sábado, 23 de diciembre de 2023

Per Nadal...bici i esmorzar de germanor.

Diumenge 17 de desembre 2023:

A una setmana de Nadal, les sortides en bici no s'aturen. Dissabte és l'hora dels Bicigaló. Aquesta setmana es troben en Pere C, Pepe C, Quim M, Manel V, Quico S, Tino Ll, i Jordi T.

Una setmana més no els hem pogut acompanyar, però gràcies a la tasca d'en Magret sabem que han estat voltant per La Roca del Vallès...


... i  per un moment en format part del pessebre de Can Païssa.


Més tard tindran el dinar Nadalenc, de ben segur ha estat una bona sortida que haurà anat bé per anar fent gana.

Diumenge tenim l'esmorzar nadalenc dels bttargentona. Com sempre hem quedat a les 8 davant la Fleca Casas, però aquest any amb la proposta de treure passejar les bicis clàssiques.

Poc a poc anem arribant en Joan B, Francesc M, Quim M, Salva M, Javi F, Pere C, Pepe C, Jordi T, Pere B, Rafel F, Jordi R, Jordi S, Joan S, i Salva B... però el destacable serà les bicis... 3 plats, algunes completament rígides, fins i tot algun cantilever, i alguna encara amb fang a la forquilla de fa un munt d'anys. Un goig veure aquestes "màquines" després de tota la tecnologia i martingales a les que estem acostumats últimament. 

Només una mostra d' algunes d'aquestes petitones.





Un cop ja hi som tots és hora de posar-nos en marxa. El termòmetre de la plaça marca 3 graus, així que ens anirà bé per anar entrant en calor. Fet i fet és ja un quart de 9, i a les 10 tenim taula reservada a Cal Tatano.

Marxem cap a l'Agility per entrar a la riera, on de seguida començarem a notar la maleïda fresca bé que hi fa. De fet, rodem pel sender amb les herbes dels costats completament gebrades. Fred als peus, dits congelats, collons quin fred hi fa!!! Sort que quan comencen a pujar de seguida se'ns passarà.

Rodem cap al Bell Recó, passant per sota del viaducte de la C60, abans de començar a enfilar-nos per les Malloles de Can Pins, mentre anem fent petar la xerrada. Cadascú al seu ritme, avui el Strava fa festa, i ja ens reagruparem més a dalt, amb aturada i foto inclosa
 

Apa, no perdem temps que encara arribarem tard. Seguim de pujada cap a Can Ribot, on fem el corriol alternatiu a la masia, que ens deixarà dalt de les Planes.

En no res serem a Sant Carles, travessant la urbanització cap al Turó dels Castellans, per entrar en corriols de baixada cap al Pla de l' Espinal, on farem una petita aturada per inflar una roda. 

El següent destí, és baixada cap al Coll de Parpers, on hem de travessar la carretera, abans de resseguir els senders que ens pujaran dalt de la pista, a tocar de l' Àrea de pícnic de Nostra Senyora dels Àngels. 

Anem molt justos de temps, així que el millor serà no deixar la pista fins la Pedrera de la Pedra Blava, i d'aquí en res serem a Òrrius, i potser millor doncs alguna bici ja fa sorolls que no pronostiquen res de bo. 

Puntuals a les 10 som al pati del Tatano, on deixem descansar a les bicis...


... mentre nosaltres passem dins per fer la àrdua tasca que tenim encomanada avui, mentre esperem a en Piu, que tot i no poder encara agafar la bici, no es vol perdre l'esmorzar.

De seguida estem entaulats, els cambrers no triguen res en prendre nota, i començar a portar les begudes, i la teca.


A mesura que arriben les viandes, i corre el porró, l'ambient és va animant. 



Els riures i la xerinola van en augment, però també sabem posar-nos més o menys seriosos quan toca... això sí, el porró segueix voltant.


 Al final, tot ha sortit rodó, no podia ser de cap més manera amb aquesta colla, i ja cap al final, fins i tot algú s' ha animat a donar una mica d'espectacle... enriu-t'hen tu de l'aprenent a guitarrista del restaurant de l'ermita de Fitó!!! Ja, ja, ja. 

Un cop enllestit l'esmorzar és hora de tornar-hi. Paguem, que les bicis ens esperen. Abans una foto de grup...


...i com no, també amb les "companyes" d'avui.



Per tornar, pujarem per la carretera cap a sota del cementiri, per deixar-nos caure per la pista del Burro.

Tot i ser pista ens ho hem passat prou bé, alguns han tingut problemes amb els frens de les bicis, però ho han compensat prou bé, treient cames a les corbes. Per un moment semblava una cursa a Misano.

La baixada ens porta a Can Raimí, i rodant per la riera de Clarà, ens dirigirem cap a el polígon d'Argentona.

En res ja serem de nou a la Plaça Nova. Avui ja no toca piscolabis, més que res perquè a aquesta hora el xino és ple.

La última foto, i cap a casa.


El 2023 està pràcticament enllestit, però de ben segur que amb aquesta colla encara ens queden moltes estones per gaudir junts en el futur.

Bon Nadal, i Bones Festes per a tots!!!





No hay comentarios:

Publicar un comentario