martes, 25 de mayo de 2021

Pasqua Granada de corriols!!!

Dissabte 22 de Maig 2021:

Hem arribat a un nou cap de setmana, i aquest força esperat per a alguns que tindrem la sort de gaudir d’un dia festiu addicional. Dilluns celebrarem la Segona Pasqua, també anomenada Pasqua Granada o de Pentecosta, cinquantè dia desprès de Diumenge de Resurrecció, en la que es commemora la davallada de l’Esperit Sant sobre els Apòstols, per encomanar-los la tasca de propagació de l’Evangeli, marcant el naixement de l’Església Catòlica.

Això no té res aveure amb el btt, a més serà dilluns. De moment estem a dissabte, amb lo que la davallada serà dels Bicigaló a la Plaça Nova per tornar a corriolejar pels nostres entorns.

Avui ens trobem en Pepe C, Pere C, Jordi T, Robert D, Oscar E, Josep, Quico S, Jordi S i Salva B.

Primeres pedalades cap a l’Agility, sortint a la riera, i a rodar tranquil·lament cap a la riera de Riudemeia, amb els primers trams de pujada cap a Can Roviró. Ens endinsarem al corriols que ens aniran pujant cap a Can Vinyamata, amb els últims senders que ens porten fins la pista de la Pedrera de Pedra Blava.

Un centenar de metres per pista, i altre cop corriols de pujada mentre travessem el Bosc de Can Païssa. 10 primers quilòmetres abans no trobem els primers metres de baixada, que seran per la pista que ens ha de portar al Coll de Sant Bartomeu.

Travessem la carretera, per tot just passada l’ermita tornar a entrar en corriols. Un curt puja-baixa que ens farà sortir a Can Tarascó, i d’aquí a rodar per la pista cap al creuament de Cal Camat Vell, on hem de trencar a l’esquerra per seguir cap a Coll de Porc.

Aquí ens deixarà en Quico S, mentre la resta anirem a buscar l’entrada del Down Blanc. Divertida enllaçada de corriols, travessant el Bosc de Can Cardí, i que ens baixa fins a Can Blanc.

Un cop a baix, uns metres per la pista, entrant de nou en corriols de baixada, que ens han de baixar cap a Ca n’Altafulla, travessant els boscos de la zona de la Vinya d’en Truc, per fer un corriol d’enllaç que no hem fet mai.

Just en aquest tram ens veiem obligats a aturar-nos per una avaria. Un fort soroll a la roda del darrera en plena baixada. El primer pensament és que ha entrat una branca i ha fet una trencadissa als radis, però aquests estan intactes. El que s’ha esmicolat és el disc de fre!!! Canviem sovint pastilles, i no hem mirat l’estat del disc, que ja estava com paper de fumar.

És un centerlock, i no ens queda altre remei que desmuntar la pinça del fre per poder tornar cap a casa, encara que sigui sense fre del darrera.

Reprendrem la marxa, acabant la baixada cap a la pista de Ca n’Altafulla. A partir d’aquí el més fàcil serà baixar per la pista cap a Can Raimí, i  part del grup encara podrà fer algun tram intermig de corriols.

Un cop a baix, a buscar la riera de Clarà fins al Cementiri, i tornada pel polígon cap a Argentona.

Encara tindrem temps d’acostar-nos al The Bike Village, on ens faran un forat per muntar un disc de fre nou, el que farà que no ens perdem la resta del cap de setmana de btt.

L'avaria ha obligat a modificar el final de ruta, i a un esmorzar Bicigaló en dos tongades. Esperem millor sort la propera setmana. De totes maneres la sortida ha estat força bé, i com sempre amb amb una companyia excepcional.



Diumenge 23 de Maig 2021:

Diumenge toca sortida dels Bttargentona, i aquesta setmana serem en Joan B, Francesc M, Salva M, Pere B, Marc G, Kiko i Marc P, Toni P i Salva B.

A la Plaça també hi ha en Joan V, que després d’una estona de fer petar la xerrada amb en Joan, se’ns unirà al grup. Sembla ser que avui ha de tallar un arbre caigut al bell mig d’un corriol i aprofitarem l’avinentesa per rodar amb ell, rememorant vells temps, amb tot lo que aixó comporta.

Engeguem la sortida cap a l’Agility, travessant la riera per entrar a Can Llei, on farem els primer puja-baixa de corriols perseguint a en Joan V i la seva e-bike cap a Sant Jaume de Traià. Passarem a tocar de les runes de l’ermita, amb la posterior enfilada fins a sortir al Camí de les Aigües. Uns pocs metres per la pista, i ens deixarem caure per corriols altre cop cap a Can Llei. Portem 2’5 quilòmetres i ja hem fet el primer bucle de la sortida!!!

Ara ens toca enfilar-nos cap al Torrent de Can Bellatriu i ja tornem a ser dalt del camí de les Aigües. Altre vegada uns pocs metres per la pista, i de seguida altre cop corriols. Només seran uns centenars de metres, i ja tornem a ser dalt del camí de les Aigües per tercer cop.  

A partir d’aquí tenim per davant 1,5 quilòmetres de pujada, amb uns primers trams de corriol, i trams finals de pista que ens pugen cap a la urbanització de Can Vilardell. Haurem guanyat 160 metres de desnivell positiu, amb lo que s’ha fet força feixuc per a alguns, sobretot a la jovenalla que ho contraresta amb amor propi, quan molts en èpoques passades ja tindriem al cap el plegar.

Un cop dalt de la urbanització, i sense temps a recuperar l’esma, ràpida baixada pels corriols d’en Bellatriu, sortint altre cop al Camí de les Aigües. Altre cop corriols, primer de baixada fins a sortir al Torrent de la Reimina, amb la consegüent remuntada per sortir altre cop al camí de les Aigües. Hi rodarem uns centenars de metres, altre cop un petit tram de corriol, per tornar a sortir a la pista. De seguida ja tornem a estar fent corriols de pujada, per enllaçar-los amb d’altres de baixada cap al Torrent de Can Martí.

D’aquí, altre cop a enfilar-nos per sortir per enèsima vegada al camí de les Aigües, ja a tocar de les arrels de Can Bagot. Pot ser que sigui la setan vegada que som a aquesta pista? Sembla ser que per avui ja n’hi ha prou de puja-baixa per la zona, així que seguim a en Joan V, ara de baixada per la zona del Rovell de l’Ou fins a sortir per Can Comalada a la riera.

Portem 12 quilòmetres i estem a tocar de la Plaça Nova, amb més de 400 metres+ a un bon ritme, i més d’un esbufec... i la jovenalla encara amb forces per a continuar.

Ara rodarem cap al Bell Racó, passem per sota del viaducte de la C60, i entrem al Xaragall de l’Espinal. Passem pel pont per sota de la carretera de Parpers, amb enfilada pel Xaragall de Can Pins. 

Un cop dalt, ara sí que en Kiko i en Marc ens deixaran. La resta continuem de pujada cap a Can Ribot, per continuar per la urbanització de Sant Carles cap al Turó dels Castellans. 

A partir d’aquí, en Joan V ens té preparat un divertit enllaç de corriols i senders, aquest cop de baixada cap al Pla del Bruguetar, passant a tocar de Can Poc Gros. En aquests trams ens deixarà en Salva M que ha de ser d'hora a casa. La resta, aprofitant que estem a la pista que coneixem com la pujada del Conill, molt a prop de l’arbre que ha de tallar en Joan, i decidim acompanyar-lo.

L’arbre està a tocar del Torrent de les Teixoneres. Donarem un descans a les bicis...

...mentre ens posem mans a la feina.

Un cop net el camí, continuem la sortida, deixant-nos caure pel sender fins a sortir a tocar de l’ermita de Santa Maria de Malanyanes. Estem a tocar de Santa Agnès, i ara rodarem cap a Can Companys per buscar ja la tornada.

Entrarem al torrent de Sant Miquel, on avui no farem l’Star Wars. Pujarem per corriols, acabant pel de la Calavera fins a sortir al Coll de Parpers.

Travessem la carretera, pujant cap al Pessebre, i farem ràpida baixada pel corriol de la Mercè, fins a sortir a sota de Can Roviró, amb baixada final a la riera de Riudemeia.

Feina feta, i tornada per la riera cap a Argentona.

34,45 quilòmetres de divertida, alhora que exigent sortida, en la que hem pogut tornar a gaudir de l’espectacular enllaç de corriols que tant bé saben fer els nostres Avis Enginyers.



Dilluns 24 de Maig 2021:

I ja hem arribat al tercer dia festiu per a molts. Pasqua Granada, en la que els més catòlics farem penitència llevant-nos per ser altre cop d’hora a la Plaça Nova.

Un dia força estrany, a la Plaça no hi ha bikers, ni runners, ni caminaires. Per no haver, no hi ha ni els bufadors infernals del personal de la brigada municipal... només hi som en Quim M, Francesc M i Salva B.

Avui serà una sortida més suau. A la convocatòria del vespre ja vam deixar clar el recorregut, així que no perdrem temps, deixem la Plaça cap a l’Agility, i comencem a rodar per la riera en direcció al Bell Recó.

A l’igual que diumenge, passarem per sota del viaducte de la C60, anant a buscar el Xaragall de Can Pins, que ens anirà enfilant cap a Can Ribot, amb en Francesc M al capdavant controlant les pulsacions i obrint el grup.

Un cop a dalt, seguim cap a la Urbanització de Sant Carles, rodant per l’asfalt cap al Turó dels Castellans, on tornarem a entrar en trams de corriols mentre travessem els Boscos de Can Poc, en direcció cap a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes, però abans farem el corriol de la Pistola.

Un cop sortim a la carretera en Francesc M ens haurà de deixar. Sembla ser que compromisos familiars el fan ser d’hora a casa, però abans immortalitzarem la sortida.

Reprendrem la sortida travessant la carretera, per anar a buscar l’entrada del corriol d’en Jordi Cid que ens baixarà cap al Mogent. El terreny està força sec i amb algun xaragall, però no serà inconvenient per a gaudir d’aquests 1,5 quilòmetres de divertida i ràpida baixada mirant de seguir l’estela d’en Quim.

Acabem sortint a tocar del Polígon Industrial de Can Font de la Perera, i ara ens toca rodar uns centenars de metres per la pista fins a la urbanització del Coll. Travessarem la urbanització, entrarem al Torrent Fosc, abans de començar a enfilar-nos pels senders i corriols dels Boscos de Can Pellisser, que ens portaran fins dalt de Ca l’Arumí.

Sense aturar-nos, travessem la carretera i ens enfilem cap a la Pedrera dels Dous. Avui farem el corriol de pujada que hi ha tot just passada la pedrera, i que ens passa a tocar de les runes de Can Cames. Anem enllaçant corriols de pujada fins dalt de la Torrassa del Moro.

A l’arribar a dalt, pràcticament no hi ha ningú, el bar tancat, i nosaltres no ens hi aturem ni per fer un petit mos. Seguim baixant cap al Pla de la Bassa del Llop, entrem als divertits trams de corriols que ens baixen cap a la zona del Penjat dels Garrofers, on trobem ja tota la zona desbrossada per les màquines ja fa un temps. Sort dels nous trams de corriols que s’hi han obert ja fa uns mesos, que tot i estar molt secs, i amb la terra molt solta,  ens permetran un divertit enllaç amb el Dragon Khan.

La baixada final pels trams clàssics del Dragon Khan, espectaculars com sempre. Uns trams que malgrat haver-los fet infinitat d’ocasions, mai ens deceben, i més avui que s’han fet a un bon ritme seguint la roda d’en Quim.

A la sortida del Sot de Can Bosquets, travessem la carretera i ens deixem caure cap a Dosrius, rodant tranquil·lament mentre voregem el Torrent dels Rials.

Deixem Dosrius, en busca de l’entrada del corriol de l’alternativa a la riera. Aquí en Quim es veurà obligat a fer una sèrie estratosfèrica, perseguit a banda i banda per 2 gossos, que segons comenten els amos, són uns enamorats dels neumàtics de les bicis. Ves tu quins collons no portar-los lligats!!!

Ens reagruparem abans de l’entrada, i ja podrem fer la resta del corriol més assossegats. Una breu aturada al Torrent la Feliua per veure com fan anar com a bojos les motos d’enduro pel circuit de la Plana de Can Jaumí, abans de tornar a pedalar per sortir al Torrent de Manyans.

Tornada per la riera cap a Argentona, amb molt bones sensacions desprès d’una molt bona sortida que és tot un clàssic. 

Tot i ser les 11, avui no hi ha piscolabis post-sortida. També tenim compromisos familiars i anem cada ovella al seu corral.

De totes maneres, beneits compromisos familiars d’alguns!!! N’hi ha que no només es posen les botes quan van en bici!!!



Tanquem aquest llarg cap de setmana amb uns altres 30 quilòmetres amb 718 metres+.




No hay comentarios:

Publicar un comentario