jueves, 4 de noviembre de 2021

Tres dies de btt, si no fos per la pluja!!!

Dissabte 30 d’Octubre 2021:

Estem a punt de tancar Octubre, i malgrat que les prediccions meteorològiques no són gens favorables, la convocatòria dels Bicigaló no hi faltarà, això sí, ja veurem que tal s’aixeca el dia.

Desprès de pràcticament tota la nit plovent, matinem, i la pluja no s’atura. Les baixes al grup de whatsapp van caient una rera l’altra, així que ens toca tornar a desar l’equipació, i a esperar que  tinguem més sort als dos propers dies festius que encara tenim per davnat..

 

Diumenge 31 d’Octubre 2021:

Les previsions per a diumenge són força més favorables, no marquen pluja, així que no tenim excusa per a no matinar, i ser puntuals a la nova convocatòria d’en Joan B.  

Avui, a la Plaça Nova hi ha força ambient. Quarts de vuit, i la plaça és plena de gent. En una estona començarà la 19ª edició de la Burriac Xtrem. El Grup de Muntanya d’Argentona està ultimant els preparatius, i ja hi ha una munió de runners escalfant. En poc menys d’una hora es donarà la sortida als participants de la distància de 28 quilòmetres. I a les 10, ho faran els que correran la distància de 17 quilòmetres.

Mentrestant, anem arribant en Joan B, Francesc M, Salva M, Javier F, Quim M, Toni P, Pere C, Pepe C, Miquel Àngel, Jordi S i Salva B.

Abans de que es doni la sortida, nosaltres marxarem. Comencem a pedalar pel Carrer Gran, cap a la Plaça de Vendre, i pel carrer Sant Narcís ens dirigim al Camí de les Caques, per entrar a la zona de la Vinya d’en Serra.

Primeres enfilades cap a la zona del Rocar d’en Serra, on avui anirem pel dret cap dalt dels dipòsits. A partir d’aquí, uns trams més o menys planers, abans d’acabar baixant cap al Torrent de Can Manreset, amb la posterior pujada cap a la Font d’en Quico.

Continuem pujant per corriols, on fins i tot tenim temps de trobar-nos amb alguns rovellons mig encantats, que sort tenen de que no tenim on posar-los. Ens enfilem fins a enllaçar amb el  corriol de l’Xtrem, que com fa unes sortides enrere, el tornarem a fer de pujada.

La pujada continua amb algun tram de pista, en direcció cap al Pla dels Matxos, encara que abans, tot just passada la zona del Pla dels Alemanys, haurem de seguir a en Francesc M, en un petit bucle que normalment porta al cap, i que per ase o per bèstia, normalment no li seguim el corrent. Avui no serà el cas, així que comencem amb trams de corriols de baixada, que de seguida es convertiran en una feixuga pujada per pista, per tornar a ser on érem.

Ara sí, continuem pujant, per entrar al corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres, amb un últim tram de pista fins a sortir al Coll de Gironella. En aquests trams hi trobem voluntaris de la cursa, Mossos d’Esquadra, Guardia Civils motoritzats, i algun que altre biker. La veritat que el lloc avui està força concorregut.

Nosaltres a la nostra, sense aturar-nos, entrem per la cadena, i ens deixem caure per buscar corriols travessant la Brolla de l’Abril. Anirem enllaçant corriols, amb una remuntada final que ens portarà al Laberint del Bosc de Cabrils.

No sé si us sabíeu, però es comenta que un tal Alex Costa, professor de ioga, és l’artífex d’aquest laberint, en principi com a un punt de trobada per a la meditació. El que sembla ser que n’és coneixedor, és en Jordi S, que cada cop que hi anem, s’ha d’aturar i fer-hi una passejada...potser meditant a quina hora ha de retirar avui?

Apa, continuem la sortida, enfilant-nos cap a la Mútua, amb la posterior baixada fins a sortir a les restes de Can Genís.

Uns metres per la pista, i tornem a fer un tram de corriol cap a Coll de Porc, on avui anem a buscar el Down Blanc, encara que només farem els 2 primers trams. Baixada lenta, però divertida, amb un terreny en molt bon estat desprès de la pluja d’ahir. A la part final connectarem amb el corriol clàssic que ens durà fins a Can Blanc.

Un cop a la pista, recularem uns metres, i ens tornarem a enfilar per corriols altre cop fins dalt a la Mútua, i d'aquí ens deixem caure cap al Coll de Gironella.

A l’inici de la sortida ja havíem parlat de pujar a Burriac per, tal i com ja hem fet algun altre any, poder veure als participants de la cursa en ple esforç pels durs trams que els pugen cap al castell. Doncs, apa, cap allà que anem, però primer ens deixarem enredar per en Jordi S que ens fa pujar per la pista cap a la torre de guaita. Cinc-cents metres en els que guanyarem 80 metres+, un mitjana del 16% de desnivell, en la que anem maleint el seu ossam.

Arribarem dalt, i fent cas als voluntaris de la cursa que ens diuen que els corredors passen pel corriol on volíem entrar, continuarem de baixada per la pista, amb una breu aturada per fer una foto...

...abans de continuar de baixada, fins passada la Creu de l’Avellà, amb la posterior remuntada fins a la Plana del Passarell, just al peu del Castell de Burriac, on ens aturarem. Aprofitem per menjar una mica, mentre veiem com s’enfilen alguns runners per aquest durs trams.

Són quarts d’onze, i en Pere, en Pepe i en Jordi tenen tard, així que ens deixaran. La resta no ens hi estarem gaire estona més. Tornarem a pujar a les bicis, per anar acabant la sortida. Primer ens enfilem cap al Turó dels Oriols, on ja busquem corriols, que passant per les Roques Encantades, ens baixaran fins a Madà. Una mica més de 1,5 quilòmetres de ràpida baixada, que a alguns ja ens va bé com a colofó a la sortida.

Voregem la carretera uns centenars de metres, i sense saber ben bé com, ja tornem a ser dins d’un corriol de pujada. Collons, però no havíem acabat ja??? Es veu que no en tenen prou amb els 18 quilòmetres que portem, o es que potser encara falta una mica pels 1000 metres+.

Doncs apa, altre cop cap amunt, fins a enllaçar amb trams que acabem de fer fa uns minuts de baixada. Sort que només serà un quilòmetre d’enfilada, per ara sí, fer la baixada final per corriols fins a sortir a la zona de l’antiga caserna de la Guardia Civil.

Ara sí, que ja esta tot beneit, només ens queda rodar cap a la Plaça Nova, on ens entaularem per fer el piscolabis de rigor. La plaça continua plena de gent veient com van arribant els participants de la Burriac Xtrem. El Grup de Muntanya d'Argentona han tornat a fer una bona feina!!!

 



Dilluns 01 de Novembre 2021:

I els Bicigaló començarem Novembre, tal i com vam tancar Octubre. Avui, festivitat de Tots Sants és una bona ocasió per rescabalar-nos de la no sortida de dissabte. 

Tornem a matinar, i una nova convocatòria que se’n va en orris altre cop per la pluja. De totes maneres, més tard escampa, i alguns aprofitaran per portar a passejar el recorregut 170 de les seves forquilles...

...mentre d’altres, també pedalarem, però avui per uns corriols ben diferents.

A veure si el proper cap de setmana les coses rutllen millor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario