sábado, 27 de noviembre de 2021

Voltant ara cap aquí, ara cap allà!!!

20 de Novembre 2021:

Una nova setmana que dissabte no podem sortir, però tot i que amb moltes baixes, part dels Bicigaló es tornen a trobar a la Plaça Nova per gaudir d’una nova matinal de btt. Avui pel que sembla a en Pere C, Pepe C, Oscar E i Jordi, els ha tocat una visita a la Torrassa...

Diumenge sí que no faltarem a la convocatòria d’en Joan B. Matinem, i cap a la Plaça Nova. Un cafetó ens ajudarà a entrar en calor mentre esperem a la resta del grup. Avui som en Joan B, Francesc M, Salva M, Javier F, Toni P, Pere B, Marc, Jordi S i Salva B.

Engeguem la sortida pel carrer Gran cap a la Plaça de Vendre. Sortirem de la vila entrant al camí de les Caques, anant cap al Torrent del Collell. Aquí tindrem una petita encigalada, ara cap aquí, ara cap allà, trepitjant algun tram de bosc verge, fins a trobar els corriols clàssics que ens aniran enfilant cap al Rocar d’en Serra, de camí als dipòsits d’aigua.

A partir d’aquí anem enllaçant corriols i senders fins a sortir a la Font d’en Quico, on farem una petita aturada per comprovar alguna cosa a la forquilla que no va a l’hora. Un “cleck” que ens acompanyarà tota la sortida, i que per moments et va fent fora mentalment de la sortida.

Continuarem de pujada, i com ja és costum a les últimes sortides per la zona, tornarem a fer trams del corriol Xtrem, però de pujada.

Un  cop a dalt, anem a buscar l’entrada del corriol de Can Ferreters, i cap dins. Feia temps que no hi passàvem, i la veritat que està força malament. Un parell de punts força trencats que no veiem clar, i en els que posarem peu a terra. La resta casi bé tot amb un xaragall al bell mig del corriol, que mirem d’evitar el màxim possible fins a sortir baix de la urbanització, amb una forta olor a frens cremats.

Hem fet 5,5 quilòmetres, i ja tornem a ser a Argentona. Baixem cap a la Font Picant, on tornarem a fer corriols de pujada cap dalt de les Encantades, amb un tram de baixada que ens porta a la pista de Torre Ametller. Sense aturades seguirem fent corriols de baixada, per acabar amb una petita remuntada cap dalt de Santa Elena d’Agell, on tornarem a fer una aturada, ara per menjar alguna cosa, mentre li fem una segona ullada al problema de la forquilla.



Al reprendre la sortida, el més lògic hagués estat fer els corriols clàssics que ens tornarien a pujar cap a la pista de Torre Ametller, però avui volen tirar pel dret. A veure qui és el guapo que s’enfila per aquests trams d’arrels sense empentar la bici!!! Doncs això, uns centenars de metres fins al Turó d’en Punsola, on alguns miren de tirar de ronyons per pujar, mentre altres empentem la bici ara sí, ara també. Fins i tot ens creuem amb dos bikers que deixen anar: “si ja és complicat baixar aquests trams dalt de la bici!!!”.

A partir d’aquí continuem enfilant-nos fins a sortir a sobre de la Pedrera d’en Serra, on decidim no continuar pista amunt cap al Collet de Burriac, sinó que ens deixarem caure un centenar de metres per la pista, i tornem a fer corriols de pujada fins dalt altre cop de les Roques Encantades.

Ara tenim per davant baixada fins a sortir a Madà. 1’5 quilòmetres de trams ràpids i divertits, amb algun punt on no poder seguir el ritme del grup crea dubtes de quin tram seguir. Un cop a baix ens reagrupem. Tornem a ser a Argentona per tercer cop  i tot plegat portem 12 quilòmetres.

Haurem de continuar una mica més, i ara parlem d’anar a fer els trams de l’antic corriol de la Nevera que vam mig fer diumenge passat amb en Miquel Àngel com a guia. Doncs apa, rodem cap a la riera, i entrem al Torrent de Can Bellatriu. Una primera enfilada fins a sortir al Camí de les Aigües, que només travessem per seguir enllaçant corriols cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix.

Continuem per corriols i senders, mentre ens anem enfilant fins a sortir al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell. Pugem per l’asfalt cap al Parc Forestal, que travessem de pujada fins a sortir a la pista d el Camí de la Serra. Just al davant tenim l’entrada del corriol que ens anirà pujant fins a sortir a la pista a tocar de la Plana del Pou de la Plata.

Ja som on volíem, uns metres de baixada per la pista, i cap dins del corriol. Trams de baixada que feia molt de temps que no hi passàvem. Eren tot un clàssic a les sortides de fa anys, quan miràvem de seguir a en Joan V, i que ja teníem mig oblidats. Altre cop el grup es trenca a la baixada, el que torna a crear alguns dubtes als creuaments. Però farem cas a la dita popular de que “tots els camins porten a Roma”, així que triem el que triem, ens tornarem a reagrupar un cop a baix del Camí de les Aigües.

Ara sí que ja mirarem de no perdre l’estela del de davant, i tots junts farem els últims metres fins a sortir altre cop al Torrent de Can Bellatriu, i d’aquí a la riera.

Tanquem la sortida a la Plaça Nova, amb 24,68 quilòmetres ratllant altre cop els 1000 metres+, havent voltat la majoria dels voltants d’Argentona.







No hay comentarios:

Publicar un comentario