miércoles, 6 de diciembre de 2017

Comencem desembre arrecerant-nos del fred.

Aquests últims dies les temperatures a primera hora del matí són força baixes i dissabte no és una excepció....


....malgrat tot no és un impediment per a que en Pere C, Jordi T, Oscar E, Pepe C, Josep i Jordi S es trobin a la Plaça Nova. Això sí una mica més tard de lo habitual, a veure si la temperatura remunta una mica.

La sortida anirà encaminada a travessar la riera i fer corriols el més arrecerats  possible del fred, guiats per en Jordi S, tot pujant cap al Parc Forestal...


... i dirigint-se cap a Can Bruguera a fer el corriol d’en Jordi Cid que fa temps que tenim mig abandonat.

Poca cosa més es pot explicar i més quan la feina no et permet acompanyar-los a la sortida.

Diumenge les temperatures continuen sent baixes....


... i mentre esperem que vagi arribant tothom, aprofitem per prendre un cafetó a la Granja.com que ens faci entrar en calor.

Avui serem en Joan B, Quim M, Francesc M, Javier, Pere B, Robert D, Jordi S i Salva B.

Des del primer moment tenim clar que no començarem rodant per la riera, i de seguida ens posem d’acord que rodarem cap a la banda de Burriac, on segur que estarem una mica més arrecerats del fred, però això també comporta pedres i arrels.

Rodem travessant Argentona doncs començarem enfilant-nos per corriol tot entrant per la Font Picant.

Pujada divertida i exigent enllaçant corriols per la zona de Les Encantades, on acabarem baixant fins a sortir a la pista que porta a Torre Amatller.

Fem uns metres de pista per de seguida tornar en entrar en corriols de baixada per la zona de sobre Santa Elena d’Agell, on tot just baixes a la riera d’Agell hi ha un petit desnivell on una petita soca arran de terra provoca una caiguda sense conseqüències físiques, però que provoca que haguem d’estar una estona aturats per reparar el destalonament de la roda del davant....


....i mentre uns treballem arreglant l’avaria, d’altres aprofiten per fer algun selfie.


Provem de talonar amb l’ajut d’una ampolla de CO2, però no ho aconseguim, així que hem de recórrer a posar una càmera.

Solucionat el problema reprenem la marxa i ara ens toca anar pujant per corriol cap al Turó d’en Punsola, on seguirem fent puja-baixa de corriols fins a tornar a sortir a la pista de Torre Amatller, tancant una mena de bucle.

Continuem rodant per la pista de pujada en direcció a Burriac, on tot passada la zona de la Pedrera d’en Serra, agafarem entrada de corriol a l’esquerra que en poc més d’un quilòmetre ens acabarà baixant fins a sortir a l’aparcament de la Font Picant de Cabrera.

Aquí baixarem per de seguida enfilar-nos per la pista doncs anem a pujar a la Creu de Montcabrer. Quan la pista es converteix en pla trenquem a l’esquerra i ens endinsem en pujada de corriol cap alturó de l’Infern i poc cops un nom s’ajusta tant a la realitat. Pujada exigent amb força arrels on és pràcticament impossible no posar peu a terra i empènyer la bici, sobretot al seu tram final.

Sortim a la pista on encara hem de remuntar uns metres fins a les antenes i travessar el tram més rocallós de la ruta d’avui on hem de fer-ho baixats de la bici, fins que arribem al mirador de la Creu de Montcabrer.


Ens trobem en un lloc privilegiat de la comarca del Maresme on podem gaudir de magnífiques vistes de Barcelona, el Montnegre i fins i tot al fons del Montseny on avui podem observar restes de la nevada d’aquests últims dies.


Un cop a dalt hem tingut la grata sorpresa de trobar-nos amb en Litos que també ha sortit a rodar en família...


.... i ja posats, aprofitarem per a que ens faci una foto de grup.



Desprès de la visita a Montcabrer hem de desfer el camí de pujada i aquets cop baixarem des del Turó de l’infern, i que malgrat les arrels, de baixada és un camí molt més agradable de fer, fins a tornar a sortir a la pista.

Tornem a entrar en corriols de pujada, amb un tram intermedi d’asfalt passant per alguns metres de les urbanitzacions de la part de dalt de Cabrils, on continuem pujant per la pista fins al creuament de la Creu de l’Avellà.


Seguim pujant per pista cap al Coll de Gironella, amb algun tram intermedi que evitarem la pista fent algun tram de corriol, encara que algun arbre caigut ens fa posar peu a terra.

Un cop a dalt trenquem a l’esquerra i rodem per la pista del Camí del Mal Pas fins a entrar al corriol que ens passa vorejant el Turó de Matacabres, mentre baixem cap al Pla dels Matxos, però un cop a la pista, de seguida ens tornem a enfilar pel corriol que ens va ensenyar en Salva M i que fa breu pujada cap al Turó de l’Esquei del Ros, per tornar a baixar corriolejant altre cop a la pista.

Del Pla dels Matxos continuem baixant per corriol que voreja la pista, passant pel Pujolar fins a sortir a la zona de la Brolla de l’Albada, on en Francesc M i en Javier ja tenen tard i ens han de deixar.

La resta continuem baixant cap a la zona de la Font del Castanyer, però passarem per la pista just per sobre, ja li farem una visita un altre dia. El que sí fem és continuar baixant per corriol passant per la Font del Gavatx.



Aquí estem a prop de Can Raimí i dubtem com continuar, però del que no dubtem és de fer cas a en Joan B i continuar pujant cap a la Font d’en Quico.....


....per continuar per corriols de pujada que ens acabaran portant fins a la Bandera.

Seguirem fent corriols de baixada, però no ho farem fins al cementiri, sinó que trencarem en direcció cap als dipòsits d’aigua, per continuar baixant per corriol cap al Torrent del Collell.

Ja només ens queda rodar per la Vinya d’en Serra, entrant a Argentona per la zona de Sant Sebastià.

Al final ens ha quedat una bona i variada sortida de 20,5 quilòmetres i 745 metres+.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario