sábado, 11 de noviembre de 2017

Fem "bucles" prop de casa.

Dissabte vespre i nova convocatòria de whatshapp. Aquest cop ha estat l’Eloi l’encarregat de fer-ho i com la majoria de setmanes no té gaires respostes, però no ens preocupa, ja hi estem acostumats i segur que s’apuntarà  algú més.

A primera hora del matí sembla que potser plourà i sorgeixen els primers dubtes de si quedar-nos al llit, però sembla ser que no serà res i decidim anar cap a la Plaça Nova.

Tal com havíem pensat, avui no serem pocs. Hi ha ganes de gaudir del btt i malgrat que la temperatura ha baixat força respecte a les últimes setmanes, ens trobem en Joan B, Francesc M, Salva M, Quim M, Manel L, Pepe C, Eloi E, Javier, Salva B i avui també ens acompanya en Jordi Ruiz, primer classificat de la primera Repicacorriols.

Crec recordar que me’n falta un a la llista, però a hores d’ara ni hi caic. Espero que l’interessat no se m’enfadi, però si és així, segur que devia anar al capdavant del grup i només per això ja es mereix el meu oblit!!! Jajajaja

Fa dies que parlem d’anar a fer el track de l’última Torrassa Xtrem i sembla que avui el temps no està gaire pioc i la temperatura no fa agradable rodar per la riera, amb lo que decidim deixar-ho per una altra setmana.

Sembla ser una bona idea, però si no rodem per la riera la cosa se’ns complica, doncs la opció d’anar rodant per escalfar s’esvaeix de sobte, però no avancem esdeveniments.

Sortim cap a l’Agility, travessem la riera i ja em veig entrant al Torrent de Can Bellatriu, però no, trenquem a l’esquerra i anem rodant fins a entrar al canyer per començar la sortida pujant pels corriols de Can Comalada. Bona manera d’entrar en calor i de quina manera.

Pugem pels corriols del Rovell de l’Ou fins a sortir a la pista del Camí de les Aigües, no sense haver de posar peyu a terra abans per evitar un arbre caigut enmig del corriol.

Quan la cua del grup surt a la pista la resta ja han enfilat pujada per les arrels, així que avui sembla ser que els reagrupaments aniran cars i serà cosa d’anar a pulsacions altes per no quedar gaire endarrerits.

De seguida trenquem a l’esquerra i ens endinsem de nou en corriols que ens van pujant fins als Romanins, on normalment continuem cap a la zona de l’Esbarzer Gran, però avui baixem el marge per sortir a la pista del Camí de la Cornisa, on farem uns metres per la pista per tornar a entrar en corriol de baixada que ens ha de dur a sobre de Can Martí de la Pujada.

A partir d’aquí un seguit d’enllaç de corriols travessant la zona de la Surera de la Bofarulla, en la que no hi ha moment per a un respir. La sortida s’ha convertit en un continu puja-baixa de corriols, on en alguns trams costa seguir als capdavanters del grup. Ja fa estona que tenim clar que no plourà i el fred ja fa estona que ens ha deixat de preocupar.

Quan semblava que aniríem a sortir a la urbanització de Can Vilardell, ens tornem a seguir enfilant per corriols de la zona. Acabarem sortint de la zona de les Sureres de la Bofarulla tot fent poc més de mig quilòmetre de divertits corriols de baixada que ens faran tancar el primer bucle de la sortida d’avui.

Ens toca desfer part dels corriols fets anteriorment, aquest cop de baixada. Però això no pot durar gaire i dit i fet, aviat el terreny es torna a fer costerut i ens toca fer potser el tram més llarg de pujada de la sortida, amb algun punt aixaragallat on alguns posem peu a terra i ens toca empènyer la bici uns quants metres, mentre anem travessant la zona de la Surera de Can Famada.

Un cop dalt, seguim planejant per la Brolla de Can Martí, per acabar baixant fins a la pista a l’alçada de Can Farriols.

Seguim pujant per la pista en direcció a l’Oasis, però en Joan B sembla que no té presa per arribar-hi i ens porta cap a la caseta dels caçadors, on començarem a baixar en busca del corriol d’en Joan V.

Com sempre gaudim d’aquest corriol amb el seu traçat revirat i divertit per acabar reagrupant-nos només sortir al sender, on ens tocarà remuntar cap al Turó de les Rovires.

En aquest tram ens trobem amb en Pere B i en Tolo que s’uniran al grup.

Continuem pujant  per acabar tancant el segon bucle del dia al sortir de nou a la caseta dels caçadors.
Sortim a la pista i continuem cap al convent de l’Oasi de Jesús, on posats a fer una sortida exigent entrarem al Torrent de Manyans que anirem resseguint fins entrar a pujar pel corriol de l’Amazones.

El terreny està perfecte i el corriol el fem sense més problemes per tot just a sobre de les Planes d’en Vilardell sortir al tram de tallafocs que hem de fer de pujada. Aquest tram ja ens és conegut i fem la pujada per l’esquerra que ens permet arribar fins dalt sense posar peu a terra, encara que algú ho hagi aconseguit en el segon intent.

Un tram més de pujada i en Tolo ens deixa. Estem prop del Camí de la Cornisa, se li fa tard i és un bon punt per la tornada.

La resta fem un trem de corriols de baixada per acabar enfilant-nos cap a Can Nogueres, on farem una petita aturada on menjarem alguna cosa i agafarem una mica d’esma per continuar amb la sortida.
Reprendrem la marxa evitant fer pista tot fent corriol de baixada que ens portarà a sortir pocs metres més avall tot just per sota de les Planes de Can Nogueres.

Baixem tram de pista per de seguida entrar en corriols de baixada que ens han de portar a sortir al Pla de la Gola.

Fa estona que anem parlant de fer el corriol d’en Toni que fa temps que tenim abandonat, però abans en Joan ens porta a pujar a dalt del Turó de la Gola, però avui ho farem en sentit antihorari, on el pendent és més pronunciat i més tècnic de traçar. Tampoc hem de qüestionar al líder o al menys en veu alta, així que apa cap amunt, sort que no són gaires metres.

Un cop a dalt aprofitem per immortalitzar el moment....


... i no pot quedar fora el lider i fotògraf oficial.


Ara sí que ens toca fer ràpida baixada pel sender en busca de l’entrada del corriol d’en Toni. L’últim cop que hi vam passar està força malmès i el temps segur que no l’ha posat en millors condicions. De totes maneres ens hi fiquem i de seguida veiem que és molt complicat fer els seus primers trams sense posar peu a terra. Hi han passat motos i algun tram està perillós i no és qüestió de prendre mal. Fins hi tot en el tram intermedi hi trobem un arbre caigut que ens barra el pas.

Al final acabarem sortint a la pista de Ca n’Oms on remuntem uns metres i com algú havia dit que potser hagués estat millor baixar pels corriols de la pedrera de Can n’Oms, en Joan com a bon líder ens guiarà de nou a buscar l’entrada del corriol, encara que això suposi un bon tram de pujada en busca del tercer bucle de la sortida d’avui.

De totes maneres i malgrat l’esforç de la pujada, aquest corriol és força divertit de fer i al final haurem d’agrair el gest d’en Joan, jajaja.

Un cop tornem a sortir a la pista de Ca n’Oms remuntarem uns metres per tornar a entrar en divertits corriols que ens han de tornar a portar de nou cap a la zona del Turó de les Rovires on desfarem altre cop senders que havíem fet anteriorment de pujada.

Seguirem corriolejant de baixada per la zona de l’Esbarzer Gran on resseguim els corriols oberts per en Jordi P que ens porten cap a Coll de Bocs on remuntem fins a sortir al Nutrisport.

Per acabar, rodarem per la pista travessant Can Bagot on entrarem altre cop a la pista del Camí de les Aigües per anar a buscar ràpida baixada pels corriols de Can Comalada.

Tanquem la sortida com sempre a la Plaça Nova on els que tenim el bono-bici més llarg aprofitem per entaular-nos una estona prenent alguna cosa per refer-nos de l’esforç de la sortida.

Al final ens ha quedat una molt bona sortida, sense allunyar-nos gaire de casa, amb un munt de corriols en un estat fantàstic i com sempre en una molt bona companyia.

El track, encara que en algun punt sigui difícil no equivocar-se de sentit:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario