miércoles, 2 de junio de 2021

Cap de setmana de corriols per Llinars del Vallès

Dissabte 29 de Maig 2021:

Arribem a un nou cap de setmana, i ja és el darrer del mes de Maig. Última sortida de dissabte del grup Bicigaló a la que acudim en Pere C, Pepe C, Jordi T, Manel V, Robert D, Oscar E, Josep, Quico S, Quim M, Xevi B, Jordi S i Salva B.

Cada cop és més difícil triar la ruta a fer, de fet com cada setmana arrenquem deixant la Plaça Nova cap a l’Agility, i ja tenim la primera aturada buscant a qui es posi al davant per guiar el grup.

Tornem a pedalar, i ja anirem rumiant que fer, mentre rodem per la riera. Poca estona triguem a posar-nos d’acord per anar cap a la Torrassa del Moro, així que ens dirigim cap al Bell Recó, passem per sota del viaducte de la C60, entrant al Xaragall de l’Espinal.

Passem el túnel per sota de la carretera de Parpers, i ens comencem a enfilar pel Xaragall de Can Pins. Un cop a dalt, breu aturada per a un re-agrupament, i de seguida a continuar per  anar a buscar el corriol de l’alternativa de la Font de Javà, que ens pujarà cap al Turó de Can Ribot, sortint-nos així del recorregut més clàssic.

Un cop a dalt, encara fem algun corriol abans de sortir a la urbanització de Sant Carles. Ens deixarem caure cap al restaurant, anant a buscar altre cop corriols que ens portin fins a sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes. Avui deixarem de banda el corriol de la Pistola, tenim al cap baixar cap al Mogent i hem d’anar per feina.

Al sortir a la carretera, només l’hem de travessar per anar a buscar l’entrada del corriol d’en Jordi Cid. De seguida ja hi som dins, i mirarem de gaudir com sempre d’aquests divertits i ràpids trams de baixada, tot i que avui ens farà la guitza una altra avaria. Una pessigada d’una pedra a la roda del darrera obliga a aturar-nos per mirar d’inflar, mentre aprofitem per fer foto de grup...

...i de seguida tornem a pujar a les bicis, confiant amb que el tubeless faci la seva funció.

Tot i l’aturada acabarem xalant de la resta de la baixada fins a sortir al Polígont de Can Font de la Perera, on ens veiem obligats a tornar a inflar una mica la roda amb l’esperança de que el tubeless taponi per fi del tot el forat.

Altre cop alguns s’hi posen bé...

...i de seguida tornem a rodar cap a la urbanització del Coll, on farem uns metres d’asfalt cap al Torrent Fosc. Ara ens toca remuntar, travessant el Bosc de Can Pellisser fins a sortir dalt de Ca l’Arumí.

Travessem la carretera, i ens enfilem cap a la Pedrera dels Dous. Rodem per la pista fins passada l’ermita de Sant Esteve del Coll, i altre cop a fer corriols de pujada fins dalt de la Torrassa del Moro.

Un cop dalt, aturada per fer un petit mos i recuperar una mica d’esma. Una foto per immortalitzar la sortida...

...i de seguida altre cop dalt de les bicis per a preparar la tornada.

Ens deixem caure cap al Pla de la Bassa del Llop, i entrem dins dels corriols que farem de baixada, primer cap a la zona del Penjat dels Garrofers, on enllaçarem amb els corriols oberts últimament  dins del bosc desbrossat, per acabar fent el tram final clàssic del Dragon Khan fins a sortir a baix del Sot de Can Bosquets.

Ens re-agrupem al sortir a la carretera, i continuem baixant cap a Dosrius pels senders que voregen el Torrent dels Rials.

Deixem Dosrius, amb dubtes si tornar per la riera, però al final decidim fer els últims trams de corriols per l’alternativa a la riera. Altre cop avaria en aquest tram, ara una branca es posa dins la roda del darrera, i tot i parar ràpid, ja ha trencat un radi. Collons a les últimes sortides no guanyem per avaries...potser símptomes de que toca canvi de ferro???

Tallem el radi per acabar la sortida, i acabem pel Torrent de la Feliua, sortint al Torrent de Manyans.

Ara sí que només ens queda rodar cap a Argentona, tancant la sortida a la Plaça Nova amb l’esmorzar Bicigaló.

Tot i els contratemps ens ha quedat una bona sortida de 29,54 quilòmetres amb els seus 732 metres+, com sempre amb molt bona companyia.


Diumenge 30 de Maig 2021:

I diumenge, altre cop convocatòria d’en Joan B per la última sortida del mes dels Bttargentona. Poques respostes confirmant, però sempre queda l’esperança de que a les 8 a la Plaça Nova, tornem a ser un bon grup.

I avui no serà diferent, tot i haver d’avisar que s’esperin una mica per haver tingut algun problema d’entortolligament amb els llençols.

Més o menys puntuals ens trobem en Joan B, Francesc M, Kiko P, Salva M, Quim M, Àngel dels Burriac Bikers, Salva B, i en Pere B amb en Joan Enric, un nou company de Mataró que esperem que gaudeixi de la sortida i de la nostra companyia.

Avui els companys del gmargentona organitzen la 24ena edició de la Marxa de les Fonts amb 300 inscrits, que passaran un bon matí gaudint de les espectaculars fonts que hi ha disseminades al voltant de la vila d’Argentona. No sé si aquest fet tindrà efectes en la nostra sortida d’avui, però el fet és que ja de primeres tenim clar que anirem cap a la zona de Llinars del Vallès per a resseguir trams de corriols que havíem fet en alguna edició de la Transcorredor.

Doncs apa, encetem la sortida deixant la Plaça Nova cap a l’Agility, i entrem a la riera per rodar en direcció a Dosrius. Mirarem d’estalviar-nos el màxim de tram de riera, i per això el millor serà entrar al Torrent de la Feliua, per fer els corriols de l’alternativa de la riera que ja ens deixaran a Dosrius.

Travessarem la vila, enfilant-nos cap a la carretera de Canyamars, que travessem per pujar pels esglaons que ens porten a sortir a la pista a tocar de la zona del Castell de Dosrius. Ara ens toca rodar una estona per la pista fins a sobre de la Pedrera d’en Sesa, on tornarem a fer un tram de corriols mentre ens enfilem pel Turó del Gat Salvatge. Tornarem a sortir a la pista tot just a les Planes de can Pruna, i d’aquí altre cop amunt cap a les Planes de Can Carreres, abans de sortir a la urbanització de Can Massuet-el Far.

Travessem la urbanització, i fem trams de senders fins a Coll d’Argila, abans de deixar-nos caure fins a Can Bosc. Aquí perdrem la companyia de l’Àngel, que gira cua per haver de ser d’hora a casa.

La resta fem uns metres de pujada pel Turó de Bell-Lloc, amb baixada fins a la Plana de les Passadores. Aquí altre cop uns centenars de metres de pujada per senders que ens porten a la pista que va cap a Can Miloca. Estem buscant un tram de corriol de la Transorredor que el recordem com el punt on vam haver d’arreglar una punxada a la roda d’en Toni P, i de seguida el trobem. Trams de baixada que ens acabaran portant altre cop molt a prop de la Plana de les Passadores.

Ara ens tocarà resseguir tot un seguit de senders i corriols, pràcticament tots de baixada, mentre travessem els Boscos de Can Guinard, amb una última remuntada per pista cap al mas de Can Nis, que es troba en ple procés de restauració.

A partir d’aquí, ens esperen d’5 quilòmetres de continu enllaç de corriols de baixada per la zona de Collsabadell fins al Torrent Molinar, que travessem per seguir de baixada fins a sortir al Pont Blau, amb uns últims metres de rocs i arrels.

Tenim pel davant uns 2 quilòmetres més o menys planers de pista i trams d’asfalt fins a Can Bruniquer, on haurem d’iniciar la remuntada per tornar cap a casa.

Entrem al Torrent de Roques Altes, i amunt que fa pujada. Ens enfilarem pels corriols que travessen la zona del Bosc de Can Diviu, i que ens portaran fins dalt del Penjat dels Garrofers, a prop de la Torrassa del Moro.

Un cop a dalt, encara farem alguns trams de corriols que ens baixaran fins a la carretera de Can Bordoi, i aquí a rodar uns centenars de metres per l’asfalt, abans de tornar a remuntar per trobar l’últim tram del Dragon Khan.

Sense aturar-nos, ja hi som dins, i com sempre ràpida i divertida baixada fins  baix del Sot de Can Bosquets.

A l’igual que la sortida de dissabte, travessem la carretera, deixant-nos caure cap a Dosrius, per anar a buscar l’alternativa, que ens evitarà un tram de la riera en la tornada cap a Argentona. Esperem al menys que tinguem més sort que ahir en aquest tram!!! 

Aquí ens trobarem amb el grup d’en Fernando que també està de tornada, i de fet en una etoneta  en traurem profit. En aquests trams el grup s’estira, i més o menys al mateix punt on ahir vam trencar el radi, avui hem tingut els nostres més i menys amb una branca d’un arbre mig caigut, i n’hem sortit perdedors, doncs ha entrat per un dels forats de sobre el casc, fent una petita ferida que de seguida sagna. Un company d’en Fernando que és metge hi fa un cop d’ull, netejant una mica la ferida, i diu que tranquil, que la ferida no ha malmès el cervell, així que continuem sense més problemes.

Part del grup ja deu ser a tocar d’Argentona. En Quim, Joan, Pere B i Joan Enric han reculat per veure si hi ha algun problema, i tots junts ja rodarem sense cap més entrebanc fins a la Plaça Nova, on ens espera el piscolabis de rigor després de la sortida d’avui.


Han estat 38,48 quilòmetres, havent superat altre cop els 1000 metres+. 




1 comentario:

  1. A la pregunta de “potser símptomes de que toca canvi de ferro???” La res posta és sí

    ResponderEliminar