jueves, 21 de diciembre de 2023

Uns quants bucles més, i no arribem a Nadal!!!

Diumenge 10 de Desembre 2023:

Aquesta setmana té un grapat de dies festius, dimecres el dia de la Constitució, divendres la Immaculada, i dijous molts se l’agafen de pont, així que en principi han de ser 5 dies per no deixar quietes les bicis.

I amb aquesta intenció, dimecres al vespre en Francesc M fa un intent de convocatòria per demà al matí a les 08:30 a la Plaça Nova. Uns per feina, altres confinats pel Covid19, i altres menesters... faran que la convocatòria tingui poc èxit. De ben segur que tot i això, no s’haurà quedat al llit, a l’igual que d’altres que pel que sembla passaran aquets dies festius ciclant per contrades més fredes.

Dissabte tampoc hi ha convocatòria dels Bicigaló, així que els que seguim treballant al menys no tenim aquell rum-rum turmentar-nos tot el dia.

Al vespre, en Joan B posarà les coses en ordre amb una nova convocatòria pels Bttargentona, i puntuals a les 8 serem davant la Fleca Casas per fer-li companyia, en Francesc M, Kiko P, Javi F, Pere B, Marc X, Jordi S, i Salva B.

Hi ha ganes de bici, així que tot i a una primera proposta de fer un Burriac, mirarem de no posar gaire mala cara. Apa, marxem de la plaça guiats per en Kiko que diu que ens té preparada una enllaçada de bucles marca de la casa.

De moment sortirem de la vila per Can Volard, on farem els primers corriols cap al Torrent del Collell, per començar a enfilar-nos per la zona del Rocar d’en Serra, fins a sortir dalt dels dipòsits. No deixem de pujar, ara cap al Dalipà, on entrarem al corriol dels Cactus, que avui ens tocarà fer de pujada. Al capdavant del grup el ritme és alegre, i la resta ja anem un pel alts de pulsacions.

Un cop a dalt, res, uns pocs metres de corriol de baixada, i ja tornem a estar enfilant-nos per pista fins sortir altre cop on érem, primer bucle de la sortida.

Ara baixarem una estona, fins a enllaçar amb la part final del corriol Xtrem, que resseguirem de baixada, passant just per sobre de la Font del Castanyer. No deixem de baixar, tot corriolejant cap a la zona de la Font d’en Quico, tot i que no ens fem gaires alegries, doncs abans d’arribar-hi tornarem a pujar. Ara uns pocs metres de pista, enllaçant amb corriols que ara sí ens faran passar per la Font del Castanyer... i ja van 2 bucles.

Apa, ara pista amunt cap a la zona de la Brolla de l’Albada, i un cop a dalt, a endinsar-nos en corriols de baixada. En poc més d’un quilòmetre ja serem a la Font d’en Quico... tercer bucle? I si hem baixat, ara que toca? Doncs sí, altre cop cap amunt, enllaçant senders i pista, tornarem a passar a tocar de la Font del Castanyer... i ja és el tercer cop que passem per la zona., per tornar-nos a enfilar per la pista que hem passat fa una estona de camí altre cop a la Brolla de l’Albada.

A mitja pujada ens aturarem per a reagrupar-nos, aprofitant per fer una foto, mentre alguns dissimulem bevent una mica, tot desitjant tenir a ma una Biodramina contra el mareig.

A partir d’aquí, deixem-nos de bucles i a corriolejar com les persones. De moment, els propers trams de corriols seran més planers, que ens aniran portant cap a la zona de la Brolla de l’Abril, on la cosa es torna a enfilar. Trams de corriols de pujada, en que ja tenim clar que arribarà un punt on el terreny aixaragallat no ens permetrà pedalar, i haurem de posar peu a terra. Tot plegat seran uns pocs metres, abans de tornar a pujar a les bicis, i seguir corriolejant de pujada de camí al Pla dels Matxos.

No deixem de fer corriols, ara vorejant el Turó de Matacabres, abans de sortir a la pista del Camí del Mal Pas. Només la travessarem, i altre cop a resseguir corriols, amb un petit puja-baixa, per la Brolla d’en Nadal, abans d’acabar pujant fins a la Bassa del Senglar, just als peus de la Roca de l’Àngel.

Una petita aturada per deixar pas a unes caminaires, i ara ens tocarà deixar-nos caure pel corriol del Rocar Més Alt. Trams que de pujada ens són impossibles, i de baixada excepte un petit punt, els trobarem fins i tot divertits.

A la sortida, feixuga pista de pujada cap al Mirador de Cirers, on farem un petit tram de corriol, abans de tornar a enfilar-nos per pista fins dalt de les Planes de Ca l’Abril, tot just per sota de la torre de guaita del Turó de Cirers.

Portem 14 quilòmetres i ja hem superat amb escreix els 800 metres de desnivell+. Ara ens toca baixar, i gaudirem de divertits corriols que ens baixaran altre cop a la pista del camí del Mal Pas, tancant l’enèsim bucle de la sortida. I aquí, amb la feina ja feta, en Kiko ens deixarà, i amb ell també marxarà en Jordi S.

La resta, tot i haver patit, podríem dir que ens ho hem passat força bé, tot i que a algú més li ha passat pel cap abandonar, i això que és una cosa que encara no havíem vist mai. A partir d’ara mirarem de tornar a la normalitat, de moment rodant per la pista cap al Coll de Gironella, per entrar a la cadena, deixant-nos caure altre cop per corriols de la zona de la Brolla de l’Abril, abans de tornar a enfilar-nos ara cap al Laberint del Bosc de Cabrils.

Com en Jordi S ens ha deixat, no hi ha aturada per a la meditació, així que seguim cap a la Mútua fins a les restes de Can Genís, on tornarem a entrar en trams de corriols, ara travessant el Bosc de Can Cardí, que ens han de baixar fins a Can Blanc.

Un cop a baix, rodarem per la pista fins a trobar l’entrada del corriol del Roure, i ja hi som dins. En Marc i en Javi obren el camí d’una ràpida i divertida baixada per la zona de la Vinya del Truc, cap a Ca n’Altafulla. Tot i el terreny força sec, hem gaudit de valent en aquets trams, tot i potser arriscar una mica massa per l’edat que ja tenim, però si hem arribat a baix sans i estalvis, “que nos quiten lo bailaooo!!!”.

Ara resseguirem la pista cap a Òrrius, per un cop a la carretera, només travessar-la, pujar cap a Can Guineu, i altre cop a corriolejar, amb uns primers metres més planers, per seguir enfilant-nos per la ziga-zaga que ens pujarà cap al Turó d’Aquença.

Quilòmetre 23 i s’han acabat les pujades per avui. Ara ens deixarem caure cap a la Pedra de la Fada, seguint cap al dipòsit de sobre les Ginesteres, amb la baixada final pels corriols que travessen la Brolla de Riudemia.

Un cop a la pista a tocar de Can Boringues de Baix, ja només ens queda rodar tranquil·lament cap a Argentona per cloure la sortida entaulats a la Plaça Nova. Un petit piscolabis ens ajudarà a refer-nos d’aquests casi bé 31 quilòmetres amb 1.102 metres+, mentre anem posant fil a l’agulla per la sortida del proper diumenge, on farem l’esmorzar de Nadal... però això, serà a la propera crònica, quan ens haguem recuperat de tots el bucles Parraganians de la sortida d'avui!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario