jueves, 15 de julio de 2021

Sortides per Can Bruguera i La Roca del Vallès.

Dissabte 10 de Juliol 2021:

Si és dissabte, toca sortida del grup Bicigaló. Aquesta setmana són en Pere C, Pepe C, Tomàs LL, Oscar E, Jordi F, Manel V, Jordi T, Robert D, Josep, i Jordi S.

A la Plaça Nova, com ja va sent costum els dissabtes`, també hi són en Kiko P i en Francesc M, que avui treu a passejar la e-bike.

Després de la xerrada matinera, s’arrenca la sortida cap a l’Agility, on imaginem que hi deu haver la primera aturada que ja és tot un  clàssic, tot buscant a qui es posarà al davant del grup per marcar el camí. Avui no hi ha problema, segur que en Jordi S s’ha enganxat de seguida a la tasca, i els ha començat a guiar entrant al Torrent de Can Bellatriu.

Imaginem que un primer enllaç de corriols fins a sortir a la pista del Camí de les Aigües, on només s’hi estaran uns metres. De seguida a tornar a enfilar-se per corriols cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix. Trams on no s’hi podran estar de fer la foto de grup...

 ...aquí en Francesc i en Kiko es separaran del grup per a continuar amb la seva ruta, tot i que abans hauran de tornar a Argentona per canviar de bici. Alguns ens fem grans, i les bateries de les e-bikes s’han de posar a carregar abans de sortir, a no ser que vulguis ser un inconscient provant de seguir l’estela d’en Kiko arrossegant una vintena de quilos de bici.

La resta continuaran la sortida, tornant a fer corriols cap a la zona de les Sureres de la Bofarulla, fins i tot amb algun tram de baixada...





...tocarà remuntar per sortir al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell, per enfilar-se per l’asfalt cap al Parc Forestal, que hauran de travessar vorejant el Turó d’en Dori, fins a sortir a la pista del Camí de la Serra.

Només travessar la pista, i altre cop corriols de pujada que els acabarà portant al creuament de les pistes de la Plana del Pou de la Plata.

Aquí toca fer el corriol de l’Incinerat que porta a l’entrada del Covid19, i ja posats, cap a dins que fa dies que no hi passem. Suposem que divertida baixada, amb un terreny que deu estar força sec, per un cop a baix, buscar la pista que els remuntarà cap a la urbanització de La Cornisa, de camí al Coll de Can Bruguera.

Un cop a dalt, potser ja s’està fent tard? Compromisos familiars? El cert és que sembla ser que no hi haurà Guineueta, Ferraris, ni res que s’hi assembli. Toca rodar cap a la Font de La Cornisa, tornant a passar per l’entrada del Covid19, encara que ara es rodarà per la pista altre cop cap a la Plana del Pou de la Plata.

Toca fer altre cop el corriol fet fa una estona de pujada, abans de pujar al Turó d’en Dori. Un cop dalt, baixada travessant el Parc Forestal, buscant ja l’entrada dels corriols d’en Bellatriu.

Bona enllaçada de corriols, que acabant pel Torrent d’en Bellatriu, els deixa a la riera. Un centenar de metres més fins a la Plaça del Molí, on els espera l’esmorzar.

Una altra crònica virtual, però aquest cop més difícil de fer, més tenint en compte l’ajut dels tracks que et passen alguns, on no pensen en engegar el gps fins a mitja sortida...


...el que sí agrairem avui és la tasca del "reportero dicharachero" del grup. Sense ell ni la sortida, ni les fotos haguessin estat iguals. 

“GOD SAVE THE SELFIES!!!”



Diumenge 11 de Juliol 2021:

Diumenge alguns ja han acabat les vacances, d’altres podrem compaginar la sortida amb els compromisos familiars, i alguns no ens acompanyaran per estar en nyapes domèstiques, o perquè encara els hi tremolen les cames desprès de la sortida de dissabte per la zona dels Hostalets d’en Bas, Cantonigrós i els voltants del Pantà de Sau, tot i que aquests últims, no se’n podran estar de sortir una estoneta cap a la zona de la Bassa d’en Noè, Sant Martí de Mata, Can Bruguera i rodalies.

Tornant a la nostra sortida, més o menys puntuals ens trobarem en Joan B, Francesc M, Quim M, Salva M, i Salva B.

A primera hora ja fa calor, així que mirarem de buscar zones més protegides, i amb bons corriols...sense cap mena de dubtes, La Roca del Vallès serà la millor opció. Doncs apa, deixem la Plaça Nova pel carrer Gran, ens enfilem per l’Ajuntament, i rodarem cap a Sant Sebastià, deixant Argentona pel torrent de les Caques.

Primers corriols de pujada per la zona del Rocar d’en Serra, fins a sortir als dipòsits. Continuarem fent corriols per acabar deixant-nos caure al Cementiri de la Vall de Clarà, i d’aquí travessem la carretera cap al polígon industrial. Exigent, però una bona manera d’estalviar-nos uns trams de rodar per la riera.

Ara ens toca anar a buscar la riera de Pins de camí cap al corriol de la Nevera, abans d’enfilar-nos cap a Can Roviró, on entrarem als corriols que ens aniran pujant cap a Can Vinyamata, amb uns últims trams de sender que ens deixaran a la pista de la Pedrera de la Pedra Blava.

Uns centenars de metres per la pista, i altre cop a fer corriols de pujada travessant el Bosc de Can Païssa, de camí al Bosc de Ca l’Argent, amb un primer corriol que ens deixarà a l’entrada de l’Amic Invisible.

El terreny està força sec, així que deixarem la Vacuna per un altre dia. Anem resseguint l’Amic Invisible, on el pas de bicis i motos, hi ha obert un munt de variants en els seus dos punts més tècnics, que fins i tot ens fan dubtar de quina opció triar un cop hi ets.

Continuarem en busca de l’entrada del The Rock. No hi ha aturades, i tornarem a gaudir del seu divertit traçat, mirant de seguir l’estela de la resta del grup que hi van com si no hi hagués un demà.

A la sortida rodarem cap a sobre de la Pedra de l’Escorpí, on entrarem al corriol Amagat que anirem resseguint cap a la zona del Turó Gros, fins a enllaçar amb el Cagando Blando. Portem 14 quilòmetres de sortida, i tenim per davant trams divertits de baixada que ens baixaran fins a la pista a tocar de la Masia de Can Planes, on farem una breu aturada per a que en Joan  faci una ullada al canvi de la bici...

...mentre la resta mengem alguna cosa...

...i com no, ens hi posem bé per la foto.


A partir d’aquí un puja-baixa de corriols guiats per en Salva M, fins a sortir a la carretera de Parpers, a tocar de Can Companys.

Travessem la carretera, entrant al Torrent de Sant Miquel. Ja de principi tenim clar que no farem la pujada per l’Star Wars. Farem pujada per corriols, fins a enllaçar amb el del Crani, fins a sortir al Coll de Papers.

Un cop a dalt, hem de buscar ja la tornada, i avui triem la opció de travessar la carretera, enfilar-nos fins al Pessebre, i gaudir de la ràpida baixada pel corriol de la Mercè, fins a sortir a sota de Can Roviró.

Ja només ens queda deixar-nos caure cap a la riera de Riudemeia, i tornada rodant tranquil·lament cap a Argentona, amb la sensació d’haver tornat a gaudir d’una molt bona sortida.

Encara tindrem temps d’un petit piscolabis a la Plaça Nova, però no farem cap foto, per no fer-li dentetes a qui els compromisos familiars no els ha permès acompanyar-nos en aquest recovery post-sortida.





 






 











No hay comentarios:

Publicar un comentario