jueves, 13 de mayo de 2021

El Corredor, Pedra de les Orenetes, i corriols per La Roca del Vallès...

Dissabte 08 de Maig 2021:

Els dissabtes són dies de sortida del grup Bicigaló, i aquesta setmana no serà diferent, malgrat avui, alguns ens veiem forçats a fer el salt al grup. El btt, a més d’un esport saludable, és una bona excusa de retrobar-nos setmana rera setmana amb els companys, i la sortida d’avui  d’en Jordi T i Salva B anirà encaminada a això... a passar una bona estona amb algun company que fa forces anys que no coincidíem.

Farem una sortida rodadora cap a Llavaneres, per enfilar-nos fins al santuari del Corredor, on aprofitarem per asseure’ns una bona estona....


....tot fent petar la xerrada, mentre degustem l’esmorzar.

Un cop tots els temes ben aclarits, desfarem el camí fet de pujada, per tornar cap a casa. Una sortida completament diferent al tarannà de la colla, però que la ocasió ben bé s’ho mereixia. Tot i fer pràcticament tot per pista, també hem trepitjat algun metre de corriol.

La resta dels Bicigaló han tornat a trobar-se a la Plaça Nova, avui han fet una bona corriolada, per la Brolla de Riudemeia, pujant cap a Òrrius, i d’aquí més corriols de pujada cap a Sant Bartomeu de Cabanyes.

També han pogut gaudir dels divertits trams de baixada cap a la Pedres de les Orenetes.


 


Sembla ser que la remuntada ha estat altre cop cap a Sant Bartomeu i tornada final cap a Argentona, amb baixada pel que ha quedat de l’antiga anti-29.

Tot i ser sortides completament diferents, hem gaudit de bona companyia, d’un dia esplèndid, i ja hem posat en solfa les cames de cara a demà.


Diumenge 09 de Maig 2021:

Com cada diumenge, ens toca matinar per una nova trobada a les 08:00 a la Plaça Nova. Aquesta nit, desprès de molt de temps, ha decaigut l’estat d’alarma, però a nosaltres això ens afecta poc, potser només pel fet de que mentre rodem cap a Argentona encara trobem alguns  als que la nit se’ls hi ha tornat a fer llarga.

 Més o menys puntuals ens trobem en Joan B, Quim M, Francesc M, Salva M, Toni P, Pere C, Pepe C, Jordi S, Pere B, Àngel i Salva B.

Des d’ahir tenim decidit que la sortida anirà encaminada a una corriolada per la zona de la Roca del Vallès. Així quecomencem a pedalar deixant la Plaça Nova cap a l’Agility i a rodar per la riera cap a la riera de Riudemeia.

El primer tram de corriol serà per la Nevera, abans de la primera enfilada del dia cap a Can Roviró, on tornem a entrar en trams de corriols cap dalt de Can Vinyamata, amb els últims metres de sender que ens porta a la pista de la Pedrera de Pedra Blava. Amunt a un bon ritme, sembla ser que hi ha pressa per arribar a les baixades.

Un cap dalt, uns metres de pista, i altre cop amunt per corriols travessant el Bosc de Can Païssa, de camí cap al Bosc de Ca l’Argent, on farem els primers trams de baixada d’avui.

Començarem per l’Amic Invisible, encara que només en farem uns metres, doncs ara ja és un clàssic entrar a La Vacuna. Avui el terreny està força sec, i les rodes patinen força, tot i això primers trams divertits.

L’enllaçarem amb el The Rock, i a la sortida tirarem pel dret, enllaçant amb els trams que ens baixaran fins al Torrent de Can Santpere.

Han estat poc més de 2 quilòmetres seguits de corriols de baixada, i ara ens toca remuntar. Uns centenars de metres per asfalt, i tornem a fer corriols de pujada que ens duran altre cop a passar arran de  la sortida del The Rock, i d’aquí sense aturades cap a sobre de la Pedra de l’Escorpí, on entrem al corriol Amagat.

Estem anant cap al Turó Gros, passem a tocar de l’entrada del Conejo Perplejo, l’Easy Peasy, i sembla que ja tenim al cap el corriol Cagando Blando, però abans d’arribar-hi, la capçalera del grup s’endinsa dins d’un altre corriol, que per cert haurem de buscar com se l’anomena a l’Strava, i que ens anirà baixant fins a sortir als dipòsits de sobre de Can Planes.

Com la setmana passada, remuntarem uns metres per un tram força aixaragallat i pedregós, així enllaçarem amb el Cagando Blando, podent tornar a gaudir d’aquests divertits trams de baixada que ens deixaran a tocar de la vila de La Roca del Vallès.

A la sortida, rodarem uns metres per la pista cap a la Masia de Can Planes, on tornarem a buscar corriols amb uns primers trams de baixada, enllaçant-los amb d’altres que ens aniran pujant cap al corriol de la Creu. Sortim a la pista, i anem a buscar l’entrada del corriol que ens endinsarà dins la zona de la Pedrera de les Planes, el que ens permetrà fer un divertit bucle que ens portarà altre cop a sobre del corriol de la Creu.

Encara no en tenim prou, així que tornem a rodar per la pista, fent un tram de corriol fins a la Pedra Foradada de Can Planes, on busquem l’entrada del CDR.

Sense aturades, ja hi som dins, i cap avall que fa baixada!!! Cadascú amb el seu flow...


...aprofitant per fer un ràpid reagrupament, i com no, alguna foto, abans de continuar pel Torrent de Can Companys fins a sortir a la carretera de La Roca.





Han estat 11 últims quilòmetres de xalar sense parar, però hem d’anar buscant la tornada, així que travessarem la carretera, entrant al Torrent de Sant Miquel, per anar enfilant-nos, encara que avui no ho farem pel Star Wars. Només entrar al torrent hem trencat a l’esquerra, pujant pels senders que ens portaran cap al Turó de la Simona, de camí al Pla de l’Espinal. 




Del Pla de l’Espinal, anirem a buscar l’entrada del corriol de la Font del Llorer, que fa força temps no hi passem. El recordem de les últimes vegades amb algun arbre caigut, però ens trobem amb un corriol completament ciclable, que de ben segur tornarà a ser un punt de passada a les properes tornades.

A la sortida, entrem al Xaragall de l’Espinal que ens portarà ja de baixada cap al Bell-Racó. Aquests trams sí que estan força malmesos, on les pluges han fet grans xaragalls que malgrat tot es poden fer dalt de les bicis. Avui, a més ens trobem amb un nombrós grup de bikers aturats per un problema físic d’un d’ells. Tot plegat farà que el grup es trenqui, i ja no aconseguim retrobar-nos de nou fins a ser a la Plaça Nova.

Un piscolabis ben merescut serà el colofó a aquesta bona sortida d’encara no 32 quilòmetres, on no s’ha arribat als 1000 metres+, però no hi ha queixa possible desprès de l’espectacular enllaçada de corriols que hem fet.


 














No hay comentarios:

Publicar un comentario