jueves, 11 de noviembre de 2021

La Lola, The Rock, el Hacha, Calipso, Pedra de les Orenetes...un cap de setmana complet.

Dissabte 06 de Novembre 2021:

Per fi sembla que tindrem un cap de setmana sense pluja, així que no tenim excusa per no matinar, i fent cas a la convocatòria d’en Pere C, apropar-nos a la Plaça Nova.

El que sí notem a primera hora és que les temperatures han baixat força. El termòmetre de la plaça marca 7ºC. Poc a poc anem arribant, i al final serem en Pere C, Pepe C, Robert D, Oscar E, Jordi T i Salva B. A última hora també ens trobem amb en Manel L, que vindrà amb nosaltres encara que només sigui una estona.

El destí de la sortida d’avui el tenim clar, els Bicigaló no han fet el corriol de La Lola, i alguns fins i tot tampoc el Calipso, així que La Roca del Vallès ens espera.

Deixem la Plaça Nova cap a l’Agility, entrant a la riera, on la temperatura encara és algun grau més baixa. Rodem cap al Bell Recó, entrant a la riera de Riudemeia. Tot i el fred, farem el tram de corriol de la Nevera...un corriol és un corriol.

Primers metres de pujada cap a Can Roviró, entrant als corriols que ens aniran pujant cap a Can Vinyamata, amb posterior sender que ens acaba d’enfilar fins dalt de la pista de la Pedrera.

Uns metres per la pista, i ja tornem a ser altre cop dins de corriols de pujada, aquest cop travessant el Bosc de Can Païssa, mentre anem en busca de l’entrada del corriol de La Lola. Abans, en Manel ens deixarà per anar cap a Sant Bartomeu, i buscar tornada cap a Argentona.

La resta ens endinsarem dins de La Lola, amb uns primers trams més estrets, amb algun “drop” on encara no s’hi ha obert cap alternativa. L’anem resseguint a un ritme lent que ens ajudi a assaborir-lo , en aquesta primera passada per a molts. Els posteriors trams, ja travessant el Bosc de Ca l’Argent tenen una mica més de flow, i sembla ser que el grup està xalant del seu traçat.

A la sortida continuem cap al corriol The Rock, on aquest sí que el farem a un bon ritme. Ja hi hem passat un munt de cops, i el tenim més que apamat, i ja posats, l’enllaçarem amb La Destral. Un altre divertit corriol que ens baixarà fins al Torrent de Can Santpere. Tot i els primer metres més tècnics, el terreny està espectacular desprès de les últimes pluges, el que ens continua permetent una ràpida baixada.

Al sortir a la carretera, haurem de remuntar uns centenars de metres, i ja tornem a ser dins de corriols que haurem de fer de pujada, passant altre cop per la sortida del The Rock, de camí a  al Bosc de Can Planes.

Avui rodarem cap a la zona del Turó Gros, però abans d’arribar-hi entrarem al corriol Amagat, que farem a l’inrevés. Primers metres de pujada, per acabar amb tímida baixada fins a trobar l’entrada del Calipso.

Hi entrem, amb els primers metres més tècnics, per continuar ja més tranquil·lament fins a enllaçar amb el corriol de la Creu, que avui ens toca fer de baixada. Anem resseguint el seu sinuós traçat, per acaba sortint a la carretera de Parpers, a tocar de Can Companys.

Travessem la carretera, entrant al Torrent de Sant Miquel, amb dubtes de quina opció triar de pujada. Normalment fem pujada per l’Star Wars, però aviat decidim fer una enfilada més corriolera, així que aviat deixarem el torrent. Uns primers trams més planers que anem fent tot xino-xano, doncs tenim clar que més endavant el terreny va agafant pendent, i necessitarem esma per a fer-los. Fins i tot aprofitarem algun punt per a reagrupar-nos i fer una foto.

Continuem de pujada fins a sortir a tocar de l’antiga benzinera del Jabalí de Oro. Han estat 1,4 quilòmetres des del torrent de Sant Miquel, però sens dubte és una molt bona alternativa a la pujada clàssica cap al Pla de l’Espinal.

Ja som al Coll de Parpers, i estem de tornada, així que ens dirigim cap al corriol de la Mercè. Ràpida baixada i en un tres i no res ja serem baix a la riera de Riudemeia.

Només ens queda rodar tranquil·lament per la riera cap a Argentona, amb la sensació d’haver gaudit d’una molt bona sortida, amb un munt de corriols que hem xalat de valent.

L’esmorzar Bicigaló serà un bon colofó a la sortida d’avui. 26,53 quilòmetres ratllant els 700 metres+.


I no hem estat els únics, en Francesc M, i en Kiko P també han sortit una estona fins a la Torrassa amb en Rafael F, Pol P i la Susanna C.



Diumenge 07 de Novembre 2021:

Després de les sortides d’ahir, a en Joan B se li acumula feina a la nova convocatòria dels Bttargentona si no vol repetir recorreguts. De moment quedarem com sempre a la Plaça Nova, i ja en parlarem.

Puntuals, aquest diumenge ens trobem en Joan B, Quim M, Francesc M, Kiko P, Javier F, Salva M, Toni P, Pere B, Miquel Ángel i Salva B. També s’acosta a la Plaça en Manel L, però avui no s’afegirà a la sortida.

A primera hora el termòmetre de la Plaça marca 6ºC, així que desprès de que els més matiners hagin fet ja el cafetó, aviat ens posem d’acord per anar cap a la Pedra de les Orenetes. Comencem a rodar pel Carrer Gran cap a la Plaça de Vendre, i cap al Camí de les Caques que ens endinsa dins de la zona de Vinya d’en Serra.

Primers metres de pujada cap al Rocar d’en Serra fins a sortir a sota del dipòsits. Uns següents trams més planers per acabar deixant-nos caure cap al cementiri de la Vall de Clarà. Una bona manera d’entrar ràpid en calor, evitant-nos així la fresca que fa aquesta hora a la riera.

Entrem al Torrent de Can Manreset, amb corriols i senders de pujada cap a la Font d’en Quico. En aquests trams haurem d’aturar-nos per problemes al canvi de la bici d’en Salva M que no podrem solucionar, i l’obligarà a deixar-nos.

De la Font d’en Quico, seguim remuntant en direcció al Pla dels Matxos, tot fent abans trams de l’Xtrem de pujada, cosa que ja s’està convertint en un costum a les últimes sortides.

Un cop a dalt, evitarem un tram de pista fent el corriol que voreja el Turó de Matacabres, seguint cap al Coll de Gironella. Aquí, entrarem per la cadena, fent uns primers metres de baixada, per continuar resseguint corriols dins de la Brolla de l’Abril, abans de remuntar per sortir al Laberint del Bosc de Cabrils, on avui, com no hi és en Jordi S, no caldrà aturar-nos-hi.

Estem de camí a la Mútua, per acabar deixant-nos caure cap a Can Genís. Ara farem un tram de corriol alternatiu fins a Coll de Porc que voreja la pista, abans de seguir cap al creuament de pistes de Cal Camat Vell.

Rodem ràpid per la pista fins a l’alçada de Can Tarascó, on tornarem a entrar en trams de corriols, que hem de resseguir travessant el Bosc d’en Pere, fins a la zona de la Cabana del Moro, on trobem l’entrada dels corriols que ens baixaran cap a la Pedra de les Orenetes.

Els propers 2 quilòmetres, divertida baixada per trams amb arrels, trialeres, xaragalls i pedregam, que ens faran treballar de valent mentre travessem el Bosc de Ruscalleda, per acabar sortint a la Pedra de les Orenetes, on farem aturada per reagrupar-nos, menjar alguna cosa, i fer alguna foto....


 

...fins i tot amb algun intent artístic, amb més i menys encert.


Un cop refets, altre cop dalt de les bicis, ens toca remuntar, i ho fem per corriol de camí cap a la zona del Bosc Màgic, a cavall entre Òrrius i La Roca del Vallès. En aquest tram, abans de sortir a la carretera, aprofitarem l’espectacular entorn per fer la foto de grup, i més si tenim la sort de creuar-nos amb tres noies que amablement s’ofereixen a fer la foto. Una instantània perfecte, feta mentre es parla per telèfon...alguns n’haurem d’aprendre per fer més d’una cosa alhora.


Acabarem passant per sota de la Pedra de l’Elefant, sortint a la carretera que puja de La Roca del Vallès cap a Òrrius, que tot just travessarem per seguir de pujada per corriols, passant a tocar de la sortida del The Rock, cap al Bosc de Can Planes.

A partir d’aquí serà un “déjà vu” de la sortida d’ahir. Primer ens dirigim cap al Turó Gros, per abans d’arribar-hi entrar al corriol Amagat, amb uns primers trams de pujada, per continuar de baixada fins a trobar l’entrada del Calipso.

En Miquel Ángel encara no l’ha fet, doncs cap dins. Un petit ensurt amb les cales a l’inici, farà que el grup es trenqui. Uns al capdavant a gaudir dels primers trams més tècnics, mentre la resta l’iniciem amb retard, fent tap a en David T que també està en la tasca de resseguir aquest corriol de moda. No trigarem gaire en cedir-li el pas al “diablillo” que de ben segur porta un ritme més alt que nosaltres.

Ens tornarem a reagrupar abans d’entrar al corriol de la Creu, que avui tornarem a fer de baixada, per seguir enllaçant corriols fins a sortir a la carretera de Parpers, a tocar de Can Companys.

Ens toca travessar la carretera, entrant al Torrent de Sant Miquel, on repetirem els corriols que vam fer ahir, per anar pujant cap al Coll de Parpers.

Un cop a dalt, asfalt cap a l’antiga benzinera del Jabalí de Oro, on farem la última aturada de la sortida, aprofitant que ens hem creuat amb un “motard”, que ha resultat ser en Valentín Y. Una petita xerrada, i continuem pujant cap al Pessebre, on ja ens espera la baixada final pel corriol de la Mercè. Ràpida baixada que ens porta cap a sota de Can Roviró, per continuar cap a la riera de Riudemeia.

Ja tenim la sortida enllestida. Rodem per la riera cap a la Grumbe, de camí a la Plaça Nova, on acabarem entaulats amb el piscolabis de rigor, tancant una espectacular sortida.

Tanquem el cap de setmana amb aquests poc més de 31 quilòmetres, havent superat altre cop els 1000 metres+.









No hay comentarios:

Publicar un comentario