martes, 27 de julio de 2021

Dissabte de flow per Can Bruguera...ja derraparem diumenge a la Torrassa!!!

Dissabte 24 de Juliol 2021:

Primer dia de les Santes de Mataró pels de Mataró, amb una programació força diferent degut a la pandèmia del Covid19. El que no serà diferent, serà el fet de tornar a matinar per ser a la Plaça Nova a les 8 per a una nova trobada dels Bicigaló.

Aquest dissabte som en Pere C, Robert D, Jordi T, Oscar E, Josep, Jordi F, Pau LL i Salva B. A la plaça també hi ha en Francesc M i en Kiko P, que com ja és habitual s’uniran al grup una estona.

Avui portem al cap no allunyar-nos gaire, per poder ser no molt tard altre cop a Argentona, així que decidim anar a fer alguns corriols per la zona de Can Bruguera. Doncs apa, amb una mica de retard per la xerrera matinera, engegarem la sortida cap a l’Agility, travessant la riera per endinsar-nos dins del Torrent de Can Bellatriu.

Uns primers trams de corriols de pujada fins a sortir a la pista del Camí de les Aigües, que tot just travessem per continuar enllaçant corriols de pujada cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix...




...una breu “photocall” mòbil, abans de seguir pujant fins a sortir al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell.

Continuem cap al Parc Forestal que travessarem vorejant el Turó d’en Dori, fins a sortir a la pista del Camí de la Serra, on ens separarem en 2 grups, un pista amunt i la resta per corriol. Ja ens tornarem a reagrupar a la Plana del Pou de la Plata, creuament amb la pista que puja cap a Can Bruguera.

Ara tenim a tocar el corriol de l’Incinerat, i ja posats entrem-hi!! Bé, de fet només hi entrem en Francesc, Kiko, Jordi F i Salva. La resta rodaran pel sender de sota, per retrobar-nos més endavant.

Altre cop tots junts, rodem en direcció als Boscos de Can Gel, passant a tocar de l’entrada del Mossèn. Aquí, en Francesc i en Kiko ens deixaran, s’endinsen dins del Wally i ja se’n van a la seva. La resta serem més conservadors, fent corriols clàssics de la zona que ens portaran fins al Coll de Can Bruguera, passant per la Font de n’Oms, no sense haver-nos separat altre cop en 2 grups en algun tram més tècnic.

Un cop a dalt de Can Bruguera són ¾ de 10, i alguns tenen dubtes de si anar ja de tornada. Tot sembla perdut, fins que hi ha alguna veu més encisadora que els farà canviar de parer. Alguns n’haurem d’aprendre, doncs tot i els intents, a nosaltres no ens fan gaire cas.

Aprofitem el moment, i tornem a pedalar. Ara entrarem a la Plana del Brucs, per acabar enfilant-nos fins a l’entrada de l’Arqueòleg Xtrem. Com sempre, no hi entrarem, anem a buscar l’entrada del Guineueta i cap dins. Divertits trams, revirats i sense cap dificultat tècnica, que anirem resseguint fins a enllaçar amb el Ferrari, que ens acabarà baixant cap a la riera de Can Cabot de la Brolla. Això sí, avui hem mirat de fer baixades amb més flow, mirant de tocar el mínim possible els frens...més que res per no haver de sentir tota l’estona la mosca collonera que ens persegueix tot el matí amb un brunzit que ens emboteix al cervell un “NO DERRAPEU!!!” Jajajaja.

Un cop a baix, un centenar de metres de pujada per pista, per tornar a entrar en corriols de baixada cap al Torrent del Pixador dels Ases.

S’ha acabat la diversió baixant, ara no ens queda més remei que remuntar per pista cap dalt del Coll de Can Bruguera. Cadascú al seu ritme, uns ben flanquejats per les e-bikes, mentre d’altres fan petar la xerrada movent watts de les seves atmosfèriques, i fins i tot alguns amb un remugar continu, jajajaja.

Un cop a dalt, s'han acabat les floritures per avui. Remuntem per la pista cap a la Font de la Cornisa, on alguns aprofitarem per agafar una mica d'aigua, el que fa que el grup es trenqui. Uns baixaran per la pista cap al Parc Forestal, i d'altres encara ens quedaran ganes de baixar pel corriol de l'Incinerat.

Ens tornem a reagrupar a la sortida del Parc Forestal, per reprendre la sortida cap a l’entrada del corriol d’en Bellatriu. Primer tram de corriol fins a la zona de la Vinya d’en Rouaix, on sembla  ser que ja no queden ganes de complicacions. Deixarem la resta de corriolada d’en Bellatriu per a una altra ocasió, i baixarem per pista fins a sortir al Camí de les Aigües, i aquí últims trams de la sortida deixant-nos caure altre cop cap al Torrent de Can Bellatriu, fins a sortir a la riera.

Passen pocs minuts de les 11, i tanquem la sortida amb un bon esmorzar a la Plaça del Molí acompanyats d’en Quico S.

Tres hores de pedalada, amb 21,6 quilòmetres i 743 metres de desnivell+.



Diumenge 25 de Juliol 2021:

Dissabte al vespre, no hi haurà l’habitual convocatòria per demà d’en Joan B, aquesta setmana ens fa el salt, i no serà l’únic. Ens anem al llit amb només confirmant en Pere B i Salva B.

Diumenge matinem, i cap a la Plaça Nova amb l’esperança de no trobar-te sol com un mussol. Només arribar ja hi ha en Francesc M, fent petar la xerrada amb en Jordi F, que avui surt a  córrer amb una bona colla de runners. Encara ens donarà temps a fer un cafetó abans no arribi en Pere B.

Esperarem uns minuts a veure si al final s’acosta algú més, però al final l’espera no tindrà recompensa...al menys, sent només 3, tindrem medalla assegurada!!! Jajajaja

Com avui també toca platja no farem una sortida gaire llarga, i ja des d’ahir al vespre porto al cap fer una Torrassa. No hi haurà cap problema per posar-nos d’acord, així que fem les primeres pedalades cap a l’Agility, entrant a la riera per rodar en direcció cap al Bell Recó.

Passarem per sota del viaducte de la C60, amb en Francesc al capdavant, que ens farà entrar al Xaragall de l’Espinal. Avui el farem tot de pujada, amb la sorpresa de que no està tan aixaragallat  com temps enrere, i et permet ciclar tranquil·lament fins al pujadó que trobem tot just passat per sota el pont de la carretera de Parpers. Tot i haver de posar peu a terra, potser amb un parell d’intents, les atmosfèriques aconseguirem pujar-lo sencer, però això haurà de ser en una altra ocasió.

Un cop a dalt, enllaçarem amb el corriol de la Font del Llorer, que també hem de fer de pujada. Aquí també hi ha un tram de pocs metres en que és impossible no baixar de la bici. El pendent és important, i el gran xaragall no et permet pedalar-hi. Cap problema, empentem la bici uns metres, i la resta ja és completament ciclable.

A la sortida, més corriols de pujada. Trams menys clàssics, on trobem un arbre caigut que ens barra el pas...


...passat aquest petit entrebanc, pujada sense més complicacions fins dalt del Pla de l’Espinal.

No hi ha temps per aturades, travessem el pla, i altre cop a enfilar-nos cap a la zona del Turó dels Castellans de la urbanització Sant Carles. Continuem per corriols travessant el Bosc de Can Poc, fins a l’entrada del corriol de la Pistola. Avui hi entrarem, i comprovarem que la pistola torna a ser-hi, encara que s’ha de tornar a penjar a la branca. Com ningú s’hi atura, ja ho farem un altre dia.

A la sortida del corriol, travessarem la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes, però encara no anirem cap a Ca l’Arumí. El ritme és bo i encara tenim temps d’anar a fer el corriol d’en Cid que ens baixi fins al Mogent.

Doncs apa, cap dins. Ràpida i divertida baixada fins a sortir al Polígon de Can Font de la Perera, per un cop a baix rodar per la pista cap a la urbanització del Coll, que hem de travessar entrant al Torrent Fosc.

Un quilòmetre i mig de pujada, travessant el Bosc de Can Pellisser, ens portarà dalt de Ca l’Arumí, per travessar la carretera i enfilar-nos cap a la Pedrera dels Dous. Fem pista fins passada l’ermita on tornarem a entrar en corriols de pujada. En aquests trams trobarem els primers ciclistes del dia, que amablement ens deixaran passar de camí cap dalt de la Torrassa, on ja sí trobem algun que altre grup esmorzant.

Una breu aturada per menjar alguna cosa i fer la foto de rigor, abans de continuar amb la sortida.

Tornem a pujar dalt de les bicis, deixant-nos caure cap al Pla de la Bassa del Llop, on anem a buscar l’enllaç de corriols que ens porta de baixada cap a la zona del Pla dels Garrofers. Enllacem amb els trams de nous corriols oberts enmig del bosc desbrossat, mirant de derrapar el mínim possible, tot i que el terreny extremadament sec i el seu traçat no ho fa gens fàcil. Acabarem fent el tram final del Dragon Khan fins a sortir a baix del Sot de Can Bosquets. 

Travessem la carretera, i vorejant el Torrent dels Rials ja serem a Dosrius. La tornada la farem per l’alternativa de la riera, passant per la bassa de la Vinya d’en Santos, de camí al Torrent de la Feliua que ens durà al Torrent de Manyans.

Ja ho tenim enllestit, només ens queda rodar per la riera cap a Argentona. Tot i ser 3/4 de 11, avui no hi ha temps per a piscolabis.

Dues hores i mitja de bici, amb 28,75 quilòmetres i 677 metres de desnivell positiu. Un bon matí de btt, a un bon ritme...una sola aturada... i molt poques derrapades!!! Ho puc ben assegurar, que anava l'últim sense perdre detall.

















 
 



No hay comentarios:

Publicar un comentario