera de Parpers i que ens treu al Xaragall de l’Espinal.

Ja tenim tot el peix al cove i només ens queda rodar cap al Bell Racó i fer riera tot xino-xano altre cop cap a la Plaça Nova.

Com és de costum hem d’acabar esmorzant alguna cosa i avui, ja que abans d’iniciar la sortida hem estat fent petar la xerrada una estona amb en Francesc L, aprofitarem per fer un petit “déjà vu” i entaular-nos a la Granja.com.

Estem a menys de 24 hores de la Corriols de Llavaneres i ens Salva M sempre diu que no és bo sortir el dia abans.... i mai li faig cas. De totes maneres, no n’hi haurà prou per contrarestar l’esforç amb l’entrepà de fuet amb pa de cereals que m’ha preparat en Francesc L.?


Cap problema, la intenció de la cursa no és guanyar sinó passar una bona estona a l’igual que hem fet en el dia d’avui.

No hay comentarios:

Publicar un comentario