viernes, 25 de junio de 2021

Diumenge de voltar per La Roca del Vallès.

Diumenge 20 de Juny 2021:

Desprès de tornar de la sortida pel Ripollès i la Cerdanya dels Bicigaló, que hauran de tenir una crònica apart, amb l'ajut d'alguna ànima caritativa que hagi estat a la sortida de Ripoll... diumenge toca nova sortida dels Bttargentona.

A primera hora, només sortir de casa, comença a espurnejar. Els radars marquen que els núvols marxaran aviat, així que tan bon punt la pluja para una mica, anem cap a la Plaça Nova. 

Mentre alguns encara pregunten si hi ha sortida o no, d'altres aprofiten per ingerir una mica de cafeina que ens ajudi a desenpellegar-nos de les lleganyes.

Avui som en Joan B, Salva M, Francesc M, Jordi S, Pere B, Marc G i Salva B.

La sortida  en principi anirà encaminada cap a la Roca del Vallès. Així que deixem Argentona per l’Agility i rodem riera amunt cap al Bell Recó.

Entrarem al torrent del Fondo de la Gallega per fer la primera enfilada del dia pel corriol del Gas, que ens pujarà fins dalt de la carretera al Coll de Parpers. Aquests 2 quilòmetres de pujada ja ens han escalfat bé.

Un cop a dalt, rodem uns centenars de metres per l’asfalt, i de seguida tornem a estar endinsats dins de corriols. Aquest cop els anirem fent de baixada, fins a sortir al Torrent de Sant Miquel. No passarem pel corriol de la Calavera, però farem una bona enllaçada de corriols, potser fins i tot un pel més llarga que la baixada clàssica, i força divertida.

Un cop al torrent, rodarem cap a Can Companys, on ens toca travessar la carretera per continuar fent corriols, aquest cop deixant-nos guiar per en Salva M, que per a alguna cosa és a la seva zona de confort.

Comencem amb un primer puja-baixa corriolaire sense gaire dificultat que ens portarà cap al corriol de la Creu. Un cop a dalt farem la primera aturada de la sortida, aprofitant per menjar alguna cosa...

...i posar-nos-hi bé per a la foto.


Havent recuperat una mica d’esma, tornem a pujar a les bicis, i seguim pedalant cap a sobre de la Pedra Foradada de Can Planes, on entrarem al corriol Amagat. Alguns pensem que ens dirigim cap al Cagando Blando, però anem ben equivocats. De seguida trobem a la dreta l’entrada del Slalom, corriol que vam fer un cop ja fa molt de temps, i on ens vam veure obligats a posar peu a terra en el seus punts més tècnics, i avui no serà diferent. En els primers trams hi ha algun punt amb excessiva pendent que millor no provarem de fer dalt de les bicis, per tornar-se més ciclable als trams posteriors, tot i tenir algun punt amb certa dificultat, encara que als vídeos no ho sembli...


...i com aquell qui no vol la cosa, ens trobem enllaçant amb el corriol que es coneix com l’Easy Peasy Presipisy, i on deixarem el precipici per als bikers que tenen bicis més preparades, o al menys que tenen menys seny que nosaltres. Ens conformarem en mirar-lo des de dalt, i fer la variant de la dreta que ens acabarà baixant a la pista a tocar de la Masia de Can Planes.

Continuarem seguint l’estela d’en Salva M, que ens porta fins i tot a fer un petit bucle, mentre no deixem de resseguir un corriol rera l’altre, per acabar pujant altre cop fins a la sortida del corriol de la Creu.

Ja n’hi ha prou per avui de voltar per la zona de la Roca del Vallès, així que busquem ja la tornada. Rodarem altre cop cap a la zona de la Pedra de l’Escorpí, mentre ens anem enfilant pel sender que passa a tocar de les restes de Can Ronses, de camí cap al Turó del Morro del Gall.

Seguim de pujada fent corriols mentre travessem els Boscos de Ca l’Argent, passant per l’entrada de l’Amic Invisible, abans de fer els trams finals per la pista que ens deixarà al Coll de Sant Bartomeu.

Travessem la carretera, per tot just passada l’ermita tornar a fer corriols en direcció a Can Tarascó, encara que avui no hi arribarem. Abans ens deixarem caure a la pista a tocar del Mas de Céllecs,, on tenim l’entrada dels corriols de la zona de les Palomeres. Bona opció per a gaudir d’una ràpida i divertida baixada que ens portarà a la zona esportiva d’Òrrius.

A partir d’aquí, uns centenars de metres de pujada per l’asfalt, fins passat el Cementiri, on entrarem a la la pista que ens porta cap a Ca n’Altafulla. Anem a buscar els corriols que ens baixaran cap a Can Raimí.

Un cop a baix, voregem la riera de Clarà, per fer la última enfilada del dia, primer cap al Torrent de Can Manreset, per continuar amunt fins a sortir als dipòsits del Rocar d’en Serra.

La baixada final cap a Argentona, qualsevol altre dia hagués estat travessant la Vinya d’en Serra, però en Salva M i en Pere B van al davant, i fan la opció que ens baixarà fins al Pont d’en Bauxes, amb lo que ens veiem obligats a tancar la sortida a la Plaça Nova amb uns últims metres per l’asfalt de la Grumbe.

No hem arribat als 30 quilòmetres, ni tampoc als 1000 metres+, però tant se val...ens ha quedat una més que treballada sortida, on hem tornat a gaudir de valent.







No hay comentarios:

Publicar un comentario