lunes, 2 de julio de 2018

La Revetlla no pot amb el btt.

Cap de setmana on diumenge és Sant Joan i per tant la nit de dissabte es celebra la Revetlla que segur que tindrà conseqüències no gaire favorables de cara a la sortida de diumenge, però abans ens queda dissabte.

Com sempre ens trobem a la Plaça Nova a les 08:00 i aquesta setmana som en Pere C, Pepe C, Jordi T, Quim M, Jordi F, Oscar E. Manel V, Jordi S i Salva B.

Avui sembla ser que no tenim gaire temps per a gaudir de la sortida si volem acabar-la amb l’esmorzar de costum, així que haurem d’improvisar alguna cosa que no ens allunyi gaire i que alhora ens obri una mica l’apetit , així que sortirem cap a l’Agility i a rodar riera amunt en direcció cap a la riera de Riudemeia.

Anem a fer un clàssic que ens assegura fer alguns corriols divertits sense sortint-se del temps previst, així que començarem enfilant-nos cap a Can Roviró on hem de trencar a l’esquerra i ens endinsarem en els corriols que ens aniran pujant cap a Can Vinyamata. El terreny està força sec, però això no és cap problema mentre anem de pujada.

Passada la casa de Can Vinyamata anem a fer el corriol alternatiu que ens baixa fins a sortir a la pista que anomenem del Citroen, que hem de travessar per seguir fent corriol fins a enláçar amb els Galzerans.

Ara ens toca anar remuntant corriol amunt fins a sortir a la pista de la pedrera on ens reagruparem abans de segui fent un tram de pista fins a l’alçada de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels on tornarem a entrar en corriol que ens baixa cap a sobre del Pessebre per continuar fins a sortir al Coll de Parpers.


Un cop aquí ens ve el dubte de si baixar cap a La Roca per tornar a remuntar cap al Pla de l’Espinal, però això ens farà allargar massa, així que travessem la carretera i entrem en el que abans era un corriol que ens pujava cap a la Plana de l’Espinal i que ara ha perdut part de la seva essència amb l’eliminació de la majoria d’arbres i arbustos del seu voltant degut als treballs de desforestació que s’estan duent a terme per la zona. De totes maneres, encara és ciclable en tot el seu recorregut, així que anem fent via fins a sortir a la casa de Ca l’Espinal.

Un tram de rodar per la pista i de seguida la deixem per entrar en sender de pujada fins a sortir a la Urbanització de Sant Carles, on farem un tram d’asfalt cap a les Planes de Can Ribot, on posats a fer una sortida clàssica començarem a gaudir dels divertits corriols que ens han de baixar fins a Dosrius....alternativa de Can Ribot, enllaçant amb el corriol del Pi Tort i baixada final fins a la riera del Far pel corriol del Pi Dret o com l’hem batejat fa temps “La Baixada d’en Litos”. Trams que avui hem hagut de fer més lents que de costum i és que l’estat aixaragallat  en alguns punts fa que s’hagi d’anar amb més cura del que estàvem acostumats no fos cas que acabem estampats dins d’algun matoll. Les pluges dels últims mesos, l’estat sec del terreny actual i el pas de les motos han malmès força el terreny, de totes maneres arribem a baix sense grans ensurts, al menys la majoria, doncs sempre hi ha alguna “ovella negra” al grup, jajaja.

Després de reagrupar-nos toca rodar cap a Dosrius i fem tornada cap a Argentona per la riera. Ens deixem d’alternatives i punyetes que fa calor i l’esmorzar al Centru ens crida com càntic de sirenes!!!

Una sortida curta i sense gaire desnivell que haurà servit per estirar cames i fer gana per a la  Revetlla.

I com a Argentona la festa sembla que agrada, els efectes de la Revetlla es faran notar i diumenge a les 08:00 la Plaça Nova està pràcticament buida i només ens hi presentem en Joan B i Salva B. Al menys que el dia del seu Sant, en Joan tingui companyia!!!


Esperem una estona, un cafetó ràpid i veient que no vindrà ningú més arrenquem cap a l’Agility i comencem rodant riera amunt en direcció cap al Bell Racó on  passem per sota del viaducte de la C60 per seguir pel Xaragall de l’Espinal on trencarem a la dreta per passar per sota el pont de la carretera de Parpers on ens començarem a enfilar pel que resta del Xaragall de Can Pins. De fet fa mesos que l’han destrossat les màquines i ara s’hi cicle una mica millor encara que hem d’anar evitant les restes de branques disseminades per tot el terra.

Un cop a dalt anem a fer l’alternativa a la Font de Javà. Feia temps que no hi passàvem i de fet casi no ho aconseguim doncs ens ha costat trobar l’entrada del corriol, fins i tot hem pogut aprofitar una estona de dubtes per immortalitzar el moment.


Un cop dins del corriol ja el podem fer sencer de pujada tranquil·lament fins a acabar sortint a la casa de Can Ribot, a excepció d’un arbre caigut al bell mig del corriol que hem d’evitar posant peu a terra.

Un cop a la pista reculem uns metres per evitar passar per la casa tot fent l’alternativa que ens puja fins a les Planes de Can Ribot, on seguirem cap a Sant Carles per travessar la urbanització pujant per asfalt cap al Turó dels Castellans on ens deixarem caure mentre travessem el Bosc de Can Poc fins a sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnés de Malanyanes.

I és que posats a fer, anem a buscar l’entrada del corriol d’en Jordi Cid que ens baixarà cap al Mogent. Com sempre divertida i ràpida baixada fins a sortir al Polígon Industrial de Can Font de la Perera. Poc més de 1,5 quilòmetres de corriol baixant que a l’igual que ens trobem últimament presenta algun tram amb xaragalls que et fa anar amb més compte del que estem acostumats.

Un cop a baix, ens toca rodar una estona vorejant la riera del Mogent mentre passem per Santa Agnés en direcció a La Roca del Vallès. Passem pel pont sota la carretera i ens comencem a enfilar pels trams que vam fer a la última Prehistòrica, mentre ens dirigim cap al corriol de la Creu que avui farem de pujada.

Ens anem enfilant tot travessant la zona del Bosc ce Can Planes, on  evitem la pista fent corriol que ens porta a sortir a les ruïnes de Can Ronses on seguim un tram més del corriol clàssic que fem sempre de pujada cap a la zona de Ca l’Argent.

Però avui, en Joan B té ganes d’investigar i a mig corriol agafem entrada de corriol a l’esquerra que ens enfila dalt del marge i comencem a fer uns trams de corriols desconeguts fins al moment però que es veu que estan oberts fa força temps. Corriol divertit però que aviat veiem que el seu traçat és més adient per fer-se a l’inrevés, doncs hi ha un parell de punts, curts però de forta pendent que fa que sigui impossible pujar-los dalt de la bici. Una manera diferent de travessar el Bosc de Ca l’Argent i que ens queda pendent per a una altra sortida per fer-lo de baixada.


Un cop sortim a dalt de la pista ens tocarà baixar pels corriols clàssics que fem travessant el Bosc de Can Païssa i que ens porten a sortir a la pista de la Pedrera, on rodem uns metres fins a buscar l’entrada dels Galzerans.

Aquí sí que la sortida ja està tocant a la seva fi, i res millor que gaudir de la divertida baixada pel revirat traçat del corriol dels Galzerans, enllaçant amb la ràpida baixada fins a Can Roviró, per acabar de baixar cap a la riera de Riudemeia.

Rodem per la riera cap a la Plaça Nova amb la satisfacció d’haver gaudit d’una bona sortida, amb corriol nou inclòs.

Un cop a la Plaça Nova, mentre gaudim del piscolabis merescut, també arriba en Salva M que avui ha sortit a rodar amb la flaca.

Al final, un cap de setmana on s’ha tingut de tot, revetlla i btt.....tot és posar-s’hi per a compaginar-ho.



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario