viernes, 13 de julio de 2018

Sortides de corriols amb noves incorporacions.

Després de la nocturna de la setmana passada, el Bicigaló es torna a reunir dissabte a la Plaça Nova.

Aquesta setmana som en Pere C, Pepe C, Quim M, Josep, Oscar E, Jordi T, Manel V, Robert D, Tino LL i Salva B... i a més comptem amb la companyia d’en Miquel, un conegut de l’Oscar, veí de Llavaneres al que provarem de mostrar-li alguns dels corriols que fem de costum.

Començarem sortint cap a l’Agility i riera amunt cap a la Riera de Riudemeia, per començar enfilant-nos cap a Can Roviró.

Normalment agafem el trencall que puja per corriol cap a Can Vinyamata, però avui ens decidim a pujar cap a l’entrada del corriol dels Galzerans....tram més curt, però alhora una mica més exigent.
Aprofitem per reagrupar-nos a l’entrada dels Galzerans on fem alguna foto, mentre decidim cap a on dirigir la sortida.


I com es comenta d’anar en busca del corriol d’en Jordi Cid (altrament conegut com el “flowodrom” per altres grups), doncs deixem el corriol dels Galzerans per a un altre dia i reprenem la marxa pujant per corriol cap al Pessebre, per seguir fins a sortir al Coll de Parpers.

Travessem la carretera i tornem a pujar pel sender que ha quedat després dels treballs de desforestació fins a sortir al Pla de l’Espinal, que haurem de travessar per anar enllaçant corriol i sender tot pujant cap al Turó dels Castellans.

Ara ens deixarem caure travessant el Bosc de Can Poc on anem a fer el corriol de la Pistola, abans d’acabar sortint a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes.

Ja som a l’entrada del corriol d’en Jordi Cid, altrament conegut com el “Flowodrom” per d’altres grups, així que ens hi endinsem i gaudim d’una ràpida i divertida baixada fins a sortir al Polígon Industrial de Can Font de la Perera.

Al igual que vam fer fa unes setmanes amb en Joan B, ens toca rodar per un petit tram d’asfalt del polígon, abans d’entrar en sender per anar vorejant el Torrent del Mogent mentre travessem la zona de Santa Agnès en direcció a La Roca del Vallès, on tornarem a gaudir dels divertits corriols de la zona, tot pujant cap al Bosc de Can Planes, amb pas obligatori pel corriol de la Creu, com no podia ser de cap més manera.

Un cop sortim a la pista per sota de la Font de la Mansa, tonem a corriolejar de pujada passant per Can Ronses i travessant el Bosc de Ca l’Argent. Però se’ns està fent tard i no seguirem cap a Sant Bartomeu, sinó que agafarem el trencall que ens puja cap al Turó del Moro del Gall, enllaçant amb els corriols que travessen el Bosc de Can Païssa i que ens portaran amb baixada final fins a sortir a la pista de la Pedrera.

Un cop aquí rodem per la pista fins a l’entrada dels Galzerans, on ens deixarem caure gaudint del revirat traçat del corriol que en Miquel i un munt de gent coneixen com l’Anti-29.

A la sortida del corriol ens tornem a reagrupar i ara sí, ràpida baixada cap a Can Roviró provant de seguir l’estela d’en Quim M.

A cop a Can Roviró últim reagrupament i baixada en grup cap a la riera de Riudemeia per rodar tranquil.lament cap a Argentona amb la sensació d’haver gaudit d’una bona sortida., que esperem que hagi estat de l'agrat d'en Miquel i ens torni a acompanyar sempre que vulgui.

El colofó final, com cada dissabte, amb l’esmorzar de rigor.


I acabem un nou cap de setmana amb una nova trobada diumenge a les 08:00 a la Plaça Nova.

Alguns ja gaudeixen d’unes més que merescudes vacances, així que tindrem baixes notables, de totes maneres segur que val la pena aixecar-se d’hora i rodar cap a la Plaça. Dit i fet, amb més o menys puntualitat ens trobem en Quim M, Toni P, Robert D, Jordi S, Salva M amb un nou company que m’haurà de perdonar per a no recordar el seu nom, i Salva B.


Avui tenim clar que ens acostarem fins a la Torrassa per mirar de fer el corriol que hem fet les últimes setmanes en dos ocasions de pujada empenyent les bicis, però aquest cop de baixada. Així que sortirem cap a l’Agility i a rodar riera amunt.

Per no fer riera de Dosrius, ens dirigim cap al Bell Recó, passant per sota del viaducte de la C60 i entrant en el Xaragall de l’Espinal que passant pel túnel de sota la carretera de Parpers, començarem pujant pel sender que ha quedat del Xaragall de Can Pins després dels treballs de desforestament que s’hi han fet.

El fem sencer de pujada i connectarem amb el corriol de l’Alternativa de la Font de Javà que anirem recorrent mentre ens enfilem fins a sortir a Can Ribot.


Un cop a la pista de Can Ribot, seguim pujant cap a les Planes per continuar cap a Sant Carles, on farem tram d’asfalt, per passat el restaurant, deixar-nos caure fins a sortir a Ca l’Arumí.

Ara hem de travessar la carretera i ens enfilem per l’asfalt cap a la Pedrera dels Dous, on passada la granja un altre dia qualsevol haguéssim agafat trencall a l’esquerra per endinsar-nos en corriols de pujada, però avui en Jordi S ens “guia” per la pista clàssica de pujada passant per el que queda en peu de Can Puigverd.

De totes maneres encara tindrem temps de fer algun corriol de pujada abans de sortir a dalt de la Torrassa i això ho celebrarem aprofitant per fer alguna foto.




Un cop dalt de la Torrassa i casi sense temps d’agafar aire ens deixem caure cap al Pla de la Bassa del Llop on farem en principi baixada per la pista cap al Bosc de Can Bruniquer per trobar l’entrada del corriol que és l’objectiu d’avui. Un quilòmetre de baixada per pista que segur que es pot evitar amb algun tram de corriol, però avui no és el dia per a buscar alternatives. Anem a lo segur i en una altra ocasió ja mirarem de fer alguna ruta millor.

Doncs apa, cap dins del corriol i a comprovar que tal és de baixada. La veritat que ens ha sabut a poc, uns 500 metres de baixada, amb trams peraltats que es poden fer més ràpids que avui, però no ha estat malament per ser la primera vegada. De totes maneres, per a properes ocasions, haurem de mirar de trobar els corriols que vam fer amb en Jordi R i que enllaçant-los des del Pla dels Garrofers ens portaria a un tram de corriols de baixada força més llarg i divertit.

La baixada acaba al Torrent de les Roques Altes i un cop aquí, ens dirigirem a fer el puja-baixa de corriols que hem fet les dues últimes vegades que hem estat a la zona, però aquest cop a l’inrevés. Si estem de sort i els enllacem correctament anirem a parar a la zona per sobre de l’Ermita de Sant Esteve del Coll.

Els primers trams els anem enllaçant bé.....


..... però en algun moment hem errat un trencall amb lo que hem acabat sortint altre cop dalt de la Torrassa just pel vessant  de sota la bandera, amb lo que ens ha tocat empènyer la bici els últims metres.

Ara podrem aprofitar per menjar alguna cosa i recuperar líquids abans de tornar a baixar cap al Pla de la Bassa del Llop, on seguim cap a l’entrada del Dragon Khan.

Gaudirem d’una divertida baixada pel Dragon Khan clàssic, aprofitant que som pocs per fer algun dels trams més tècnics de baixada. Com sempre, cadascú baixa al seu ritme o al ritme que pot, el que provoca que ens haguem de reagrupar a la sortida del Bosc de Can Bosquets.

Travessem la carretera i baixem cap a Dosrius rodant pel sender que voreja la Riera del Far.

A Dosrius i com encara anem bé de temps, ens dirigim a fer l’alternativa, evitant el màxim possible de riera, fins a sortir pel Torrent de la Feliua al Torrent de Manyans.

Aquí sí que ja hem acabat els corriols i rodem per la riera cap a la Plaça Nova, amb el dubte de si trobarem lloc per seure donat que aquest cap de setmana se celebra la Fira Internacional de Ceràmica Argillà.

Al final, hi ha hagut sort i com no pot ser de cap més manera, hem trobat taula per refer forces amb un petit però merescut piscolabis.

Una bona sortida de poc més de 28 quilòmetres i 840 metres de desnivell +.

El track de diumenge:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario