jueves, 20 de enero de 2022

Passejant pels Marges, el Bisturí... arrecerant-nos del fred.

Dissabte 15 de Gener 2022:

Després de molt de temps, per fi un dissabte on poder gaudir de la companyia dels Bicigaló, i amb aquesta il·lusió esperem la convocatòria divendres al vespre. Trigarà en arribar, però al final en Robert D posa fil a l’agulla. Les previsions és de força fred a primera hora del matí, amb lo que quedarem a les 9 a la Plaça Nova.

Poques respostes positives, encara tenim algunes baixes pel Covid19, rehabilitacions... i fins i tot algun fredolic que prefereix l’escalfor dels llençols a la nostra companyia.

Al final, una avaria d’última hora farà que a la sortida d’avui només siguem 3 gats, en Robert D, Pere C i Salva B. Uns minuts abans han marxat en Francesc M i Kiko P que també aprofiten per sortir una estona.

El termòmetre de la Plaça Nova marca 1ºC , amb el que no trigarem gaire en marxar, i anar a buscar zones més arrecerades del fred, i el millor serà corriolejar per la banda de la riera. Doncs apa, rodem cap a l’Agility, travessem la riera i ja som dins del Torrent de Can Bellatriu.

Farem els primers corriols per sobre de la Hípica de la Pujada, per anar-nos enfilant fins a sortir al Camí de les Aigües. Només travessarem la pista per continuar fent corriols de pujada cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix, on farem els primers trams de baixada de la sortida abans de continuar pujant fins a sortir al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell.

Ens enfilem cap al Parc Forestal, que travessarem vorejant el Turó d’en Dori, i més corriols de pujada fins a sortir dalt de la Plana del Pou de la Plata, on ens trobarem amb en Rafael F i en Xavier, que desprès d’una breu estona fent-la petar, no ens costarà gaire de convèncer per a que s’afegeixin a la sortida.

Pujarem pel corriol de l’Incinerat, continuant cap dalt del Turó de Tarau. Estem al punt més alt de Mataró, i ara ens toca buscar trams de baixada. Uns primers trams per la zona dels Boscos de Can Gel fins a trobar l’entrada del corriol del Mossèn. Sense aturades ja hi som dins, i tot i que al terreny li falta una mica d’humitat, gaudirem d’una divertida baixada.

Només portem 9 quilòmetres, i hem sortit molt tard, però encara tenim temps d’anar a buscar algun corriol que no hagi fet la resta de la colla, així que un cop acabada la baixada, remuntarem cap dalt de Can Nogueres, per travessar la pista, fent els últims metres de corriol que ens deixaran al repetidor del Turó de Can Barraquer.

Aquí tenim l’entrada del corriol que a Strava anomenen dels Marges, on xalarem una estona dels divertits trams de tobogans que ens anem trobant. Un quilòmetre de corriols pràcticament tot de baixada, a excepció de 2 pujades curtes, però exigents, que ens acabarà portant a la pista de la Cita.

Remuntem un centenar de metres per la pista, passem per sota de les Planes de Can Nogueras, i ens preparem ja per la tornada cap a Argentona. Ara ens toca altre cop baixada per senders i corriols, passant pel Turó de Can Gaspar, per deixar-nos caure a l’Oasi de Jesús Sacerdot.

Pujarem per la pista cap a la caseta del caçadors, i altre cop divertits trams de corriols de baixada, cap a la zona de l’Esbarzer Gran, per acabar sortint a les arrels de Can Bagot.

Seguirem de baixada, aprofitant els corriols de la zona del Rovell de l’Ou, per acabar sortint a la riera a tocar de Can Comalada.

Tornada per la riera cap a Argentona, amb foto final amb en Rafael i en Xavier, que sembla ser que no s'ho han passat gaire malament.

Poc més de 18 quilòmetres de sortida, amb una 600 metres+ en unes 2 hores i mitja. Tot i haver sortit tard, no deixarem passar l’esmorzar, tot i que malgrat buscar el solell, acabarem donant les gràcies al cafè final que ens ajudarà a entrar una mica en calor.



Diumenge 16 de Gener 2022:

Les previsions de fred no milloren, tot i això la convocatòria dels Bttargentona no canvia l’horari, així que toca matinar per ser a les 8 a la Plaça Nova, on avui el termòmetre marca -1ºC.

Avui som en Joan B, Francesc M, Javier F, Pere B, Miquel Àngel i Salva B.

Avui tornarem a buscar zones de corriols ben arrecerats del fred, així que sortim cap a l’Agility, travessem la riera i a l’igual que ahir entrem al Torrent de Can Bellatriu. Trencarem a l’esquerra passant per sobre de la Hípica de la Pujada, però avui continuarem enllaçant corriols mentre passem per sobre de Can Cabanyes i Can Castells, i no ens enfilarem a la pista del camí de les Aigües fins a tocar de  les arrels de Can Bagot.

Ens enfilem per les arrels cap al Porcs, i seguim amb trams més planers per la zona de l’Esbarzer Gran, abans d’enfilar-nos cap al Turó de les Rovires, i d’aquí en un tres i no res serem dalt de la caseta dels caçadors.

Rodarem cap a l’Oasi de Jesús Sacerdot, abans de tornar a enfilar-nos per senders cap al Turó de Can Gaspar, fins a sortir dalt de les Planes de Can Nogueres, on a l’arribar a la cadena pujarem per corriol fins al repetidor dalt del Turó de Can Barraquer.

Estem a tocar de l’entrada del corriol del Marges, amb els seus divertits tobogans, però els deixarem per a més tard. De moment anem a buscar altres trams de corriols que ens portin cap a la zona de Can Bruguera. Passarem a tocar de la Font de n’Oms, i la de la Moreneta, abans d’enfilar-nos cap a la zona de la Plana dels Brucs, de camí a l’esplanada on hi ha l’entrada de l’Arqueòleg Xtrem.

Avui volem resseguir un nou corriol que han obert a la zona, el Bisturí XL. De seguida trobem marcada l’entrada, amb un parell de senyals dalt dels arbres, a l’esquerra el Lechón i a la dreta el Bisturí. Doncs apa, cap a la dreta. Uns metres més endavant trobem l’entrada del Guineueta que haurem de resseguir un centenar de metres, abans de trobar l’entrada del que serà el Bisturí, que comença amb un petit baixadó ben dret, que no veiem gaire clar, i més tal com està el terreny de sec i amb sorra molt solta.

No estem sols resseguint aquest nou corriol, i nosaltres anem fent amb cura les seves treballades baixades, mentre mirem de destorbar el mínim possible a algun altre grup que sembla estar resseguint-lo a ritme de Strava, el que fins i tot donarà lloc a una petita picabaralla que no arribarà a més. Potser hauran clavat el nom del corriol, doncs per uns moments l’ambient es podia tallar amb un bisturí.

A l’acabar, una sensació estranya, aquets tram nou té poc més de 200 metres de baixada, que potser per ser el primer cop que hi passem podríem qualificar d’entretingut a seques, tot i que el terreny, i les quatre paraules amb l’altre grup no han ajudat a tenir una millor sensació.

A la sortida tenim l’enllaç amb la Hawaiana, però ens deixaria massa avall, així que remuntem uns centenars de metres per la pista, fins a trobar l’entrada del Ferrari. Cap dins, corriols cap a la Plana dels Xafa-rocs, amb la següent baixada fins al Torrent de Can Cabot de la Brolla. Uns metres de pujada per la pista, i de seguida estem baixant altre cop per corriols cap al Torrent del Pixadors dels Ases.

Ara ens tocarà remuntar per anar a trobar la pista del Camí Vell de Can Bruguera, aprofitant per fer alguna foto.

Un  cop a la pista, remuntada fins a sortir al Coll de Can Bruguera, on farem una breu aturada per menjar alguna cosa mentre rumiem la tornada.

Continuem de pujada mentre travessem la urbanització de la Cornisa, per enfilar-nos cap dalt del Turó de Tarau. Farem trams de corriol de baixada per anar a buscar l’entrada del corriol del Mossèn, que només resseguirem en els seus primers trams, aprofitant per no deixar-nos caure fins a baix de tot, per així fer una remuntada més curta cap dalt de Can Nogueres.

Un cop som de nou a la cadena, tornem a remuntar per corriols cap al Turó de Can Barraquer, on ara sí ens endinsarem als tobogans de baixada del corriol dels Marges, que ens portaran fins a la Cita.

A partir d’aquí, ràpida baixada cap a l’Oasi, continuant altre cop cap a la caseta dels caçadors, on ja no deixarem de fer corriols cap a la zona de l’Esbarzer Gran, de camí a les arrels de Can Bagot.

Baixada final pel Rovell de l’Ou, sortint a la riera pel canyer de Can Comalada. Riera, tancant la sortida a la Plaça Nova, amb el piscolabis de rigor mentre va creixent l’ambient a la plaça amb la Cercavila de Gegants, i és que avui estem en plena Festa Major d’Hivern d’Argentona.

Al final ens ha quedat una més que bona sortida de 26,69 quilòmetres, amb els seus 1000 metres+, el que ja s'ha convertit en costum.




No hay comentarios:

Publicar un comentario