domingo, 26 de noviembre de 2017

Fem la Prehistòrica 2017

Ens acostem a Nadal i això comporta més càrrega laboral, amb lo que es complica les sortides de dissabte. De totes maneres, el grup continua amb les seves sortides i aquest cop ens deixen algunes imatges de l’estat en que estan alguns dels corriols del nostre entorn.



Ja és força freqüent trobar arbres caiguts que ens barren el pas, fins i fot en algun punt on no s’ha pogut moure’ls, s’han fet petites alternatives per evitar-los. Però posats a fer un esforç damunt la bici, que millor que esforçar-se també a l’hora de provar de retirar-los....


.... potser fins i tot estan netejant algun tram de la propera Repicacorriols sense saber-ho?? Jajajaja


El que sí farem serà diumenge acostar-nos a la Roca del Vallès on els companys de la Roca en Bike han preparat la 19ª edició d’aquesta pedalada. Malgrat ser tot un clàssic de les pedalades del nostre entorn, aquest serà el primer cop que la faig i espero disfrutar-la.



A ¾ de vuit ens trobem a Argentona en Pere C, Josep, Oscar E, Quim M i Salva B per anar-hi tots plegats..... en cotxe, és clar!!!

La pedalada comença a les 08:30 pels inscrits a la Preferent de poc més de 37 quilòmetres que és cronometrada , on devem ser uns 600 participants, i a partir de les 08:45 per a la resta, amb sortida oberta i 2  recorreguts de 25 i 37 km, on hi devien haver més de 1200 inscrits, o potser algun més tenint en compte que he arribat a veure un dorsal 1913.

Quan arribem a La Roca, la organització ens dirigeix cap a les zones condicionades com a aparcament i mentre baixem les bicis ens donem compte de que la temperatura de 2ºC que marca el cotxe és real. Fa fred i sorgeixen els dubtes de si abrigar-nos força o passar una estona de fresqueta, que ja ens escalfarem quan comenci la cursa.


Triem la segona opció i ens dirigim cap al Village que ja s’acosta l’hora de la sortida.

Puntuals a les 08;30 es dona la sortida a la cursa, amb tot l'equip Scott Taymory al capdavant sota l'arc.



Sortim de La Roca tot estirant la cursa, rodant pel Camí del Collet, passant per sota de la C60 i continuem passant per sota del peatge d’enllaç a la AP7. Estem rodant per asfalt i passarem pel pont per sobre de la AP7.

Ens anem enfilant fins aproximadament al quilòmetre 4 en que farem el primer tram de baixada i de corriol que no ha de durar gaire fins que tornem a sortir a pista que ens va pujant mentre travessem el Bosc de Can Jorn.

Vorejarem el polígon industrial per anar baixant per pista per la zona del Bosc de Can Oriac, fins a entrar altre cop en petit tram de corriol travessant el Torrent de Bell-Lloc. Ens dirigim per pista de baixada cap al Mogent tot passant pel costat de La Roca Village.

En aquest tram del Mogent, aproximadament al quilòmetre 13, hi trobem el primer avituallament, on potser no és necessari aturar-nos doncs encara hem fet poc desnivell i s’ha rodat còmodament.

Seguim rodant per pista cap al Polígon de Can Font de la Parera de Santa Agnès de Malanyanes, que travessarem per entrar en pista de pujada. Potser anirem a enllaçar el corriol d’en Jordi Cid de pujada? Doncs no, la pujada la farem per pista vorejant el Turó de Ridemeia.

A l’arribar dalt, es separen el recorregut curt i llarg. A nosaltres ens fan baixar per corriol fins a sortir a Ca l’Arumí.

Ara ens toca fer el sender que ens puja cap a Sant Carles, on travessarem la Urbanització enfilant-nos cap a les Planes de Can Ribot.

Continuem baixant pel corriol de l’alternativa de Can Ribot, que farem sencer fins a sortir a la pista, on ens tocarà remuntar un tram, per seguir baixant cap a la cadena.

Estem dins de la nostra zona i sembla ser que ens faran baixar pel Xaragall de Can Pins, però la cursa està força massificada i als trams de corriols no es pot avançar, així que la baixada pel Xaragall la farem ràpid o lenta depenent de la quantitat de gent que ens trobem al davant.

Acabem la baixada sortint al Xaragall de l’Espinal i seguim cap al Bell-Racó, per endinsar-nos a la riera de Riudemeia.

Rodarem per tornar a enfilar-nos en pista de pujada cap a Can Roviró amb el pensament que potser ens faran entrar en corriols de pujada cap a Can Vinyamata o cap als Galzerans, però cap de les dues opcions. Ens toca fer feixuga pista de pujada fins a arribar a sobre del Pessebre, on fem petit tram de corriol que ens porta a sortir a la pista de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels.

Fem un quilòmetre rodant per la pista fins a trobar el segon avituallament de la cursa....


...abans d’enfilar-nos per corriols per la zona del Bosc d’en Païssa.

A partir d’aquí entrarem a la zona més divertida de la sortida, malgrat que és un clàssic a moltes de les nostres sortides. Anirem enllaçant corriols de baixada cap a la Font del Llop i que ens porta a sortir a la part de darrera de Can Segal.

Seguim baixant per corriols dins del Bosc de Ca l’Argent fins a sortir a la pista per sota de la Font de la Mansa. Estem a la zona de Can Planes i ara ens toca rodar un tram de pista de baixada, per de seguida tornar a fer corriols.

Passarem per l’entrada del corriol de la Creu, però hi passem de llarg. Seguim corriolejant mentre baixem per uns últims trams amb força arrels que ens porten a sortir a tot un clàssic de la Prehistòrica, el túnel que passa per sota de la carretera de La Roca.


Estem ja acabant la cursa i ja només queda rodar, tot passant altre cop per sota de la C60, per desfer el camí fet a l’inici de la cursa que ens porta a l’arc d’arribada.




Al Village ens espera un bon entrepà de botifarra i una cervesa ben fresqueta que ens ajudarà a refer forces.


Però abans esperarem a retrobar-nos de nou tot el grup, doncs des de l’inici cadascú ha fet el ritme que s’ha sentit més còmode.


La pedalada ha estat força bé, sense taps importants, al menys en el nostre cas, malgrat els més de 1800 inscrits. Només en alguns corriols de baixada, que ens són força coneguts, el gran nombre d’inscrits ha fet que no els gaudeixis del tot pel fet de haver d’anar seguint el ritme dels de davant.

De totes maneres, felicitar a la organització per la gran feina feta, tant durant la cursa com a l’atenció al Village. No és gens fàcil una logística amb tanta gent.


Avui no hi havia GPS, però aprofitem el track oficial:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario