jueves, 9 de septiembre de 2021

Cap de setmana de "patxangues" i provatures varies.

Dissabte 04 de setembre 2021:

Comencem els caps de setmana de Setembre amb una nova convocatòria d’en Robert per la trobada de dissabte dels Bicigaló.

Els que matinarem per trobar-nos a la Plaça Nova serem pocs, només en Robert D, Pere C, Josep, Ernest i Salva V.

En Robert ja porta la ruta prefixada de casa. Fa unes setmanes ja la volia fer, però la vam haver d’escurçar, i avui té entre cella i cella fer-la sencera. Doncs apa, deixem la Plaça Nova cap a l’Agility, per entrar a la riera, i rodar. tot escalfant cames. cap a la riera de Riudemeia. fins passat Can Boringues de Baix, on farem els primers trams de corriols, intercalant algun tram de pista, tot travessant la Brolla de Riudemeia.

Un cop som per sobre de la depuradora d’Òrrius, farem la primera enfilada exigent, que connectarem amb el corriol del Songoku, fins a sortir dalt del Turó d’Aquença, per tot seguit, deixar-nos caure cap a Can Guineu.

Tram d’asfalt de la carretera per baixar cap a la zona esportiva d’Òrrius, i anar a buscar els corriols de la zona de les Palomeres, mentre ens anem enfilant fins a sortir dalt de la pista a tocar del Mas de Cèllecs.

Només travessem la pista, i tornem a entrar en corriols que ens portaran fins a Can Tarascó. Ara ens tocarà rodar per la pista cap a la Plana del Fum, per continuar fins a sortir al creuament de camins de Cal Camat Vell.

Qualsevol altre sortida haguéssim anat de dret cap a Coll de Porc, però avui en Robert té ganes de gresca, i ens farà enfilar un centenar de metres per la pista en direcció cap a Ca l’Arcís, abans de tornar a fer corriols, primer enfilant-nos cap al Pla de les Garses, per finalment baixar cap a Coll de Porc.

Continuem pels corriols, que travessant el Bosc de Can Cardí, ens baixaran fins a Can Blanc, i sense aturades, desprès de rodar altre cop uns metres de pista, ja tornem a ser dins de corriols que farem de baixada per la zona de la Vinya del Truc fins a sortir a Ca n’Altafulla. Un cop a baix, tocará remuntar pel corriol del Roure fins a sortir dalt del Coll de Gironella.

Sembla ser que ja seran uns dels últims metres de pujada de la sortida d’avui, però en Robert encara es mira amb ganes l’entrada del corriol de baixada cap a la Brolla de l’Abril, que podríem enllaçar amb el que ens remuntaria cap al Pla dels Matxos, però això ho deixarem per a una altra sortida. Avui rodem per la pista, fent el corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres, abans de trobar l’entrada de l’Xtrem.

Ara sí que tenim per davant divertits trams de baixada, que anirem enllaçant passant per la Font dels Garrofers, la Font del Gavatx, fins a sortir a Can Raimí.

Un cop a baix, voregem la riera de Clarà, per fer una remuntada final per corriols fins a sortir al dipòsits d’aigua, abans de baixar al Torrent del Collell, entrant a Argentona per la Vinya d’en Serra.

Tanquem la sortida a la Plaça Nova, amb 27,58 quilòmetres i 805 metres +. Una sortida que hem anomenat com la “Patxanga II”, però beneïda patxanga!!! Ens ha fet entrar gana, amb lo que l’esmorzar Bicigaló, avui és més que merescut.

Avui amb la fal·lera dels corriols, ni fotos hem fet...ja en tindrem un tip demà.



Diumenge 05 de setembre 2021:

Dissabte al vespre, és hora d’una nova convocatòria dels Bttargentona, i diumenge en Joan B, Francesc M, Javier F, Salva M, Quim M i Salva B, matinem per ser d’hora a la Plaça Nova.

Avui sí que sembla que buscarem alguns dels corriols de la zona de La Roca del Vallès, i amb aquesta intenció deixem la Plaça Nova, però ho fem pel Carrer Gran, cap a la Plaça de Vendre, carrer Sant Narcís, entrant al Torrent de les Caques, per fer corriols de pujada cap als dipòsits d’aigua. Aquí, en Francesc ens portarà cap a una llosa que ens n’ha parlat algun cop. La majoria ens ho mirarem des de dalt, mentre ell i en Quim la baixen sense fer escarafalls. Ens diuen que no té res, tija telescòpica avall, que deixem anar les bicis i ja som baix... però la resta baixarem pel costat amb feines i treballs, inclús posant peu a terra. Haguéssim pogut fer alguna foto de la llosa en qüestió, però avui en dia les xarxes et permeten trobar el que vulguis...


Continuem la sortida, altre cop cap als dipòsits, per anar enllaçant corriols de baixada cap al Cementiri de la Vall de Clarà. Travessem la carretera, entrant al polígon per dirigir-nos cap a la riera de Riudemeia, on entrarem al corriol de la Nevera, abans d’enfilar-nos cap a Can Roviró.


Aquí, seguirem de pujada pels corriols que ens porten fins a Can Vinyamata. Abans de pujar a la pista de la Pedrera, encara tindrem temps de fer una foto.

Un cop dalt, un centenar de metres per la pista, abans de tornar a entrar als corriols que anirem resseguint, tot travessant el Bosc de Can Païssa, fins al Bosc de Ca l’Argent, on trobem l’entrada de l’Amic Invisible.

Ja hi som dins, ràpida i divertida baixada fins a trobar els punts més tècnics, tot i que amb les variants que s’hi han anat obrint, cada cop és menys complicat passar-hi.

L’enllaçarem amb el The Rock, i ja posats, un cop a la sortida, ens endinsarem dins del corriol Prohibit. Les senyals de prohibició avui no les veiem per enlloc, i un cop dins, el resseguirem de baixada fins a sortir al Torrent de Can Santpere. Un cop a baix ens creuem amb el que podria ser el propietari de la finca, que tot hi passar a tocar del cotxe, ens mira però no ens diu res. Potser ens ha vist cara de bons jans.

Aquí ens deixa en Francesc que ha de ser d'hora a casa. La resta continuem la sortida. Hem de remuntar uns metres per la carretera, per de seguida tornar a fer corriols de pujada que ens portaran de nou a passar per la sortida del The Rock, continuant cap a la zona de la Pedra de l’Escorpí, entrant al corriol Amagat, fins a trobar l’entrada de l’Slalom.

Només entrar, girem a la dreta per resseguir els nous corriols de baixada, que ens portaran a la sortida del corriol de la Creu, i a partir d’aquí, no deixem de fer corriols mentre baixem cap a la carretera de Parpers, a tocar de Can Companys.

Travessem la carretera, entrant al Torrent de Sant Miquel. Avui farem l’enfilada clàssica per l’Star Wars, fins dalt del Pla de l’Espinal. Un cop a dalt, passem a tocar de les runes de la masia, fent un tram de sender de baixada. Més endavant trobarem una entrada de corriol que decidim investigar, però que de seguida es va tancant, i hem de passar amb les bicis amb feines i treballs, fins a sortir... a la Font del Llorer, que a dia d’avui és ben seca.

Mentre alguns aprofitem per fer una foto...

...d’altres s’hi acomoden com si estiguessin al menjador de casa.

Seguim pel corriol del Llorer fins a sortir a la pista, i quan ja pensàvem que aniríem a baixar pel Xaragall de l’Espinal, encara remuntarem uns pocs metres per la pista fins a trobar l’entrada del corriol que va a la Font de Javà. Ens hi endinsem a veure com ho trobem. Fins a arribar a la font podríem dir que és més o menys ciclable, i a l'arribar-hi no ens hi podem estar d’aturar-nos...

...fer algunes fotos...



...i provar l’aigua fresca que hi brolla.



Continuarem la sortida pujant fins a enllaçar amb el corriol de l’alternativa de la Font de Javà, però hem de fer-ho empenyent les bicis, doncs el terreny no permet ciclar-hi.

Un cop a dalt, ens deixem de més provatures, i ens deixem caure cap al Bell Recó, amb tornada a Argentona per la riera, i mai més ben dit, doncs a l’alçada de la Deixalleria seguim a en Salva M que s’endinsa dins de la sorra de la riera. Potser és que ja s’hi pot passar? Doncs sí, amb feines i treballs, havent de cremar els pocs watts que ens queden a les cames, fins i tot quedant-nos enganxats en algun punt. Una opció a descartar sens dubte a les properes sortides.

Tancarem la sortida a la Plaça Nova, amb aquest últims metres del tot innecessaris, on haurem de fer un piscolabis per refer-nos d’aquest últim esforç. 













 

No hay comentarios:

Publicar un comentario