viernes, 13 de mayo de 2022

Desprès de la corba arriba el pla...abans de fer el Senglar.

Dissabte 07 de Maig 2022:

Un altre cap de setmana, i tornarem a matinar per apropar-nos a la Plaça Nova per a una nova convocatòria dels Bicigaló. Avui serem en Pere C, Oscar E, Josep, Robert D i Salva B. Ens hi estarem uns minuts més de les 8, per si al final s'hi acosta algú més, i en aquesta espera arriba també en Toni P, que ha sortit a provar una Scott rígida d'un familiar, i aprofitarà per unir-se al grup... a veure si l'ajudem a comprovar les sensacions de pedalar amb una atmosfèrica!!!

Després de la presentació de la nova bici, marxarem de la plaça en direcció a l’Agility, per entrar a la riera. Anem rodant sense tenir clar cap a on dirigir la sortida d’avui. Deixarem que en Robert agafi el timó, i sembla ser que al final anirem a fer alguns corriols de baixada cap a Vilanova del Vallès. Doncs apa, rodem cap a la riera de Riudemeia, fins passat Can Boringues de Baix, per fer els primers trams de pujada per la Brolla de Riudemeia. Primers trams de corriols on pugem el ritme, i la nova Scott ja puja a 180 ppm... bé, bé!!! Anirem enllaçant corriols, amb algun tram de pista que ens portaran fins a sobre de la depuradora d’Òrrius.

A partir d'aquí, tornem a enfilar-nos per trams més exigents que ens porten a sortir a Can Guineu. Un cop a dalt, ens deixem caure per l’asfalt cap a la zona esportiva d’Òrrius, on anirem a buscar la pujada pels corriols de la zona de les Palomeres, que acabarem enllaçant amb els senders per sota de Ca la Mort, per anar a buscar el corriol de les Abelles que ens pujarà a la pista, a tocar de la Plana del Fum. 

Portem poc més de 12 quilòmetres, i amb uns pocs metres de rodar per la pista, ja serem a l’entrada del corriol que ens ha de baixar cap a Vallromanes. Avui ni ens aturem, ja som dins, amb en Toni al capdavant. Gaudirem d'una divertida baixada, amb alguns xaragalls, i alguns trams pedregosos, però que podem fer amb facilitat, tot i que més lents que en d'altres ocasions, però ja se sap que una bici rígida, amb forquilla de 80 i sense tija telescòpica és difícil de dominar, i més quan fa 2 anys que no n'acarones cap. Tot i això, xalarem amb aquests 3 quilòmetres de baixada que ens deixen a tocar de la urbanització de Can Nadal de Vilanova del Vallès.

Avui tampoc pujarem per la urbanització en direcció cap a Can Jep de la Mel, sinó que ens deixarem caure cap al Pitch & Putt de Vallromanes, on començarem a enfilar-nos de tornada. Tenim pel davant trams de pujada per pista, vorejant el Torrent de Can Maimó. Aquesta opció de tornada és més llarga, però ens permet tornar tranquil·lament, sense un desnivell excessiu, fet que agrairan les nostres cames.

Passem a tocar del restaurant Can Maimó, on potser algun dia estaria bé aturar-nos per a gaudir d'un esmorzar bettetero, però avui no és el dia. Seguim de pujada a un ritme lent, mentre anem fent petar la xerrada, fins que en Toni P ens comenta que agafant un trencall a l'esquerra, ens enfilarem més ràpid cap a Cal Senyor. Doncs apa, sí ell ho diu...el camí s'enfila i passem un senyal rovellat de Camí Privat. Nosaltres amunt, fins que el camí s'acaba. Tenim 2 opcions, o fer-la petar amb l'amo de la finca, o girar cua. Doncs apa, bicis i nosaltres a desfer el camí de baixada.

De nou a la pista, seguim enfilant-nos passant per Can Miqueló Nou, de camí a la Creu de Can Boquet. De totes maneres, no hi arribarem, just passat el restaurant, ara sí, sembla que en Toni a trobat el camí, i deixà anar un: "res, només és aquesta pujada que es veu, i després de la corba ja ve el pla". L’Oscar se’l creu, i ja està enfilant-se, i la resta al darrera. Un centenar de metres de pujada, i arribem a la corba, i després...collons quin rampot!!!, però més endavant hi ha una altra corba. Amunt que fa pujada, i després de la corba, una altra pujada, i una altra corba...i quan ja hem perdut el compte, i gairebé l’esperança, arribarem a Cal Senyor. No dubtem que ha estat més curt, però de ben segur que més intens.

Ja som on voliem, així que ara entrarem en trams de corriol que ens portaran de pujada fins a tocar de Ca l’Arcís. La sortida s'està allargant, i encara tenim ganas d'esmorzar, així que el més ràpid serà baixar per la pista fins al creuament de Cal Camat Vell, amb la següent enfilada cap a Coll de Porc.

Un cop aquí, aprofitarem els divertits corriols que travessen el Bosc de Can Cardí, per baixar cap a Can Blanc. Un cop a baix, rodarem per la pista...

... fins trobar l'entrada del corriol del Roure, per gaudir de la  baixada per la zona de la Vinya del Truc, que ens portarà a tocar de Ca n’Altafulla.

Uns metres de pista, i els últims trams de corriol de baixada cap a Can Raimí, on resseguirem els senders del Bosc d’en Cabot, abans d’entrar a la riera de Clarà que ens portarà fins al cementiri.

Rodem pel polígon fins a la Grumbe, tancant la sortida a la Plaça Nova, on compartirem l’esmorzar amb en Pepe C. 

Feina feta, i cames escalfades de cara a la sortida de demà....això sí, n'hi ha dues que demà es quedaran a casa.


32,55 quilòmetres amb 911 metres +.



Diumenge 08 de Maig 2022:

Dissabte al vespre nova convocatòria d’en Joan B, que portarà a matinar als Bttargentona per ser puntuals a la Plaça Nova.

Avui som en Joan B, Francesc M, Salva M, Javi F, Toni P, Jordi S, Eloi I, i Salva B.

De seguida ens posem d’acord a acostar-nos a la Torrassa del Moro, per tornar a tastar el corriol del Senglar. Doncs som-hi, deixem la Plaça Nova cap a l’Agility, i ja som dins de la riera. Rodarem cap al Bell Recó, passant per sota del viaducte de la C60, per entrar al Xaragall de l’Espinal.

Passem per sota del pont de la carretera de Parpers, i fem els primers trams de corriol, enfilant-nos pel corriol del Xaragall de Can Pins. Trams exigents, que fem a bon ritme, mentre els pulsòmetres comencen a treballar de valent.

No deixarem de pujar fins a sortir al Turó de Can Ribot, aprofitant el corriol que ens deixarà dalt de les Planes. Continuarem cap a la urbanització de Sant Carles, que travessarem en direcció al Turó dels Castellans. Ara farem corriols mentre travessem el Bosc de can Poc, enllaçant amb el corriol de la Pistola, que ens deixarà a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes.

Uns trams més de corriols, ens baixaran fins a Ca l'Arumí, on l'Eloi, que ha de ser d'hora a casa, dubta de si  girar cua. Encara l'enredarem una mica per a que ens acompany fins la Torrassa. Doncs apa, travessem la carretera, i ens enfilem cap a la Pedrera dels Dous, on rodarem per la pista fins passada l'ermita de Sant Esteve del Coll.

A partir d’aquí, ja és tot un clàssic la enllaçada de corriols que ens porta fins dalt de la Torrassa, on farem una breu aturada.

Reprendrem la marxa, per anar a buscar l’entrada del Senglar, però abans, ara sí, ens deixarà l’Eloi que farà el Kékomo per primer cop, iniciant així la seva tornada cap a Argentona. La resta, a gaudir i patir d’aquests divertits i exigents trams de baixada, que ens baixen al Mogent a tocar de Cardedeu. Les suspensions i els frens han treballat de valent, tot i això a alguns encara no som capaços de fer el baixadó de la sortida, tasca pendent per a la propera vegada.  

Un cop a baix, rodarem vorejant el Mogent en direcció a Santa Agnès de Malanyanes. 4 quilòmetres planers que ens van molt bé per anar recuperant cames i pulsacions. Mentrestrant l'Eloi ha tingut algun problema al destalonar baixant pel corriol, i no podrà ser a casa tan aviat com esperava.

Nosaltres, quan ja som a tocar de La Roca del Vallès, altre cop a enfilar-nos per corriols. Començarem pujant per les arrels, que enllaçarem amb el corriol de la Creu, mentre ens anem enfilant cap al Bosc de Can Planes. Passarem per sobre de la Pedra Foradada de Can Planes, i seguim de pujada, passant a tocar de les restes de Can Ronses, de camí cap al Turó del Morro del Gall, encara que avui no ens hi enfilarem.

Estem travessant el Bosc de Ca l’Argent, i aprofitarem alguns trams de corriols per acabar sortint a Can Segal, on no deixarem de pujar. Encara ens queda una mica més de remuntada cap a sobre de la pedrera de la Pedra Blava.

Ja hem acabat tot el desnivell positiu per avui, i ara ens toca baixar de tornada. Ho farem per corriols de la zona del Bosc de Can Païssa, per sortir a la pista, i avui, aprofitant que no tenim a en Miquel  Àngel, anirem a buscar els corriols de Can Vinyamata.

Només entrar-hi, un campi qui pugui. Tenim aquests trams més que apamats, i cada cop el ritme de baixada és més ràpid. Impossible seguir al capdavant del grup, així que mirem de gaudir el màxim possible, arriscant fins i tot més del que és necessari. Al tram final, abans d’arribar a Can Roviró, ens creuarem amb en Dani Q que està de pujada, aprofitant que el corriol és estret per creuar dues paraules, abans de continuar baixant fins a sortir a la riera de Riudemeia, on ens reagruparem.

Ara sí que la sortida està llesta. Tornem per la riera cap a la Grumbe, i de nou a la Plaça Nova tancarem la sortida d’avui, amb el piscolabis de rigor al xino.

Tres horetes de bici, amb 36,17 quilòmetres i 985 metres+, posen punt i final a un altre excel.lent cap de setmana de btt!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario