martes, 26 de diciembre de 2017

Sortida amb esmorzar nadalenc

Hem arribat al penúltim cap de setmana del 2017, en plenes festes de Nadal, però abans de les reunions familiars que d’aquests dies haurem de sortir en bici per fer lloc a l’estómac de cara als àgapes que tenim per davant.

Per començar, dissabte quedem per fer sortida amb esmorzar nadalenc inclòs i malgrat alguna baixa d’última hora, ens trobem a la Plaça en Pere C, Pepe C, Quim M, Josep, Oscar E, Manel V, Tino i Tomàs LL, Robert D i Salva B.

Tenim reservada taula al restaurant Can Guinart del Far, així que hem de sortir rodant cap a la riera per dirigir-nos cap a Dosrius, amb la primera intenció d’entrar pel Torrent de Manyans i endinsar-nos al Torrent de la Feliua per fer els corriols de l’alternativa de la riera fins a Dosrius.

Mentre rodem per la riera anem fer petar la xerrada i sense adonar-nos ens passem el Torrent de Manyans i decidim que no val la pena recular i seguim fins a Dosrius per continuar per la Riera del Far.

Hem canviat de plans i anem a fer el Dragon Khan de pujada. Serà una bona manera d’entrar en calor i anar fent gana, així que travessem la carretera i ens endinsem al  Sot de Can Bosquet on començarem a enfilar-nos en corriols de pujada aprofitant els diferents trencalls per anar reagrupant-nos.


Seguirem recorrent alguns dels divertits corriols que travessen la zona, deixant-nos caure fins a la Plana dels Garrofers, on tornarem a enfilar-nos per acabar sortint al Can Bordoi.

Un cop al Coll de Can Bordoi pujarem per l’asfalt de la carretera del Corredor fins arribar a la Plana on hi ha l’entrada de descens de La Balena. Deixarem l’asfalt per tornar a entrar en corriols cap al Turó de la Majordona. Ens trobem en trams que hem fet a l’inrevés en alguna de les edicions de la Transcorredor, mentre anem travessant els Boscos de Can Guinart. Fins i tot aprofitarem la ocasió per seguir a en Pere C mentre ens guia per trams que encara recorda de quan era petit... menys mal que es tracta d’en Pere, si fos un altre no tinc clar que arribéssim a l’hora per esmorzar.

Puntuals arribem al restaurant havent fet força més corriol del que estava previst. Ens espera una bona estona entaulats, gaudint d’unes costelles de xai, cansalada, botifarra, patates fregides, seques, allioli, vi, cava, cigaló, limoncelo.....és Nadal i que no falti de res!!!




A la sortida aprofitem per fer la foto de grup, abans de reprendre la marxa.


Sortim del restaurant i altre cop en Pere C ens guia per la zona del Bosc de Can Guinard per anar fent corriols enfilant-nos fins a Can Ferrerons, on podem observar l’alzina de Can Ferrerons, considerada possiblement l’alzina més gruixuda i de més envergadura de capçada de tota la Serra del Corredor.


Seguirem combinant sender ample i corriol fins a acabar sortint a Can Bosc, on continuarem rodant cap a la Urbanització de Can Massuet-El Far.

Ens tocarà travessar la urbanització per tornar a entrar en corriol que voreja el Turó de Sant Joan i ens porta a sortir a la Plana de Can Carreres, tot passant per la pista de PaintBall.

Seguim baixant i tot just passades les Planes de Can Pruna trenquem a l’esquerra per fer corriols per sobre de la Pedrera d’en Sesa que acabarà portant-nos a sortir altre cop a la pista, que travessem a l’alçada del Portell per anar baixant cap a Dosrius resseguint el traçat de la Transcorredor 2015.

Fem divertits corriols de baixada vorejant la zona de Can Soliva, amb algun tram amb pedra i lleugerament aixaragallat que hem de fer amb cura no sigui que la sortida acabi malament. De totes maneres una mica de tensió tampoc està de més en una bona sortida de btt.

Però no tot serà baixada, haurem de remuntar alguns trams que ajudarà a posar a lloc la teca ingerida només fa una estona.

Acabarem sortint al Torrent dels Rials, on encara haurem de remuntar uns pocs metres per acabar baixant pel corriol que ens porta als troncs de sota la Font del Sot. Feia molt de temps que no passàvem per aquest tram i la veritat que està força impracticable, una arrel tot just a l’inici de la baixada, un xaragall amb una soca al tram mig, fa que posem peu a terra i no ens compliquem l’acabament de la sortida. I per si això no fos tot, les fustes que t’ajuden a travessar l’aigua de la riera estan malmeses i dos arbres caiguts més endavant fa que encara haguem de fer un tram més empenant la bici.

A la sortida rodem per la Riera del Far cap a Dosrius, on ja deixarem els corriols per una altre dia i farem una tornada clàssica per la riera fins a Argentona.

Entre una cosa i l’altre se’ns ha fet tard i el Madrid-Barça ja està començant la segona part, amb lo que encara podrem gaudir del 0-3 final.

Al final ens ha quedat una molt bona sortida on hem aconseguit amb escreix gaudir d’un bon esmorzar nadalenc, combinat amb una bona matinal de corriols.


No hay comentarios:

Publicar un comentario