sábado, 21 de julio de 2018

Btt, corriols....i fonts sense aigua.

Mitjans de Juliol i com encara no estem de vacances, una bona manera d’evadir-nos de l’atabalament de la feina és gaudir d’una sortida en bici pel nostre entorn i amb aquest objectiu ens tornem a trobar dissabte a la Plaça Nova.

Aquest cop som en Pepe C, Josep, Manel V, Robert D, Oscar E, Tino LL, Fernando, Salva B i en Miquel que aquesta ve amb un nou company, en Jordi R.

Un cop fetes les presentacions engeguem la sortida cap a l’Agility i a rodar riera amunt, guiats en principi per les e-bike. Mentre anem fent via aprofitem per rumiar cap a on dirigir la sortida i com les últimes si no recordem malament ens hem dirigit cap a La Roca del Vallès, avui decidim que ens en anirem cap a la Torrassa del Moro.

Així que anem rodant cap al Bell Recó, passem per sota del viaducte de la C60 i anem a començar a enfilar-nos pel que queda del Xaragall de Can Pins. Pugem fins dalt per l’ample sender que ha quedat després dels treballs de desforestament de la zona i per anar cap a Can Ribot ho allargarem anant a pujar pel corriol de l’alternativa de la Font de Javà.

A l’igual que fa unes setmanes, el tram fins a l’entrada del corriol està malmès per les màquines, amb restes de branques per tot arreu, però avui encara ho hem trobat pitjor, ja que han apilat els troncs dels pins tallats al bell mig del sender, amb lo que hem hagut de baixar de la bici uns quants cops per a poder esquivar-los.

Un cop dins del corriol la cosa millora, a excepció de 3 arbres caiguts al bell mig del corriol que també ens fan una mica la guitza. De totes maneres, acabem sortint a Can Ribot sense més complicacions.

Un cop aquí, evitem passar per la casa tot fent el corriol alternatiu que ens puja cap a les Planes, per continuar cap a Sant Carles, on ens deixem caure cap al Restaurant per anar a cap a Ca l’Arumí, però avui ho farem enllaçant corriols tot passant pel corriol de la Pistola.

Un cop a Ca l’Arumí hem de travessar la carretera i pujar cap a la Pedrera dels Dous, on fem tram de pista fins a l’Ermita de Sant Esteve del Coll on ens tornem a endinsar en corriols de pujada fins dalt de la Torrassa, on aprofitarem per fer una petita aturada.

Reprendrem la sortida per baixar cap al Pla de la Bassa del Llop per anar a buscar l’entrada del Dragon Khan que avui tornarem a fer en la seva versió més clàssica, que no per això menys divertida, i més si el ritme de baixada és prou ràpid.

Ens reagrupem un parell de cops baixant, però els trams finals els fem seguits fins acabar sortint a baix del Sot de Can Bosquets aprofitant que ja no hi ha possibilitat de pèrdua.

Al sortir a la carretera ens tornem a reagrupar, amb la sensació d’haver tornat a gaudir d’una bona baixada per aquests corriols que mai ens deixen indiferents.

Ara ja tenim l’esmorzar al cap, així que travessem la carretera i ens deixem caure cap a Dosrius tot fent el sender que voreja la Riera del Far.

De Dosrius fins a Argentona, avui no hi ha corriols alternatius que valguin....riera i cap al Centru, que fa força calor i més o menys ja ens hem guanyat l’esmorzar.

Una bona estona entaulats, com sempre en bona companyia.....feina feta i demà Deu dirà!!!!

Diumenge no podem faltar a la nova convocatòria d’en Joan B, així que més o menys puntuals ens trobem en Joan B, Quim M, Toni P, Salva M, Robert D, Pere B, Salva B....per segona setmana ens acompanya en Marc P.... però si amb això no n'hi ha prou avui també comptem amb la presència d'en Tolo, cosa que ben val una foto!!! Jajajaja


Avui tenim clar que anirem a fer el corriol nou per la zona de Ca l’Argent, així que comencem rodant cap a l’Agility i riera amunt cap a la Riera de Riudemeia, on ens començarem a enfilar cap a Can Roviró, per continuar pels corriols que ens aniran pujant cap a Can Vinyamata.

Aprofitarem per passada la casa, entrar al corriol alternatiu que ens portarà a sortir a la pista del Citroen que travessarem per enllaçar amb el corriol dels Galzerans que farem de pujada fins a sortir a la pista de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels, on ens atuarem per reagrupar-nos mentre refem forces i fem petar la xerrada una estona.

Aquí algú ja té problemes de falta de líquid i necessitem trobar alguna font on omplir el bidó. Ens ve al cap apropar-nos a la Font de la Mansa que ens ve més o menys de camí a la ruta que tenim prevista, però per això primer hem de reprendre la marxa i començar a enfilar-nos pels corriols que travessen el Bosc de Can Païssa.

Ens dirigim cap a la zona del Bosc de Ca l’Argent i ens hi endinsarem pel corriol que vam descobrir fa poques setmanes i que farem per segon cop de baixada. Aquesta vegada tornem a gaudir del seu divertit traçat i fins i tot ens arriscarem a fer els dos trams de baixada més tècnics amb més o menys encert.

Anem baixant tot passant per les restes que queden de Can Ronses fins a sortir a la pista, on haurem de recular si volem provar de reomplir els bidons i remuntar un tram fins a la Font de la Mansa, on a l’arribar-hi ens trobem que no raja ni una gota d’aigua. No hem aconseguit l’objectiu buscat, però provar d’acontentar a un company ben val la pena. Ja buscarem alguna solució quan baixem cap a La Roca del Vallès.

Doncs ens toca tornar a desfer el camí i tornant a passar per les restes de Can Ronses, deixar-nos caure cap a la zona del Bosc de Can Planes. Avui deixarem de banda la ruta clàssica que fem passant per sobre de la Pedra Foradada i el corriol de La Creu i en Joan B ens guiarà per un puja-baixa d’enllaç de  amb algun tram més tècnic.

En aquests trams no està de més alguna aturada....


.... encara que per a obtenir una bona foto se n'ha de saber....


.... i alguns tenen un do especial.....


.... per aconseguir-la.


Un cop immortalitzada la sortida tornem a la feina i seguim fent corriols que ens portaran a sortir a la carretera de La Roca just a la zona de Can Company. I ja posats al punt que estem, el millor serà acostar-nos fins a Santa Agnès de Malanyanes, on a més d’aconseguir aigua per omplir els bidons, també aprofitarem per fer una petita visita “turística” de la vila.

Reprenem la sortida fent un tram d’asfalt de la carretera de Santa Agnès per entrar cap al Polígon de Can Font de la Perera, doncs en principi volem enfilar-nos pel corriol d’en Jordi Cid. Però ja se sap que de vegades no som capaços de fer dos coses a l’hora, així que mentre fem petar la xerrada ens passem l’entrada del corriol i quan ens n’adonem ja som a tocar de la Urbanització del Coll, així que millor entrar-hi i rodar pel Torrent Fosc abans de començar a pujar per travessar el Bosc de Can Pellisser fins acabar sortint a Ca L’Arumí.

Aquí ens toca remuntar per corriols travessant el Bosc de Can Poc cap al Turó dels Castellans per acabar baixant cap al Pla de l’Espinal.

Del Pla de l’Espinal aprofitarem que desprès dels treballs de desforestació encara és ciclable el sender, per baixar cap al Coll de Parpers, on travessem la carretera i seguim cap al Pessebre per anar fent corriols fins a l’entrada dels Galzerans, on continuem en ràpida baixada cap a Can Roviró.

Ja tenim enllestida la sortida i només ens queda baixar cap a la Riera de Riudemeia. Fa calor i tenim la gola seca, així que serà bona idea rodar tranquil·lament cap a la Plaça Nova i trobar-hi solució.

A aquesta estona entaulats també ens acompanyarà en Quico V, que ens ha promès una petita sorpresa per la propera setmana....no ens ho podem perdre!!!



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario