viernes, 19 de noviembre de 2021

Passejada per Can Bruguera...i en Miquel Ângel sí que hi era!!!

Diumenge 14 de Novembre 2021:

Arribem a diumenge amb ganes d’oblidar-nos de la feina, amb una bona sortida de btt. I amb aquesta intenció matinarem per anar cap a la Plaça Nova, davant la nova convocatòria d’en Joan B.

 Avui som en Miquel Àngel, Joan B, Salva M, Toni P, Javier F, Salva M,  Quim M i Salva B.

Un cop ja amb el cafetó a l’estómac, començarem a pedalar cap a l’Agility. Ahir al vespre ja va quedar clar que aniríem cap a la zona de Can Bruguera, així que només travessar la riera, ens endinsarem dins del Torrent de Can Bellatriu.

Avui comencem fent corriols per sobre de Can Marfà, i Can Llei, de camí cap a Sant Jaume de Traià. Passarem a tocar de les restes que hi queden de l’ermita, fins a sortir al Camí de les Aigües.

Uns centenars de metres de pujada per la pista, i ja tornem a ser dins de corriols que ens aniran pujant cap al rocam de Sant Jaume, punt que va quedar cremat desprès de l’incendi de fa uns mesos, i que a hores d’ara es troba en plena tasca de desforestació dels pins cremats, fet que ens obligarà a baixar de les bicis i empentar-les uns metres.


Altre cop dalt de les bicis, no entrarem a la pista que puja cap a Can Vilardell. Farem un puja-baixa de corriols, resseguint trams del corriol dels Avis Enginyers, en direcció cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix, i d’aquí enfilada final, ara sí, fins a sortir al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell.

Pugem per l’asfalt cap al Parc Forestal, que travessarem de pujada fins a sortir a la pista del Camí de la Serra. Només la travessem, per altre cop enfilar-nos per corriols en direcció a la Plana del Pou de la Plata, encara que abans d’arribar-hi, seguirem a en Miquel Àngel que ens vol mostrar algun tram que diu que va fer un dia caminant. De fet, estem resseguint l’antic corriol de la Nevera, amb lo que ja recordem que en el sentit que anem, la cosa no acabarà bé. Dit i fet, uns centenars de metres dalt de les bicis, i ja ens trobem al davant d’un marge impracticable, difícil fins i tot de superar empentant les bicis, i que ens deixa dalt de la pista del camí de la Cornisa.

Uns metres més avall, deixarem la pista per fer un petit tram de baixada per corriol. Ens estem complicant una mica massa, així que millor girar, i tornar a desfer trams de la Nevera, per anar a buscar la ruta clàssica.

Acabarem sortint a la Plana del Pou de la Plata, on continuarem per entrar al corriol de l’Incinerat, que farem de pujada. A la part de dalt, tornarem a deixar de guia a en Miquel Àngel. Aquest cop anem sobre segur, els trams que tenim pel davant ja els hem fet altres cops, i sabem del cert que ens ho passarem bé. Corriols de baixada que ens acabaran portant fins a la sortida del corriol del Mossèn.

Posterior remuntada, per sortir a dalt de Can Nogueres, on farem una aturada que aprofitarem per menjar alguna cosa, mentre fem la foto de grup....

...i fins i tot, alguna de més artística.


Sembla que s’està mig ennuvolant. En Miquel Àngel pronostica pluja, mentre en Joan B ens diu que no plourà, així que tenim clar que de mullar-nos res de res!!!

Apa a continuar, amb uns primers trams de pujada per uns senders que no recordem haver fet mai. Uns centenars de metres que ens portaran fins dalt del Turonet de Can Barraquer, on s’intueix alguna entrada de corriol que en futures ocasions mirarem d’investigar. Avui portem altres intencions, així que anem a lo segur. Estem a tocar dels Boscos de Can Gel, amb lo que tenim fàcil enllaçar amb corriols clàssics, que passant per la Font de n’Oms, ens acabaran pujant cal al Collet de Can Bruguera.

Un cop a dalt, seguim pels corriols que travessen la Plana dels Brucs, de camí a l’antiga caseta dels Caçadors, on hi ha l’entrada de l’Arqueòleg Xtrem. Nosaltres ens dirigim cap al Guineueta, i sense aturades, ja hi som dins. Trams revirats i divertits que acabarem enllaçant amb el Ferrari, per acabar baixant al Torrent de Can Cabot de la Brolla.

Uns pocs metres de remuntada per pista, i just a l’esquerra trobem l’entrada del corriol que farem de baixada fins a sortir al Torrent del Pixadors dels Ases.

Ha estat poc més de 1,5 quilòmetres de divertits corriols, pràcticament tot de baixada. Però ja diuen que després d’una baixada, toca una pujada, i aquest cop no serà diferent. Tenim per davant la feixuga pista del Camí Vell de Can Bruguera que ens tornarà a pujar fins dalt del Coll. Els núvols han marxat, i fins i tot fa xafogor. Per un moment ens sobren les tèrmiques, i fins i tot els guants llargs.

Un cop a dalt, seguim de pujada cap a la urbanització de la Cornisa, de camí a l’entrada del Covid19. El terreny està força bé, i en principi mirarem de fer el corriol de la Vacuna, encara que només entrar-hi trobem el camí força tancat, amb lo que desistim, girant cua per fer el Covid19. Trams de baixada que ja estan força malmesos en alguns punts, algun xaragall força marcat, alguna alternativa oberta que et fa dubtar de la traçada bona, i un parell de motos de trial al mig del camí, faran que la baixada ja no sigui tan fluida com temps enrere.

Un cop a baix, seguim cap a la Font dels 3 Raigs, amb remuntada final cap al Parc Forestal. D’aquí, en un tres i no res, ja som a l’entrada del corriol d’en Bellatriu, on només entrar, com diu algú, el “grup està tot desbocaoooo”. Collons, quina manera de baixar!!! Impossible seguir als de davant... s’arrisca tot el que es pot, i no és suficient... fins que un arbre et posa al teu lloc, o millor dit, et fa fora del camí, encara que sense conseqüències greus...


...si fa una estona, per la xafogor t’haguessis tret els guants, quan arribis a casa els hi hauràs de donar l’acomiadament definitiu.

Un cop a baix, ens reagruparem, entrant tots junts al Torrent de Can Bellatriu, fins a sortir a la riera, per rodar tancant la sortida a la Plaça Nova amb un petit piscolabis.

Una magnífica sortida de 25,68 quilòmetres, superats altre cop els 1000 metres+.... ahhhh, i sense noticies de la pluja!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario