jueves, 30 de septiembre de 2021

La Lola ens deixa un nou corriol!!!

Dissabte 18 de Setembre 2021:

Aquest dissabte la convocatòria del grup Bicigaló ha tingut minses respostes. De fet, només hem matinat en Pere C, Robert D, Jordi S i Salva B, així que aviat ens posarem d’acord per la ruta d’avui, i més si en Jordi S agafa el rol de líder d’un bon començament.

Deixem la Plaça Nova pel carrer Gran cap a la Font de Sant Sebastià, sortint de la vila per la Vinya d’en Serra. Ens dirigirem cap al Rocar d’en Serra, mentre anem enllaçant corriols abans d'acabar baixant  fins al Cementiri de la Vall de Clarà.

Seguim cap al Centre d’Atenció d’Animals, per entrar al Torrent de Can  Manreset. Comencem a enfilar-nos passant a tocar de la Font del Roure, cap dalt de la Font d’en Quico, i cap amunt!!! Enllaçarem amb trams de l’Xtrem que avui farem de pujada. Un cop sortim dalt de la pista, toca baixar, serà pràcticament un quilòmetre en que passarem per la Font del Castanyer, abans de tornar a remuntar.

Primers trams de sender que ens porta a la part de dalt de la urbanització de Can Raimí, per seguir enfilant-nos per corriols mentre travessem la zona de la Brolla de l’Abril, fins a acabar sortint dalt del Turó de Matacabres....i en algun punt, fins i tot hem aprofitat per fer una foto.

Portem 9,5 quilòmetres, i en Jordi ens ha de deixar. Ja ha enllestit la tasca de líder per avui, amb un recorregut que seria tot un clàssic de les sortides que fèiem amb en Joan Vidal.

Doncs apa, la resta continuarem amb la sortida, i ja posats on som, rodarem per la pista fins passat el Coll de Gironella, per enfilar-nos pel corriol que ens porta a la Mútua, amb baixada final fins a sortir a les restes de Can Genís.

D’aquí, a Coll de Porc només tenim uns centenars de metres. Aquí ens esperen els corriols que resseguirem fins a sortir a Can Blanc. Ràpida i divertida baixada, on fins i tot alguns bikers tenen la gentilesa d’aturar-se per deixar-nos passar.

Un cop a baix, rodem per la pista per tornar a fer corriols de baixada, aquest cop travessant la zona de la Vinya del Truc, que ens deixaran a tocar de Ca n’Altafulla.

Ja som a Òrrius, i ara decidim tornar per Can Raimí, així que rodem uns metres per la pista, on deixarem passar a un petit grup de bikers que sembla que tenen pressa. Uns metres més endavant trencarem a l’esquerra, entrant en trams de corriols que, de  baixada, ens deixaran a tocar de la urbanització. De fet, sortirem a la pista just per davant del grup que ens ha avançat fa una estona, i que han baixat per la pista, mentre deixen anar el comentari: “ la próxima vez que cojáis un atajo, avisad, que se nos queda cara de tonto como a Sergio Ramos”. Ho tindrem en compte per tal de no fer pista gaire sovint.

Un cop som a baix de Can Raimí, fem uns metres vorejant la riera de Clarà, i per no fer els últims metres per dins la riera, ens enfilarem per corriols fins a sortir dalt dels dipòsits d’aigua, tornant a Argentona per la Vinya d’en Serra.

Tanquem el gps a la Plaça Nova, mentre degustem l’esmorzar, per refer-nos dels 20,43 quilòmetres amb 679 metres+ de la sortida d’avui.



Diumenge 19 de Setembre 2021:

Aquesta setmana a les xarxes socials es parla molt d’un nou corriol a la zona de La Roca del Vallès, el corriol de la Lola. Als vídeos d’instagram té molt bona pinta, tot i que ja es veu que té algun punt complicat. Així que la sortida dels Bttargentona d’avui té un destí clar.

A les 08:00 ens trobem a la Plaça Nova en Joan B, Francesc M, Salva M, Pere B, Javi F, Toni P, Eloi I, Jordi S i Salva B.

Doncs apa, comencem a rodar cap a l’Agility, i entrem a la riera, en direcció cap a la riera de Riudemeia.

Tenim diferents opcions per fer la primera enfilada del dia, i el capdavant del grup decideix que avui començarem entrant al Fondo de la Gallega, per resseguir el corriol del Gas, que ens pujarà fins al Coll de Parpers.

Uns metres per la carretera, que de seguida deixem per anar cap a la zona del Pessebre, per fer el senders que ens pujaran a la pista a tocar de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels, on hi rodarem uns centenars de metres, abans de tornar a fer corriols de pujada travessant el Bosc de Can Païssa, fins a trobar l'entrada del nou corriol.

Fet i fet portem 10 quilòmetres, i a l’entrada del corriol ja hi ha altres bikers que ens deixaran passar. Doncs cap dins, a veure que ens trobem. Corriol lent, que es va fent força bé, a excepció de 2 o 3 punts, on hi ha algun petit baixadó que no veiem clar. Als vídeos diuen que “s’ha de tirar de manillar”, però avui  millor posar peu a terra... això sí, amb la màxima dignitat possible. Fet i fet serà un quilòmetre de corriol que de ben segur en properes passades el podrem assaborir molt més.

Acabarem sortint a tocar de l’entrada del The Rock, així que els enllaçarem. Aquest tram que tenim per davant ja el tenim més que apamat, amb lo que el ritme ja és força més fluït.

A la sortida, ens dirigirem cap al Bosc de Can Planes, per entrar al corriol Amagat, enfilant-nos fins a tocar del Turó Gros, on trobarem l’entrada del Cagando Blando, i sense temps a aturar-nos ja hi som dins. Divertits trams de baixada que ens deixen a tocar de La Roca del Vallès.

Uns metres per la pista cap a la Masia de Can Planes, per tornar a fer corriols més o menys planers, amb una següent enfilada pels trams d’arrels que enllaçarem amb el corriol de La Creu.

Tornem a enfilar-nos cap a la zona de la Pedra Foradada de Can Planes, on l’Eloi i en Jordi ens deixaran. La resta fem uns metres més de pujada per la pista, entrant al corriol que travessa la Pedrera de Can Planes. Resseguim aquests trams més tècnics, per acabar amb el tram de corriol que ens torna a portar a la part de dalt del corriol de la Creu. 

Al sortir altre cop dalt de la pista, tornem a entrar al corriol Amagat, fins a l’entrada del Slalom. Només entrar trenquem a la dreta, per resseguir un tram divertit de corriol que ens tornarà a portar a la part de dalt del corriol de La Creu. Avui ja hi hem passat 3 cops, comença a ser el dia de la marmota!!!

Ara sí que el farem tot sencer de baixada, anant-lo enllaçant amb altres trams, que ens acabaran baixant fins a la carretera de Parpers, a tocar de Can Companys.

Portem ja 20 quilòmetres de sortida, i és hora de buscar la tornada, així que travessem la carretera, entrant al Torrent de Sant Miquel. Primer quilòmetre més planer, que de seguida va agafant pendent, amb el següent quilòmetre força més exigent, que ens puja fins a la carretera, just per sota de l’antiga benzinera del Jabalí de Oro.

Ja en tenim prou de pujades per avui. Ara toca baixar de tornada, i s’opta per la opció de la Via Romana. Doncs apa, uns metres d’asfalt, i ja hi som dins. Bon ritme de baixada, tot i algunes pedres als trams finals. Tornem a sortir al fondo de la Gallega, i d’aquí a la riera de Riudemeia.

Ja només ens queda tornar més o menys tranquils per la riera, fins a la Plaça Nova, on ens espera el piscolabis recuperador post-sortides.

28,9 quilòmetres amb 789 metres+, i un nou corriol per a afegir a l’espectacular ventall de la zona de La Roca del Vallès.


La propera setmana, alguns encara tenim dies de vacances, amb lo que deixarem aparcada la bici per uns dies. De totes maneres, la gent no descansa. A més de les sortides més o menys furtives entre setmana, dissabte els Bicigaló gaudiran de corriols per Òrrius i Vilanova del Vallès, guiats per en Xavi B.


Diumenge, el Bttargentona tampoc es quedaran al llit. Sortida cap a la zona de Can Bruguera, per resseguir el bo i millor dels corriols de la zona...


...mentre n’hi ha d’altres que avui han deixat de banda el btt, per sortir a passejar les flaques.

 Argentona no para!!! La setmana vinent més.




No hay comentarios:

Publicar un comentario