jueves, 16 de noviembre de 2017

Clàssica de corriols cap a Sant Carles i Dosrius.

Desprès de la sortida de diumenge passat, aquest dissabte ens tornem a dirigir a la Plaça Nova per sortir una estona a recórrer alguns dels corriols que ens envolten.

A les 8:00 ens trobem en Pere C, Pepe C, Josep, Quim M, Manel V, Oscar E, Robert D i Salva B.
Sortim cap a l’Agility i comencem rodant riera amunt fins a passar per sota del Viaducte de l’autopista on trenquem a l’esquerra per anar cap a la Riera de Riudemeia.

Tot just passada la caseta de les aigües ens començarem a enfilar cap a Can Roviró on com ja va sent un clàssic a les sortides de dissabte agafarem el trencall a l’esquerra per anar fent corriols que ens pugen cap a Can Vinyamata.

Un cop passada la casa, evitem fer l’últim tram que ens puja fins a la pista de la Pedrera tot endinsant-nos al corriol alternatiu que ens porta a enllaçar amb el corriol dels Galzerans tot travessant abans la pista que anomenem la pujada del Citroen.

En principi anem cap a Sant Carles i posats a fer recorreguts clàssics, desprès de reagrupar-nos anirem pujant pels Galzerans o l’anti-29 (digues-li com vulguis) tot xino-xano, gaudint del seu revirat traçat.

Al sortir a la pista rodarem cap a la zona de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels on tornarem a entrar en corriol que ens baixa cap al Pessebre, per seguir fins a sortir al Coll de Parpers.
Travessem la carretera i entrem de nou en corriols que travessant el bosc de la zona de la Gallega ens du a sortir al sender just a sota del Pla de l’Espinal.

Remuntem uns metres per sortir just a les runes de la casa de l’Espinal on agafarem la pista que puja cap a Sant Carles. Evitarem al màxim rodar per la pista, així que només farem un centenar de metres, doncs trenquem a la dreta per pujar pel que fa un temps era un corriol i ara, desprès dels treballs de desbrossament que s’hi han fet, s’ha convertit en un sender que ens permet anar pujant fins a sortir a l’entrada de la urbanització.

Ara ens toca rodar per asfalt cap a les Planes de Can Ribot, mentre anem decidint que la sortida ha de continuar cap a Dosrius i per a això res millor que passada les planes trencar a la dreta i endinsar-nos en els divertits corriols de l’alternativa de Can Ribot.

Anem gaudint de la baixada malgrat algun xaragall provocat per les pluges i el pas de les motos fa que s’hagi d’anar amb cura si no vols acabar estimbat contra els matolls del voltant.... i sembla ser que avui no tots hem estat prou atents.... però res important i que s’ha de quedar en la intimitat del grup.

No acabarem de fer el corriol sencer, sinó que l’enllacem amb el del Pi Tort, per anar enfilant-nos un tram fins a trobar l’entrada del corriol del Pi Dret.

Ara sí que ens espera uns dos quilòmetres de divertida baixada per corriols i que no té pèrdua, així que baixarem cadascú al seu ritme. Hi hem passat un munt de cops, amb el que ja coneixem tot el seu traçat, el que ens permet baixar amb confiança i agafant cada cop més riscos.... a excepció del revolt d’en Litos que ens porta no gaires bons records i a on hi arribem prenent precaucions.

Al sortir a la Riera del Far ens tornarem a reagrupar per rodar tots junts cap a Dosrius.

A partir d’aquí l’Oscar i en Manel decideixen que se’ls hi fa tard i si volem esmorzar millor tornar per la riera.

La resta ho allargarem una mica fent l’alternativa que últimament teníem molt oblidada a les nostres sortides. Anem fent el corriol fins a acabar baixant pel Torrent de la Feliua que ens portarà a sortir al Torrent de Manyans, on acabem baixant altre cop a la Riera d’Òrrius.

Aquí, en Pepe, Pere, Josep i Robert també decideixen que tornar rodant per la riera serà més ràpid, amb lo que quedem en Quim i en Salva que seguirem una estoneta més.

Entrem al Torrent de Coll de Bocs i anem a buscar els corriols que ens pujaran fins a acabar sortint al Nutrisport, on rodem per la pista cap a Can Bagot.

Travessem per la casa i anem cap al Camí de les Aigües fins a les arrels on ens endinsarem als corriols de baixada de Can Comalada. Aquí li toca a en Quim obrir camí, que sempre és un plaer poder baixar darrera seu intentant seguir la seva traçada..... fins que un pi caigut fa que ens haguem d’aturar i amb l’ajut d’un altre “biker” que ve darrera nostre, posar-nos a la feina aconseguint decantar-lo, deixant de nou el camí lliure.

Sortim a la riera i ja només ens queda rodar cap al Centru on ens entaularem amb la resta de la colla per gaudir d’un bon entrepà, beguda fresca i algun cigaló mentre comentem la sortida d’avui.

Al final ens ha quedat una sortida força clàssica de poc més de 26 quilòmetres i 666 metres+.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario