domingo, 19 de noviembre de 2017

Sortida express cap a la Roca del Vallès.


A la convocatòria de dissabte al vespre d’en Joan B poques respostes, en concret  només dues confirmant, però ja hi estem acostumats. Així que diumenge ben d’hora cap a la Plaça Nova.

A les 8:00 no hi ha ningú a la Granja.com.... crec recordar que és el primer cop en anys que ens hi trobem. Fins i tot fan dubtar si el rellotge va a l’hora, doncs no pot ser que en Joan B i en Pere B que han confirmat l’assistència tampoc hi siguin.

Esperarem una estona i 10 minuts més tard fan acte de presència. Han tingut un petit incident amb un gos mentre rodaven pels Garrofers d’anada cap a Argentona, on la roda de davant d’en Joan B s’ha endut una queixalada que el tubeless ha estat incapaç de parar..... mala manera de començar la jornada!!!

Són pràcticament 2/4 de 9 i encara som a la Plaça, quan arriben en Kiko P i Salva M que avui han quedat per fer una sortida cap a Burriac amb els Limoncellos, així que decidim arrencar la sortida just avui que no podem tornar gaire tard a casa.

Sortim cap a l’Agility i riera amunt sense una ruta clara per fer, però ja se’ns acudirà alguna cosa.

En principi rodem cap a la riera de Riudemeia on ens començarem a enfilar cap a Can Roviró, però tot just quan acabem de passar per la sortida del corriol de la Mercé a en Joan se li acut que podríem fer-lo de pujada. Serà el segon cop que el faig de pujada, el primer cop recordar que va ser a la Cabrona 2017 organitzada pels companys de Cabrera.

Aquest corriol en aquest sentit no el fem mai, però el recordava pitjor i de fet es puja força bé exceptuant pocs metres del tram final que hem hagut de posar peu a terra. Un cop a dalt ens deixem caure per sortir altre cop a la pista que puja de Can Roviró.

Continuem pujant per la pista fins a trencar a la dreta per recórrer corriol que ens puja fins al Pessebre.

Continuem fins a sortir al Coll de Parpers on baixarem uns metres per l’asfalt buscant l’entrada de corriol tot passada l’antiga betzinera. Ara ens toca una divertida i ràpida baixada pel corriol del Crani on continuarem baixant pel que anomenem de Can Cigala i que ens portaran a sortir al Torrent de Gausacs, al costat de  Can Company.

Ja som a la zona de la Roca del Vallès on travessem la carretera i anem en busca dels divertits i sinuosos corriols de pujada cap a la zona de Can Planes, però abans com sempre passarem pel corriol de la Creu.

Els corriols ens porten a sortir a la pista que puja cap a la Font de la Mansa, però nosaltres la deixem abans per tornar a endinsar-nos en corriols de pujada per abans d’arribar a les Sureres de Ca l’Argent trencar a l’esquerra i continuar pujant cap al Turó del Morro del Gall.

Ara ens tocarà baixar pel tallafocs dels pals elèctrics on tornarem a sortir a la pista que hem deixat abans i que seguirem uns metres per anar a fer la variant que ens va mostrar en Robert D a una de les sortides de fa unes setmanes. Corriol que comença pujant, però que val la pena fer-lo com a alternativa a la pista i que travessa part del Bosc de Ca l’Argent per acabar en una divertida i ràpida baixada.

Al tornar a sortir a la pista seguirem pujant per acabar sortint a la pista de la Pedrera tot just a la cadena per sobre dels Galzerans.... i un cop aquí la decisió no és gens difícil.

Gaudirem com sempre de la baixada pels Galzerans, fent que el topònim de l’anti-29 passi ja quasi de manera obligatòria a una millor vida. Ho enllaçarem sense aturar-nos amb la baixada que ens porta a Can Roviró on hem d’anar amb compte amb els xaragalls que hi ha a la sortida, que no ens donin un ensurt, cosa que no seria el primer cop a les nostres sortides.

Portem un bon ritme, ens hem aturat molt poc, el que fa que malgrat haver sortit tard encara puguem allargar una mica més la sortida. Així que seguirem baixant, però no acabarem sortint a la riera de Riudemeia.

Remuntarem pel Torrent del Fondo de la Gallega on entrarem a fer el corriol de pujada que ens porta com a l’entrada de la Via Romana, on trencarem a la dreta per seguir pujant mentre passem per sobre del Túnel de Parpers on aprofitem per aturar-nos i fer alguna foto.



Reprenem la sortida enfilant-nos fins a sortir a l’entrada del corriol del Koala, que farem de baixada i on podem comprovar que els arbres caiguts que ja ens havien comentat que no permetien el pas pel corriol continuen estan allà mateix.

Malgrat provar de retirar-los del mig del corriol, no hem estat capaços i hem hagut de passar per les alternatives algú ha començat a fer per evitar-los.

Acabem sortint al Xaragall de l’Espinal i baixem cap al Bell Racó per tornar rodant per la riera cap a Argentona.

Avui no tanquem la sortida a la Plaça Nova, tenim tard i deixem l’entaulament per a una altra ocasió.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario