sábado, 1 de enero de 2022

Últimes pedalades del 2021.

26 de Desembre de 2021:

Últim cap de setmana del 2021, que aquest any coincideix amb les festivitats de Nadal i Sant Esteve. Dissabte seguirem la dita popular,  “Per Nadal, cada ovella al seu corral...”, doncs sí, serem bons minyons, i ens quedem a casa preparant l’àpat de Nadal. Hi ha molta feina a fer, l’escudella i carn d’olla, o la sopa de galets farcits,  i el pollastre amb prunes i pinyons, ens els menjarem en un tres i no res, però la seva preparació, i el parament de la llar, són incompatibles amb una sortida en bici, al menys per a alguns, doncs sembla que com diu en Magret, la flama Bicigaló no falla cap dissabte.


Diumenge, diada de Sant Esteve, la dita popular continua amb un “...per Sant Esteve, cadascú a casa seva”. Aquí ja és més difícil fer cas, avui toca canalons i pollastre farcit, així que potser serà bo sortir una estona per cremar els torrons i fer una mica de lloc a l’estómac.

Doncs apa, a matinar i cap a la Plaça Nova. Serem pràcticament els mateixos que l’any passat. Joan B, Javier F, Francesc M, Pere B, Toni P, Jordi S, i Salva B.

Mentre fem el cafetó ja decidim que a la sortida d’avui no ens allunyarem molt, cosa que en principi pinta bé... ara ja veurem si el que ha de ser un “pim-pam”, no esdevé al final un “pim-pam-pum”.

Primeres pedalades cap a l’Agility, travessem la riera i ja som dins del Torrent de Can Bellatriu. Quan som a la Hípica de la Pujada, trenquem a la dreta pel sender per sobre de Can Marfà, amb enfilada pel dret per les arrels que ens pugen a la pista del Camí de les Aigües.

De seguida deixem enrere la pista, i ja tornem a estar de pujada cap al Rocar de Sant Jaume. Els primers metres són de corriol, però de seguida ens trobem amb els trams de pista que hi han obert les màquines en els treballs de desforestació després de l’incendi de fa uns mesos. Un trist espectacle si recordem el que havia estat no fa pas tant. Esperem que tard o d’hora la natura ho tornarà tot al seu lloc.

Un cop dalt, ens deixem caure cap al corriol dels Avis Enginyers. Tenim per davant trams divertits que resseguirem en direcció a la Vinya d’en Rouaix. Aquí ens creuarem amb algun grup que està fent el track de la Transcorredor Christmas Bike de la setmana passada.

Després d’uns trams de corriol per la zona de les Sureres de la Bofarulla, no sembla que tinguem intenció de pujar al Parc Forestal, això sí, tenim per davant una bona estona de pujada mentre anem  enllaçant corriols, amb algun tram de pista, cap a la zona de la Surera de Can Famada, amb alguna petita encigalada que ens farà empentar la bici uns metres. És que hi ha alguns que els hi agrada massa investigar coses noves!!!

I mentre empentem les bicis, ens trobarem amb en Josep, l’Oscar i en Quico S que avui també han sortit a pedalar una estona.

Una breu aturada per fer petar la xerrada, i continuem. Uns metres més endavant ens separem, i nosaltres seguim de pujada resseguint l’antic corriol de la Nevera.

No parem de pujar fins a sortir a la Plana del Pou de la Plata. Aquí en Pere B mira de portar-nos al corriol de l’Incinerat, però en Joan B en porta una altra al cap, i ja se sap “on hi ha patró, no mana mariner”, així que les cendres del difunt estaran tranquil·les al menys per la nostra part.

Seguim trams més planers de corriols, amb baixada final que ens porta a la sortida del corriol del Mossén. I un cop a baix, hem de remuntar cap a Can Nogueres, per només sortir a la pista entrar al corriol que ens porta dal del repetidor del Turó de Can Barraquer. Si senyor, anem a tastar els corriols que ens va parlar fa unes setmanes en Miquel Àngel.

Un cop dalt aprofitarem per una breu aturada per menjar alguna cosa, per tot seguit endinsar-nos dins del corriol... i déu-n’hi-do!!! Ens trobem amb un divertit corriol, amb alguns petits baixadors que ens faran xalar de valent, i sinó només s’ha de mirar la cara que se’ns ha quedat.


Tot i això, també hi ha un petit tram de pujada que fem empentant les bicis, tot dient que només es fa amb una e-bike, fins que en Francesc M ens demostra que amb una Scott i una mica de tècnica és més que suficient.


Després de poc més d’un quilòmetre de baixada, acabem sortint a la pista de la Cita. Pujarem cap a sota de les Planes de Can Nogueres, on ja portem un bon desnivell acumulat, tot i portar només 13 quilòmetres de sortida.

Ara ens toca baixada. Trams ràpids i divertits, passant pel Turó de Can Gaspar, per acabar sortint al convent de les Germanes Oasi de Jesús Sacerdot. Es diu que aquesta congregació és una de les poques que encara celebra setmanalment una missa en llatí, però collons, sempre tenim tanta pressa, que no tenim temps de comprovar-ho.

Aquí ens toca fer uns metres de pista fins a la caseta dels caçadors, on ja tornem a ser dins de corriols, que aquest cop resseguirem de baixada cap a la zona de l’Esbarzer Gran, fins a sortir a les arrels de Can Bagot.

En Francesc M ja té tard, i ens ha de deixar, baixant pels corriols del Rovell de l’Ou cap a Can Comalada. La resta, ens deixem caure cap a Can Castells, amb uns metres de remuntada per anar a buscar l’entrada del corriol de la tanca d’en Quim M. Algú fins i tot proposa fer-li un escarni a la maleïda tanca, però ja som grandets, i bescanviem l’idea per una ràpida baixada pel corriol.

Tornarem a sortir de baixada a Can Castells, i ara sí, travessant uns camps de conreu, entrarem al Torrent de Can Martí que ens portarà ja a la riera.

Tanquem la sortida a la Plaça Nova amb l’últim piscolabis del 2021.

Al final ens han quedat 21,04 quilòmetres de divertida, alhora que exigent sortida, amb la que alguns donem ja per acabat el btt pel 2021.

Tot i això, n’hi ha que encara ho allargaran una mica més. Dijous 30 de Desembre, en Joan B, Francesc M i Rafael F encara tindran temps de fer una sortida fins al Corredor...

...i divendres 31 de Desembre, en Pepe C, Pere C, Oscar E, Xavi B i Pau LL, faran la cursa del Nassos versió Bicigaló, amb esmorzar inclòs. Aquests sí que en saben!!!

 


Ara sí que el 2021 s’ha acabat!!

Un plaer compartir pedalades amb tots i cadascun de vosaltres!!!

Un bon any 2022 per a tothom... Salut i pedals!!!

 






No hay comentarios:

Publicar un comentario