sábado, 23 de abril de 2022

Per Setmana Santa, processons de corriols.

Dissabte 16 d’Abril 2022:

Estem en plena Setmana Santa, i ahir era Divendres Sant, amb els tradicionals viacrucis. Però per a Viacrucis el de molts de nosaltres. Primer dia festiu, i els grups de whatsapp muts. Només en Jordi S provarà d’arrossegar a algú amb la seva convocatòria, però sense èxit. De fet haurà de sortir sol un parell d’horetes, mentre la resta ens quedem a casa, tot i saber que això comportarà estar malhumorats a la tarda.

De totes maneres, encara tenim dies pel davant per tal de redreçar la situació. De moment, divendres al vespre, convocatòria dels Bicigaló, encara que també amb un èxit ben minse. Pocs serem els que matinarem, de fet a les 8 a la Plaça Nova només som en Pere C, Oscar E, i Salva B. Sort n’hem tingut de l’Angel M dels Burriac Bikers, que s’unirà al grup amb lo que al final podrem ser 4 gats.

Doncs apa, deixem la Plaça Nova rodant cap a l’Agility. Portem al cap anar cap a la Torrassa a repetir el Kékomo que vam fer diumenge passat, així que ens toca rodar per la riera cap al Bell Recó. Passarem per sota del viaducte de la C60, entrant al Xaragall de l’Espinal. Un cop sortim del pont que passa per sota de la carretera de Parpers, ens començarem a enfilar per senders mentre travessem les Malloles de Can Pins.

No deixarem de pujar fins a sortir al Turó de Can Ribot, on farem el corriol alternatiu que ens enfila fins dalt de les Planes. Continuarem cap a Sant Carles, deixant-nos caure cap al restaurant mentre rodem per l’asfalt tot travessant la urbanització.

Els propers trams de corriols i senders seran pel Bosc de Can Poc, fins a sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes. Només l’hem de travessar per veure’ns immersos altre cop en trams de corriols que ens baixaran cap a Ca l’Arumí.

Aquí haurem de travessar la carretera, enfilant-nos cap a la Pedrera dels Dous, mentre rumiem per on serà millor l’enfilada cap a la Torrassa. Al final decidim rodar per la pista fins passada l’ermita de Sant Esteve del Coll, on entrarem a fer corriols, que anirem enllaçant de pujada. Només entrar passem a tocar de la sortida del Kèkomo. Més amunt, un grup d'e-bikes ens empaiten pel darrera...

... i  la part final passarem a tocar de l’entrada, però primer ens enfilarem fins dalt de la Torrassa, tot i que sigui només per a fer una breu aturada, i immortalitzar el moment...

... i perquè no, a la que ha estat companya de viatge durant força temps...i potser no serà l’últim cop. S'hi fan apostes?


Ara sí, tornem a pujar dalt de les bicis, i ens deixarem caure fins a trobar l’entrada del nou corriol. Apa, avall pel Kékomo, i a veure que hi diuen. Els que hi passem per segon cop, ja xalem una mica més, i la resta seguint l’estela, i per un moment el “Pim-pam Tracatrà” queda en un segon pla. Al sortir altre cop a la pista a tocar de l’ermita, opinions diferents, tot i que hem provat d’inculcar un “no té res!!!”, que de ben segur serà millor entès a les properes  passades.

Doncs apa, hem d’anar tornant, així que rodem per la pista, fins a sortir altre cop a Ca l’Arumí, on ara remuntarem pels senders que ens faran sortir a tocar del restaurant de Sant Carles.

Desfarem trams que hem fet fa una estona, però ara de pujada cap al Turó de Can Ribot, per un cop a dalt, entrar al corriol de l’Alternativa de la Font de Javà. Baixada a molt bon ritme, fins a sortir a la carretera de Parpers, que travessem per fer els últims metres de corriol de la sortida cap al Bell Recó.

Dos quart d’onze, i ja només ens queda tornar tranquil·lament per la riera, per tancar la sortida a la Plaça Nova. L’Àngel sembla ser que s’ho ha passat bé, i nosaltres també amb la seva companyia, però tot i ser d’hora, els compromisos familiars no el permetran gaudir acompanyant-nos a l’esmorzar Bicigaleru.

Uns entrepans, beguda fresqueta i un cafetó al Cesar Diaz, mentre sembla ser que alguna e-bike mig s’amaga al xino.


26,48 quilòmetres, amb 660 metres+, per anar posant les cames en solfa de cara a la sortida de demà.




Diumenge 17 d’Abril 2022:

Diumenge de Pasqua, Diumenge de Gloria, Diumenge de Resurrecció, digues-li com vulguis. Segons el cristianisme, el tercer dia en que Jesucrist va ressuscitar desprès de ser crucificat, però el que no acaba de ressuscitar és el grup Bttargentona, que últimament és menys nombrós a les convocatòries.

Tot i els intents d’en Joan B, per unes coses o d’altres, tornarem a ser pocs els que matinem per ser a les 8 a la Plaça Nova. Al final serem en Joan B, Salva M, Javi F i Salva B. Quatre gats, que al final serem 5 després d’enredar altre cop a l’Àngel M, que estava mig encantat a la plaça.

Avui no ens allunyarem gaire, tenim pensat corriolejar pels voltants de Can Bruguera, i amb aquesta intenció deixarem la plaça Nova, rodant cap a l’Agility, per travessar la riera, i entrar al Torrent de Can Bellatriu.

Un cop a la Hípica de Can Salvat, tombarem a la dreta, per passar per sobre de Can Marfà, mentre anem fent corriols cap a Sant Jaume de Traià, on passades les restes de l’ermita, ens enfilarem al Camí de les Aigües.

Només un centenar de metres pujant per la pista, i ja tornem a entrar en el  que abans havien estat corriols, però que desprès dels treballs de desforestació que s’hi han fet, s’han convertit en el que podríem dir “senders amples”. Pujarem fins a sota del Rocar de Sant Jaume, per endinsar-nos en trams dels corriols dels Avis Enginyers.

Bona enllaçada puja-baixa de corriols, per acabar sortint al Pi Gros de la Urbanització de Can Vilardell, on ens enfilarem per l’asfalt cap al Parc Forestal, que haurem de travessar vorejant el Turó d’en Dori.

En aquests trams ens veurem obligats a aturar-nos per una avaria mecànica a la bici de l’Àngel. Una branca li ha malmès el desviador del canvi, i tot i els intents d’en Joan per adreçar-lo, es veurà obligat a deixar-nos per tornar cap a Argentona.

Doncs apa, ja tornem a quedar 4 gats. Seguirem enfilant-nos fins a sortir a la Plana del Pou de la Plata, on entrarem al corriol de l’Incinerat. A partir d’aquí, altre cop seguirem a en Joan que ens portarà a fer una bona enllaçada de corriols, primer amb trams de baixada, i amb remuntada  final fins a sortir a la cadena de Can Nogueres.

Ara ens hem d’enfilar fins al Turonet de Can Barraquer, on sense aturar-nos passarem a tocar del repetidor, per fer uns petits trams de corriols de baixada, fins a enllaçar amb el Mikaku, que és com anomenen a Strava al tram que coneixem com el corriol d’en Robert.

Topònims a part, seguirem fent corriols en direcció a Can Bruguera, i ara seran els trams clàssics que passen per la Font de Ca n’Oms, on farem una petita aturada que canviarà l’esdevenir de la sortida, doncs per un moment havíem comentat de deixar-nos caure cap a Canyamars, però a  la font trobem un grup de Cabrera, coneguts d’en Joan B, amb les seves e-bikes. Desconeixen els corriols de la zona, i aprofitarem per a fer-los de guia, mostrant-los alguns dels corriols de la zona.

Doncs apa, en un moment hem passat a ser 10 bikers. Comencem a rodar cap a la Font de la Moreneta, enllaçant trams de corriols amb algun petit tram de pista cap a la zona de la Plana dels Brucs, amb pujada final fins a sortir a la caseta dels caçadors.

Els hi anem a ensenyar el Mistral, o el que és el mateix, la combinació sencera del Guineueta més l’Amaito... collons, arribarà un punt que serà més difícil aprendre’s els noms dels corriols, que baixar la Colosal sense posar peu a terra!!!

Doncs apa, cap dins. Primer les 4 atmosfèriques resseguint aquests divertits i revirats trams de baixada, mentre anem fent petites aturades per reagrupar-nos. No hi ha punts excessivament tècnics, i sembla ser que la gent de Cabrera està xalant de valent. Tot plegat, gaudiran d’aquest 1,20 quilòmetres de corriols, on perdem casi bé 200 metres d’altura. El ritme ha estat més lent de l’habitual, però veure el seu somriure al sortir al Sot de la Salamandra ben bé ha valgut la pena.

Ara toca remuntar, i per això ens enfilem cap a la bassa d’en Noe, continuant de pujada per les arrels mentre travessem el Bosc de la Vendrella, fins a sortir a l’esplanada del Repós de Sant Bernat. Tot just passat Can Flaquer, a tocar de l’ermita de Sant Martí de Mata, ens endinsem al torrent de les travesses del tren, amb enfilada final fins a sortir altre cop a tocar de la caseta dels caçadors.

Aquí 2 dels companys de Cabrera ens deixaran, i la resta s’ho estan passant tant bé, que encara volen xalar fent els corriols d’en Bellatriu, així que toca seguir pels corriols que travessen la Plana dels Brucs fins a sortir a Can Bruguera.

Tram de pista, enfilant-nos cap dalt de la urbanització de la Cornisa. Corriol de l’Incinerat de baixada, sortint altre cop al creuament de pistes de la Plana del Pou de la Plata, i corriols de baixada cap al Parc Forestal.

Es va fent tard, i els compromisos familiars ens reclamen. Amb tantes aturades, el millor serà deixar al grup aquí. Aprofitarem per fer els últims trams de corriols per la Font dels 3 Raigs, i en un tres i no res ja serem a Mataró.


La resta, s’enfilaran al Turó d’en Dori, travessant de baixada el Parc Forestal pel dret. Segur que la tornada, enllaçant els trams dels corriols d’en Bellatriu haurà estat una grata experiència per les e-bikes de la gent de Cabrera. Corriolada non stop!!!

Amb aquests 27,50 quilòmetres i 1.082 metres+, tanquem el btt de Setmana Santa. Dilluns continua sent festiu, però la diada de la Mona s’ha de dedicar a la família. 








No hay comentarios:

Publicar un comentario