jueves, 22 de julio de 2021

Dissabte a la Torrassa, diumenge per La Roca.

Dissabte 17 de juliol 2021:

Altre cop cap de setmana, i com cada dissabte tenim  per davant una nova sortida dels Bicigaló. Avui hem matinat en Quim M, Jordi T, Pepe C, Robert D, Josep, Oscar E i Salva B.

Des d’ahir al vespre ja ronda pel cap al idea d’anar a fer una visita a la Torrassa del Moro. Fa algunes setmanes que no hi anem, i en principi serà una bona manera de posar en solfa les cames pel cap de setmana, i més si hi posem alguna cirereta pel mig.

Doncs apa, desprès de la primera xerrada a la Plaça Nova, deixem a la gent de la brigada municipal d’Argentona amb la simfonia dels seus bufadors, mentre comencem a rodar cap a l’Agility. Travessem la carretera i comencem a rodar per la riera cap a la riera de Riudemeia.

La primera enfilada del dia serà cap a Can Roviró, encara que al capdavant del grup ja tenim clar que avui no hi arribarem, abans, sense deixar temps a pensar, ja som dins del corriol de la Mercé.

Els primers 5 quilòmetres de la sortida han estat rodadors, i ara tenim per davant poc més de 1,5 quilòmetres de corriol i sender de pujada que ens portarà dalt del Coll de Parpers. Pujada que es fa força bé, amb algun punt més exigent, on malgrat tot, tothom hi posa bona cara.



Un cop a dalt hem de travessar la carretera de Parpers, per seguir de pujada fins a sortir al Pla de l’Espinal, on fem uns centenars de metres per la pista, abans de tornar a endinsar-nos en corriols que ens ajudaran a enfilar-nos fins al Turó dels Castellans a la urbanització de Sant Carles.

Ara ens toca continuar corriolejant, tot travessant la zona del Bosc de Can Poc. Passem a tocar de l’entrada del corriol de la Pistola, però avui no hi entrarem. No volem entretenir-nos gaire si hem de fer la segona cirereta de la sortida. Acabarem sortint a la carretera que baixa de Sant Carles cap a Santa Agnès de Malanyanes, punt on anirem a buscar l’entrada del corriol d’en Jordi Cid.

Abans de pujar a la Torrassa, farem aquests divertits trams de corriols que ens baixaran cap al Mogent. Trams que estan excessivament secs, i força aixaragallats, el que fa que baixem ràpid, però amb més cura del normal mirant on posar la roda, no fos cas que tinguéssim un ensurt.

Acabarem sortint a tocar del Polígon Industrial de Can Font de la Perera, on ens reagruparem per continuar rodant cap a la urbanització del Coll. Rodarem uns metres per l’asfalt, abans d’entrar al Torrent Fosc, punt on el terreny torna a agafar desnivell. Pujada exigent en alguns punt, mentre travessem el Bosc de Can Pellisser, fins a sortir a Ca l’Arumí.

Aquí hi ha dubtes de si tornar ja cap a Argentona, o continuar pujant a la Torrassa. Són ¾ de 10 i no ens costarà gaire mantenir compacte el grup. Doncs apa, travessem la carretera, i ens enfilem cap a sobre de la Pedrera dels Dous, on tornarem a entrar en corriols, que anirem enllaçant fins dalt de la Torrassa del Moro.




Un cop a dalt de la Torrassa no tenim temps a perdre. Avui, ni la flaire a brasa que impregna l’aire farà que ens aturem. Continuem pedalant, per baixar cap al Pla de la Bassa del Llop, per anar a buscar els corriols que enllaçarem de baixada cap a la zona del Penjat dels Garrofers, on seguirem pel corriols oberts enmig dels trams de boscos desbrossats, fins a connectar amb la part final del Dragon Khan. Ràpida i divertida baixada que ens porta fins baix del Sot de Can Bosquets.

Un cop a baix, nou re-agrupament, abans de travessar la carretera, i deixar-nos caure cap a Dosrius vorejant el Torrent de Rials.

Deixarem Dosrius per anar a fer els corriols de l’alternativa de la riera, encara que avui passarem de llarg la primera entrada, i ens enfilarem una mica més per fer la variant de dalt. Tot i això acabarem sortint a la bassa de la zona de la Vinya d’en Santos, abans d’entrar al Torrent de la Feliua que ens acabarà portant a sortir al Torrent de Manyans.

Per avui ja n’hi ha prou. Ja només ens queden els 4 últims quilòmetres de rodar tranquil·lament fins a la  Plaça Nova, on pararem els gps amb 29 quilòmetres i 727 metres de desnivell positiu.

Una bona estona entaulats gaudint de l’esmorzar, i una bona companyia ens ajudaran a refer-nos de l’esforç... que demà hi torna a haver sortida!!!




Diumenge 18 de juliol 2021:

Tal dia com avui, es produïa l’aixecament de l’exèrcit al Marroc contra la República...d’això ja fa un grapat d’anys, al 1936. Estem al 2021, i ara només ens aixequem  per agafar les bicis i anar cap a la Plaça nova per a una nova convocatòria dels Bttargentona.

Entre vacances, i altres compromisos, serem pocs. Només en Joan B, Pere B, Francesc M, Salva B i en Javi F que fa la primera sortida en btt desprès de 6 mesos de recuperació de la caiguda a Burriac.  

En Joan B ens proposa tornar a anar cap a la zona de la Roca del Vallès, i no pel fet de ser una zona menys calorosa, sinó per uns vídeos de internet on ha vist uns trams de corriols que encara no hem tastat.

Doncs apa, amb una mica de retard mentre ens acabem el cafetó matiner, pujarem dalt de les bicis, i a rodar cap a l’Agility, per entrar a la riera i rodar cap a la riera de Riudemeia, fins a trobar el torrent del Fondo de la Gallega, punt de la primera enfilada del dia. De seguida optem per fer el corriol del Gas, tot seguint a en Javier que ja és al davant del grup,  demostrant que si no està al mateix nivell d’habilitat i força pujant que abans de la caiguda, poc li falta.

No deixarem de pujar fins a sortir al Coll de Parpers. Aquí farem uns centenars de metres d’asfalt fins passat el “Jabalí de Oro”, on tornarem a entrar en zona de corriols. L’enllaç de corriols que tenim per davant, ja fa un temps que el solem fer de pujada, així que avui toca fer-ne un tastet de baixada. Trams divertits que gaudírem durant poc més d’un quilòmetre fins a sortir al Torrent de Sant Miquel. Sens dubte una molt bona opció de baixada per a quan ens moguem per aquesta zona.

Un cop a baix, seguirem cap a Can Companys, per travessar la carretera de Parpers, i tornar a fer corriols, ara de pujada altre cop cap a la zona dels Boscos de Can Planes, passant pel corriol de la Creu.

Només sortir a la pista, tornem a fer corriols que ens porten al corriol Amagat, que resseguirem fins a l’entrada de l’Slalom. Aquí busquem el corriol del vídeo, i de seguida el trobem, tancadet, poc trepitjat, lent, curtet, però divertit. Tornarem a sortir a la pista a tocar de la sortida del corriol de la Creu, i cap dins, però ara trenquem a la dreta i fem corriols de baixada altre cop cap a la zona de Can Companys, encara que no hi arribarem. Ara cap aquí, ara cap allà, i quan ens donem compte ja tornem a estar enfilant-nos pel corriol de la Creu. Collons quin trasbals de corriols!!!

Un cop a dalt, anem cap a la Pedra Foradada de Can Planes. Portem 13 quilòmetres i és hora de fer una breu aturada per menjar alguna cosa.


Reprendrem la sortida entrant altre cop al corriol Amagat, aquest cop cap al Turó Gros, on trobarem l’entrada del Gravetat Zero, que fa temps que tenim deixat de la ma de Deu. La veritat que tot i que el terreny està massa sec, el corriol està perfecte, i podrem fer una ràpida baixada fins a sortir a l‘entrada de  La Roca del Vallès.

Hem sortit a la carretera, i ara en remuntem un centenar de metres en direcció a Òrrius, per tornar a entrar en corriols que ara ens aniran pujant cap a la zona del Bosc de Can Planes, passant abans a tocar de la sortida del The Rock.

Tornem a ser a tocar de la Pedra Foradada de Can Planes, on hi ha l’entrada del CDR, encara que avui no el farem. En Pere B porta estona escalfant-nos per anar a fer els corriols que travessen la Pedrera de Can Planes, i com hi som a tocar, sense aturades ja hi som dins. Primers trams més tècnics, plens de rocs on a alguns encara ens fa falta millorar la tècnica, però que ens en sortim amb més o menys classe. Els trams finals més assequibles, ens aniran baixant altre cop cap a la carretera de Parpers, a tocar de Can Companys.

Ara sí que toca tornada, i ja tenim clar que tornarem a entrar al Torrent de Sant Miquel per desfer el camí fet a l’inici de la sortida. Primers trams que es fan força bé, encara que anem enfilant-nos pensant en les dues pendents del tram final, en les que haurem de posar peu a terra, doncs no tindrem esma per fer-les dalt de la bici. Dit i fet, només seran uns pocs metres, que ens fan veure clar que aquests trams els hem de fer baixant, i de pujada anar a buscar el corriol de la Calavera, que ens ofereix una pujada exigent, però més assequible. De totes maneres, ja està fet. Altre cop som dalt a tocar del “Jabalí de Oro”, i són les 10:25.

Estem rumiant la millor opció per baixar. En Francesc M té tard, i diu que baixem per la Mercè i a les 10:40 ja serem a la BDF.

Doncs apa, un tram d’asfalt fins al Coll de Parpers, amb una breu enfilada cap al que queda del Pessebre, on ja ens deixem caure cap al corriol de la Mercè. No sé si arribarem a l’hora que diu en Francesc, però el cert és que la baixada no té desperdici, el capdavant del grup baixa com si no hi hagués un demà, i al darrera fem el que podem per a no quedar gaire despenjats. En un tres i no res ja som a sota de Can Roviró, i tot plegat ja som a baix de la riera de Riudemeia.

El ritme no baixa, i encara tenim temps de passar per sota el pont de la riera de Pins, per evitar travessar la carretera. Vist i no vist ja som al polígon i “on  time”!!! De fet, baixant el ritme rodant per l’asfalt, arribem a la BDF a les 10:38. En Francesc ha clavat l’horari com els Avis Enginyers.

Ara ja més tranquils, entrem a Argentona per la Grumbre, i com la resta anem bé de temps, tancarem la sortida a la Plaça Nova amb un petit piscolabis.


Al final ens ha quedat una molt bona sortida de poc més de 26 quilòmetres, amb 726 metres de desnivell positiu. Sense voler, casi bé hem clavat el desnivell i quilòmetres de las sortida d’ahir.










  




 






No hay comentarios:

Publicar un comentario