domingo, 13 de marzo de 2016

Pista i corriols a la recerca de la Burriac Bike.

Diumenge 8:00 arribem a la Plaça Nova i trobem a en Salva M, Francesc M, Javier, Quico i Enric T que es disposen a marxar cap a Cabrera per participar a la Burriac Bike.....ha estat l’ajuda definitiva per plantejar la sortida d’avui.

Avui serem en Joan B, Toni P, Quim C, Salva B i Quim M amb la seva nova bici....29”, doble, monoplat.... i per lo que hem pogut comprovar avui, una decisió completament encertada.


Decidim sortir cap a la zona de Burriac per intentar veure passar als primers classificats de la cursa, entre els que esperem que es trobin els nostres companys. Sortim poble amunt per anar a pujar cap al dipòsit d’aigua i seguir cap al Dalipà. Aquesta zona està marcada per la cursa i tenint en compte el desnivell i que ja la faran de tornada, comencem a veure la duresa del recorregut que els espera.

Un cop a dalt, la cursa segueix per un petit tram de corriol de baixada, enllaçant amb pista que ens torna a portar cap a Argentona. La organització ho ha marcat amb una pancarta prou entenedora.


Al tram de baixada final fem una petita variació guiats per en Quim M i ens endinsem en un curt tram de corriol complicat per les arrels i els xaragalls que han fet treballar de valent les suspensions de les bicis.

Seguim la ruta i entrem en el tram més feixuc de la sortida..... pista de pujada cap a Burriac. Cansa només de pensar que els participants de la cursa ho faran amb més de 30 kilòmetres a les cames!!!

Abans d’arribar a l’altura del castell, la cursa trencarà a l’esquerra per anar a baixar a Cabrera. 

Nosaltres seguim pista amunt per anar cap a la zona de la Font Picant de Cabrera, però ja són quarts de 10 i quan hi arribem els primers classificats ja fa estona que hi ha passat.

Ens afegim a la cursa i fem pujada enmig dels participants per la pista del carrer dels Til.lers, passant pel mirador de Cabrils i anant cap a l’encreuament de les pistes de Cabrils, Òrrius i Argentona.

Aquí ens separem de la cursa i decidim tornar cap a Argentona per mirar de trobar el cap de la cursa en un altre lloc.

Fem baixada per pista fins entrar en corriol que ens baixa passant per la Font del Castanyer i la Font del Roure on ens hem aturat una estona a fer petar la xerrada amb el Grup d’Amics de les Fonts que hi estan fent treballs de conservació. És una zona que no solem visitar gaire, però amb uns corriols força divertits.



Passem per la zona de la gossera d’Argentona, travessem la carretera i anem per la riera de Dosrius fins a l’entrada de la pujada de Can Belluguins, on trobem als col·laboradors de la cursa que ens indiquen que anem en compte que la cursa està a punt d’arribar-hi. Perfecte, és el que estem buscant!!!

Pugem un tram fins a trobar al primer classificat que fins hi tot baixa més ràpid que la moto que obre la cursa. Ens aturem a esperar que passin, però col.locats estratègicament. Fins i tot a alguns els hi ha sortit la vena "paparazzi"....


i al cap de poc comencen a passar corredors, entre els que s’hi troben els nostres companys.....


...els intentem animar, però estan força immersos en la cursa i fins i tot sembla que ni s’adonen de la nostra presència. Jajajaja


Ara ja podem continuar la nostra sortida. Ho fem pujant corriol cap a la cadena, on tornem a trobar als participants de la cursa més endarrerits. Ens hi afegim i fem corriol de baixada que ja vam fer a la Transcorredor, però de seguida ens separem per últim cop per anar fer el corriol del Gos Perdut que ens va ensenyar en Joan V i que ens deixa a mitja baixada del corriol del Pi Dret.

Continuem baixant fins a Dosrius on ens dirigim al centre del poble per agafar aigua....però si ja nomes queda la riera i cap a casa, perquè necessitem l’aigua?


De seguida ho entenem....la sortida encara no ha acabat!!! S’ha de pujar la Cita!!!

Doncs apali, plat petit (els que portem 2 plats), pinyó gran i cap amunt per la pista del Camí dels Retaules, fins arribar a la zona de Can Nogueres on comencem baixada enllaçant corriols cap a l’Oasis.


Continuem per la pista cap a la caseta dels caçadors i anem enllaçant corriols de baixada cap a la zona del Veïnat de la Pujada, acabant per can Comalada.

Sortim a la riera i anem cap a l’Agility on ens separem doncs ja vaig tard. 

En Quim C decideix que encara no en té prou doncs la propera setmana participa amb en Toni a la Marató del Cap de Creus i com són 80 kilòmetres amb 2400 metres de desnivell, vol allargar la ruta un parell d’horetes més.

M’acompanya cap a Mataró i segueix cap a Llavaneres per pujar per Santa Mònica, cap a Dosrius per Can Rimbles i puja-baixa de pista i corriols per tornar a Argentona.... i pel que es veu a les imatges ho ha aconseguit......

                              

Toni espavila si no vols que et passin la ma per la cara diumenge!!! 

En definitiva, uns 31 kilòmetres amb 1278 metres de desnivell positiu d'una molt bona ruta, amb trams de pista i corriols molt divertits i amb un estat magnífic que permeten una molt bona adherència, que ha permès una estrena tal com cal de la nova bici d’en Quim.... no com la de qui jo sé, que també va ser per la zona de Burriac, on es va estar mitja ruta empenyent la bici!!!! Jajajaja

El track;


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario