jueves, 19 de mayo de 2022

Sortides amb retrobaments per Òrrius, Burriac, i Can Bruguera.

Dissabte 14 de Maig 2022:

Que ràpid passen les setmanes, casi sense adonar-nos ja tornem a entrar en un nou cap de setmana, i una altra convocatòria dels Bicigaló. Poc a poc la cosa es va animant, i aquesta setmana ja serem més gent.

Puntuals a les 8, ens trobem a la Plaça Nova en Pere C, Pepe C, Oscar E, Josep, Robert D, Tino LL i Salva B. Feia molt de temps que en Tino no ens acompanyava a les sortides, i li havíem promès ensenyar-li alguns dels nous corriols. Tot i això, al grup encara n'hi ha que estan en ple procés de recuperació de les lesions, i potser hauríem de mirar de fer una sortida més conservadora.

De moment, deixem la Plaça Nova en direcció a l’Agility, sense tenir un rumb marcat. Aviat deixarem el rol de líder a en Robert, que sembla ser que és l’únic que ha rumiat alguna ruta per avui.

Començarem rodant per la riera, en direcció a la riera de Riudemeia, on farem el curt tram del corriol de la Nevera, abans d’enfilar-nos cap dalt de Can Roviró, per entrar als corriols de Can Vinyamata, on ens anirem enfilant tot xino-xano fins a sortir dalt de la pista a tocar de la Pedrera de la Pedra Blava.

Un centenar de metres per la pista, i ja tornem a estar fent corriols de pujada, mentre travessem el Bosc de Can Païssa. Ens dirigim cap al Coll de Sant Bartomeu, on hem de travessar la carretera, per tornar a entrar altre cop en corriols tot just passada l’ermita. Trams de corriols que ens eviten rodar per la pista, i on ens hi estarem fins a sortir al Mas de Cèllecs.

Al sortir a la pista ens trobem amb un parell de Salamandres. Un d’ells, en Ramon A, i després d’una breu estona fent-la petar, se’ns uniran al grup. Doncs apa, tornem a corriolejar, ara de baixada, per la zona de les Palomeres. Passarem per sota de Ca la Mort, per sortir a la pista, abans d’entrar al corriol de les Abelles.

Altre cop aprofitem trams de corriols  que ens eviten una bona estona de rodar per pista. Sembla ser que aquests trams revirats, no són només nous per en Tino, en Ramon i companyia tampoc els havien tastat abans, i pel que sembla no els hi ha quedat mal regust de boca.

Un cop sortim a la pista, hi rodarem cap al creuament de pistes de Cal Camat Vell, on els companys Salamandres ens deixen, i busquen tornada més ràpida cap a Argentona. La resta ens enfilarem cap a Coll de Porc, on tenim per davant la divertida i ràpida baixada per corriols, travessant el Bosc de Can Cardí, que ens durà a sortir a Can Blanc.

En Robert porta la idea de acabar per Burriac, així que ara resseguirem la pista fins a trobar l’entrada del corriol del Roure, on ens hi deixarem caure en el seus primers trams, abans d’agafar trencall a la dreta, que ens portarà de pujada cap dalt de la cadena del Coll de Gironella.

Ara ens toca una feixuga remuntada per pista, abans de fer un petit tram de corriol que ens deixa al mirador, just per sobre de la Urbanització La Llobera de Cabrils, on fem un petit re-agrupament, abans de deixar-nos caure per la pista, passant per la Creu de l’Avellà, fins a sortir a la pista que puja de la Font Picant de Cabrera

Ara sí que tenim pujada feixuga per pista!!! Poc més de mig quilòmetre que ens deixarà als peus del Castell de Burriac. Un centenar de metres més de pista, i ja tornarem a enfilar-nos per corriols cap dalt del Turó dels Oriols.

A partir d’aquí, ja tot baixada. Pràcticament 2 quilòmetres de divertits corriols, passant per les Roques Encantades, i que anirem enllaçant fins a sortir a la carretera a tocar de Madà. A l’Strava anomenen aquest segment com a “OrriolsMadafaka_Down”. Tot i el nom, una molt bona manera d’acabar una sortida, en la que hem estat 9:13 minuts de baixada, tot i que la propera vegada ens haurem d’esforçar una mica més si li volem treure el kom a en Kueka, que el té en 4:52 minuts!!!

Un cop a baix, rodant per la carretera, en  un tres i no res ja serem altre cop a la Plaça Nova, on no deixarem passar l’esmorzar Bicigaló. 

Per cert, per si no us havíeu adonat, avui no hem gaudit de la companyia d’en Jordi T, per lo que a la crònica li ha faltat la foto per immortalitzar la sortida.... bé, al menys només l’hem trobat a faltar mentre pedalàvem. Al final, sort n’hem tingut d’en Kiko P, que passava per la Plaça Nova, i ens ha ajudat a solucionar aquesta petita incidència.

 


Ja tenim dissabte al sac, desprès d’aquests 25,11 quilòmetres, amb 786 metres+...i demà més!!!



Diumenge 15 de Maig 2022:

Avui, tot i la no convocatòria d’en Joan B, tornem a matinar per acostar-nos a la Plaça Nova, sense gaires esperances de ser gaire gent.

Poc abans de les 8 no hi ha ningú, però amb puntualitat argentonina anem arribant en Francesc M, Javi F, i Salva B... collons, pinten bastos!!! Sort que uns minuts més tard arriba en Pere B, primer dia després d’unes setmanes on no ens ha pogut acompanyar per molèsties físiques, i ens podrem anar fent companyia si els altres dos senglars apreten massa. 

Avui, el Grup de Muntanya d’Argentona organitza la 25ena Marxa de les Fonts, així que bona part de l’entorn d’Argentona estarà ple de gent gaudint del recorregut que els hi han preparat, amb lo que aviat decidim dirigir la sortida cap a la zona de Can Bruguera, on esperem no destorbar a ningú.

Doncs apa, ja hi som tots, i comencem a pedalar cap a l’Agility, travessem la riera i cap dins del Torrent de Can Bellatriu, per tot just passada la Hípica de Can Salvat tombar a l’esquerra i començar a resseguir corriols de camí al Torrent de la Reimina. Seguirem passant per sobre de Can Cabanyes, abans d’acabar enfilant-nos al camí de les Aigües.

Ens hi estem ben poc a la pista, de seguida tornem a estar enfilant-nos per corriols cap a la zona de la Surera de Can Famada. Aquí acabarem pujant per trams feixucs de senders, fins a trobar el corriol de la Nevera, que també farem de pujada, per acabar sortint al creuament de pistes de la Plana del Pou de la Plata.

Ara toca endinsar-se dins del corriol de l’Incinerat, i a la sortida ens enfilem fins dalt del Turó de Tarau. Portem poc més de 6 quilòmetres i ja hem superat els 400 metres+.

Un cop dalt, un curt tram de corriol revirat de baixada, fins a sortir a la pista on anirem a buscar el Mossèn. El terreny està força sec, tot i això, aquests trams de baixada ens ajudaran a agafar una mica d’esma, abans de la posterior remuntada que tenim cap dalt de la cadena de Can Nogueres.

Un cop sortim a la pista, de nou corriol de pujada fins al repetidor del Turonet de Can Barraquer, i sense aturades, ja tornem a ser de baixada per anar a buscar el Mikaku, que és com anomenen a Strava el tram de corriol que coneixem com el d’en Robert.

Continuem enllaçant corriols, passant per la Font de n’Oms, per acabar enfilant-nos per dins del torrent fins a sortir al Coll de Can Bruguera, on farem un breu aturada per fer un petit mos.

Reprenem la sortida, anant a buscar els trams que travessen la Plana dels Brucs, i acabarem pujant al pla de la caseta dels Caçadors. Ja som a tocar de l’entrada del Guineueta, i cap dins!!! Avui, amb en Javi al capdavant, i tot i que el terreny està massa sec, la baixada la fem a un molt bon ritme. A la sortida, l’enllacem amb els trams de l’Amaito,  i en un tres i no res sortirem al Sot de la Salamandra.  Poc més d’un quilòmetre de baixada per uns dels millors corriols de la zona.

Ara que som a baix, toca remuntar, i ho fem pujant cap a la Bassa d’en Noè, amb la següent remuntada pels trams d’arrels, mentre travessem el Bosc de la Vendrella, fins a sortir dalt del pla del Repòs de Sant Bernat.

Rodarem cap a Can Flaquer, passant a tocar de l’ermita de Sant Martí de Mata, on entrem dins del torrent que ens anirà pujant en direcció al Coll de Can Xerrac, tot i que avui no hi arribarem. Abans trencarem a l’esquerra, per enfilar-nos de nou cap al pla de la Caseta dels Caçadors...i quan ja som dalt, trobem a faltar alguna cosa. Ostres, en Pere B no hi és!!! Esperem una estona, i fotem quatre crits, però res... acabem de perdre al 25% del grup!!! Una trucada de telèfon ens ajudarà a contactar de nou amb ell, però a hores d’ara ja és massa tard. Avui ha fet honor a la dita de “aquell dia jo no venia”. A l’últim trencall, potser ja tip de pujar, ha tirat avall, i ja torna a ser al Sot de la Salamandra. Que hi farem, potser el millor serà que es deixi caure cap a Mataró, i si de cas ja ens retrobarem a Argentona.

Nosaltres continuarem amb la ruta prevista, no sense abans ajudar a trobar l’entrada del Guineueta als companys de Cabrera que fa unes setmanes, ens van acompanyar a part de la sortida. Pel que sembla els hi va agradar, i avui fan de guies a altres bikers.

Reprenem la marxa travessant altre cop la Plana dels Brucs, de camí a Can Bruguera, on ens enfilarem per la pista cap dalt de la urbanització de La Cornisa. Un tram d’asfalt ens durà a l’entrada del corriol de l’Incinerat, que ara farem de baixada, fins a sortir al creuament de pistes de la Plana del Pou de la Plata.

Continuem de camí al Parc Forestal, on ens enfilem dalt del Turó d’en Dori, per deixar-nos caure travessant pel dret el Parc Forestal.

Ja només ens queda entrar al corriol d’en Bellatriu, on com sempre gaudirem d’una ràpida i divertida baixada, fins a sortir al Torrent de Can Bellatriu, que ens portarà a la riera, i d’aquí a la Plaça Nova, on farem un petit piscolabis, que ens ajudi a refer-nos de l’esforç i la calor d’avui.


Mentre estem entaulats, arribarà en Salva M, que avui ha sortit a estirar cames amb la flaca, desprès de la sortida de dissabte...


...i al cap de poc, arribarà també en Pere B, que al final no ha tornat per Mataró. Suros de Can Soler avall i amunt, enllaçant amb el Ferrari, i remuntada per la pista altre cop cap a Can Bruguera, amb tornada cap a Argentona resseguint el mateix camí que hem fet nosaltres una estona abans. Si el que volia era superar els 1000 metres+, ho podria haver dit!!!

Ja casi marxàvem, però farem un esforç, i demanarem una altre ronda, però aquest cop deixem de banda la Coca-Cola, no fos que ens poséssim massa neguitosos.


Mentre la fem petar, arriba en Kiko P...poc desprès en Quico V...l’Albert Runseru i companyia...en Quim M...


...al final, a la Plaça Nova hi haurà més gent i quintos que a un concert d’Estopa!!!

Tot plegat, 22,94 quilòmetres amb 974 metres+, i 2,5 hores de bici. 

Al final plegarem veles, que ja portem 2 hores d’entaulament, i unes quantes birres, i demà hem d'anar a treballar!!!





No hay comentarios:

Publicar un comentario