viernes, 2 de julio de 2021

Comencem l'estiu, amb sortides després de l'incendi.

Hem entrat a l'estiu, i aquesta setmana hem tingut dijous la festivitat de Sant Joan, per tant festiu. De totes maneres, les revetlles han fet que no hi hagi convocatòria de sortida. Toca dedicar-nos a la família, i ja hi tornarem el cap de setmana.

El que encara ha fet més mal, ha estat l’incendi que s’ha produït a migdia, per una crema de restes vegetals  a la zona de la Urbanització Can Vilardell, que se’ls hi ha escapat de les mans, i que s’ha estès cap a la vessant de Sant Jaume de Traià...

...un munt de dotacions terrestres dels bombers, helicòpter, bombader, avions de vigilància i atac, agents rurals, ADFs, Mossos d’Esquadra....tots treballant junts per mirar d’aturar el foc, i que causi els menys estralls possibles.


Al final han estabilitzat l’incendi, tot i haver cremat unes 11 hectàrees de massa forestal, arribant fins i tot a tocar del Torrent de Can Bellatriu.

La veritat que els boscos estan necessitats d’una mica de neteja, però aquesta no és la manera més adient de fer-ho.

El cap de setmana ja veurem com ens el trobem.


Dissabte 26 de Juny 2021:

Si és dissabte, toca sortida dels Bicigaló, i amb aquest intenció matinem per trobar-nos a la Plaça Nova, responent a la convocatòria d’en Robert. Avui som en Pere C, Pepe C, Robert D, Oscar E, Pau LL, Quico S i Salva B.

A la Plaça també hi són en Francesc M, Kiko P i Toni P, però avui només rodarem junts fins a l’Agility. Ells travessaran la riera, entrant al Torrent de Can Bellatriu, aprofitant el matí per fer un puja-baixa de corriols per la zona, i de pas comprovar com ha quedat el bosc desprès de l’incendi.

Nosaltres rodarem per la riera en direcció al Bell Recó, per seguir per la riera de Riudemeia. En Robert fa dies que en porta una al cap, i avui, com aquell qui no vol la cosa, la farà realitat. No val la pena parlar-ne, entrem al torrent del Fondo de la Gallega, i fem els primers trams de pujada del dia pel corriol de Gas. Pujada a un bon ritme, fins a enllaçar amb la part de dalt de la Via Romana, on farem un re-agrupament. El més normal hagués estat acabar de remuntar un centenar de metres que ens queden fins a sortir al Coll de Parpers, però en Robert ja té la e-bike encarada cap avall. No ens queda més remei que seguir-lo, i fer la Vía Romana de baixada, tancant un bucle al sortir altre cop a la riera de Riudemeia, que com aquell que no vol la cosa, ens ha fet guanyar 120 metres de desnivell +... i en Jordi S que s’ho està perdent per no acompanyar-nos a la sortida!!!

Mentrestant, en Francesc i companyia estan podent comprovar com de cremat ha quedat el bosc...

...de fet, encara hi ha algun punt que fumeja.

Nosaltres, un cop a baix, rodarem tranquil·lament fins passat Can Boringues de Baix, on tornem a enfilar-nos pels corriols de la Brolla de Riudemeia. Farem pujada clàssica fins a trobar el primer trencall, on agafarem la variant de la dreta, per anar fent un puja baixa de corriols, senders i pista en direcció cap a Òrrius, per un cop ser a sobre de la depuradora d’Òrrius, fer l’enfilada final que ens portarà fins dalt, a Can Guineu. Mentre anem pujant, en Robert encara porta al cap fer el corriol Songoku que ens pujaria fins dalt del Turó d’Aquença, però potser volem fer masses coses avui, i hem de descartar-ne alguna. Ho deixarem per a un altre dia, i avui tirarem pel dret.

Un cop a dalt, ens aturem per re-agrupar-nos. Triguem una estona, doncs en Pau a tingut els seus més i menys amb les cales en els trams més tècnics de pujada. Res important, i tornem a pedalar fins a sortir a la carretera a tocar del cementiri d’Òrrius. Haurem de deixar-nos caure per l’asfalt cap a la zona esportiva, on anem a buscar els corriols de la zona de les Palomeres.

Aquí ens dividim ens dos grups, en Pepe C i en Quico S pugen per la pista cap a la Plana del Fum, i ja ens tornarem a trobar a dalt. La resta fem els corriols de pujada fins a sortir a la pista, a tocar del Mas de Céllecs.

Avui no farem els corriols alternatius a la pista, doncs hem de tornar a refer el grup, i ens retrobarem a la pista, just a l’entrada de Can Tarascó. Ara sí, altre cop tots junts rodem per la pista cap al creuament de Cal Camat Vell, de camí a Coll de Porc, on tornarem a fer corriols. Divertits trams de baixada, tot travessant el Bosc de Can Cardí, i que ens baixen fins a Can Blanc.


Un cop a baix, rodem altre cop uns centenars de metres per la pista, i tornarem a corriolejar de baixada per la zona de la Vinya d’en Truc, fins a sortir a tocar de Ca n’Altafulla. En aquest tram continuen els problemes entre en Pau i les seves cales.

Ja anem de tornada, així que el millor serà anar a buscar els corriols que ens baixaran cap a Can Raimí, per un cop a baix, vorejar un tram de la Riera de Clarà, per fer una enfilada final per senders i corriols fins dalt dels dipòsits d’aigua del Rocar d’en Serra. Últim  re-agrupament, i última baralla d’en Pau i les cales, en la que torna a sortir perdedor.

La sang no arribarà al riu, així que continuem la ruta. Ja només ens queda ràpida baixada per la zona de la Vinya d’en Serra, entrant a Argentona pel corriol de les caques.

Tanquem la matinal de btt, amb l’esmorzar de rigor a la Plaça Nova. Ha estat una bona sortida de 27,56 quilòmetres i 722 metres+ de desnivell.


De totes maneres, el grup Bicigaló té ganes de gresca, i alguns encara allargarem una mica més la sortida fins a Ca l’Odon, on farem un segon esmorzar a la Plaça de Vendre, amenitzat amb música de rumba catalana.



Diumenge 7 de Juny 2021:

I arriba diumenge, nova convocatòria d’en Joan B. Altre cop a matinar per agafar les bicis i trobar-nos a la Plaça Nova.

Avui som en Joan B, Francesc M, Pere B, Pere C, Pepe C, Robert D, Oscar E i Salva B.

Aviat ens hem posat d’acord en fer corriols per la banda de la riera, per poder veure les restes de l’incendi, de camí cap a can Bruguera, on farem alguna enllaçada de corriols.

Deixarem Argentona sortint cap a l’Agility, travessem la riera i entrem directes al Torrent de Can Bellatriu. No trigarem gaire en trobar-nos amb les cendres de l’incendi, de fet va arribar a tocar de la tanca de la hípica de La Pujada. Fem un petit tram de corriols per la zona mentre ens anem trobant amb alguns llocs cremats, i d’altres que s’han lliurat de les flames.

Acabarem pujant fins a sortir al Camí de les Aigües, on travessarem la pista i ens trobarem immersos enmig d’un sotabosc completament cendrós, mentre ens anem enfilant cap al rocar de sobre Sant Jaume de Traià...


L'espectacle és desolador, cendra i més cendra...

... pins completament cremats...

...i algun punt que encara continua fumejant.


Tot i que no és el millor decorat, farem una foto i immortalitzarem el desastre ocasionat per l’incendi.

Continuarem la sortida, deixant ja la zona de l’incendi. Sortim a la pista que puja cap a la urbanització de Can Vilardell. Encara farem un tram de corriols de camí cap al Parc Forestal, que travessarem de pujada vorejant el Turó d’en Dori.

Més corriols de pujada fins a sortir a la Plana del Pou de la Plata, creuament de la pista que puja cap a Can Bruguera, on anem a buscar el corriol de l’Incinerat, Aquí enllaçarem divertits trams de corriols que ens va ensenyar fa unes setmanes en Miquel Àngel, i que ens acabaran baixant fins al torrent on hi ha la sortida del corriol del Mossèn.

Ara ens toca remuntar poc més d’un quilòmetre, encara que a mitja pujada ens deixarà en Pere C, Robert i Oscar, que han de ser més d’hora a casa.

La resta continuarem de pujada per anar a buscar el Wally. Tenim per davant ja una clàssica enllaçada de corriols cap a Can Bruguera. Divertit puja-baixa passant per la Font de n’Oms.

Un cop al coll de Can Bruguera, uns metres de  pista, per de seguida tornar a entrar en corriols mentre travessem la zona de la Plana dels Brucs, fins a sortir dalt de l’esplanada on hi ha l’entrada de l’Arqueòleg Xtrem.

Nosaltres ens dirigim cap al Guineueta. Bona opció en aquesta zona, amb un traçat revirat i molt ben treballat, que hem d’enllaçar amb el Ferrari.  Aquí ens trobem un petit tram desbrossat per les màquines, però res que no ens permeti seguir el corriol. Acabarem baixant a la riera de Can Cabot de la Brolla, on fem uns metres de pujada per pista, i altre cop corriols de baixada fins al Torrent del Pixador dels Ases.

Ara no tenim més remei que remuntar per la pista altre cop fins dalt del Coll de Can Bruguera. Tot i ser els primers dies de l’estiu, ja fa dies que fa força xafogor. Els bidons ja estan escassos d’aigua, i el millor serà no allargar gaire la sortida, i tornar cap a Argentona. Així que deixem Can Bruguera pujant per la pista cap a la Urbanització La Cornisa, on aprofitarem la font per omplir una mica els bidons.

Tot i haver-hi ganes, avui deixarem de banda el Covid19. Tornarem a fer el corriol de l’Incinerat, aquest cop de baixada, altre cop fins a sortir a la Plana del Pou de la Plata.

Seguim de corriols cap al Turó d’en Dori, amb baixada travessant el Parc Forestal per anar a buscar els corriols d’en Bellatriu.

Últims dos quilòmetres de la sortida amb un ritme de baixada alt, mentre anem gaudint de l’espectacular enllaç de corriols que ens deixa altre cop al Torrent de Can Bellatriu. Sens dubte la millor manera d’acabar una sortida, amb corriols que et deixen a la porta de casa.










No hay comentarios:

Publicar un comentario