sábado, 4 de marzo de 2023

Gaudir i patir sobre la bici, d'això se'n diu BTT!!!

Dissabte 25 de Febrer 2023:

Després de la última sortida amb calçotada inclosa, hem estat uns dies absents del mon de la bici. De totes maneres, els companys no han estat aturats, de fet, diumenge 19, els Bttargentona no se’n van poder estar d’anar a fer una bona corriolada cap a la zona de Llinars, amb la Balena inclosa. Ho deixarem aquí, si no els hem acompanyat, tampoc desvelarem gaire cosa més. Un parell de fotos, i a fer anar la imaginació.


Ara estem de nou a dissabte, i toca matinar per estar presents a la nova convocatòria dels Bicigaló. Puntuals a les 8 ens trobem a la Plaça Nova en Pere C, Jordi T, Manel V, Oscar E, Jordi F i Salva B. També hi són en Francesc M, Javi F i Kiko P, que segueixen amb les seves sortides per anar agafant forma de cara a la propera Volta a Eivissa 2023.

A aquesta hora, tenim 6ºC. No és que faci massa fred, però aturats a la plaça tampoc hi fem res, així que començarem a pedalar cap a l’Agility. Ningú té ben clar quin recorregut fer, però de moment travessem la riera, i entrem al Torrent de Can Bellatriu.

Just passada la Hípica de Can Salvat, trenquem a l’esquerra, i comencem a fer corriols cap al Torrent de la Reimina. Seguim per sobre de Can Cabanyes, per enfilar-nos cap dalt de la pista del Camí de les Aigües.

Com sempre, un centenar de metres, i ja tornem a ser pujant per senders i corriols cap a la zona de la Surera de Can Famada, amb un petit tram de baixada, que ens porta cap a Can Martí de la  Pujada.

Aquí tenim uns metres de pujada per la pista, fins a trobar l’entrada del corriol dels Romanins. Farem algun tram per on fa temps que no hi passem, amb algun punt on dubtem, i fins i tot hem de recular uns metres. Tot plegat, cap problema, estem dins de corriols tancadets, on n’hi ha que aprofiten per fer alguna foto.


Tot i uns pocs metres de baixada, no deixarem de pujar, primer travessant la zona de l’Esbarzer Gran, mentre anem enllaçant corriols que ens portaran dalt de la caseta dels caçadors.

Continuarem per la pista, passant per l’Oasi. Ningú fa la intenció de trencar per anar a buscar l’Amazones, ho haurem de deixar per a una altra ocasió. De totes maneres, uns metres de sender més endavant també ens tocarà pujada exigent, i serà per trams de pista.

Fet i fet, encara no portem 8 quilòmetres, i n’hi ha que no volen tornar gaire tard, amb lo que no ens podrem allunyar pas gaire més. De moment, farem uns trams més de corriols de pujada, ara pels senders que han quedat desprès de les tasques de desforestació que es van fer a la zona, i que passant pel Turó de Can Gaspar, ens portaran cap dalt de Can Nogueres.

Un cop a dalt, entrarem per la cadena, que a dia d’avui està treta, per fer uns primers metres de corriols de baixada, amb la següent remuntada fins a sortir al creuament de pistes de la Plana del Pou de la Plata.

Quilòmetre 11, i els trams següents seran corriols cap al Parc Forestal, amb l’enfilada dalt del Turó d’en Dori, per deixar-nos caure travessant el parc pel dret.

La tornada cap a Argentona la farem pels corriols d’en Bellatriu. Els primers trams estan força malmesos pels treballs de les màquines, però els trams finals encara segueixen estant intactes, i els haurem de gaudir abans que desapareguin amb futurs treballs de desforestació. Baixada més tranquil.la de l’habitual, mentre anem fent petits reagrupaments. De fet, fins i tot aprofitarem per fer una foto als metres finals, amb la vila d’Argentona de fons.

Un cop sortim al camí de les Aigües, ja només ens queda deixar-nos caure altre cop cap al Torrent de Can Bellatriu, i en un no res ja serem a la riera.

Dos quarts d’onze i ja som a la Plaça Nova. Bicis aparcades, i a cruspir-nos l’esmorzar Bicigaló. 15,61 quilòmetres amb 616 metres+, potser avui no ens l’hem guanyat del tot, però no en deixarem ni les engrunes.




Diumenge 26 de Febrer 2023:

Si és diumenge, avui toca als Bttargentona. A primera hora del matí, missatge de whatsapp d’en Jordi S: “Bon dia! Avui sortida? Ara plou una mica...”. Espurneja una mica, però en Joan B diu: “De moment fa un dia de merda😬, però no plou, jo ara pujo”, i en Francesc M: “Un xubasqueiro i ja esta 😜👍”Amb aquesta retòrica bettetera, qualsevol es queda a casa. Doncs apa, a posar-se l’outfit de ciclista i cap a la Plaça Nova. 

Entre una cosa i l’altre arribarem just a les 8, i en Joan B, Francesc M, Javi F, Joan S, Marc X, Kiko P, Jordi S ja estan esperant. Collons quin galliner, avui pinten bastos!!!

Primeres conyes de cap a on anar. Algú diu Burriac, però avui no és dia. Proposem anar cap a la Roca, a veure si ens fan cas.

Doncs apa, sense pràcticament temps a res més, ja comencem a pedalar pel carrer Gran, cap a la Plaça de Vendre, deixant Argentona per Can Volard. Primers metres de corriol cap al Torrent del Collell, on baixem de les bicis per enfilar-nos al marge. Amb les preses ni ens hem posat les ulleres, i mentre les traiem de la butxaca i ens les posem, ja hem perdut l’estela del grup. Sort d’en Molist que fa una mica la goma, i ens mostra el camí, doncs en Kiko P ja és al capdavant, i ja comença amb les seves “parragades”, jajaja.

Corriols amunt cap al Rocar d’en Serra, fins dalt dels dipòsits. Primers 2 quilòmetres i ja comencem a anar alts de pulsacions. Els propers trams més planers, amb la baixada final cap al cementiri de la Vall de Clarà ens ajudaran a respirar una mica. Ara hauríem de travessar la carretera per entrar al polígon i anar cap a la riera de Riudemeia? Doncs no, al capdavant no estan per la labor, i es dirigeixen cap a la gossera, per entrar al Torrent de Can Manreset. Sembla ser que corriols per La Roca del Vallès, avui res de res.

Corriols de pujada cap a la Font d’en Quico, mentre el capdavant del grup xiula, i alguns anem tota la estona superant les 150 pulsacions, hem de baixar el ritme, i ja ens aniran esperant. A la font no hi ha aturada, seguim pujant...quilòmetre 4, quilòmetre 5, quilòmetre 6, ara corriol, ara pista, ara sender, però tot pujada. Calla que ara sembla que baixem, res un petit miratge, ja tornem a estar de pujada. Els propers quilòmetres seran travessant la Brolla de l’Abril, trams que normalment fem de baixada, però aquests de coses normals no n'entenen res.

Acabarem sortint dalt de la pista, a tocar del Coll de Gironella. Entrem a la cadena, i de seguida trobem l’entrada del corriol d’en Cata. Hem trigat 8 quilòmetres, però per fi tindrem uns trams de baixada on xalar de valent, i més ara que sembla un bikepark. Corriols nets, peraltats, tota una obra d’enginyeria, de fet potser massa nets i tot, doncs en alguns punts que abans eren més complicats, ha perdut part del seu atractiu. De totes maneres, tampoc farem cap escarafall, al fet d’estar una bona estona baixant.

Un cop a baix del torrent, tocarà baixar-nos un parell de cop de les bicis, doncs els arbres caiguts que ens barren el pas, continuen allà mateix.

Ara ens tocarà remuntar un altre cop. Uns centenars de metres per pista, pulsacions cap a 160 altre cop, en busca de l’entrada del corriol que ens pujarà cap dalt de la pista, a prop de Ca n’Altafulla.

Els trams següents, la majoria no els hem fet mai. De moment, seguim uns metres més planers per la pista cap a Can Manyana, on ens tornem a enfilar per corriols. Els primers metres ciclables, però de seguida la cosa es complica. Corriol molt aixaragallat, amb molt de pendent, on ens veiem obligats a empentar les bicis. Si hi afegim l’excés de pulsacions, això implica remugar sí o sí, sort que anem força endarrerits, i al capdavant no se n’adonaran.

Una ziga-zaga de corriols, també per la Brolla de l’Abril, i que uns quilòmetres més endavant ens portarà al Bosc del laberint de Cabrils, on podrem fer una aturada per agafar una mica d’esma, mentre mengem alguna cosa, i ens mirem de posar bé pel selfie d’en Jordi S.


Apa, sant tornem-hi, que Viatges Pàrraga encara tenen corda per estona. Estem a tocar de la pista, i aprofitarem per fer un bucle corriolaire passant a tocar de la Mútua. Només serà un quilòmetre, però ja posats a fer voltes, que més dona??

Tornarem a sortir al mateix punt de la pista, que només travessem per tornar a fer corriols per la zona del Bosc Gros. Primers metres de baixada, i la resta més planers que ens porten cap a Can Blanc. Tal com va la sortida, segur que no acabarem sortint a la pista, dit i fet, just abans, trenquem a l’esquerra i a enfilar-nos altre cop per tornar a sortir a la pista de la Mútua. Un altre bucle, i ja en van uns quants.

A partir d’aquí ens deixem caure cap a les restes de la masia de Can Genís, on farem un centenar de metres per pista cap a Coll de Porc. Ara ens toca de nou corriols de baixada, travessant el Bosc de Can Cardí, i que per fi ens baixaran fins a Can Blanc.

Resseguim uns metres per la pista, per anar a buscar el corriol de la Sandra. Altre cop ràpida baixada, per la zona de la Vinya del Truc, que en principi ens ha de deixar a Ca n’Altafulla. Bé, això hagués estat un dia normal, però avui no toca. Altre cop quan ja som a tocar de la pista, ens portaran a remuntar de nou. Trams feixucs de pujada, que es van fer de baixada a l’última edició de la Repicacorriols, on les cames ja no van, i el cervell ja fa estona que ha desconnectat. Un quilòmetre més de pujada, que ens porta a tancar un altre bucle abans de sortir als trams inicials del corriol del Roure.

Quilòmetre 18, i en Kiko diu que ens deixa i se’n torna cap a casa. Hem perdut al lider, però hem guanyat en salut, jajajaja.

La resta aprofitarem per  deixar-nos caure pel corriol del Roure, ara sí, fins a sortir a Ca n’Altafulla.

Un cop a la pista, altre cop rodem en direcció a Can Manyana, per abans, entrar altre cop al tram de corriols que hem fet de pujada fa una estona, i que ara aprofitarem per a que ens baixin cap a Can Raimí. Fet i fet, han estat poc més de 2 quilòmetres de ràpida i divertida baixada, que ja amb el desnivell que portem acumulat és d’agrair.

Deixarem la urbanització vorejant la riera de Clarà, mentre rodem pel sender del Bosc de Can Cabot, on encara ens queda una mica d’esma per fer la última pujada de la sortida. Trams que ja són tot un clàssic, i que ens pujaran fins dalt dels dipòsits del Rocar d’en Serra.

Aprofitarem per fer l’últim corriol de baixada, que ens deixi al Torrent del Collell, entrant altre cop a Argentona per Can Volard.

Avui no hi ha piscolabis, i no serà perquè no ens l’haguem guanyat. L’espurneig de la pluja ha anat calant tota la sortida, i el cel ennuvolat, i la temperatura a aquesta hora no acompanyen a entaular-se, així que ens acomiadem i cada ovella cap al seu corral!!!

Després dels 29 quilòmetres i els 1066 metres+, toca una dutxa amb aigua calenta, i una rentada a les bicis que feia temps que no tornaven a casa tan brutes.

Per cert, tot i haver patit més del compte, val a dir, que la sortida ha estat espectacular... i malgrat pugui semblar a la crònica, com sempre amb una companyia de 10!!!! Això sí, marxeu a Eivissa, i quan torneu, deixeu d’entrenar!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario