domingo, 17 de diciembre de 2017

Corriols a una setmana de Nadal.

Estem arribant a les festes de Nadal, el que comportarà reunions familiars, tiberis excessius, llargues sobretaules..... així que haurem d’aprofitar el que puguem per sortir a fer corriols.

Els més afortunats aprofiten dissabte, diumenge i fins i tot alguna nocturna entre setmana, D’altres no tenim tanta sort i només podem diumenge, però tan se val.... una sortida en bona companyia sempre és una bona noticia.

Així, diumenge cap a la Plaça Nova. Fa força fred, de fet el rellotge de la Plaça marca 0ºC i l’herba gebrada de la riera n’és la corroboració.

Puntuals ens trobem en Pere C, Jordi S, Josep, Pepe C, Oscar E i Salva B. Avui qui més qui menys té compromisos i la sortida haurà de ser curta.

No tenim clar cap a on anar, però començarem la sortida rodant una estona encara que això comporti trigar més en entrar en calor. Sortim cap a l’Agility i ens dirigim riera amunt cap a la Riera d’Òrrius.

Tenim el dubte si serà millor pujar cap a Sant Carles o anar cap a Riudemeia, i malgrat potser no ser la decisió més adient per la temperatura a la que estem, triarem la segona opció per dirigir la sortida cap a Òrrius. Així que rodem per la riera mentre anem gaudint del color blanc de la gebrada als vorals drets del camí. Mentre anem rodant ens trobem tot de cintes marcant la Spall Òrrius Xtrail, cursa de la Copa Xtrail Marató 2018.

Abans d’arribar a Can Riudemeia deixem la riera i trenquem a l’esquerra per començar a enfilar-nos per corriol on per fi entrarem en calor. En principi tenim la intenció d’anar pujant cap al dipòsit d’aigua de sobre de les Ginesteres, però aviat haurem de canviar de plans, doncs a les primeres de canvi ens trobem amb els primers corredors de la cursa que fan aquest tram de baixada.

Així que deixarem aquests corriols de pujada per una altre ocasió i farem senders amples per la Brolla de Riudemeia i que ens portaran a sortir altre cop a la riera d’Òrrius a la zona de la depuradora d’aigües, on seguirem la pista fins a sortir a la Escola de Trial d’Òrrius, on ens enfilem uns metres fins a sortir a la carretera.

Ens toca travessar-la per anar cap al Cementiri, on hi ha l’entrada de corriol que farem de baixada i que ens porta a la pista de Ca n’Altafulla. En aquest tram de pista hem tingut dos petits ensurts amb uns cotxes que devien pensar que estaven a una carretera comarcal o potser que no tenen gaire consideració pels ciclistes que recorren aquests camins.

Passat Ca n’Altafulla ens tornem a enfilar per corriols que anirem enllaçant per pujar travessant la Brolla de l’Abril. En aquesta zona també hi ha marques del recorregut llarg de la cursa Xtrail, però també la fan de pujada i els primers corredors encara no hi ha arribat, així que podem fer els corriols amb tranquil·litat fins a sortir al Coll de Gironella.

Aquí tenim varies opcions, corriols cap a la Mútua....seguir cap a Burriac.... però no tenim gaire més temps, així que el millor serà rodar per la pista en direcció al Pla dels Matxos, tot evitant un tram de pista fent el corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres i més  avall fent el corriol que ja va sent un clàssic a les sortides per aquesta zona i que s’enfila al Turó de l’Esquei d’en Ros, per fer divertida baixada sortint altre cop a la pista, el que em fa recordar a en Salva M que ens el va ensenyar en el seu dia i que amb el que fa un temps que no aconseguim coincidir a les sortides de diumenge.

Aquí, seguint a en Jordi S entrarem en baixada per corriol del Bosc dels Bolets (com va anomenar en Jordi P en el seu dia). En principi haurem de trencar a l’esquerra per anar baixant cap a la Font del Castanyer, però ho allargarem una mica fent variant a la dreta que ens porta a cap a la pista altre cop, que hem de travessar per enfilar-nos cap al Pujolar, per gaudir del corriol que voreja la pista cap a la Brolla de l’Albada.

Ara sí que em corriols de baixada que ens porten a la zona de la Font del Castanyer, però com a la última sortida no hi baixem, sinó que anem a fer els corriols que ens baixen passant per la Font del Gavatx.

La intenció per acabar la sortida era remuntar cap a la Font d’en Quico per acabar baixant pel Torrent de Can Manreset, però la crida de l’esmorzar del Centru és més forta i ho deixem per a una altra sortida.

Baixem per pista per entrar en corriol que voreja la Riera de Clarà tot travessant el Bosc d’en Cabot, on encara és força evident els efectes de la gebrada , i on aprofitem per aturar-nos a immortalitzar el moment.



Els últims metres no tenim cap més remei que fer-los per dins de la riera, encara que avui la sorra és força compacta i permet rodar amb comoditat.

Sortim al CAAD, on travessem la carretera a l’alçada del Cementiri rodant altre cop cap a Argentona.
Com estava previst, sortida curta d’uns 20 quilòmetres i 505 m+ en dues horetes.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario