sábado, 2 de diciembre de 2017

Fent corriols cap a Òrrius i La Roca del Vallès.

Aquest diumenge la temperatura ha començat a baixar i ens hem d’abrigar una mica més, però a les 08:00 estem a la Granja.com.

Mentre alguns prenen el cafè per començar a entrar en calor, la resta arribem i al final ens trobem en Joan B, Francesc M, Javier, Francesc L, Pere C, Manel L, Jordi S, Eloi E, Jose G i Salva B.

Avui sortim pujant cap al Carrer Gran i deixem Argentona anant tot xino-xano cap a la zona de la Vinya d’en Serra, tant que fins i tot el grup s’ha separat i alguns hem hagut de recular per tornar a retrobar-nos de nou amb la resta del grup.

Seguim fins al Torrent del Collell on comencem a enfilar-nos per corriol cap als dipòsits d’aigua i d’aquí cap a la Bandera.

Un cop a dalt, provem una alternativa que de seguida ens porta a cap lloc i hem de recular endinsant-nos en corriols que ens aniran pujant cap al Pujolar.

Continuem pujant cap al Pla dels Matxos, però abans farem un bucle que ens va ensenyar en el seu dia en Salva M i que primer ens puja cap al Turó de l’Esquei d’en Ros per tornar-nos a baixar a la pista, amb un primer tram de baixada força malmès que fa que sigui millor posar peu a terra que no estem per a fer-nos mal.

De seguida ens tornem a posar a pujar per corriol pel Turó de Matacabres, així evitarem fer uns metres de pista. De totes maneres hi acabarem sortint per anar rodant cap al Coll de Gironella.

Continuem pujant per pista, on més endavant entrem de nou en corriols que ens porten a passar per la Mútua fins a sortir a Can Genís.

Ara ens toca una divertida baixada travessant el Bosc de Can Cardí per acabar sortint a Can Blanc. En aquest tram ens hem hagut d’aturar un parell de cops al creuar-nos amb motos d’enduro que últimament tornen a recórrer els corriols del nostre entorn.

Ens espera remuntar suaument uns cinc-cents metres per pista, anant a buscar el divertit i ràpid corriol que ens baixa cap a Ca n’Altafulla. Aquí cadascú baixa com pot, o com sap i ja ens reagruparem un cop a baix.

Tots junts seguim rodant per la pista cap a Òrrius, on en Pere C i en Manel L ja tenen tard. Els compromisos familiars fan que ens hagin de deixar i tornar cap a Argentona.

La resta baixem per asfalt cap a la zona esportiva, doncs anem a enfilar pujada pels corriols que voregen el Torrent de les Palomeres i que ens portaran a sortir a la pista de Sant Bartomeu a l’alçada de la Masia Mas Cèllecs.

Travessem la pista i seguim pujant. En principi ens queda el dubte de si en Joan B ens està portant cap al Bosc d’en Ruscalleda a fer una visita a alguna de les restes prehistòriques que hi ha a la zona, però només arribem a la zona propera a la Cabana del Moro. Potser pel fet de que avui no disposem de gaire temps o que avui no és el dia, acabarem baixant per la pista cap a l’Ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes.

De totes maneres la sortida no està gens malament, però portem poc més de 14 quilòmetres, així que no costa gaire engrescar al grup i mirar d’allargar el màxim que puguem el recorregut i en el punt que estem potser la millor opció és baixar cap a la Roca del Vallès.

Doncs apa, travessem la carretera i anem a fer corriols cap a la Font del Llop per acabar baixant fins a sortir a la pista tot just a la part de darrera de Can Segal. En aquest últim tram ens torbem amb un altre grup de bikers i m’ha fet recordar un dels moments viscuts a la Prehistòrica de la setmana passada.

Seguim corriolejant de baixada travessant el Bosc de Ca l’Argent fins a sortir a la pista just per sota de la Font de la Mansa, on de seguida ens tornem a endinsar en corriols que ens baixen cap a la zona de Can Planes.

Avui li ensenyarem a l’Eloi el corriol de la Creu i la resta de divertits corriols que ens porten fins a la carretera de la Roca, tot just davant de Can Company.

Ens toca tornada cap a casa i per això travessem la carretera per pujar pels corriols de Can Cigala, però avui fem la variant que també ens va mostrar en Salva M i que comença pujant pel Torrent de Can Sant Joan. Tram divertit i agraït de fer doncs encara es troba en un estat força verge.

El tram final fins a sortir al Coll de Parpers el fem recorrent el corriol del Crani, lo que comporta empènyer la bici els últims metres tot just abans de sortir a la carretera, però el corriol bé s’ho val.

Aquí en principi sembla que anirem a baixar pel corriol de la Mercé, però en Jordi S encara es troba amb nosaltres i després de moltes vegades que ho ha proposat, acabarem baixant per la Via Romana, fins a sortir a la riera de Riudemeia.

La veritat que de baixada no està gens malament, malgrat tenir algun tram amb força pedra. Avui li hem fet el gust, però que tampoc s’hi acostumi i menys si la propera vegada ho proposa per pujar-lo.

Ja només ens queda rodar tranquil.lament per la riera de tornada cap a casa, on aprofitarem per fer una foto, doncs avui ens ho hem passat tant bé que no hi havíem caigut abans.


Al final ens ha quedat una sortida forà completa d’uns 29 quilòmetres  i poc menys de 900 metres+, on ens hem pogut treure el fred de sobre des del primer moment.

El track;


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario