viernes, 4 de noviembre de 2022

Sortides per la Roca del Vallés, Can Massuet i Llinars

Dissabte 29 d'Octubre 2022:

Aquesta setmana l'encarregat a la convocatòria dels Bicigaló ha estat en Jordi T. Després d'unes setmanes sense acompanyar-nos sembla que en tenia ganes. Tot i això tampoc hi hauran gaires confirmacions per whatsApp, però si el senyor Magret ens fa la crida, no podem fallar, així que alguns matinarem per ser les 8:00 puntuals a la Plaça Nova.

Avui serem en Jordi T, Pere C, Josep,  Òscar E, Rafael F i Salva B.

Abans dels primers cops de pedal ja s’avisa: “a 2/4 d’onze hem de ser de nou a la Plaça”. Quin remei toca, alguna cosa farem, així que pugem dalt de les bicis, i comencem a pedalar en direcció a l’Agility. En Josep comenta d’anar cap a la zona de La Roca del Vallès, per tornar a fer els trams de corriols de la zona de la Vinya d’en Tomàs, així que, com ningú s’hi oposa, ens tocar rodar cap a la riera de Riudemeia.

El primer corriol de la sortida serà el curt tram de la Nevera, abans d’enfilar-nos cap a can Roviró, on enllaçarem amb els corriols clàssics que ens pugen cap a Can Vinyamata, abans de fer els últims metres pel sender que ens porta fins a la pista de la Pedrera Blava.

Un cop a la pista, uns centenars de metres en separen dels trams de corriols que farem de pujada, mentre travessem el Bosc de can Païssa.

Avui mirarem de no entretenir-nos excessivament, així que deixarem el corriol de la Lola per a una altra ocasió. D fet, anem directes cap a l’entrada de l’Amic Invisible. Hem fet pràcticament 10 quilòmetres de sortida, i ja va sent hora de fer alguna baixada.

Tot i que el terreny continua estan força sec, tot i anar amb compte, podrem gaudir d’una divertida baixada, resseguint aquests trams de corriols, tot travessant el Bosc de Ca l’Argent.

Enllaçarem amb el The Rock, on altre cop xalem com la canalla, per a la sortida fer una breu aturada per a reagrupar-nos.

D’aquí, seguim cap al Bosc de Can Planes, de moment cap a sobre de la Roca Foradada, on enllaçarem amb un tram del Calipso, i en un tres i no res, ja serem dins del corriol de la Creu. Aquí haurem de fer un altre reagrupament, doncs començarem a fer els trams de corriols que ens han de baixar cap a la zona de la Vinya d’en Tomàs, i hi ha gent del grup que encara no hi ha passat mai.

Un cop tots junts, anem a resseguir-los, i pel que sembla, a la majoria no els hi han desagradat. Quilòmetre 14, i després d’aquesta estona baixant, ara ens toca remuntar. Primer per corriols que ens portaran fins a la carretera de Parpers, a tocar de Can Companys. De moment anem quadrant l’horari força bé.

Ara ens toca travessar la carretera, per entrar al Torrent de Sant Miquel. Portem al cap pujarà pels corriols que vam fer dissabte passat de baixada, i que ens han de portar fins al Coll de Parpers, just per sota del Jabalí de Oro. Doncs apa, amunt que fa pujada!!! Primers metres menys exigents, on el terreny de seguida guanya en desnivell. Les cames comencen a cremar, i les pulsacions creixen per moments, de totes maneres, ningú renega, al menys en veu alta. Al tram final la cosa es complica, tot i que excepte un tram de pocs metres aixaragallat que ja tenim clar que haurem d’empènyer les bicis, la resta ho podrem fer dalt de les bicis...


...tot i l’esforç, les cares no són del tot dolentes.

Passen pocs minuts de les 10, encara som dins del timing marcat, així que un cop dalt de la carretera, encara tindrem temps de fer una última enfilada fins a sota del Pla de l’Espinal, on trobarem els corriols finals de baixada. A l’igual que dissabte passat, ens deixarem caure pels primers trams fins a travessar la carretera que puja cap a la Breinco, per entrar dins del corriol del Koala. Últims trams de corriol de la sortida, que mirarem de gaudir al màxim.

Un cop a baix del Xaragall de l’Espinal, podem donar per acabada la sortida. De fet encara no som a la Plaça Nova, i ja són 2/4 d’onze. De totes maneres, ningú es queixa, el que potser indica que fet i fet no ens ho hem passat del tot malament???

Doncs apa, a rodar tranquil·lament cap a la Plaça Nova, on tot i ser una mica més tard del compte, no deixarem passar l’esmorzar Bicigaló.


Un bon dissabte, amb 24,45 quilòmetres i 657 metres+.



Diumenge 30 d'Octubre 2022:

Va que Octubre s’acaba, i quina millor manera de tancar-lo que una bona sortida de btt. Aquest dissabte es canvia l’hora, així que podrem aprofitar per dormir una estoneta més, que potser ens anirà bé i tot de cara a la sortida que ens té preparada en Joan B.

Com sempre, amb puntualitat argentonina, ens trobarem davant de la Fleca Casas. Avui serem en Joan B, Francesc M, Javier F, Pere C, i Salva B.

En principi alguns no voldríem tornar gaire tard a casa, el que no sabem si compaginarà amb la ruta que té en ment en Joan, avui vol anar cap a la zona de Can Massuet, per fer alguns trams que vam fer fa uns anys a una de les edicions de la Transcorredor. Bé, ja ho anirem veient, de moment deixem la Plaça Nova cap a l’Agility, per entrar a la riera.

Anirem tranquil·lament cap a la riera de Dosrius, fins al Torrent de Manyans. Aquí farem els primers trams de corriols, entrant pel canyer del Torrent de la Feliua, resseguint els trams de l’alternativa a la riera fins a sortir a Dosrius.

Travessarem Dosrius, enfilant-nos pels seus carrers fins a sortir a la carretera. Només travessar-la, fem un centenar de metres per l’asfalt de la urbanització Can Vallmajor, i de seguida ja estem enfilant-nos pel tram d’esglaons. Val a dir, que avui hem trobat aquest tram força més assequible, fins i tot no hi ha hagut cap problema per fer-lo sencer, deixant de banda el fet de pujar potser un pel massa de pulsacions.

Tornem a sortir a l’asfalt de la urbanització, i després d’uns pocs metres, ja tornem a estar dins de corriols de pujada que ens porten a la pista a tocar del Castell de Dosrius. Hem de resseguir la pista de pujada, fins tot just passada la Pedrera d’en Sesa, on aprofitarem per fer el corriol que s’enfila dalt del Turó del Gat Salvatge, per tornar a sortir a la pista tot just abans de les Planes de Can Pruna. Evitable??? Potser sí, però un corriol és un corriol!!!

Uns metres més endavant ja estem trepitjant l’asfalt de la urbanització, tot i això, entre asfalt i asfalt, encara farem el sender que passa per les Planes de Can Carreres i el camp de Paint-Ball. Al final deixarem enrere Can Massuet, entrant als corriols que ens enfilaran fins a Coll de l’Argila, on farem un breu tram de corriol de baixada per sortir a tocar de l’heliport de la masia de Can Bosc.

Després de 15 quilòmetres, ja som als trams objectiu de la sortida d’avui. Primer ens enfilarem per corriol fins a sortir dalt de la pista, a tocar de Can Miloca. Un centenar de metres de baixada ens separen d’un nou tram de corriols, que ara gaudirem de baixada. Anirem enllaçant trams que han canviat força des de l’últim cop que hi vam passar. Com a molts llocs del nostre entorn, aquí també hi han passat les màquines fent tasques de desforestació, i alguns trams que abans eren corriols, ara s’han convertit en el que podríem dir “senders massa amples”. Fins i tot, per un moment ens costa endevinar el punt on som, però portem a en Joan que no té res a envejar del millor rastrejador indi, i com de costum ens porta pel bon camí.

Quan tornem a entrar en trams de corriols que ens són coneguts. Aquí farem una breu aturada. Menjarem alguna cosa, mentre algú aprofita per canviar l’oli a les olives, i  també farem la foto de la sortida.


Reprenem  la sortida, continuant fent corriols mentre travessem el Bosc de Can Guinard, fins a sortir a un tram de pista per on haurem de pujar fins a la casa de Can Nis. I ja un cop a dalt, tenim pel davant els trams més divertits del dia. Tot plegat serà poc més d’un quilòmetre de corriols de baixada, mentre travessem la zona de Collsabadell, on xalarem de valent. Trams no excessivament tècnics, on podrem baixar a bon ritme sense complicacions.

Un cop a baix, travessarem el Torrent Molinar, i altre cop tenim pel davant trams de corriols, amb uns últims metres baixant per un rocam que ens deixarà a tocar del Pont Blau de Llinars del Vallès.

Ja passen 2/4 d’onze i som lluny d’Argentona, hauríem de mirar la manera de tornar. En altres ocasions hem rodat vorejant el Mogent, per acabar enfilant-nos per corriols cap dalt de la Torrassa, però avui ens deixarem ensarronar per en Joan.

A tocar del pont blau, hi ha una sortida d’un sender que desconeixem cap a on s’enfila, així que to0t i alguns dubtes decidim investigar-ho. Avui hagués anat bé que fos amb nosaltres en Pere B, que normalment “aquell dia no venia”, però aquest sender el coneix millor que nosaltres. Els primers metres, tot i la pendent pronunciada els anem fent prou bé. Aquí esn trobem amb un caminaire i el seu gos, que a la pregunta d’on ens porta aquest camí, ens contesta: “esteu al que es coneix com la Balena”. Collons també, no l’hem fet mai de baixada, doncs diuen que és per a descens, amb trams força tècnics, i ves tu quins set sous, avui el farem per primer cop, i de pujada!!!!

El sender ample, de seguida es converteix amb corriol, i en breu comencem a trobar els primers punts, on és impossible passar-hi dalt de les  bicis. Doncs apa, baixa i empeny la bici uns metres. Altre cop dalt de les bicis, mirem de fer el màxim possible, però ens veiem obligats a baixar en alguns punts més. Al final acabarem sortint dalt de l’esplanada a tocar de la carretera que puja del Collet de Can Bordoi cap al Corredor, en Quim i en Pere, empenyent les bicis pel tram inicial de la Balena, mentre la resta aprofitem un corriol obert més recentment que ens permetrà fer el últims metres més tranquils sobre les bicis.

Fet i fet, ja són casi les 11. En Pere dubta si deixar-se caure per la carretera, però al final ens acompanyarà una estona més. Travessem la carretera, i comencem a fer trams de corriols de baixada, abans de remuntar per acabar sortint altre cop al camp de Paint-ball de Can Massuet.

Ara el més ràpid, és deixar-nos de corriols, i baixar el més ràpid possible per la pista, desfent el que hem fet a primera hora del matí, cap a Dosrius.

Un cop a Dosrius, ara sí que en Pere ens deixa, se’n torna per la carretera. La resta entrem a la riera, i avui literalment. És tard, i deixem de banda l’alternativa. De fet, no recordo tornar per la riera des de la tempesta Gloria, i d’això ja han passat dies, sinó recordo malament era pels volts de Gener del 2020.

La riera està força ciclable, el que ens permetrà una tornada cap a Argentona força ràpida.

Tot i  estar a l’Agility a 2/4 de dotze, avui no podem acompanyar a la resta del grup al piscolabis de la Plaça Nova, tot i que, desprès dels 34,7 quilòmetres i 1011 metres+ que portem a les cames, hagués estat prou bé. Ja mirarem de recuperar-ho la propera setmana.

Nois com sempre una sortida excel·lent, gaudint i patint per igual!!!

Per cert, dimarts 01 de Novembre, torna a ser festiu. La majoria aprofitarem el dia de Tots Sants per descansar de la bici, i passar el dia amb la familia... de totes meneres, en Joan B, Francesc M i Javier F, no se'n podran estar de fer una volteta, però això s'ho queden per ells... i si volem saber més coses, haguéssim sortit també!!!











No hay comentarios:

Publicar un comentario